jt. Odesláno 7. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna před 22 hodinami, Hector_24 napsal: Spolecensky- Orient Bambino, everyday- Sinn 556i a outdoor- nejaky Gshock nebo Hamilton Orient Bambino časem určitě dopadne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jt. Odesláno 7. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna před 22 hodinami, Skopky-Sonny napsal: Troufnu si říct, že statisticky Tě nějakej stupidní (čti nerozvážnej) nákup nemine, tak jako většinu z nás. Tak ať je to aspoň z místní prodejní sekce kde, jak už bylo řečeno, se dá většinou vše sehnat a následně i prodat za rozumnej penis K té Tvojí sbírce - já měl kdysi podobnou představu, ale naštěstí mi docela rychle došlo, že oblekovky prostě neunosím a tak nemá smysl víceméně jakýkoli kupovat. Stějně vždy sáhnu po nějakým sportovním, případně elegantně sportovním modelu. Vyjímečně pak např.něco vintage po tatovi. Tím chci říct, že ~30tis. není málo tak zvaž, jak často je máš v plánu nosit, jestli třeba nedává větší smysl "přelít" třeba 25tis. do EDC. Ony se pak taky trochu pomaleji prodávají, kdyby přišlo na věc... Je to tak… určitě dřív nebo později koupím něco, čeho budu časem litovat… ale proto jsem rád, že jsem našel místní fórum… umíte tady postavit nováčky na zem 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hector_24 Odesláno 7. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna (upraveno) Jo a taky souhlasim, ze je blbost koupit najednou 3 hodinky na "vsechno". Prvni vezmes proste to co se ti libi a hlavne vyzkouset nekde. Hodinky casto na fotkach vypadaji dost jinak- vidis tam mnohem vic detailu nez pak budes videt okem na ruce... Takze nejaky hodinky, ktere se ti zdaji jako robustni do prirody nebo na potapeni, vlastne budou na pohodu i s kosili Upraveno 7. ledna uživatelem Hector_24 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jt. Odesláno 7. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna před 3 hodinami, Hector_24 napsal: Jo a taky souhlasim, ze je blbost koupit najednou 3 hodinky na "vsechno". Prvni vezmes proste to co se ti libi a hlavne vyzkouset nekde. Hodinky casto na fotkach vypadaji dost jinak- vidis tam mnohem vic detailu nez pak budes videt okem na ruce... Takze nejaky hodinky, ktere se ti zdaji jako robustni do prirody nebo na potapeni, vlastne budou na pohodu i s kosili Jinak v mém okolí bude asi trochu problém najít kvalitního hodináře... Máte někdo zmapované obchody v okolí Ústí nad Orlicí? Ve finále není problém zajet do Pardubic nebo HK, ale zajímalo by mě, jestli není někdo kvalitní i blíž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rybkin Odesláno 8. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna V 7. 1. 2025 v 14:37, jt. napsal: Jinak v mém okolí bude asi trochu problém najít kvalitního hodináře... Máte někdo zmapované obchody v okolí Ústí nad Orlicí? Ve finále není problém zajet do Pardubic nebo HK, ale zajímalo by mě, jestli není někdo kvalitní i blíž. Když už chceš utratit tolik peněz, udělej si den volno a jeď do Prahy, obejdi si Koscom, Helveti, Chronoshop, uvidíš spoustu modelů na jednom místě, hodinky na živo působí často zcela jinak než na katalogovém obrázku. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jt. Odesláno 10. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna Už přichází první zjištění… po dvoudenním nošení Small Seconds Citizenů mi tam strašlivě chybí datumovka , ale jinak jsou krásné a nedám na ně dopustit . 1 2 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 10. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna Tak super! Já mám ty obyčejný s datem a přesně jsem si při rozhodování, které koupit, myslel, že by mi datum chybělo. Ať ti nadšení vydrží minimálně jako mě 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 11. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna V 7. 1. 2025 v 10:22, jt. napsal: Orient Bambino časem určitě dopadne Pokud se ti Bambina líbí, šel bych do nich už teď. Pokud je nedobiješ, troufám si říct, že je tady s minimální ztrátou kdykoliv prodáš. A i kdyby jsi při případném prodeji musel jít třeba na polovinu/třetinu pořizovací ceny, pořád tratíš při současných cenách 2-3000,- Kč, což je dle mého zanedbatelné. A v každém případě si tímto krokem ujistíš, jestli společenské hodinky unosíš natolik, abys do nich vrážel 30 000+. A další výhodu vidím v tom, že si ujasníš, co od těch příštích (dražších) vlastně chceš. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jt. Odesláno 12. ledna Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna V 11. 1. 2025 v 14:11, Chronopetr napsal: Pokud se ti Bambina líbí, šel bych do nich už teď. Pokud je nedobiješ, troufám si říct, že je tady s minimální ztrátou kdykoliv prodáš. A i kdyby jsi při případném prodeji musel jít třeba na polovinu/třetinu pořizovací ceny, pořád tratíš při současných cenách 2-3000,- Kč, což je dle mého zanedbatelné. A v každém případě si tímto krokem ujistíš, jestli společenské hodinky unosíš natolik, abys do nich vrážel 30 000+. A další výhodu vidím v tom, že si ujasníš, co od těch příštích (dražších) vlastně chceš. Líbí, ale nakonec jsem šel jinou cestou. Objednal jsem rovnou Seiko Presage SRPE45J1 . 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 23. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna @jt. ohledně Citizenů - myslím, že datumovka by narušila plasticitu a souměrnost ciferníku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukk Odesláno 25. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna (upraveno) Ještě bych možná zvážil barvu u everyday, jestli by neutrální černá nebyla univerzálnější, ale chápu, že modrá se ti líbí. Luminox pro outdoor je bezva, quarz se pro tyhle účely taky hodí víc. U těch společenských hodinek bych zvážil, jak často je budeš nosit. Jestli ne moc často, asi bych do nich neinvestoval tolik a stačilo by se kouknout třeba na Orient Bambino, ty jsou moc povedené a jsou za pár. Pak existují hodinky, které klidně zastanou funkci oblekovek a přitom se dají nosit téměř ke všemu, jako třeba Seiko Alpinist, navíc mají vysokou voděodolnost. Upraveno 25. ledna uživatelem Lukk 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jt. Odesláno úterý v 12:21 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 12:21 Dnes dorazil další kousek. Již zmiňovaná Seika. Krásné jsou. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno úterý v 12:34 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 12:34 pěkné jsou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno úterý v 13:52 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 13:52 Gratulace k dalšímu kousku! Jdu ještě s jednou radou, kterou všude rozdávám, ale tady jsem jí asi ještě nesdělil. Pokud si kupuji hodinky, které mají variantu na kůži nebo ocelovém tahu, tak vždy beru na oceli. Ceny obou bývají dost podobné, ale dokoupit tah bývá dražší než kožený řemen. Ale je to i tím, že obecně preferuji kovový tah, který vydrží celou životnost hodinek, kdežto kůži můžu měnit co 2 roky. příklad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dopi Odesláno úterý v 13:57 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 13:57 Zdravím všechny a vkládám svůj první příspěvek na toto fórum. Zatím jsem odtud jen čerpal vědomosti, proto si netroufnu nikomu radit. Tohle téma mě zaujalo, protože zrovna procházím stejným obdobím a výběrem svých prvních kvalitních hodinek. Dosud jsem nosil co se namanulo - digitálky z číny, quartzky od vietnamců, a týden dokonce i garmin venu 2+, ale zjistil jsem že chytré hodinky nejsou nic pro mě, tak jsem je vrátil. Pak jsem teprve začal koukat po něčem lepším a zajímat se o nabídku a zkušenosti pokročilých chronomaniaků. Napřed jsem chtěl jedny kvalitní hodinky, které by byly vhodné pro všechny příležitosti a líbily se mi Casio LCW m170, které to splňují, ale pak jsem se zakoukal do Certina DS-1 Big Date, právě kvůli té velké datumovce, kterou přečtu i se svým chatrným zrakem. Certiny jsou krásné, mám je už doma, ale nechci je nosit úplně všude, aby nepřišly k úhoně. Proto jsem řešil jakými hodinkami ještě ty švýcarské automaty doplnit, aby to byl zase jiný styl, a vybral jsem G-Shocky GBM-2100, se solárem a BT pro synchronizaci času, takže v podstatě bezúdržbové a odolné hodinky, kterým nevadí, když budou nějakou dobu ležet nevyužité na stole. Ty jsou už na cestě. Časem do patřičných vláken dodám fotky. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kex Odesláno úterý v 22:17 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 22:17 Jak ses ptal na knížky: Žádná sláva to není, ale začátečníku asi v počátcích může pomoci toto: Ani jedna nestojí za moc, ale aspoň budeš mít nějaký základní přehled o značkách a druzích hodinek. Půjde to nejspíš sehnat někde v antikvariátu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno úterý v 23:39 Nahlásit Sdílet Odesláno úterý v 23:39 V 4. 1. 2025 v 19:59, jt. napsal: Začínám budovat sbírku hodinek, a na úvod bych si vybral tři “kousky”… jeden na everyday carry, jeden outdoor a jeden společenský. Jako everyday se mi nejvíc zalíbil Citizen Tsuyosa Automatic Small Seconds v modré barvě. Jako outdoor Luminox XL.3351.1. Ale váhám u společenských, kde bych chtěl být na limitu cca 30k, a nějak pořád nevím, co vybrat. Líbí se mi hlavně značky Seiko a Mido. Máte nějaké tipy? Případně i klidně něco dalšího od jiných výrobců… přece jen, načítám si tohle hobby relativně krátkou dobu, a ten přehled ještě není úplně největší. Btw. průměr zápěstí mám cca 17,5-18 cm… Předem díky všem za rady a konstruktivní kritiku Kup jedny chvilku je ponos a pak uvidíš, to hodně napoví, ty Citizen Tsuyosa jsou super, nejen jako prvbí hodinky, to samé Seiko. Moje první hodinky tady na fóru byly titanový pilotky Steinhart, strašně se mi líbily a pořad líbí, ale prostě to nejsou hodinky pro mně, na ruce neseděli uplně nejlíp a velká korunka mě řezala do ruky, nosil jsem je necelý rok pak skončili v šuplíku. Sinn U1 mi naopak přišli strašně divný, pak jsem narazil foto vlákno na WUS koupil je a deset let je nesundal z ruky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno středa v 04:26 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 04:26 V 10. 1. 2025 v 10:50, jt. napsal: Už přichází první zjištění… po dvoudenním nošení Small Seconds Citizenů mi tam strašlivě chybí datumovka , ale jinak jsou krásné a nedám na ně dopustit . Eh, koukám že už je máš na ruce Jsou parádní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se