Přejít na obsah

PRIM SPORT 38 A

Doporučené příspěvky

Ako som uz pisal, mne to pride ako super napad. Cena by mohla byt trosku nizsia - ale je to fakt dobry marketingovy tah. Sellita bude relativne presna, spolahliva a servis bude za babku... Palec hore!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Priznam se, ze ja jsem se s tim trochu pral, kdyz jsem mel kdysi Orliky s Etou. Ale na druhou stranu, je to cesta, kterou jde vetsina manufaktur - cast produkce externi strojek, cast produkce (ta exkluzivnejsi) inhouse. Cena 55k za cernou lunetu na remenu je docela dost, neco kolem 40K by jim slusilo vic - konkurence v tomhle cenovem segmentu je kruta (z fleku me napada oris). Ocenil bych vetsi kreativitu u oceloveho tahu - milanskej mesh je takova svatba z rozumu a cost saving. 

Zlaty rucky mi tady docela vadej, ale jak pise Elton: Zlacené ručky dodávají modelu luxusní vzhled a vytváří kontrast s moderním sportovním stylem. 

Luneta ma nejakou ceram upravu, ale ceram to podle me neni 

PRIM-SPORT-38-A10.jpg

PRIM-SPORT-38-A7.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Kid_A napsal:

Priznam se, ze ja jsem se s tim trochu pral, kdyz jsem mel kdysi Orliky s Etou. Ale na druhou stranu, je to cesta, kterou jde vetsina manufaktur - cast produkce externi strojek, cast produkce (ta exkluzivnejsi) inhouse. Cena 55k za cernou lunetu na remenu je docela dost, neco kolem 40K by jim slusilo vic - konkurence v tomhle cenovem segmentu je kruta (z fleku me napada oris). Ocenil bych vetsi kreativitu u oceloveho tahu - milanskej mesh je takova svatba z rozumu a cost saving. 

Zlaty rucky mi tady docela vadej, ale jak pise Elton: Zlacené ručky dodávají modelu luxusní vzhled a vytváří kontrast s moderním sportovním stylem. 

PRIM-SPORT-38-A10.jpg

PRIM-SPORT-38-A7.jpg

Je to hy-ceram(Invicon). 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, zekon7302 napsal:

Je to hy-ceram(Invicon). 

HyCeram is a hybrid ceramic/polymer compound with an intense and high-quality appearance

....takze spis vizualni element 

Odkaz ke komentáři

před 52 minutami, Kid_A napsal:

PRIM-SPORT-38-A10.jpg

PRIM-SPORT-38-A7.jpg

Líbí,chybí mi datum,cifr je takovej prázdnej, cena dost vysoká🤔.

Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, Kid_A napsal:

HyCeram is a hybrid ceramic/polymer compound with an intense and high-quality appearance

před 42 minutami, Kid_A napsal:

Rozumíš tomu vůbec? Děláme s tím, finální podoba je řešena broušením a leštěním, je to dost odolné, rozhodne lepší než barva nebo elox. A ano, vyzuální část to taky musí plnit. 

Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, Tobi napsal:

Líbí,chybí mi datum,cifr je takovej prázdnej, cena dost vysoká🤔.

Cena je vysoká vzhledem k čemu? Elton vyrábí podstatnou část hodinek v ČR, nikoliv v Číně nebo jinde. Strojek je tedy v tomto případě švýcarský. Jen by mě zajímalo s čím to porovnáváme?

Ví někdo, kde třeba zmíněný Oris vyrábí pouzdra a náramky? Jen by mě to zajímalo.

Edit:

Vyrábí tady:

IMG_20241104_120412.jpg

Upraveno uživatelem lukassob
Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, zekon7302 napsal:

Rozumíš tomu vůbec? Děláme s tím, finální podoba je řešena broušením a leštěním, je to dost odolné, rozhodne lepší než barva nebo elox. A ano, vyzuální část to taky musí plnit. 

Diky, zekone, jsem rad za technicky exkurz. Tak se hned necerti za debilni koment 🫶

Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, lukassob napsal:

Cena je vysoká vzhledem k čemu? Elton vyrábí podstatnou část hodinek v ČR, nikoliv v Číně nebo jinde. Strojek je tedy v tomto případě švýcarský. Jen by mě zajímalo s čím to porovnáváme?

Ví někdo, kde třeba zmíněný Oris vyrábí pouzdra a náramky? Jen by mě to zajímalo.

Edit:

Vyrábí tady:

IMG_20241104_120412.jpg

to jsem nevedel. ale nepohorsuje me to. vsechno je o definici "non-strategical parts".  skoro bych rekl, ze nestrategicke soucastky jsou vsechny, ktere jsou jednoduse vymenit (sklicka, korunky, sroubky, tesneni, remeny, tahy, atd.)  

Odkaz ke komentáři

Ako som uz pisal v profile, po dlhej dobe novodobe primky ktore by som mozno v hodinkovnici zniesol. Kde Oris vyraba naramky je fuk, dokial na cifri ma SWISS MADE. Kazdopadne nerezove potapky s 10ATM, priehladom na Sellitu a generickym mesh naramkom, no povedzme ze na to treba byt tradicne trochu vlastenec za 55K.... Ale zas ono uz je to "vlastenectvo" trochu sucast DNA Eltonu, takze bez toho by sa nam to asi ani nepocitalo :D

edit: byt tam ako jedna z variant sunburst zelena tak by som mozno priasiatko aj rozbil

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, Kid_A napsal:

Diky, zekone, jsem rad za technicky exkurz. Tak se hned necerti za debilni koment 🫶

V poho. Jen mi přijde, že co se týče primek, tak pokaždé to nestačí. Přitom je to technologie, kterou využívá spousta swiss  brandů. 

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, zekon7302 napsal:

V poho. Jen mi přijde, že co se týče primek, tak pokaždé to nestačí. Přitom je to technologie, kterou využívá spousta swiss  brandů. 

tak pokud je tam prvek durability a odolava to skrabancum, tak je to parada.   Co mi rozhodne nestaci, tak je nesignovana korunka. to by mel byt zaklad u vsech hodinek nad 10K. 

Odkaz ke komentáři

Jsou paradni, obvzlast cerne se zlacenyma ruckama. Pekne ozivuji ciselnik. Vyhradu mam snad jednu jedinou. Pruhled na bezny velkoseriove vyrabeny stroj (tim nechci rict ze spatny, naopak),  na kterem proste neni co obdivovat.

Signovana korunka by byla mooooc fajn. 

HyCeram...za me dobry matros, urcite hezci a lepsi vlastnosti nez treba elox. Na druhou stranu, da se vlozka vymenit, nebo je potreba vymenit celou lunetu ?

Upraveno uživatelem ATOM
Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, Kid_A napsal:

to jsem nevedel. ale nepohorsuje me to. vsechno je o definici "non-strategical parts".  skoro bych rekl, ze nestrategicke soucastky jsou vsechny, ktere jsou jednoduse vymenit (sklicka, korunky, sroubky, tesneni, remeny, tahy, atd.)  

To je právě vtipný, že pod Swiss made se dá schovat spoustu nestrategických částí hodinek. Strategický je třeba ten strojek od Sellity, který může dělat min. 60 % hodnoty hodinek a nepochybuji o tom, že hodinky skládají ve Švýcarsku. Definice Swiss made je taková, jaká je.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...