Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 132
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Tak jsem pohřbil Mykita Mylon Tesla rám.

post-1532-0-93930700-1542700910_thumb.jpg

Mají patentovaný úchyt postranních nožiček na speciální perka, které ale co 3 měsíce prasknou (to chlapci němečtí nedomysleli). Je to unikátní lehounký rám z 3D tiskárny.

Ale o víkendu znova prasklo perko a nožičku jsem ztratil. OK, po 5 letech trápení putují do koše. Tak jsem hledal něco novýho. Chtěl jsem opět výraznou obrubu, něco jako RB Wayfarer, ale RB mě zklamali zpracováním. Nejlépe udělané brýle, co jsem kdy měl v ruce jsou Jacques Marie Mage (JMM). Mám sluneční JMM Arapaho, tak jsem koukal po ebay, kde se sem tam 10-20 kousků objeví, ve srovnání s RayBany, kterých jsou tam desítky tisíc. No a narazil jsem na model JMM Torino. Jo to by mohlo být, tak jsem poslal Best Offer na své psychologické cenové hranici a vyšlo to. Tak čekám, až přijdou a modlím se, aby mi byli ochotni vyměnit sluneční skla za dioptrické v některé z pražských optik. Jsem z nich nadšený už teď!

post-1532-0-74553000-1542701292_thumb.jpg

post-1532-0-27703100-1542701300_thumb.jpg

Upraveno uživatelem organic
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Má tady někdo konkrétní zkušenost s Rudy Project Rydon s dioptrickými skly?

Přemýšlím zda na kolo použít direct clip t.j. dioptrické samozabarvovací čočky přímo do obruby

nebo raději "cvikr" s normálními dioptr.čočkami, který se nacvakne za samozatmavovací čočky

https://www.rudyproject.cz/rydon-matte-black2black

https://www.rudyproject.cz/diotricky-klip-rx-direct-clip

https://www.rudyproject.cz/diotricky-klip-rx-optical-insert

• Po roku...
  • po měsíci...
Odesláno

Nevím jestli to tu padlo... sháněl jsem levné záložní dioptrické brýle. Mám jednoduchou vadu -krátkozrakost. V okolních optikach sem měl fakt problém vůbec něco vybrat(obecně potřebuju menší brýle) a když už, tak nějaké lowcost brýle začínaly na 3tis. Tak sem zariskoval na Zenni Optical. Člověk musí být schopen zadat dioptrie a vzdálenost zornic a v pohodě se dají nakofigurovat díky použitelmu virtuálnímu zrcadlu za 1000czk i s pošťákem. Přišly za měsíc od objednání, kvalita rámečků naprosto standartní. Skla v pohodě. Fakt to hodně předčilo moje očekávání. Už uvažuju že objednám i sluneční-dioptricke. Firma se tváří jako americká, bouchaji to někde v Číně a balíček mi přišel z Lotyšska bez clení.

Odesláno
  V 26. 6. 2020 v 12:50, bandicoot napsal:

Nevíte prosím někdo, jak je to s výrobou obrouček u Tag Heuer? Mám x-té v řadě a potřebuju nové. Pár let zpátky jsem měl informaci z optiky, že se přestaly vyrábět.

Rozšířit  

To jsi mě ranil, dneska jsem se ptal v optice a opravdu je prý konec a objednat nic nelze. Asi půjdu nabrat něco do foroty, lepší obroučky jsem neměl 😞

Odesláno

Když se budete toulat po Asii speciální Singapur, či Bangkok... tak řetězec OWNDAYS. Mají neokoukané designy (na prodejně, na webu vypadají všechny tuctově), velmi dobré zpracování a přitom za zlomek ceny. To co mi u nás stojí 1 sklo (plast, AR, ztenčené atd.) tak tam ve stejné konfiguraci mám dvoje kompletní brýle. Tedy vždy si koupím hned dvoje, a beru to tak, že mi úspora zaplatila letenku a pár dnů ve městě :)

• po měsících...
Odesláno

Čau klucí, tak jsem taky začal potřeboval brejle 🙂

Prošel jsem tedy místní optiky a byl jsem dost nemile překvapený. A prodavačka taky, když jsem jí řekl, že nedám 10-15k za brejle od firmy, co vyrábí kalhoty ... nabízela mi samé Pepe Jeans, Hilfiger, atd. To by mi přišlo jako dát 15k za hodinky Diesel nebo Armani.

Když jsem koukal na netu na modely od Oakley, tak tady v širokém okolí nemají nikde nic. 

Co byste mi kluci doporučili ? Vypravit se do Prahy ? Bližší by mi byly Pardubice nebo Hradec, ale to mi přijde taky jako takové větší vesnice ... 

Případně jako značku byste doporučili ? Zde prosím i s info o to, jak se k tomu dostat 🙂  

Odesláno

Nosím brýle od svých nácti a po pravdě jsem značku nikdy neřešil. Prostě jsem vybral design, musely mi sedět a být v nějakém rozumném budgetu.

Nedávno jsem koukal na nerozbitné Gloryfy https://www.sportica.eu/dioptricke-bryle Tam bych si za tu nerozbitnost i připlatil. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Odesláno
  V 26. 1. 2021 v 10:16, Duke650 napsal:

Pro úvodní orientaci v nabídce výrobců a designů koukni třeba sem bryle-online.cz

Renomovaní výrobci (ne pouze funky brandy) jsou např. Rodenstock, Silhoutte, Eschenbach

Rozšířit  

Hodně jsi mě nahlodal s těmi p 8182 :D Celá ta jejich titanová kolekce je fakt moc pěkná.

Odesláno

Je to sranda, že jsem si vybral pár modelů od Ray Ban, pár od Oakley a asi 4 od Porsche Design, ale prostě nikde není kde si to vyzkoušet...

Všude mají po jednom dvou kusech od značky, někteří tvrdí že se to neprodává, někteří že to nikdo nekupuje, další že teď když není Covid tak nejezdí obchoďáci ... 

Začíná mi připadat, že prodavačky v optikách fakt nemají zájem cokoliv prodat ... 

Odesláno
  V 26. 1. 2021 v 10:30, Tomas_2002 napsal:

Hodně jsi mě nahlodal s těmi p 8182 :D Celá ta jejich titanová kolekce je fakt moc pěkná.

Rozšířit  

8182 byly snad nejpohodlnější obruby, co jsem kdy měl na kebuli - a to nosím brýle téměř 50 let... ale ten prudce sportovní tvar v kombinaci s multifokálními skly prostě nefungoval tak dobře, jak bych potřeboval ... prodal jsem je někomu tady na fóru.. teď mám Parasite Zeta - jsou velmi pohodlné, ale sklo je fixované jen u nosu, takže stabilita v silném větru nula bodů a člověk si musí dávat velký pozor při sundávání a nasazování. Až je odj.bu, půjdu do bezrámových vrtaných skel s titanovými tenkými packami

860-1_parasite-zeta-0-c63s--seda-.jpg

Odesláno
  V 26. 1. 2021 v 11:11, Tomas_2002 napsal:

Je to sranda, že jsem si vybral pár modelů od Ray Ban, pár od Oakley a asi 4 od Porsche Design, ale prostě nikde není kde si to vyzkoušet...

Všude mají po jednom dvou kusech od značky, někteří tvrdí že se to neprodává, někteří že to nikdo nekupuje, další že teď když není Covid tak nejezdí obchoďáci ... 

Začíná mi připadat, že prodavačky v optikách fakt nemají zájem cokoliv prodat ... 

Rozšířit  

Oakley má aspoň za výlohou, v Hradci na Gočárově v Optika Iva Dlouhá tak zkus zavolat tam

Odesláno
  V 26. 1. 2021 v 12:36, Tomas_2002 napsal:

Super, díky za tip. Rád bych se tam stavil ještě do té optiky Adámek, tam taky nějaké zajímavé modely mají tak to vezmu po cestě.

Rozšířit  

jo to je ta nová optika u Masarykova náměstí, šel jsem okolo ale nekoukal dovnitř.

Já mám menší hlavu, takže převážně vybírám od Oakley dětské modely 😄

teď nosím Rotor S (S je velikost 48/18/135) a taky koukám po nějakých nových. Líbí se mi Shifter XS (50/15/128) ale ještě jsem se tu nerozkoukával 

oakley-youth-shifter-xs-oy8001-800111.jp

Odesláno (upraveno)

Já jezdil, sháněl ale nikde nic na ten můj pokřivený ksicht a ještě pokřivenější vkus nebylo, až..

Ve Vídni za kostelem na Stephansplatz je malý krámek. V něm dva staří úslužní týpci v excentrických brejličkách a oni ti vyrobí na míru co chceš a z čeho chceš. Jsem spokojený mám originál.

http://schau-schau.at/

IMG_6309.jpg

Upraveno uživatelem kamilb

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...