Anela Odesláno 22. října 2019 Nahlásit Odesláno 22. října 2019 az pojde, nasadim zalozni d-link, nez dorazi nejaka nova hezci plastova krabicka...nebo poridim router od apple, ten bude urcite nejlepsi a nebudu se muset o nastaveni starat uz vubec
RomanP Odesláno 22. října 2019 Nahlásit Odesláno 22. října 2019 Náhodou, já jsem spokojenej a jsem vlastně rád, že ten starej router odešel.Díky Mikrotiku a szt, mám doma zvlášť wifi pro nás a zvlášť pro hosty. Ti nesmí díky nastavenému pravidlu do jiných zařízení, jen na net. Asi před rokem jsem tu řešil, jak zabránit notebooku sloužícímu jen na muziku, aby dělal aktualizace pokaždé když ho sem tam po čase zapnu, ale přitom šel ovládat mobilní aplikaci přes wifi. Taky vyřešeno pravidlem, kterým zakážu, nebo povolím kdy potřebuju. A spousta dalších drobností, co se mi nechce ťukat na telefonu
Prochy68 Odesláno 22. října 2019 Nahlásit Odesláno 22. října 2019 (upraveno) Tisice dekovnych dopisu.....(sorry, ja jsem proste musel, nic ve zlem) Upraveno 22. října 2019 uživatelem Prochy68
RomanP Odesláno 22. října 2019 Nahlásit Odesláno 22. října 2019 Prochy, já nevím, jestli chápeš obsah psaného textu? Nakonec proč to neshrnout a nepoděkovat za nezjištnou a poměrně vydanou pomoc, hlavně mimo fórum. Mám přesně, co jsem potřeboval. Tobě taky diky. Hlavně za... ...za ty pěkný smajlíky, co sem dáváš.
Prochy68 Odesláno 22. října 2019 Nahlásit Odesláno 22. října 2019 Prochy, já nevím, jestli chápeš obsah psaného textu? Nakonec proč to neshrnout a nepoděkovat za nezjištnou a poměrně vydanou pomoc, hlavně mimo fórum. Mám přesně, co jsem potřeboval. Tobě taky diky. Hlavně za... ...za ty pěkný smajlíky, co sem dáváš.Vždyť v pořádku, proto píšu nic ve zlem. Prostě se mi vybavila hláška z nějakého filmu, jestli tě to urazilo, tak promiň. Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
RomanP Odesláno 22. října 2019 Nahlásit Odesláno 22. října 2019 Ne, tohle mě neurazí. Jen jsem pochyboval jestli jsi to četl.
Liqid Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 Po aktualizaci W10 mi přestala fungovat zkratka na otočení monitoru "CTRL + ALT + kurzorové šipky". Tuší někdo, jak to znovu aktivovat?
szt Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 Takhle klávesová zkratka není nativní funkcí Windows, ale je to funkce (typicky Intel) ovladače grafické karty. Tedy, s aktualizací Windows to nemá co dělat, souvislost však může být s aktualizací ovladače grafické karty. Buď za verzi která tuto zkratku nepodporuje, nebo za verzi kde je defaultně vypnutá (pak první rada - povolit hotkeys postupem dle https://ibb.co/G3yF3Sx ). Je možné i to že aktuální verze hotkeys vůbec nepodporuje, potom: Pokud ti jde o jednorázové otočení, otoč z nativního windows menu, pokud potřebuješ otáčet často a proklikávání skrz menu byl byl opruz, lze dodat powershell skript který to udělá (po githubu se jich válí plno, například https://github.com/Clicketyclick/ChangeScreenOrientation/) a navázat ho na nějakou volnou zkratku shellu/exploreru (jak je ostatně na odkazu nabízeno). Kaskadéři si pak mohou najít random lowcost ajťáka který bez hlubšího přemýšlení revertne zpět starý ovladač, aniž by se zabýval otázkou proč proběhla jeho aktualizace.
szt Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 (upraveno) Relevantní je i věta "The rotation capabilities and hotkeys have been removed from the latest Intel Graphics Control Panel starting with 6th Generation products." v článku https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005491/graphics-drivers.html Jak je v článku nepřímo naznačeno, nadále nemá smysl tuto featuru držet v ovladači, když ji už umí nativně systém. Dlouhodobě je dobré naučit se používat zkratku WIndows+I, objeví se nabídka "Windows settings", do té napíšeš "ro", autocomplete to doplní na "change the orientation of the display", následně enter, a up/down šipkami přimo listuješ mezi možnostmi orientace. Nezávisle na ovladači. A na šest kláves, když píšu všema deseti 300 úhozů/min, zabere mi otočení displeje sekundu, a to čistě z klávesnice bez myši, bez sledování monitoru. Upraveno 29. října 2019 uživatelem szt
Prochy68 Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 Takže nejdřív natrenuj všemi deseti 300/min no pak to máš za sekundu. A ještě umíš všemi 10 jako bonus.[emoji3] Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
Anela Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 když dám win+I a napíšu "ro", vůbec se neprovede to co píše SZT
eskimak Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 (upraveno) Na win+I + ro sa vyser. To robia len lowcostovy ITckari. Upraveno 29. října 2019 uživatelem eskimak
Anela Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 Liqid: pokud ti to doposud fungovalo (ty články o updatu driveru jsou vesměs starší) možná je jen zamčené otáčení v nastavení displeje?
szt Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 Takže nejdřív natrenuj všemi deseti 300/min no pak to máš za sekundu. A ještě umíš všemi 10 jako bonus.[emoji3] Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk 300/minutu není žádný výkon, to dá každá druhá absolventka obchodní akademie. Limit aby nejhorší z nich prolezla maturitou je 240, a to bez překlepu, na mechanickém psacím stroji jaksi není kouzelná klávesa backspace. Bavit se o tom že někdo koho klávesnice živí má problém s 300 snad nebudeme když dám win+I a napíšu "ro", vůbec se neprovede to co píše SZT Tak máš Windows v jiném jazyce než ajťáci, pokud v češtině, potom "ot", viz https://ibb.co/86zF52g, případně odpovídající překlad anglického "rotate" do jazyka který máš.
szt Odesláno 29. října 2019 Nahlásit Odesláno 29. října 2019 Na win+I + ro sa vyser. To robia len lowcostovy ITckari. Je to opačně. Lowcostoví šmejdí dvě hodiny myší po obrazovce, protože neumí používat klávesnici a protože si to mohou dovolit - jejich čas je totiž levný. Ostatní neplýtvají časem a navíc se řídí dokumentací (viz https://ibb.co/zbVN922), tedy učí nejen sebe, ale i své uživatele že když chtějí najít nějaké nastavení, tak Windows+I a napsat počáteční dvě písmena toho co hledám, down a enter, Jakmile to uživatel pochopí, dovede se na šest kláves dostat do jakéhokoli nastavení do kterého má oprávnění.
Prochy68 Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 No ja nevim, to ze nekdo potrebuje rotaci obrazovky jeste automaticky neznamena, ze da uhozu 300/min.
Harwey Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 no dal som dvoma udermi za minutu klavesy Win+I...a nic...mam to rozbite?
Prochy68 Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 To je pomalu, musis pridat rychlost
eskimak Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 Je to opačně. Lowcostoví šmejdí dvě hodiny myší po obrazovce, protože neumí používat klávesnici a protože si to mohou dovolit - jejich čas je totiž levný. Ostatní neplýtvají časem a navíc se řídí dokumentací (viz https://ibb.co/zbVN922), tedy učí nejen sebe, ale i své uživatele že když chtějí najít nějaké nastavení, tak Windows+I a napsat počáteční dvě písmena toho co hledám, down a enter, Jakmile to uživatel pochopí, dovede se na šest kláves dostat do jakéhokoli nastavení do kterého má oprávnění.Hovno. S nejakym uzivatelom sa zaoberaju prave len lowcostovy ajtaci. To ze ho ojebavaju a uctuju vela ich este neradi do inej skupiny. Seriozni ajtaci nemaju interakciu s uzivatelom.
szt Odesláno 30. října 2019 Nahlásit Odesláno 30. října 2019 (upraveno) To jsem zase něco napsal, teď tu nastane předhánění se kdo píše pomaleji. Za chvíli dorazí eskimak a vysvětlí nám že při více než 20 úhozech za minutu se přehřeje křemík v řadiči klávesnice a skončí to diskusí jak často kdo mění olej v chladiči klávesnice. No jo, už mnoho let říkám - čím horší ajťák, tím obsedantněji řeší výkon svého procesoru a tím hůře píše.. Že by efektivitě jejich práce prospělo spíše koupit o 2200Kč levnější procesor a za ušetřené peníze si koupit kurz https://www.gopas.cz/Kurzy/Katalog-kurzu/Kurzy-pro-uzivatele/Zaklady-prace-s-PC/Piseme-vsemi-deseti-V10.aspx, to je nenapadne. Nebo se vážně bojí že by pak museli chladit klávesnici. Upraveno 30. října 2019 uživatelem szt
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se