Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, jsem na Chronomagu nováček, ale už nakažen :-)

Při pátrání po přebytečných hodinkách v rodině jsem našel následující Primky. Mají pro mě trochu nostalgickou hodnotu, ale rád bych aby jste mi někdo poradil zda se hodinky v takovém stavu vyplatí renovovat. Hodinky po natažení chvíli jdou tak věřím že strojek snad bude po vyčištění +- OK.

Také vůbec nevím co je to za typ. Nikde jsem je nenašel (ikdyž uznávám že moc nevím kde hledat).

Po pročtení zdejších stránek jsem našel firmu ELTON a jejich renovace, ale abych pravdu řekl, chtěl bych aby hodinkám zůstala trochu patina od používání a ne aby bylo komplet vyměněno všechno a zůstala původní jenom část strojku.

Předem díky za názory a tipy o jaký tip se jedná

Coolik

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 87
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zda se renovace vyplatí? To záleží na tom, jak moc nostalgickou hodnotu pro tebe mají. Na to si musíš odpovědět sám. Určitě nebude problém je uvést zase do chodu.

Odesláno

Pochromovani - Galvenn Praha

Vycisteni strojku, korunka, osicky - kterykoliv mistni hodinar

Cifernik a rucky - Parexo Pardubice nebo aukro

Secteno a podtrzeno, hodinky jako nove s puvodnim tikajicim strojkem. Rozpocet 1 - 2 tisice.

Návštěvník tolja
Odesláno
Ahoj, jsem na Chronomagu nováček, ale už nakažen :-)

Při pátrání po přebytečných hodinkách v rodině jsem našel následující Primky. Mají pro mě trochu nostalgickou hodnotu, ale rád bych aby jste mi někdo poradil zda se hodinky v takovém stavu vyplatí renovovat. Hodinky po natažení chvíli jdou tak věřím že strojek snad bude po vyčištění +- OK.

Také vůbec nevím co je to za typ. Nikde jsem je nenašel (ikdyž uznávám že moc nevím kde hledat).

Po pročtení zdejších stránek jsem našel firmu ELTON a jejich renovace, ale abych pravdu řekl, chtěl bych aby hodinkám zůstala trochu patina od používání a ne aby bylo komplet vyměněno všechno a zůstala původní jenom část strojku.

Předem díky za názory a tipy o jaký tip se jedná

Coolik

Pro mne to jsou jedny z nejhezčích starých primek vůbec, někdo jim říká "prim king", já "elegant". Jedná se o kalibr 68, vyrobeny byly okolo roku 1970, mají vyměněné ručky a jsou v hrozném stavu - fakt dočista onošené. Pokud půjdeš cestou renovace v Eltonu, tak ti na nich vymění vše (pokud budou mít potřebné díly) vyjma strojku, který vyčistí a seřídí. Cena by měla být v řádu tisícikorun.

Návštěvník tolja
Odesláno

Secteno a podtrzeno, hodinky jako nove s puvodnim tikajicim strojkem. Rozpocet 1 - 2 tisice.

Tohle pouzdro, až vyleze z chromovny bude jak vocucanej bonbón - je úplně vohoblovaný dokulata a na nožkách taky nejsou ostré hrany.

Odesláno
Pro mne to jsou jedny z nejhezčích starých primek vůbec, někdo jim říká "prim king", já "elegant". Jedná se o kalibr 68, vyrobeny byly okolo roku 1970, mají vyměněné ručky a jsou v hrozném stavu - fakt dočista onošené. Pokud půjdeš cestou renovace v Eltonu, tak ti na nich vymění vše (pokud budou mít potřebné díly) vyjma strojku, který vyčistí a seřídí. Cena by měla být v řádu tisícikorun.

Obávám se, že u Eltonu to bude v řádu 10 tisíc a víc :worried_anim:

Návštěvník tolja
Odesláno
Obávám se, že u Eltonu to bude v řádu 10 tisíc a víc :worried_anim:

Vidím, že jsi odborník, a že si necháš v Novém Městě renovovat hodinky pravděpodobně každý měsíc. Někdy mám z Chronomagu pocit, že tu Elton osočuje a na něj nadává každý, kdo má v prdeli díru, a čím méně má zkušeností, tím častěji ventiluje "kvalifikované" dohady.

Odesláno

Protože nejsem moc manuálně zručný, poradili by jste mi prosím kdo by mi s tím pomohl? Mám na mysli vyndat strojek atd před pochromováním a případně asi nějaké obroušení?

Prostě jestli existuje někdo kdo by tu akci zaštítil jako celek :-)

Jinak jak už jsem psal nazačátku rád bych aby na hodinkách bylo více věcí původních ikdyž jsou hodinky takhle opotřebované.

Odesláno (upraveno)
Vidím, že jsi odborník, a že si necháš v Novém Městě renovovat hodinky pravděpodobně každý měsíc. Někdy mám z Chronomagu pocit, že tu Elton osočuje a na něj nadává každý, kdo má v prdeli díru, a čím méně má zkušeností, tím častěji ventiluje "kvalifikované" dohady.

Odborník nejsem, ELTON neosočuji.

Poptávali jsme renovaci dámských hodinek, nové pouzdro o velikosti 28 až 30mm. Odpověď byla ta, že na kalibr 66 mají pouze pouzdro Linea ve velikosti 40mm a to stojí 14 tisíc + práce. A to je na drobnou ruku manželky trochu moc velký. Toť má zkušenost s ELTONem.

edit: doplněna velikost poptávaného pouzdra

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno (upraveno)

ahoj, pokud muzu doporucit, do noveho pochromovani bych zrovna u tveho pouzdra nesel - jak psal Tolja, vyleze ti z toho krasne leskle nachromovane nic. Techle hodinek se na Aukru pohybuje spousta a asi bude nutne sehnat vice kousku, ze kterych slozis za rozumny peniz krasne hodinky. Obavam se, ze ze tve snahy zachovat co nejvic puvodnich dilu, zustanes tak maximalne u strojku.

Toljo - ja bych je v tom nechal, at si mysli, ze to v eltonu stoji desetitisice, aspon pak na aukru utraceji nesmysly :)

edit: cena za lepsi pouzdro http://www.aukro.cz/item533571539_prim_inc..._17_jewels.html

cena za super pouzdro http://www.aukro.cz/item539459961_hodinky_..._1_topstav.html

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno
ahoj, pokud muzu doporucit, do noveho pochromovani bych zrovna u tveho pouzdra nesel - jak psal Tolja, vyleze ti z toho krasne leskle nachromovane nic. Techle hodinek se na Aukru pohybuje spousta a asi bude nutne sehnat vice kousku, ze kterych slozis za rozumny peniz krasne hodinky. Obavam se, ze ze tve snahy zachovat co nejvic puvodnich dilu, zustanes tak maximalne u strojku.

Toljo - ja bych je v tom nechal, at si mysli, ze to v eltonu stoji desetitisice, aspon pak na aukru utraceji nesmysly :)

Nikde jsem nepsal desetitisíce, ale deset tisíc a víc ;)

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)
Nikde jsem nepsal desetitisíce, ale deset tisíc a víc ;)

Z vlastní zkušenosti vím, že renovace hodinek Prim jejich "mateřskou firmou" nestojí desetitisíce, a mne osobně nestála ani deset tisíc. A to se jednalo o renovaci do nerezového pouzdra. Cena, kterou tu prezentuješ, se podle mne nevztahuje k renovaci hodinek, ale k výrobě solitéru na základě kalibru 66 a pouzdra linea, protože to jediné má Elton připravené na osazení kalibrem 66. Při běžné renovaci do původní podoby, se podle mne nedostaneš ani na dostřel sumě, kterou jsi uvedl. Jestli chceš, tak mi pošli mi formou sz fotku hodinek, které jsi si chtěl nechat renovovat a popiš co je potřeba vyměnit, třeba mám takové v šupleti, a budou moci změnit majitele.

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno
Protože nejsem moc manuálně zručný, poradili by jste mi prosím kdo by mi s tím pomohl? Mám na mysli vyndat strojek atd před pochromováním a případně asi nějaké obroušení?

Prostě jestli existuje někdo kdo by tu akci zaštítil jako celek :-)

Jinak jak už jsem psal nazačátku rád bych aby na hodinkách bylo více věcí původních ikdyž jsou hodinky takhle opotřebované.

Vyndat strojek urcite zvladnes sam. Nic na tom neni. Vicko je zacvakavaci - kapesnim nozikem otevres jednoduse. Strojek mam zkusenost, ze drzi vetsinou jen na osicce z korunky. Tu vyndas, kdyz spendlikem nebo hrebickem zmacnes "tlacitko", ktere je nejblize korunce na strojku - ma v prumeru asi 1,5mm. Pokud Ti po otoceni hodinek ted strojek nevypadne, musis jeste o otacku nebo dve povolit dva sroubky, ktere ho drzi v pouzdre - opet je poznas jednoduse, jakoby se ze strojku zakousavaly do pouzdra.

Obrousenim se prave nemusis zabyvat, udelali mi ho v Galvennu (Praha). Napocitali si za to do faktury 150Kc a bylo to sundano opravdu precizne. Jen je potreba zjistit, jaky to je priblizne rok vyroby pouzdra - protoze starsi (snad nez 1960) se nesmi odstranovat chrom chemicky. To pouzdro pak nechutne zmutuje. Rucne to ale jde zase stejne dobre. Ale to Ti reknou na miste. Za zlaceni vetsiho pouzdra v sile 10um chteli 350Kc, 20um pak asi 600. Odhaduji, ze chrom bude levnejsi. Trvalo jim to vzdy neco pres tyden a o hotove zakazce informuji sms.

Na Parexo jsem se Ti koukal a Tvuj cifernik tam nemaji. Jedina dve reseni bych proto videl dat inzerat sem na forum, a soucasne sledovat aukro na nejake hodinky s Tvym ciselnikem za dobry peniz.

Tolja: ocucany bonbon je silne prirovnani. Zlatil jsem dedovy pseudosporty II. Zadni strana totalne sjeta az na mosaz, horni strana zaoblene hrany. Vysledek na muj vkus velmi dobry. Ta nova vrstva to obstojne zakryje. Pruser je, kdyz se nechava zlatit neco jako luneta u diplomatu, tam vysledek je rozpatlany...

Návštěvník tolja
Odesláno (upraveno)
...

Tolja: ocucany bonbon je silne prirovnani. Zlatil jsem dedovy pseudosporty II. Zadni strana totalne sjeta az na mosaz, horni strana zaoblene hrany. Vysledek na muj vkus velmi dobry. Ta nova vrstva to obstojne zakryje. Pruser je, kdyz se nechava zlatit neco jako luneta u diplomatu, tam vysledek je rozpatlany...

Stojím si za tím, co jsem napsal. Minimálně na nožkách pouzdra toho vraku chybí materiál - je prostě pryč. Přikládám fotku pouzdra v NOS stavu, aby bylo jasné, že ani po chromování či zlacení výsledek nemůže vypadat uspokojivě.

Upraveno uživatelem tolja
Odesláno

Moc díky všem za rady. Asi zkusím opravdu koupit nějaké zachovalé pouzdro a číselník a poprat se s tím sám :thumbsup_anim:

Zkoušel jsem zde na foru vložit inzerát na nákup toho číselníku, ale protože jsem nováček (nemám 50 komentů) tak nemám právo ho vložit.

Nebyl by jste někdo tak laskav a nevložil tam ten inzerát za mně?

To Parexo ho opravdu nemá, ale zkusil jsem jim napsat tak uvidíme. Zkouším napsat i do Eltonu ale trochu se bojím že ho nebudou mít. Nemáte ho někdo doma?

Ten číselník dělá ty hodinky hodinkami takže určitě bych ho nechtěl měnit za jiný (jiný design).

Odesláno
Vyndat strojek urcite zvladnes sam. Nic na tom neni. Vicko je zacvakavaci - kapesnim nozikem otevres jednoduse. Strojek mam zkusenost, ze drzi vetsinou jen na osicce z korunky. Tu vyndas, kdyz spendlikem nebo hrebickem zmacnes "tlacitko", ktere je nejblize korunce na strojku - ma v prumeru asi 1,5mm. Pokud Ti po otoceni hodinek ted strojek nevypadne, musis jeste o otacku nebo dve povolit dva sroubky, ktere ho drzi v pouzdre - opet je poznas jednoduse, jakoby se ze strojku zakousavaly do pouzdra.

Před vyndáním osičky s korunkou povytáhnout korunku do polohy natahování.

Odesláno
Při pátrání...

To jsou Prim Diplomat, jedny z nejhezčích Primek, pro milovníky značky budou mít cenu, nezkaž je nějakou masivní renovací. Počkej s tím, nech je zatím vyčistit, (ne odřít), nekdo z "Primkařů" Ti poradí.

Odesláno (upraveno)

sice blbe nazvana aukce, ale hodinky snad stejne jako tvoje - i kdyz stav tech z aukce bude asi lepsi nez tech tvych, neni vsak uplne spickovy

http://www.aukro.cz/item553231538_prim_pav...elmi_hezky.html

Upraveno uživatelem docent_tecka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...