Přejít na obsah

Pomoc při identifikaci

docent

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 554
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 3 týdnech...

MIMO je švýcarská předválečná značka, celkem dost ceněná, bo ji potom sežral Girard Perregaux, aby se dostal ke slušným strojkům. Tady píše Tondako....  http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/70346-dienstuhr-mimo/?hl=mimo

Nebo kukni sem...   http://militarywatchbuyer.com/blog/vintage-miltary-watches-manufacturers/

**

Dej lepší fotky, doufám jen, že je máš pánské, já mám jedny dámské z konvolutu, a to je na prd.....  :frusty:

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se trochu bojím, že se ze značky Mimo dělá něco, co není. Nejspíš je to kvůli produkci pro německou armádu za války, jakékoliv věci z války jsou dnes podivuhodně ceněné. Jestli si ji koupil GP, tak asi ne kvůli strojkům, když sám dělal hodinařinu o schody výš. Nejspíš to bylo jen kvůli byznysu, aby si co nejsnadněji rozšířil řady zákazníků i o nižší patra a nemusel si kvůli tomu kazit vlastní jméno.

Pro mě je Mimo jednou z mnoha průměrných značek.

Odkaz ke komentáři

to je klidně možný, klidně je to možný i obráceně, ale stačí se mrknout na aukce za kolik MIMO i předválečné a Art Deco jdou, to je myslím dost výmluvné. Ovšem dnes je tato značka málokdy k vidění, takže když se objeví,  je to docela zajímavé. S těmi strojky to snad nebude tak zlé. 

**

http://www.ebay.at/sch/Uhren-Schmuck-/281/i.html?_sop=1&_nkw=mimo

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Jo, tohle jsou neuvěřitelný částky, ale nikdo svéprávný za to nic podobného nezaplatí, to se jen vypečení obchodníci snaží vytvářet dojem jakési hodnoty a velkých cen, ale je to jen divadlo, bohužel dnes dost časté. Já v těch hodinkách žádnou hodnotu nevidím, a když se kouknu na aukro, tak se mi to jen potvrdí.

A v ukončených aukcích na ebay vidím, že i v zahraničí mají lidi ještě rozum. Pouhé slovíčko Girard Perregaux, eventuelně Luftwaffe, ke skoku na špek nestačí.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

o nějakým skoku na špek není řeč,  Berny se tady zeptal, tak jsem k tomu něco napsal. Aukro pro mě není žádné měřítko. Ale jestli jseš na MIMO odborník a máš o tom jiné mínění, nemám s tím problém.  Já to dál neřeším, kdybych je měl, dám si je spravit a renovovat u Tondaka. Tož tak.  :cheers:

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Napsal jsem to nešikovně, ten skok na špek jsem myslel pro ty úsměvné nabídky na ebay, kde "obchodníci" obří cenu vytvářejí schválně právě pomocí těch dvou magických slůvek (GP a Luft.) a čekají jestli se někdo chytne, a zároveň se snaží vytvořit dojem, že tak obrovské ceny jsou normální.

Pro mě je aukro naopak měřítkem dost dobrým. Tedy pro naše podmínky. A naopak za měřítko přece nemůže nikdo považovat neprodejné ebay nabídky za dvacetinásobek ceny.

Odkaz ke komentáři

ok, to celkem chápu, já jsem ten odkaz na ebay dal jen jako příklad pro orientaci, ale ty cenové relace jsou skutečná realita, nejen u tohoto výrobce. Mnoho lidí tady z chronomagu přece kupuje hodinky na ebay, jakékoliv, nové, staré, vintage, chrono a různé speciality a platí ebayové ceny.... Pak se tu zakládají vlákna.... No kdyby tato firma dodnes vyráběla - určitě by je měl Kubson na skladě. To usuzuju podle toho, jaký pocity a zaujetí vyvolaly u Tondaka, viz jeho vlákno. A protože Tondako je mimochodem skutečný hodinářský odborník a znalec, tak já ty MIMO vidím docela příznivě po technické stránce. Tondakovy vojenské se mi líbí - nemám s datací WWII žádný problém.

**

Se mi zdá, že to zbytečně prožíváš - prostě jen zase nějaký hodinky.  :photo:

**

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...