Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak tohle jsou podobní exoti v Polsku, ale příběh funguje víc než rok i přez mraky recenzí, kteří hned odhalili o co se jedná. Ale slušně marketingově zahráno na národní hrdost ( na to si poláci potrpí  ) a v 40mil.populaci se najde spoooousta idiotů 

https://warsovio-watches.com/?srsltid=AfmBOoqYiR-71sFphmAMBjAD1XPyj5g3BYlyAitftRHbBNRWvKjuqGbU

Odesláno

Pamatuju si ze začátku 90 tých let plno takových zázraků. Sbírám foťáky a tak mi táta nějaké před časem donesl  mezi nimi byl i foťak z reklamy s těch 90-tých let. Dobový letáček mám schovaný, a je tam podobný jazyk jako zde u hodinek. Samozřejmě že ten foťak je tak do popelnice, ale po 30 letech je to milý artefakt. Myslím že se najde dost lidí co to koupí. nedávno na parkovištích kupovaly motorové pily "Stihl" a ještě se chlubili jak výhodně nakoupili.

• po měsících...
Odesláno

Omlouvám se, že křísím už dávno mrtvé téma, ale vzhledem k tomu, že je to stále aktuální topic, přidám pár vlastních poznatků.

Já jsem na pána narazil na Aukru, kde zkouší prodávat předražené hodinky různých značek. Já na něho konkrétně narazil při brouzdání Casií. Viděl jsem tam pár nabídek u kterých jsem si řekl "Tak to se lidi pos*ali ne, za takový prachy to prodávat.". Když jsem si jich pár rozkliknul, všiml jsem si, že všechny jsou z jednoho účtu - "filipk1031". Nestydí se nasadit cenu teda pěkně. Aktuálně dle Heureky v porovnání s nějakým důvěryhodnějším obchodem:

Casio-GA-2100BM-7A8ER - 3290kč (Hodinky.cz/Vivantis) , 5000kč (FK) - +52,98%
Casio-GA-2100AS-5AER - 2990kč (Hodinky.cz/Vivantis) , 4800kč (FK) - +60,54%
Casio-GA-2100WD-1AER - 2790kč (Planeo, Corial), 4003kč (FK) - +43,48%
CASIO G-SHOCK GX-56MF - 3110kč (Helveti), 4420kč (FK) - +42,12%
CASIO GA-2140RX-7AER - 3690kč (Helveti, Hodinky365),  4259kč (FK) - +15,42%
CASIO DW-5600UE-1ER - 1953kč (Timestore), 3094kč (FK) - +58,42%
CASIO AQ-230A-1DMQYES - 1168kč (Timestore), 2308kč (FK) - +97,6%
CASIO MDV-107-1A3VEF - 1990kč (Planeo), 2934kč (FK) - +47,44%
CASIO GA-100B-7AER - 2476kč (Timestore), 3488kč (FK) - + 40,87%

U Mudmanů jsem se dozvěděl, že s hodinkama dostanu "Kompletní návod v polštině (nebo dle dostupnosti i v češtině)" (mimochodem všimněte si těch skvěle zvolených tagů aukce na druhém screenshotu. Nejvíc mě baví asi "SSSR", "Pikachu" a "Tuzex zboží" - prostě skvělý marketer :D) a GA-100B jsou zase pojmenované jako "PÁNSKÉ HODINKY CASIO GA-100B-7AER G-SHOCK SKLEP", takže asi je jasné, že to zřejmě nakupuje na Allegru za ceny, které jsou nižší než u CZ eshopů, které jsem vybral do porovnání (nebral jsem nejnižší nabídku, ale nejlevnější spolehlivý obchod) a pak je přeprodává v ČR někdy s rozdílem skoro 2000kč, což dělá třeba v případě Casio-GA-2100AS-5AER krásných 60%. Nejextrémnější případ jsou AQ-230ky, kde si Fíla dal 97% přirážku. A to ani nepřemýšlím za kolik je nekoupil v Polsku. Chápu, Aukro si vezme provizi z prodeje a nikdo nikoho nenutí si to za ty peníze koupit, ale vzhledem k nejistému původu hodinek, nulové záruce, atd. mi to příjde snad až nemorální.

Na Linkedinu nešetří chválou sám na sebe "highly-experienced digital marketer, copywriter, and author of 6 astonishing books" i když tam zapomněl napsat, že je "Highly experienced Photoshop Guru" dle tady ve vlákně uveřejněné fotky s "jeho" značkou hodinek a možná taky rovnou "Adobe co-founder".

Taky se tam dozvíme, že "He began with marketing at the end of his 13 years…" a je prý též "Živnostník" od roku 2020. Což mi nesedí s tím, že byl na střední škole od 2021 do 2024. Samozřejmě, mohl změnit střední a nastoupit na jinou rok po tom co se stal živnostníkem (tedy v 19ti letech dle zákonné hranice pro založení živnosti). Jelikož ale dle sebe-popisu je to téměř geniální mladý muž, nepředpokládám to. Jen teda živnostník co já vím může být člověk až od 18ti let (opravte mě, pokud se pletu), takže předpokládám že 18 mohl mít ve třeťáku na střední (2023) a tudíž mi tam někde lítají tři roky. No každopádně ve svých cca 20ti letech je to obdivuhodně podnikající osobnost, od které bysme se všichni asi měli hodně co naučit. Tak jako tak ať už z prodeje kurzů, nebo jeho jeho marže na zřejmě z Polska přeprodávaných hodinkách se mi dělá nevolno docela.

Screenshot at 2025-06-19 12-53-41.png

Screenshot at 2025-06-19 13-22-25.png

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...