Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mně osobně 40–42 mm u PAMu nevadí, pokud má člověk menší ruku. Nejde totiž o samotnou velikost, ale o to, jak hodinky sedí na ruce – měly by vypadat trochu větší a ne jako nějaké Datejusty. Co se mi ale rozhodně nelíbí, je cena. Myslím, že PAM je cenově ve špatné třídě vzhledem k tomu, co nabízí.

• Like 1
Odesláno

I u Panerai jsou rozměry strašně relativní: V době kdy jsem měl bachraté Luminor 320 (44mm polštářek 1950) jsem rozdíl u shodného 42mm modelu poznal spíš podle chybějící devítky, než že bych měl divný pocit z menšího pouzdra - zatímco u páně Mitákových 47mm už mi trčely nožky přes ruku a prostě to "nebylo to vono". Naproti tomu tenké 45mm Radiomir 572 mi díky subtilnějšímu ciferníčku a lunetě přišly až překvapivě menší a nositelnější než zmiňovaná ušatá námořní mina, která doslova magneticky přitahovala všecky plechová futra a zavírající se dveře od výtahu v blízkém okolí :skull:

• Haha 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno
V 25. 4. 2025 v 20:52, Radek Cigi napsal:

Nikdy jsem si nemyslel, že mě něco uchvátí jak tohle. Nikdy jsem neviděl hezčí hodinky. Bohužel je to cenově dost nedostupné, ale to se nedá nic dělat. :D 

• Dát hlas 1
  • po měsících...
Odesláno

Těžko říct jak pro Panerai, ale pro B&M je to určitě dobrá zpráva - protože i s lepšími strojky než se strkají do většiny dnešních Panerai (což mě jako dlouholetého milovníka instalatérského stylu mrzí dvojnásob) museli v rámci skupiny hrát "nižší ligu". Ano, hodinky jsou o emocích a machrindexu - ale možnost mít plnohodnotný pětidenní Baumatic v 5x levnějších hodinkách (ať už "Royal" Rivira nebo Clifton) už nekritickou víru v ikonickou značku dovede nahlodat :whistle:

• po 4 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Zda sa ze Panerai nastavil spravny kurz. Velmi pekne novinky a ceny sa drzia v ako tak akceptovatelnych hraniciach.

PAM01723 (44)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

PAM01731 (44)

PAM01733 (44)

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

• Dát hlas 1
Odesláno
Odesláno (upraveno)

Hafniové těžítko za €90k, při vynořování odepnout a odhodit? Doufejme že příští iterace nebude pro změnu třeba z "kosmického" Berylia 🥳🐕

PS: Nebýt té přebývající nuly na cenovce, málem bych se rozplýval nad prvníma subama neevokujícíma infantilní dortík 🎂

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno
před 16 hodinami, Radek124 napsal:

Hafniové těžítko za €90k, při vynořování odepnout a odhodit? Doufejme že příští iterace nebude pro změnu třeba z "kosmického" Berylia 🥳🐕

PS: Nebýt té přebývající nuly na cenovce, málem bych se rozplýval nad prvníma subama neevokujícíma infantilní dortík 🎂

Radku, nejsi holt ikona z Hollywoodu, InstaInflubordel apod., tzn. že jsme prostě jiná cílovka, než pro kterou je to určeno. Mi se líbí ty nový Destro, ale taky to za to nedám, to si raději koupím konečně ty 233 a ještě ušetřím, teda až vyčistím sklady po přemnožení...

Odesláno

@Vortex-Tempus Tie tvoje modre LE maju domed zafir, vsakze? Cize tie novinky 1731/1732 by mali vyzerat rovnako?

Skoda, ze sa mi destro nepaci, pretoze ten modry cifernik je fantasticky. Nadhera.

Je zaujimave, ze obidva 47mm modely su v zasade rovnake. Teda az na ocel versus nejaky forged titan, akurat cena je takmer dvojnasobna. Ale u Panerai a ich cenotvorba podla materialov, to asi nema zmysel komentovat.

Ak by som uz "musel" nieco nakupovat, tak tropical v 47mm. Nazivo to bude pecka.
Ale ani brunito otto giorni mi nepridu marne. 

• Dát hlas 1
Odesláno
před 3 hodinami, EpsteinBarr napsal:

@Vortex-Tempus Tie tvoje modre LE maju domed zafir, vsakze? Cize tie novinky 1731/1732 by mali vyzerat rovnako?

Skoda, ze sa mi destro nepaci, pretoze ten modry cifernik je fantasticky. Nadhera.

Je zaujimave, ze obidva 47mm modely su v zasade rovnake. Teda az na ocel versus nejaky forged titan, akurat cena je takmer dvojnasobna. Ale u Panerai a ich cenotvorba podla materialov, to asi nema zmysel komentovat.

Ak by som uz "musel" nieco nakupovat, tak tropical v 47mm. Nazivo to bude pecka.
Ale ani brunito otto giorni mi nepridu marne. 

Ano moje 2025 maju vypukle sklo. Destro vyzeraju ako cca to iste v lestenom puzdre. Cifernik ma mozno trochu inu, svetlejsiu farbu. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...