Přejít na obsah

Chronomag - burza hodinek, hodin, budíků a příslušenství

Bert

Chronomag - burza hodinek, hodin, budíků a příslušenství  

234 hlasů

1. 1. Chceš se zúčastnit jako prodejce?

• Ano
      61
    • Ne
      173
  2. 2. Chceš se zúčastnit jako kupující?

• Ano
      176
    • Ne
      58
  3. 3. Nebo počkáš, jak se tenhle projekt vyvine a rozhodneš se později?

• Ano
      103
    • Ne
      131

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Super nápad, rozhodně rád přijdu a jak tady již padlo - dal bych vstupné a omezil to jen a pouze na členy fóra. 
Fajn by byl i nějaký program bokem v sálu, třeba nějaká přednáška, beseda či panelová diskuze se zajímavými lidmi, řízená moderátorem na nějaké téma. To by se mi moc líbilo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super nápad, z ohlasů ovšem začínám nabývat dojmů, že spíše nakonec půjde o větší privátní setkání těch co se znají, než o prodejně-nákupní akci s možností rozšíření obzorů s mnohem zkušenějšími než jsem já sám. Za mne, jako prostého kmána, který sice nějaké hodinky vlastní a zastává názor, že jediným pánským šperkem jsou hodinky, z toho vyplývá,  že prvotní akci si udělejte radši privátní v menším, nalaďte podmínky a řádně pokecejte. A případné další takové akce velmi rád navštívím. Ale jet přez celou republiku,  s očekáváním, že možná prodám jedny či dvoje  hodinky v uvozovkách za pár kč a s nikým nic moc neproberu, je jen zbytečně ztracený  čas, který mě o nic neobohatí.

Nicméně  této iniciativě držím palce a fandím tomu,  aby se rozhoupalo k něčemu pravidelnějšímu.  Co se týče poplatků, klidně zaplatím dostatečně předem, s obdržením nějaké formy vstupenky, ať mám něco v ruce když už zaplatím.

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Brozik napsal:

Super nápad, rozhodně rád přijdu a jak tady již padlo - dal bych vstupné a omezil to jen a pouze na členy fóra. 
Fajn by byl i nějaký program bokem v sálu, třeba nějaká přednáška, beseda či panelová diskuze se zajímavými lidmi, řízená moderátorem na nějaké téma. To by se mi moc líbilo. 

Do toho bych vůbec nešel. Má se jednat o burzu/bazar. Organizovat přednášku, hosta, techniku je pro takovou akci zbytečné. Navíc by tam mohl takový program způsobovat i hluk, pokud by se nejednalo o oddělený prostor. 

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Brozik napsal:

před 5 minutami, Dreak napsal:

Do toho bych vůbec nešel. Má se jednat o burzu/bazar. Organizovat přednášku, hosta, techniku je pro takovou akci zbytečné. Navíc by tam mohl takový program způsobovat i hluk, pokud by se nejednalo o oddělený prostor. 

Děkuji oběma citovaným kolegům za otevření subtéma.

Mé stanovisko: určitě žádná přednáška na akci tohoto typu nebude.

Zdůvodnění: ono je částečně obsaženo výše. Organizace přednášky ba kolidovala s nákupy. Hluk, místo, podmínky. No a za další dodávám. Já budu rád, když dobře dopadne tato monotematická akce, třeba z toho vyjde nějaký koncept i pro jiná města. Rozhodně v pilotním projektu nehodlám plýtvat silami na jakési multi pojetí. Fakt ne. Nehledě na to, nechci slibovat, ale pokud bude zájem, chystá se "přednáškový cyklus".

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, hypoun napsal:

Super nápad, z ohlasů ovšem začínám nabývat dojmů, že spíše nakonec půjde o větší privátní setkání těch co se znají, než o prodejně-nákupní akci s možností rozšíření obzorů s mnohem zkušenějšími než jsem já sám. Za mne, jako prostého kmána, který sice nějaké hodinky vlastní a zastává názor, že jediným pánským šperkem jsou hodinky, z toho vyplývá,  že prvotní akci si udělejte radši privátní v menším, nalaďte podmínky a řádně pokecejte. A případné další takové akce velmi rád navštívím. Ale jet přez celou republiku,  s očekáváním, že možná prodám jedny či dvoje  hodinky v uvozovkách za pár kč a s nikým nic moc neproberu, je jen zbytečně ztracený  čas, který mě o nic neobohatí.

Nicméně  této iniciativě držím palce a fandím tomu,  aby se rozhoupalo k něčemu pravidelnějšímu.  Co se týče poplatků, klidně zaplatím dostatečně předem, s obdržením nějaké formy vstupenky, ať mám něco v ruce když už zaplatím.

Ahoj. Tvůj dojem je mylný. O žádnou privátní akci nepůjde. To bych si přece organizoval jinak. Opak je pravdou: přeji si na akci co nejvíce lidí na obou stranách. Jak na straně prodávajících, tak kupujících.

Pokud bys rád "pokec", kterak z jedné části Tvého příspěvku vyplývá, konstatuji, že mezi moderátory došlo k dohodě o podpoře srazů.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

!!! UPDATE dne 20.1.2024: Na 48 hodin mám opci na pronájem salonku Praha v hotelu Olšanka. Termín: 29.3. Vysvětlím: spousta zpráv, jak od budoucích prodejců, tak budoucích kupujících, že je začátek března příliš brzy. Poučení pro mne, plánovat s větším předstihem. Jakmile podepíši pronájem, bude potvrzeno. O tomto Vám samozřejmě podám zprávu. Hned pak začne korespondence s prodávajícími a vznikne nové vlákno obsahující nabídku prodávajících. Díky za přízeň, roBERT

Poznámka: UPDATE text vložen též do úvodního příspěvku tohoto vlákna, tak, aby na něj narazil každy, kdo bude číst vlákno od začátku.

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

Berte a ta nabídka/katalog, to bude anonymizovaný? A ještě taková myšlenka, kdyby tam mohli být například i různí místní výrobci a dodavatelé s hodinkami souvisejících věcí, to by také nemuselo být od věci, na místě by se dalo lecos domluvit a objednat, pokud by tam byli i hodináři, bylo by možné donést třeba i hodinky na opravu ( Aleš by si možná ušetřil kolečko po Praze 🙂).

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Díky za nápady. Pro jistotu vpisuji Tvého do textu.

Berte a ta nabídka/katalog, to bude anonymizovaný?

Nevím sice, proč, možná kvůli bezpečnosti, ale katalog (tedy vlákno s nabídkami dopředu) bude takový, jaký si budou přát prodejci. Dnes, vzhledem k rezervaci prostor, s nimi po SZ zahájím dialog.

A ještě taková myšlenka, kdyby tam mohli být například i různí místní výrobci a dodavatelé s hodinkami souvisejících věcí, to by také nemuselo být od věci, na místě by se dalo lecos domluvit a objednat,

No, v názvu vlákna je, mimo jiné, slovo PŘÍSLUŠENSTVÍ, tak doufám, že to Tvůj nápad zcela pojímá

pokud by tam byli i hodináři, bylo by možné donést třeba i hodinky na opravu ( Aleš by si možná ušetřil kolečko po Praze 🙂).

A co jim brání? Ať se ozvou do hlasování, já vidím, kdo hlasoval, a jak jsem psal výše, budou osloveni.

Odkaz ke komentáři

Ad anonymizace : jednak ochrana prodávajících před lavinou SZ s nabídkami  před akcí a tím v podstatě eliminace neférovosti (ale možná to moc zveličuju). Jinak asi podmínky pro prodávající by nekopírovaly zdejší pravidlo předpokládám.

Ad příslušenství: otázka mířila spíše na formu v podobě nabídky služeb v rámci příslušenství, to byla trochu reakce na výše uvedeného, potenciálního prodejce, který ale nevyrábí do zásoby, čili by tam víceméně sjednával obchody, tedy jakási "veletržní" forma prodeje .

Ad hodináři: díky za upřesnění, pokud by tam tedy někteří konkrétní byli, asi by to bylo fajn pro obě strany.

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...