Přejít na obsah

Steinhart LE - finalizace

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pro me jsou dulezite 2 veci. Aby byla dodrzena domluvena delka minutovky a hlavne! aby oramovani minutovky i hodinovky bylo stejne siroke.

Pokud se to bude drzet historicke predlohy a minutovka bude uzsi nez hodinovka (coz v tom jednoruc.navrhu nevidim), tim lepe.

• Odpovědi 882
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Pro me jsou dulezite 2 veci. Aby byla dodrzena domluvena delka minutovky a hlavne! aby oramovani minutovky i hodinovky bylo stejne siroke.

Pokud se to bude drzet historicke predlohy a minutovka bude uzsi nez hodinovka (coz v tom jednoruc.navrhu nevidim), tim lepe.

Asi tak nějak

Odesláno

Když měníte minutovku, dovolil bych si vám pánové navrhnout ještě jedno vylepšení:

Udělat co nejužší počátek u středu a co nejdelší protažení svítící hmoty ke středu (hodinek, to je jasný). geometricky bych vycházel z toho, že vnitřní hrany lemu se musí protnout nikoli ve středu, ale na vnější kružnici lemu kolem středu tak, aby vnitřní oko pro svítící barvu nebyl lichoběžník, ale kosočtverec. Také tím vyjde malinko strmější klesání té dlouhé strany minutovky ke středu, což je také v zájmu věci. Bude to subtilnější a elegantnější.

Jinak okraje co nejužší.

Je to jasné ?

V rukavicích bych raději natahoval velkou korunkou ! Jen aby nebyla humpolácká a neřišly vniveč ty pěkný retro proporce! Možná by nejlepší byl véélký klobouček, ale subtilní nožička - taková pampeliška :D

Hodně zdaru a luftwaffe zvlášť !!

Odesláno

cigi to sune tím směrem, který by se mi líbil a líbí se mi na originálech...

Tedy hodinovka - dráček za ocas, minutovka - dráček za tlamu.

Ale neberte mě za slovo, to by se možná brzo okoukalo, nechal bych to jak to je v návrhu,

tedy jak je to odhlasované.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Já bych to už nekomplikoval. Nakonec jsme již dříve odhlasovali nějaký tvar a nyní trvejme na dodržení. Otevřeme ručky a pandořina skříňka otevírání dalších témat je na světě.

A jinak, pokud jde o korunku - uvědomte si, že u lwf ji měli přes bundu a natahovali v rukavicích. Proto ji potřebovali velikánskou a přitom je netlačila do zápěstí. Tady budeme mít na holé ruce dia 47 mm a ještě to zvětšujme velkou korunkou (když notabene ta současná tomu sedí).

Odesláno

Já nechtěl nic otevírat, jen jsem graficky nahodil to, o čem tady cigi mluvil teď a kdysi.

Jako jediný možný směr opravdu vidím dodržení původního návrhu, nic víc.

Poučení a novinky můžeme vyzkoušet na další limitce časem...

Odesláno

Spíš myslím, že měl cigi na mysli jen úpravu vnitřního prostoru pro barvu. Tedy jestli jsem to dobře pochopil- četl jsem to pětkrát :). Tvar ručky se nezmění, jen uvnitř vznikne kosočtverec a tady bych dal za pravdu cigimu. Nadarmo nestudoval kluk jeden! :)

Vím, že už jste nervozní, kdy si hodinky připnete na ruku. Já jsem na tom stejně, ale myslím, že detaily dělají z hodinek vyjímečné kousky. tak proč to ještě chvilku nepoladit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ja, GENAU SO !! jsem to myslel, Luku !! Sehr schön und DEUTSCH !!

myslím, že když je možnost minutovku vyladit, tak tímto směrem se opravdu zlepší. Není to sice přesně to, co píše bandi, to by bylo ještě vůbec am besten, Lekerbissen !!, ale přepokládá to měnit i hodinovku a vůbec binec v dohodě.

Takhle by to asi stačilo. Vypadá to o hodně logičtěji, než ten kapinku nemotorný lichoběžník, kdyby náhodou někdo si dal práci a vypočítal to tak, aby ručky měly stejnou plochu, bude to vypadat , že minutovka je prodloouuuužžžeennníímmmmmm hodinovky - a to už je aber ganz wie in Deutschland !! :D :D Jén tak tál a budu muset vsit Nummer 11, to pak nepude nyc telat !! :D :D

Ještě ti musim Luku pogratulovat, já bych to po sobě nepochopil :D :D

Odesláno

Ja se neumim moc graficky vyjadrovat a navrhy, ktere sem hazi Luk vypadaj dobre. Rozumim tomu poslednimu posunu, kterej nasmeroval cigi a libi se mi. Takze souhlas. Nicmene se mi skutecne libil i ten puvodni navrh, tak jak jsme si ho schvalili - nejsem moc velky detailista. Ale Cigi a Luk to maj evidentne v ruce. Za me ANO!

Do te korunky bych se nevrtal, vetsi neznamena lepsi. Tato stavajici do toho pouzdra sedi perfektne.

Odesláno

ano, větší korunka je určitě dobrej nápad na první pohled (taky se mi to zazdálo)... na druhej pohled to bude nepraktický a daleko daleko víc metrosexuální, takže za sebe finálně říkám: korunku nechat

Odesláno

OK, já to předtím pochopil, že to směřuje k dráčkům ale Bandi. Lukův návrh OK, beru.

Korunku nechat, jak jsem o tom již před válkou hovořil s okresním panem hejtmanem. :)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...