Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Díky za info Yaro, samozřejmě jsem vlákno pročítal, ale našel jsem jiné PVElectronic, než které odkazuješ ty a tam jsem žádné stavebnice tohoto typu nenašel. Tohle už je ale ono a vypadá to supr. 

Upraveno uživatelem Vencalekl
Odesláno

Ja jsem koupil tišťák od Tipa a mněl jsem k dispozici ze starých zásob nové digitrony Tesla:rolleyes:

Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2

post-22164-1395671588,72.jpg

Odesláno

Ja jsem koupil tišťák od Tipa a mněl jsem k dispozici ze starých zásob nové digitrony Tesla:rolleyes:

Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2

Jo, pěkný..., takhle je to v originále, jak před lety tuhle stavebnici vymysleli... mě vadilo, že se to nedá nijak "zakapotovat" a tak jsem to trochu upravil...prach je fakt svinstvo.

Pro zájemce, kteří to chtějí vyzkoušet, ideální záležitost z pohledu cena/výkon.

Odesláno

Díky za info Yaro, samozřejmě jsem vlákno pročítal, ale našel jsem jiné PVElectronic, než které odkazuješ ty a tam jsem žádné stavebnice tohoto typu nenašel. Tohle už je ale ono a vypadá to supr. 

...supr to vypadá a nakonec i ve skutečnosti je, jen ty cifry mi vždycky tak trochu zkazí náladu...

Odesláno

Do te stavebnice od TIPA bych se i pustil. Takze to by znamenalo tistak za 190 Kc, seznam soucastek a nejaky popis jsem nasel tady:

http://www.elweb.cz/clanky.php?clanek=102

Akorat ten PDF navod http://www.stavebnice.richardvacula.com/pdf/PT029 uz jaksi neexistuje. Nemate ho nekdo? Nebo tam je to same co na tom elwebu? Ty Z574M jsou jeste normalne k sehnani? 

Ty jo, to je vzruso, uplne se vracim do devadesatych let, na stredni skolu. :D

Odesláno

Do te stavebnice od TIPA bych se i pustil. Takze to by znamenalo tistak za 190 Kc, seznam soucastek a nejaky popis jsem nasel tady:

http://www.elweb.cz/clanky.php?clanek=102

Akorat ten PDF navod http://www.stavebnice.richardvacula.com/pdf/PT029 uz jaksi neexistuje. Nemate ho nekdo? Nebo tam je to same co na tom elwebu? Ty Z574M jsou jeste normalne k sehnani? 

Ty jo, to je vzruso, uplne se vracim do devadesatych let, na stredni skolu. :D

Návod je na stránkách TIPA, nebo ten samý zde. Ostatně stačí "vygůglit" slova "Vacula a digitron", k úpravám zapojení najdeš odkaz v tomto vlákně...

Tišťáky jsou u Tipy momentálně skladem, takže do toho a přeju úspěch :notworthy:

Odesláno

Tak první vlašťovky, zatím jen VFD ,ale osvědčené soustruhy

ELEKTRONIKA 4 VFD displej kdysi přivezl táta z Ruska. Nemáte k nim náhodou nikdo návod, je tam ze zadu celkem 8 čudlíků a u třech vůbec netuším co mají dělat...

20140330_174501.jpg 20140330_174428.jpg

a nedělní úlovek z Kolbenky za 100,- Elektronika 13 lampové VFD podle plastelíny,která sloužila jako záruční pečeť na šroubku je ještě nikdo neotevíral.

20140330_174148.jpg20140330_174218.jpg20140330_174251.jpg20140330_174513.jpg

a oboje hodiny, když jsem je vzal do dílny vyčistit 20140330_174411.jpg

Odesláno

tvá ??????????? kolekce mne nepřestává fascinovat, škoda, že jsem asi před 15 lety dvoje hodiny z domova hodil bezmyšlenkovitě do popelnice kvůli tomu, že měly vysvícený displej,..

Odesláno

Tak první vlašťovky, zatím jen VFD ,ale osvědčené soustruhy

ELEKTRONIKA 4 VFD displej kdysi přivezl táta z Ruska. Nemáte k nim náhodou nikdo návod, je tam ze zadu celkem 8 čudlíků a u třech vůbec netuším co mají dělat...

attachicon.gif20140330_174501.jpg attachicon.gif20140330_174428.jpg

a nedělní úlovek z Kolbenky za 100,- Elektronika 13 lampové VFD podle plastelíny,která sloužila jako záruční pečeť na šroubku je ještě nikdo neotevíral.

attachicon.gif20140330_174148.jpgattachicon.gif20140330_174218.jpgattachicon.gif20140330_174251.jpgattachicon.gif20140330_174513.jpg

a oboje hodiny, když jsem je vzal do dílny vyčistit attachicon.gif20140330_174411.jpg

Knoflíky - setkal jsem se vždy maximálně se šesti - popis:

C - zap/vyp budík

? - jas (nižší/vyšší)

K - nulování času (vteřin)

? - nastavení budíku

? - nastavení hodin

M - nastavení minut

Co by mohly být další dva knoflíky vůbec netuším...

Jinak ta třináctka je fakt zajímavá, nikde jsem to neviděl, pohled dovnitř na itrony je parádní a navíc stále skvostně svítěj...

Odesláno

No a takhle nějak to vypadá schematicky, tohle je údajně ??????????? 6, ale klonů bylo zřejmě hodně, prostě ????? ?????????????? ???????????? :goof: ...

post-30406-0-11787900-1396357987_thumb.png

Odesláno

tvá ??????????? kolekce mne nepřestává fascinovat, škoda, že jsem asi před 15 lety dvoje hodiny z domova hodil bezmyšlenkovitě do popelnice kvůli tomu, že měly vysvícený displej,..

Vysvícený displej je stejně prakticky "konečná"... uvnitř byly nejčastěji displeje IVL1-7/5 a ty jsou již nesehnatelné...

Běžne se za pár korun na ebay dají sehnat ILV2-7/5...

Odesláno

Vysvícený displej je stejně prakticky "konečná"... uvnitř byly nejčastěji displeje IVL1-7/5 a ty jsou již nesehnatelné...

Běžne se za pár korun na ebay dají sehnat ILV2-7/5...

no jo no, ale ebay ani internet tenkrát ještě nebyl...

Odesláno

Knoflíky - setkal jsem se vždy maximálně se šesti - popis:

C - zap/vyp budík

? - jas (nižší/vyšší)

K - nulování času (vteřin)

? - nastavení budíku

? - nastavení hodin

M - nastavení minut

Co by mohly být další dva knoflíky vůbec netuším...

Jinak ta třináctka je fakt zajímavá, nikde jsem to neviděl, pohled dovnitř na itrony je parádní a navíc stále skvostně svítěj...

Díky, schválně to vyfotím

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...