funf5 Odesláno 17. února 2009 Nahlásit Odesláno 17. února 2009 Souhlasim s predchozimi navrhy, barva i luminiscence do zluta "vintage look", brousene pouzdro a lestena luneta, rucky pokud se vejdeme nase, barva "schwarzblau", zaloha podle prani kubsona
kubson Odesláno 17. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 17. února 2009 s těmi steinhart ručkami to je napytel.. musí se udělat nové imho, ale zatím nevím kolik to bude stát, tj. jestli je to vůbec zaplatitelné...
Hugo14 Odesláno 17. února 2009 Nahlásit Odesláno 17. února 2009 Ad barva ciferníku: Preferuji schwarzblau, nicméně i matná černá je OK Ad barva luminiscence: Nažloutlá, nikoli zelená. Takže asi Neutral, případně Light Yellow (chtělo by to vidět in natura - fotka tisku z laserovky není moc vypovídající) Ad ručky: Je otázka, jak by to vypadalo s výběrem těch nejvhodnějších, co má momentálně v produkci. Nicméně preferuji ručky v proporcích, které jsme dali dokupy - především se hodinová musí dotýkat kružnice. Nesmí ji přesahovat. Je možné, že to bude vyžadovat změnu rozměru o cca 1 mm a podobně - pak bude záležet na tom, jak to bude vypadat. Ale v okamžiku, kdy to půjde mimo, tj, že hodinová přesahuje kružnici, nebo to bude nekoukatelné, jsem ochoten si připlatit za ručky na míru. 50 EU bez problémů, více by záleželo na dohodě a tom, jak by to vypadalo.
Bobr Odesláno 17. února 2009 Nahlásit Odesláno 17. února 2009 kubson napsal: s těmi steinhart ručkami to je napytel.. musí se udělat nové imho, ale zatím nevím kolik to bude stát, tj. jestli je to vůbec zaplatitelné... Nějaké ručky - už jsem zaplatili jinačí věci
picipaja Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Nevím,jestli se to tady už neřešilo-jinak se omlouvám...ale co tam dát tu hodinovou ručičku co dává St.na 44mm NavB., podle ní udělat i tu vnitřní kružnici a vteřinovou nechat ze 47.Mám doma 44 i 47 a na těch 44 je hodinovka dlouhá cca. 12mm a na 47-14mm.Hodinová ručička je sice na všech modelech -44 i 47 vzhledem k minutové o něco širší(cca o 0,5mm),ale takhle by se to vyrovnalo=hodinová za 44 by byla stejně široká jako minutová z 47.Proporčně by to nemuselo vadit a ručičky by byly ze stávajíci produkce.
Friedrich Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Měnily se velikosti kružnic, ruček a číslic tak, aby to nějak vypadalo a líbilo se nám to. Pokud by to nebylo extrémně drahé tak bych dal přednost tomu aby se ručky podřídily (vyrobily) a nikoliv obráceně. Zkrátka aby to bylo tak, jak se to "upeklo" zde na fóru.
bandicoot Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Souhlas s tou výrobou ruček. Ta hodinová by měla být pěkně macatá. Nějak se mi nezdá, že by šly zkombinovat hodinová/44mm a minutová/47mm tak, aby to vypadalo konzistentně - ručky navíc budou leštěné, takže velmi výrazné oproti modřeným - chtělo by to vidět v návrhu. edit: ten grafickej návrh vypadá perfektně
kubson Odesláno 18. února 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Gunter říkal že si myslí, jestli ta minutová, která na našem návrhu končí na začátku minutové stupnice nebude moc krátká... nebude to prázdné kolo s minutovou stupnicí vypadat divně?
šíma Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Není tam pro uvedenou operaci mnoho prostoru, ale připadá mi, že by to šlo (hodinová ručka na 44 mm má cca 11,5 mm a ta "naše" jen cca 9,2 mm). Při použití ručky z modelu 44 mm a příslušném přizpůsobení vnitřní kružnice by problém mohl vzniknout asi jen u nejširšího čísla (45 na deváté hodině), ale i tak se mi zdá že by bylo možné toto nejkritičtější číslo umístit symetricky mezi obě kružnice při zachování podnínky, aby hodinová ručka (11,5 mm) vnitřní kružnici nepřesahovala. Díky modrým okrajům vypadají ručky menší než jsou, ale kombinace hodinovky z 44 mm a minutovky z 48 mm by se musela vidět v příslušném měřítku a minutová ručka z modelu 44 mm je zase cca o 2,5 mm kratší než ta "naše".
Luk Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Návrh je pěkný, nic bych na něm neměnil. Jen doladit barvu ciferníku a luminiscence.
Hugo14 Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 kubson napsal: Gunter říkal že si myslí, jestli ta minutová, která na našem návrhu končí na začátku minutové stupnice nebude moc krátká... nebude to prázdné kolo s minutovou stupnicí vypadat divně? Je fakt, že když jsem si dal náš původní a pak Günterem dodaný návrh vedle sebe, pak musím říci, že náš návrh je v ohledu minutové ručky bližší originálu, ale Günterův je víc sexy a líbí se mi více. Zůstal bych u něj. Pokud jde o hodinovou ručku, tak jsk jsem psal výše - bránil bych se dalšímu zvětšování vnitřní kružnice i za cenu výroby nové ručky. Rozbily by se tím proporce (na aktuálním günterově návrhu se mi to líbí, dál bych nešel). Současně je pro mne nepřípustné, aby hodinová ručka přesahovala kružnici. Suma sumárum - kdyby hodinky ve výsledku vypadaly jako aktuálním güntervě návrhu (všimli jste si, že je jiný font a vteřinovka má delší protizávaží?), tak se mi to moc líbí. Jen dát dokupy barvu ciferníku a luminiscence.
funf5 Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Hugo14 napsal: Suma sumárum - kdyby hodinky ve výsledku vypadaly jako aktuálním güntervě návrhu (všimli jste si, že je jiný font a vteřinovka má delší protizávaží?), tak se mi to moc líbí. Jen dát dokupy barvu ciferníku a luminiscence. Pripojuji se k souhlasu s Guenterovym navrhem, taky se mi libi.....
picipaja Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 kubson napsal: s těmi steinhart ručkami to je napytel.. musí se udělat nové imho, ale zatím nevím kolik to bude stát, tj. jestli je to vůbec zaplatitelné... Tento obrázek je tedy návrh limitky co poslal Steinhart?-nějak jsem to nepostřehl. Jestliže ano,tak ten můj příspěvek k ručkám je off. Tato finalizace se mi líbí.
cigi Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 hele, pánové zkontrolujte ten font na té jinak velmi pěkné velké grafice, je to ten správný? Jinak ručky se mi na ní zdají bezva. Černý ciferník skz AR vrstvu na skle vypadá namodrale, takže aby ta schwarzblau nebyla pak vlastně blankytná.
šíma Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 picipaja napsal: Tento obrázek je tedy návrh limitky co poslal Steinhart?-nějak jsem to nepostřehl. Jestliže ano,tak ten můj příspěvek k ručkám je off. Tato finalizace se mi líbí. Tak úplně off to není. Pořád to neřeší výrobu cca 30 ks hodinových ruček na zakázku jen pro tuto LE. Podle mě cena sériové ručky bude tak max. 10 Éček. Zakázková bude třeba 30 EUR? Uvidíme. Jinak návrh je pěkný. Pořád mi sice rezonuje v hlavě replika jednoho z členů, že by potřeboval vědět kolik je hodin a ne kolik je stupňů, ale to je v této fázi opravdu off topic.
šíma Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 picipaja napsal: Tento obrázek je tedy návrh limitky co poslal Steinhart?-nějak jsem to nepostřehl. Jestliže ano,tak ten můj příspěvek k ručkám je off. Tato finalizace se mi líbí. Ten font mi přijde příliš "moderní", vrátil bych se ke klasice. Označení stupňů je jinýn fontem? To by se mi moc nelíbilo. Prohlížel jsem trio ARISTO 44 mm a všechna čísla na ciferníku jsou evidentně jedním typem písma.
Luk Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Ten font se blíží víc originálu než náš původní návrh. Podle mého je v pořádku.
šíma Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 Luk napsal: Ten font se blíží víc originálu než náš původní návrh. Podle mého je v pořádku. Nemůžu souhlasit, kromě tloušťky je originálu víc podobný původní font. Nový od Güntera je "hranatý".
Luk Odesláno 18. února 2009 Nahlásit Odesláno 18. února 2009 šíma napsal: Nemůžu souhlasit, kromě tloušťky je originálu víc podobný původní font. Nový od Güntera je "hranatý". Dal jsem si návrhy vedle sebe a už chápu jak jsi to myslel. Máš pravdu je hranatý. Ovlivnila mě ta trojka a tloušťka fontu.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.