Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Americký ministr financí Scott Bessent poradil všem dotčeným zemím neodpovídat na cla, zavedená nově administrativou amerického prezidenta Donalda Trumpa, protože by to prý vedlo k eskalaci. 

🤣

• Haha 1
Odesláno

Tak karty jsou na stole. Teď jde o to, kdo a jak v každé zemi udělá Doníka happy

já jsem zatím v portfoliu od začátku roku +0.5 %, takže ještě nepanikařím 😂

Odesláno

Ja jsem vcera jak to slo nahoru, vsechno v plusu zavrel, takze za me houst a vetsi kapky 😅

Odesláno

Palec nahoru, klobouk dolu.. :-)

Ja prave oracle pustit uplne nechtel, cekam jestli mu trumpeta do patku prihraje ten tiktok.. :-) a ten vcerejsi dokup byl MST, a to holt byla asi kravina.. ale v kazdem pripade jsem nechtel vlastnit zadny obchod ani dodavky.. jen software..

Odesláno

Je to teda o dost ostřejší, než jsem čekal, ale je jasný, že si to ani EU ani asijský země nemůžou nechat líbit, takže nás asi čeká ještě hodně legrace.
Každopádně vtipný je, že všem na světě napaří Trump cla a směrem k Rusku, který je víceméně jedinej současnej reálnej nepřítel NATO vzkáže, že bude o clech uvažovat a že se zlobí.

Odesláno
  V 2. 4. 2025 v 20:40, petr_cha napsal:

Takze 10% na vsechny a na vyjmenovane vic...20250402_224030.jpg.2757cf9b545acbd065df3a8d91f5ffe4.jpg

20250402_224230.jpg

Rozšířit  

Těžko říct, jestli bude Čínu víc štvát, že dostala sazbu 34 procent anebo že je na seznamu uveden Taiwan jako samostatný stát.

Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 6:35, petr_cha napsal:

Palec nahoru, klobouk dolu.. 🙂

Ja prave oracle pustit uplne nechtel, cekam jestli mu trumpeta do patku prihraje ten tiktok.. 🙂 a ten vcerejsi dokup byl MST, a to holt byla asi kravina.. ale v kazdem pripade jsem nechtel vlastnit zadny obchod ani dodavky.. jen software..

Rozšířit  

Ale jestli to dneska pujde nahoru, tak to moje rozhodnuti moc dobry nebylo 😅

Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 5:54, Humanzero napsal:

Evropu má Doník u zadnice, ale odpověď z východu ho bude hodně bolet...

Rozšířit  

Jen si tak počítám, kolik % nezaměstnanosti to bude pro USA. A kolik pro PRC. Protože houf nezaměstnanců v PRC je docela sociopolitický problém. 

Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 7:45, Prochy68 napsal:

Ale jestli to dneska pujde nahoru, tak to moje rozhodnuti moc dobry nebylo 😅

Rozšířit  

V prve rade bych se rozhodnul, jestli chci byt dlouhodoby investor (vykyvy neresim, max v dipech prikupuji) nebo aktivne traduji.. Mne prijde, ze delas spise to druhy.. Ted na novym low po korekci  -11,5% od ATH na hlavnim akciovem indexu je na prodej cehokoli zkratka pozde.. 😌 

Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 8:15, Axel napsal:

V prve rade bych se rozhodnul, jestli chci byt dlouhodoby investor (vykyvy neresim, max v dipech prikupuji) nebo aktivne traduji.. Mne prijde, ze delas spise to druhy.. Ted na novym low po korekci  -11,5% od ATH na hlavnim akciovem indexu je na prodej cehokoli zkratka pozde.. 😌 

Rozšířit  

V US jsem dlouhodobej investor prestal byt s nastupem Trumpa a mit nebo nemit 10% plus nebo minus treba behem tydne mi proste prijde v tyhle turbulentni dobe zajimavy. 

Odesláno

Krasne vysvetleni na extremnim prikladu, jak ty tarify jsou nesmyslne..

Lesotho dostalo sazbu 50%, i kdyz samozrejme zadna vysoka cla na americke zbozi neuvaluje.. je clenem africkeho bloku se společnou celni politikou a kazdy clen bloku dostal jine tarify.. protoze to trumpeta pocita ne jako skutecne tarify ale jen jako procento deficitu ve vzajemnem obchodu.. a co s tim nadela Lesotho.. nic.. jsou chudi, vic iphonu si nekoupi a do ameriky vyvazi diamanty, to asi v americe nezacnou produkovat.. takze s decifitem vzajemneho obchodu neudelaji nic.. a tak jedna z nejchudsich zemi bude mit formalne nejvetsi tarify.. :-o)

• Like 1
Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 7:11, Honza123 napsal:
Těžko říct, jestli bude Čínu víc štvát, že dostala sazbu 34 procent anebo že je na seznamu uveden Taiwan jako samostatný stát.
Cina ma 20% (stara sazba) + 34% (nova sazba) = 54% ! Potvrzeno a uz se bourej..
  • Like 1
Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 9:03, petr_cha napsal:
  V 3. 4. 2025 v 7:11, Honza123 napsal:
Rozšířit  

Cina ma 20% (stara sazba) + 34% (nova sazba) = 54% ! Potvrzeno a uz se bourej..

Rozšířit  

Tak to bude ten Taiwan asi to poslední, co budou řešit 😀

Odesláno (upraveno)

Zpětně se Donikovi omlouvám. Tuhle kravinu včetně těch nesmyslných čísel mu musel někdo z poradního týmu v návaznosti dalších ministerstev vymyslet a udělat. On není ekonom a 3/4 států ani neví kde leží. Bylo by dobrý vědět, který idiot to dal dohromady, Trump to nebyl🙃

Upraveno uživatelem Humanzero
Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 8:22, Prochy68 napsal:

V US jsem dlouhodobej investor prestal byt s nastupem Trumpa a mit nebo nemit 10% plus nebo minus treba behem tydne mi proste prijde v tyhle turbulentni dobe zajimavy. 

Rozšířit  

Já to nechám ležet, vždy můžu z AGNC vytáhnout cash a přikoupit 😉

Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 9:26, Humanzero napsal:
Zpětně se Donikovi omlouvám. Tuhle kravinu včetně těch nesmyslných čísel mu musel někdo z poradního týmu v návaznosti dalších ministerstev vymyslet a udělat. On není ekonom a 3/4 států ani neví kde leží. Bylo by dobrý vědět, který idiot to dal dohromady, Trump to nebyl
Zpetne rozkodovali ten vypocet a zdroj dat... data o deficitu zbozi za rok 2024 (bez sluzeb, coz treba u EU dela hodne, dovoz sluzeb z USA)..Screenshot_20250403_105959_X.jpg.21d4add0a3b5a06479ed408fb8aa9138.jpg
Odesláno
  V 3. 4. 2025 v 9:26, Humanzero napsal:

Zpětně se Donikovi omlouvám. Tuhle kravinu včetně těch nesmyslných čísel mu musel někdo z poradního týmu v návaznosti dalších ministerstev vymyslet a udělat. On není ekonom a 3/4 států ani neví kde leží. Bylo by dobrý vědět, který idiot to dal dohromady, Trump to nebyl🙃

Rozšířit  

To ho ale zodpovědnosti žádným způsobem nezbavuje..  Očividně neví, co to je clo, žongluje s termíny a čísly jak šašek. Konečně tým lidí kolem sebe si vybíral on sám, dle toho to pak vypadá. Nikdo tam není svéprávný.. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...