Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
PS: Já vím, že jsem s tou galvanoplastikou otravný, ale fakt by se mi líbilo, kdyby čárečky či dokonce číslíčka byla klasicky vystouplá, stříbrná a alespoň maličko luminoxu

To by bylo dobry... ale radeji s modrenymi ruckami a cislicemi na bilem pozadi... samozrejme vystouple :)

Clovece ani nebylo. Zkousel jsem si tam dat modre rucicky a i kdyz jsem asi netrefil dobrou barvu, nevypada to dobre. Podle mne je ta kombinace bile/cerne akorat a ta modra uz by tam byla moc. Jinak souhlasim, ze vystouple cislicka a znacky by byly super, ale nebudme neskromni ;) Dejme Primu cas, at tu technologii nejdrive dokonale zvladnou a spokojme se zatim s nejakym peknym jednoduchym cifernikem, jako nabizi Linea.

[1] = 2

[2] =

[3] = 3

[4] = 1

[5] =

[6] = 3

[7] =

[8] = 1

[9] =

[10] =

• Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Viktore, ta tvoje varianta s datumovkou dole ma jeden problem, a to ze by to znamenalo udelat novy datumovy ciselnik, ktery u 2824 strojku neni standartni. Urcite by slo ho udelat, ale myslim, ze Prim takove zatim asi delat nebude? ;)

Já myslím, že vyrobit si datový kroužek by zrovna pro Prim nebyl žádný problém, jedná se kousek potištěného plechu. Doufám, že mi to pan Prokop potvrdí... Možná to i přímo prodává ETA v řadě "specialties", ale už jsme tu párkrát slyšeli, že se s nima neobchoduje nejlíp. Ale jinak se mi zalíbila varianta 7 od ToOba.

[1] = 2

[2] =

[3] = 3

[4] = 1

[5] =

[6] = 3

[7] = 1

[8] = 1

[9] =

[10] =

Odesláno

Take hlasuji pro variantu 7, vypada vyborne.

[1] = 2

[2] =

[3] = 3

[4] = 1

[5] =

[6] = 3

[7] = 2

[8] = 1

[9] =

[10] =

Odesláno

Mohl by někdo zdatnější ještě zkusit datum na pozici 3 a čísla 12 2 4 6 8 10.

možná typ písma něco podobného jako Atlantic Worldmaster i kyž Atlantiky z toho udělat nechci.

http://www.atlantic-watch.ch/

Jinak v případě, že by měli průměr 40, černý ciferník,stříbrné ručičky a stříbrná vystouplá čísla nebo označení hodin tak už pro ně běžím a to v jakékoli z předešlých verzí.

Odesláno

Pro ToOba: Jak to v následujícím příspěvku napsal Viktor. Je to běžná záležitost. Například model Rider má taktéž datumový strojek a přitom není datum zobrazováno. Důvod je jednoduchý, datové okno by bylo cca na polovině poloměru číselníku a poměr jeho velikosti k ploše číselníku by byl neadekvátní.

Pro Viktora: Datumka na 6 hodině by nebyl tak zásadní problém. Problém by byl, kdybyste trvali na tom, že datové okno má být v jiné vzdálenosti od středu a v jiné velikosti. Datový věnec je součástka, kterou nelze tak snadno nahrazovat jinou. Jeho zvětšení ovlivní přímo chodové parametry strojku, a proto bych o tom ani neuvažoval. Pokud by to mělo jít do realizace, je snažší vybrat jiný strojek.

V případě variant a) inverzní tisk datového věnce B) o 90°otočený tisk pro umístění datového okna na šesté hodině

by se muselo sáhnout ke grafické úpravě datového věnce. Dosavadní zkoušky ukazují, že to nelze realizovat klasickým tiskem, přesto se domnívám, že by to mělo být v našich silách. Jediné s čím si nejsem jistý, zda cena takové úpravy bude akceptovatelná pro tuto komunitu.

Je třeba upozornit na to, že jestliže zhotovíme model Elegant s průměrem pouzdra 40mm, bude větší i průměr číselníku, zatímco vzdálenost datového okna od osy ručiště zůstane nezměněná.

Pro MB: Ne vždy vypadají takovéto kombinace galvanoplastiky, zdobných ruček a grafiky číselníku tak dobře, jak to vypadá v představách. Většinou to připomíná povídku jak pejsek s kočičkou vařili dort. Neříkám tím, že takto popsaná varianta není vhodná, protože by to mohlo vypadat, že se jen vyhýbám dalším komplikacím, jen upozorňuji, že takovéto zákaznické kombinace nezřídka končí návratem k sériové podobě číselníku.:)

Odklízeč s tím zřejmě má už jisté zkušenosti, protože jeho argumentace zní velmi reálně. Jsem přesvědčen, že to co se vám na Linee tak líbí je právě dané její jednoduchostí a tvarově barevnou čistotou.

Pokud by vysloveně byl zájem na tom, aby hodinky měly průměr větší než 40mm, bylo by možné i to, ale pak bychom se museli trochu výrazněji zabývat proporcemi. Nejspíše by to znamenalo, zauvažovat o aplikaci pevné lunety s nějakým 3D efektem. Pak by to ale bylo zase dražší. Ne zas nějak brutálně, ale bylo!

Co je pro mne zajímavá informace je to, že nejvíce hlasů (4) mají zatím naše originální návrhy číselníku Linea v provedení s a bez datumky (náš autorský návrh upravený pouze o číslici tři místo datového okénka).:) Vypadá to, že svou práci přeci jen neděláme tak špatně.:-)

Odesláno

Pro mne osobne je zajimave videt, ze lidi tak lpi na datumovce? ;) Mi to drive sice taky prislo dvne, kdyz automaticky strojek s datumovkou ma tu datumovku skrytou, ale dnes uz mi to ani neprijde. Osobne si myslim, ze konkretne tento model vypada bez datumovky mnohem lepe. Ale anketa, jak je videt, rika uplne neco jineho.. ;)

Odesláno
Pro mne osobne je zajimave videt, ze lidi tak lpi na datumovce? ;)

Se nediv, já bez ní nevím, jaké je datum. Sice mám datum na mobilu, ale tam bych se musel přepnout do kalendáře, to už se radši podívám na hodinky, když je mám, ne?

Odesláno

Osobně při zjišťování data se také nejradši kouknu na hodinky.

Přehledné datové okno si myslím, že je správná věc.

Odesláno

trochu to tu pripomina watchuseek, kde neustale na neco reaguje mr. shauer a dokonce hlasi kdy ma dovolenou :-) no a napr. jeden limitovany model stowa seatime je watchuseek, tzn. ty primky mohou byt chronomag ne :-)

Odesláno

Proč ne, můžeme udělat číslovanou X ks sérii Chronomag, kterou si budou moci koupit pouze ti, kdo se na jejich vývoji přímo podíleli svými názory s tím, že každý kus bude označen přezdívkou a číslem v sérii. Číslo by bylo přiděleno například podle data a času prvního příspěvku do diskuze o těchto hodinkách. Cena by byla fixní a jako bonus si dokážu představit nějaký malý dárek od ELTONu jako pozornost všem těm, kteří se na projektu podíleli!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...