Martin J. Odesláno 2. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2011 Tak v notebooku máš asi něco co ti blokuje skripty. Něco jako AdBlock nebo možná Stylish,... To máš jedno, přidej add-on, vyzkoušej a myslím že ti to pojede.Drž se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Zdravím,jsem (nejen) v oblasti PC tak trochen lama a tak bych se rád optal zkušenějších...Máme doma připojení na net přes UPC pomocí routeru Motorola - měl b to být ten přístroj v přiloženém obrázku. Do PC mi z téhle potvory vede kabel. Jelikož budu doma používat notebook a iPhone, rád bych zavedl wifi připojení (PC wifi přijímač nemá). Je možné zakoupit wifi router a připojit ho do té Motoroly (tj. nemá ta Motorola nějak málo vstupů/výstupů, když je tam ten kabel?). Je potřeba něco dokoupit či jinak změnit? A na aukru jsem našel nějaké wifi routery - dostačují a nebo raději koupit něco jiného?Všem díky za radu. http://aukro.cz/tp-link-tl-wr340g-wi-fi-router-novy-akcni-cena-i1523572804.htmlhttp://aukro.cz/wifi-router-ap-bridge-wps-b-g-n-150mbps-novy-i1509599942.htmlhttp://aukro.cz/linksys-wrtu54g-wifi-router-switch-qos-54mbps-i1531003822.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 (upraveno) Zdravím, jsem (nejen) v oblasti PC tak trochen lama a tak bych se rád optal zkušenějších... Máme doma připojení na net přes UPC pomocí routeru Motorola - měl b to být ten přístroj v přiloženém obrázku. Do PC mi z téhle potvory vede kabel. Jelikož budu doma používat notebook a iPhone, rád bych zavedl wifi připojení (PC wifi přijímač nemá). Je možné zakoupit wifi router a připojit ho do té Motoroly (tj. nemá ta Motorola nějak málo vstupů/výstupů, když je tam ten kabel?). Je potřeba něco dokoupit či jinak změnit? A na aukru jsem našel nějaké wifi routery - dostačují a nebo raději koupit něco jiného? Všem díky za radu. http://aukro.cz/tp-l...1523572804.html http://aukro.cz/wifi...1509599942.html http://aukro.cz/link...1531003822.html Máš to správně Taky používám UPC a tu motorolu jsem měl, už jsem teda dostal jinej, ale to je jedno. Na to, co potřebuješ, bude vyhovovat kterejkoliv z těch, co jsi uvedl. Osobně mám Asus, ale to je fuk. Propojený to bude tak, že do motoroly půjde coax, z motoroly síťovej do routeru a z routeru síťovej do stolního PC. Hlavně si pak zabezpeč wifi heslem, aby se ti na to nepřipojovali sousedi. Upraveno 28. března 2011 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Jo, jo, ten wifi router jen zařadíš mezi tento router a PC. Do zdířky ethernet píchneš káblík, který povede do wifi routeru a z wifi routeru pak povede káblík do PC. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 (upraveno) No jde mi taky o to, aby mohlo zůstat připojení PC přes kabel a zároveň fungovalo wifi. Je na tý Motorole na tuhle dvojkombinaci dost "zdířek"? EDIT: A Adam už to i popsal - takže chlapi díky moc! Upraveno 28. března 2011 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 A ještě jeden dotaz - ty wifi routery mají rozdílnou přenosovou rychlost (54 Mbit/s a 150 Mbit/s) - je lepší vyšší rychlost a nebo to v případě mého využití ani nepoznám? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomAnt Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Vyssiu rychlost spoznas vzdy. Inac, v aktualnom vydani casopisu Computer, je test domacich wi-fi routerov, celkom vypovedajuce tabulky, hlavne pre tych, co tvrdia ze je uplne jedno aky router kupim. Zaujimave su hlavne hodnoty ze rychlost prenosu dat s priamou viditelnostou a cez stenu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Takže z těch tří, co jsem postnul, by to měl být tenhle?http://aukro.cz/wifi-router-ap-bridge-wps-b-g-n-150mbps-novy-i1509599942.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Takže z těch tří, co jsem postnul, by to měl být tenhle? http://aukro.cz/wifi...1509599942.html off: ja mam doma nejaky asus (uz nevyuzity, presiel som z UPC na Vodafone USB) a fungovalo to vpohode, isli 2 notebooky vzduchom a jeden PC cez kabel (tych kablov tam mozes mat zo styri, tak ultra bezpecne riesenie vypnutia Wifi je tiez mozne )... na UPC ucte budes ale musiet zmenit MAC kvoli zmene MAC adresy z PC na router, pripadne ak ma ten router klonovanie MACu, tak staci tam a samozrejme, nejake to sifrovanie zapnut v kombinacii s autorizaciou IP a MAC, co ten tvoj vybrany ma (ostatne som ale nepozeral) ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 na UPC ucte budes ale musiet zmenit MAC kvoli zmene MAC adresy z PC na router, pripadne ak ma ten router klonovanie MACu, tak staci tam a samozrejme, nejake to sifrovanie zapnut v kombinacii s autorizaciou IP a MAC, co ten tvoj vybrany ma (ostatne som ale nepozeral) ... Tak tomuhle vůbec nerozumím a není to tím, že by to bylo slovensky... jinak kdyby si chtěl ten router prodat, napiš do SZ představu o ceně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Tak tomuhle vůbec nerozumím a není to tím, že by to bylo slovensky... jinak kdyby si chtěl ten router prodat, napiš do SZ představu o ceně. Já myslim, že nemusíš nikde měnit nic. To by bylo asi jenom v tom případě, že bys měnil tu motorolu za jinej modem. Pokud si tam jenom připíchneš ten router, tak to vesele pojede dál. Mně to měnili, když jsem přecházel na nějakej balíček Internet+TV+Telefén a to mi tam chlapec někde něco měnil a ověřoval, ale to neni tvůj případ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 (upraveno) Já myslim, že nemusíš nikde měnit nic. To by bylo asi jenom v tom případě, že bys měnil tu motorolu za jinej modem. Pokud si tam jenom připíchneš ten router, tak to vesele pojede dál. Mně to měnili, když jsem přecházel na nějakej balíček Internet+TV+Telefén a to mi tam chlapec někde něco měnil a ověřoval, ale to neni tvůj případ. myslim, ze modemu je to uplne jedno, MAC sa registruje priamo u UPC cez ich stranky (a da sa to tam prepisat), a nie na webke modemu (ak sa tam vobec da dostat, predsalen to nie je router) ... info napr. tu, trochu starsieho data, je mozne, ze to uz zmenili (3 roky dozadu to ale este fungovalo) Upraveno 28. března 2011 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Tak tomuhle vůbec nerozumím a není to tím, že by to bylo slovensky... jinak kdyby si chtěl ten router prodat, napiš do SZ představu o ceně. proste a jednoducho ... aby sa zabranilo pripajaniu X kompov na jeden modem cez switche, zacali vyzadovat registraciu MAC adresy (proste nieco ako rodne cislo sietovky/routru) a len na zaklade identifikovania pustia "internetovy" signal dalej. nove routre ale maju vlastny MAC, pripadne si vedia naklonovat hocijaky iny MAC, takze vlastne tento mechanizmus "oblafnu" co sa tyka modemu, musim ho najprv najst, ale ako sa tak pozeram na tie routre z aukra, tak cena by asi nebola o moc nizsia a nie som si isty, ze by vedel o moc viac funkciii, nez maju tie vyssie spomenute ... a nema uz zaruku , takze by som doporucoval asi nakup noveho ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Ja mam upc s tim samym modemem a jedina vec, kterou clovek musi udelat, je restartovat modem po pripojeni routeru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 (upraveno) Ja mam upc s tim samym modemem a jedina vec, kterou clovek musi udelat, je restartovat modem po pripojeni routeru no tak to uz asi zrusili ... ako som pisal, info su stare cca 3 roky edt: tak potvrdene http://www.upc.cz/klientsky-servis/internet-nejcastejsi-dotazy/2092/20923054.html ... sorry za mystifikaciu Upraveno 28. března 2011 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 (upraveno) Ja mam upc s tim samym modemem a jedina vec, kterou clovek musi udelat, je restartovat modem po pripojeni routeru Přesně tak, když jsem koupil router, tak jsem ho akorát vybalil z krabice, zapojil, a pak asi na dvacet vteřin vytáhnul zdroj z modemu aby se vybily kondíky a fakčilo to. Žádný vopičárny s MAC je nekonaly. Upraveno 28. března 2011 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 Tak nakonec jsem kvůli rychlosti 300Mb/sec. vybral tenhle - http://aukro.cz/wi-fi-router-tp-link-tl-wr841n-v7-300mb-s-novy-i1526682233.htmlDá se podle nějakého technického údaje poznat jeho rozsah? Potřeboval bych, aby dokázal projít pár zdmi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 28. března 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2011 (upraveno) V popisu vybraného routeru je toto: "O výstupní výkon se stará dvojice externích antén s výkonem 5 dBi" Maximální povolený výkon za anténou je 100 mW, což odpovídá 20dBi, dokázal by jsi tedy určitě sehnat i výkonnější. Dostup a prostupnost přes zdmi je vždy otázka, záleží na použitých materiálech, odrazech, atd... Doporučil bych ti si vyzkoušet ten co jsi vybral a zjistit, jestli po zapnutí najdeš signál všude, kde jej potřebuješ. Pokud ne, vrať jej a najdi nějaký s vyšším výkonem. Kupovat rovnou silnější bych ti asi nedoporučoval, přece jen je to mikrovlnné záření a je lépe svítit si doma méně EDIT: Chybka.. Upraveno 28. března 2011 uživatelem funf5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2011 Takže jsem totální analfabet a nezvládnu ani takovou věc, jako je zapojit wifi router... Kabely jsem propojil, začal komunikovat, změnil heslo a pak na mě vybaflo níže postnuté okno. Vybral jsem připojení "Kabelový modem (Automatické", jenže pak to hodilo další okno s tím MACem. Nepřipojilo se mi to, ani když jsem dal tu adresu klonovat.POMOC PROSÍM... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 1. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2011 Takže jsem totální analfabet a nezvládnu ani takovou věc, jako je zapojit wifi router... V příručce nic nepíšou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se