Přejít na obsah

PRIM Bob a Bobek 40Q LE

Doporučené příspěvky

Jako cílovou skupinu bych viděl sám sebe v případě, že odcházím po zápase MS v hokeji z Ostravar Arény ( kdy Bob a Bobek byli hlavními maskoty ) a projdu se krásných, ani ne 10 minut, po malebné Ostravě s čerstvým vzduchem a vezmu to přímo do prodejny Hodinky365, kde se na PRIMky podívám, odzkouším na ruce a s manželkou odcházíme ruku v ruce s dohromady čtyřmi zajíci... 

Během Mistrovství, byli zajíci k vidění prakticky všude... takže za mě je to jen špatné načasování vydání této kolekce.. mohli z toho vytěžit více :) ...

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Honza.manta napsal:

Taky mám vůči Eltonu výhrady, ale mají i dobré nápady a výsledky. Něco vyjde dobře a něco ne.

Lendl taky netrefil každý míček.

Našli si cestu limitek a jen hledají ten správný směr. Dejme jim čas a neodsuzujme je. Čte nás tu široká veřejnost a tímhle je dehonestujeme.

Před hodinou, Snekofon napsal:

- názor moderátora, že je vhodné na diskuzním fóru tlumit negativní názory, abychom nevyvolávali nevhodný dojem o značce u širší veřejnosti považuji za smutný. Beru ale na vědomí - tímto už na chronomagu jen pozitivně, případně se budu věnovat jen nákupu, prodeji a občas si vyfotím ruku.

před 34 minutami, Honza.manta napsal:

Mně nejde o nějaké zakazování prezentace negativních názorů, mně vadí to, že cokoli Elton udělá, tak se hned snese hromada negativ a některá nejsou úplně nutná. Mám z toho pocit, že Elton je tak trochu štvaná zvěř.

@Snekofon - prosím, vyjádření mého moderátorského kolegy bez jako jeho osobní názor, který IMHO, nešťastně vyjádřil. Rozhodně se nejedná o politiku Chronomagu. Buď tak hodný, a nadále na Chronomagu pokračuj bez omezení, které sis sám, IMHO na truc, stanovil 🙂

@Honza.manta - neblbni, takovýto názor můžeš napsat jako člen, nikoli jako moderátor. Uvědom si, že některé citlivé duše si mohou Tvé doporučení vyslovit jako pokyn.

Pánové, v očekávání Vašich odpovědí, roBERT

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, ATOM napsal:

...naproti tomu Elton taky funguje, nestihaji a dari se jim. A ja jim to preji. Je to nase znacka a myslim, ze delaji kvalitni hodinky.

A je to tak? Zvedli se? Nějakou dobu zpět tady chodily dost zprávy, že žijí akorát z dotací a nákupu hodinek státem pro reprezentativní účely a z podpory Strnada, který je vlastní.  

Teď jsem se díval na výroční zprávu za rok 2022 a tam se mi to jako hitparáda rozhodně nezdálo. Novější tam nemají. 

Já jim to taky přeju, samozřejmě. Moc rád podpořím českou značku. Ale rád za to na oplátku dostanu něco adekvátního, což pro mě často zrovna adekvátní není. Pro někoho to adekvátní být může. 

Odkaz ke komentáři

Já za tím ani nevnímal nastavení politiky Chronomagu, jen jsme si chtěl do Honzy píchnout :D 

Je pravda že Elton polarizuje daleko víc než jiné značky a je to přirozené. Hlásí se sami k odkazu, na které jsme hodinkově vyrostli. Motají své limitky do příběhů a značek, které jsou spojeny s našim národním cítěním tak intenzivně a často, že to vyvolává otázky do jaké míry jde o vyjádření úcty a do jaké míry se jen těží známý příběh, což u mě vyvolává pocit neúcty (byť např. LE Kašpar, byl oceněn Cenou Jana Kašpara od Společnosti Jana Kašpara :) pro mě jsou to tuctové hodinky, které by bez toho jména neměly nic).

V rámci skupin které kolem Eltonu jsou:

- fanoušci, pro které je přidanou hodnotou už to že je to naše, tak se občas některé věci tolerují víc než u jiných značek (i URAL takové má, a to se hlásí taky k odkazu masově vyráběné značky, na domácím trhu dominantní a pořád staví stroje na stejném základu za prémiové peníze :) )

- milovníci hodinek a umírnění fanoušci značky, kteří mají na Elton přísnější metr, protože by chtěli aby se posouval tam aby na něj mohli být hrdí ne jen protože je "náš" - tady se identifikuji a trochu doufám, že se hlas lidu odsud má šanci přes různé kanálky promítnout v dalším směřování značky

- zarputilí kritici, kteří tu niť nenechají suchou. Prostě u domácí značky bývá i tato skupina silná, věřím že i ten URAL ji má silnou :)

Ano Eltonu rostly tržby a zvýšili zisk. Technicky je to ukazatel úspěchu. Prakticky to taky může říkat, že navýšení tržeb více méně odpovídá tomu o kolik se zdražily hodinky = jen se zvedla marže. T.j hodinek se více neprodává, mají své zákazníky, kteří si těch cca 1500ks za rok koupí... jak dlouho to bude stačit se uvidí... Cena Elton a Robot už se skoro setkala... generace těch co jsou napojeni na klasické modely pomalu odejde a kdo hledá něco jiného, něco tak trochu našeho, tak u Robotu dostane dle mého víc, než dává v současnosti Elton do limitek. Z mého pohledu pokud Elton něco nezmění, tak se časem utopí ve svých limitkách a zabředne :(

A co mě trochu zaráží je údaj ve Výroční zprávě v kolonce výdaje na vývoj = 0. Netvrdím, že nejde dojít s něčím novým, aniž by se to účtovalo jako vývoj, ale zatím nevím nic jiného než změny designu. Rád bych se nechal překvapit tím, že by Elton zapracoval i na strojcích a prodloužil rezervu, nebo doplnil i den do datumu, abychom měli konečně opravdu české hodinky s českým dnem na věnci a ne jen pár raritních kousků z vývoje před 40 lety.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

před 20 minutami, Snekofon napsal:

Já za tím ani nevnímal nastavení politiky Chronomagu, jen jsme si chtěl do Honzy píchnout :D 

Je pravda že Elton polarizuje daleko víc než jiné značky a je to přirozené. Hlásí se sami k odkazu, na které jsme hodinkově vyrostli. Motají své limitky do příběhů a značek, které jsou spojeny s našim národním cítěním tak intenzivně a často, že to vyvolává otázky do jaké míry jde o vyjádření úcty a do jaké míry se jen těží známý příběh, což u mě vyvolává pocit neúcty (byť např. LE Kašpar, byl oceněn Cenou Jana Kašpara od Společnosti Jana Kašpara :) pro mě jsou to tuctové hodinky, které by bez toho jména neměly nic).

V rámci skupin které kolem Eltonu jsou:

- fanoušci, pro které je přidanou hodnotou už to že je to naše, tak se občas některé věci tolerují víc než u jiných značek (i URAL takové má, a to se hlásí taky k odkazu masově vyráběné značky, na domácím trhu dominantní a pořád staví stroje na stejném základu za prémiové peníze :) )

- milovníci hodinek a umírnění fanoušci značky, kteří mají na Elton přísnější metr, protože by chtěli aby se posouval tam aby na něj mohli být hrdí ne jen protože je "náš" - tady se identifikuji a trochu doufám, že se hlas lidu odsud má šanci přes různé kanálky promítnout v dalším směřování značky

- zarputilí kritici, kteří tu niť nenechají suchou. Prostě u domácí značky bývá i tato skupina silná, věřím že i ten URAL ji má silnou :)

Ano Eltonu rostly tržby a zvýšili zisk. Technicky je to ukazatel úspěchu. Prakticky to taky může říkat, že navýšení tržeb více méně odpovídá tomu o kolik se zdražily hodinky = jen se zvedla marže. T.j hodinek se více neprodává, mají své zákazníky, kteří si těch cca 1500ks za rok koupí... jak dlouho to bude stačit se uvidí... Cena Elton a Robot už se skoro setkala... generace těch co jsou napojeni na klasické modely pomalu odejde a kdo hledá něco jiného, něco tak trochu našeho, tak u Robotu dostane dle mého víc, než dává v současnosti Elton do limitek. Z mého pohledu pokud Elton něco nezmění, tak se časem utopí ve svých limitkách a zabředne :(

A co mě trochu zaráží je údaj ve Výroční zprávě v kolonce výdaje na vývoj = 0. Netvrdím, že nejde dojít s něčím novým, aniž by se to účtovalo jako vývoj, ale zatím nevím nic jiného než změny designu. Rád bych se nechal překvapit tím, že by Elton zapracoval i na strojcích a prodloužil rezervu, nebo doplnil i den do datumu, abychom měli konečně opravdu české hodinky s českým dnem na věnci a ne jen pár raritních kousků z vývoje před 40 lety.

Přesně o tom jsem psal výše. Tyhle odstavce mě celkem zaskočily.

image.thumb.png.c50fdbcbb800e802a3f1f5fb238bfa76.png

Odkaz ke komentáři

Snad mě tu nikdo neukamenuje. Ale pro mě je Bob a bobek super vzpomínka na dětství. Jak jsem je viděl, hned sem je objednal aby mi to neuteklo. Všechny hodinky mám v automatu, Quartz moc nemusím. Ale tady i přes to jsem udělal výjimku a chci je mít. Je to opravdu věc názoru komu se co líbí. Navíc nepochybuju že Elton měl problém je prodat. Cena je vyšší, ale kvalita zpracování tomu odpovídá a to je pro mě hlavní. Úplně bych to tolik neodsuzoval 

• Like 2
Odkaz ke komentáři

Sám za sebe se přidám, že mě to přijde jako fajn limitka a určitě si svoje fanoušky a kupce najde. Je to takové milé až roztomilé a i když jsem mladší generace a o Primkách se dozvěděl až zde, tak proč ne, Prim má Boba a Bobka, Omega a Timex Snoopyho, Oris zase Kermita a ty vypadají fakt parádně🙂. Myslím, že jako jednorázová limitka fajn, pochybuji, že takové limitky se stanou pravidlem :) 

Odkaz ke komentáři

Dovolím si přidat ryze osobní názor, byť nejsem žádný fajnšmekr, jen prostý nositel hodinek a fanoušek tohoto fóra...

Bob a Bobek jsou pro mě jakožto nadšence do kouzel a magie pěkným motivem! - kouzelník a králíci na hodinkách jsou pro mě dětinskou, ale líbivou kombinací.

Negativum je pro mě především quartz a cena. Ano, možná jsou to Primky, ale necítím chuť si hodinky kupovat, nepřesvědčily mě. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...