Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic

Radius

Doporučené příspěvky

AR dava primarne smysl pokud je aplikovan z venku. Tam je ale zase problem, ze dochazi k jeho oteru / poskrabani. Pokud je pouze vnitrni, tak je jasne, ze nema takovou velkou funkcnost a casto byva problem odhadnout jestli tam je nebo ne. Dopadajici svetlo se ti totiz leskne na vnejsi casti skla...

U Rolexu zalezi, ale v dobach, kdy delal jeste toolove hodinky, tak nepouzival. Pokud se nepletu, tak treba Suby ho dostaly az ted s posledni generaci a jen vnitrni. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

díky za odpověd, a lhc mají vnitřní nebo žádný? Měl jsem hamiltony murphy a tam nebyl a jak bylo sklo vypouklé, tak občas nebylo nic vidět... ve srovnání se seiko sarx bylo to sklo téměř nepoužitelné.. tak mě tehdy překvapilo, když jsem se dočetl, že rlx ho nepoužívá... prý kvůli riziku nějakých odlesků apod. někdy to na mě působí, že moderní záležitosti jako velký a/r a keramická luneta bývají spíš na škodu, nebo že nepanuje shoda v jejich užití a je to záležitost často spíš marketinku...

image.thumb.png.a477bd45ee50b8d3c3b2d7a4d57e7117.png

u lhc mám pocit, že a/r je, a myslím mlsoun mi říkal, že si myslí, že není.

u hamiltonů je samozřejmě další problém toho vypouklého skla, což čitelnost ještě dále shoršuje... 

lhc mají vynikající čitelnost, seiko steelmaster a/r vnitřní má podle papírů a zdá se, že to je trošku vidět... ale nejsem si jist. v onyxu mi někdo z hodinářů říkal, že se to někdy hodně špatně pozná... a že oni sami a/r moc rádi nemaj..

image.thumb.png.8eef0509d73ee90c3ca544ead7b667fd.png

Odkaz ke komentáři

@kaktusář Citace přímo ze stránek Longines:

"Glass
Scratch-resistant sapphire crystal, with several layers of anti-reflective coating on the underside"

https://www.longines.com/p/watch-hydroconquest-l3-742-4-56-6

Jinak nedík, začínám přemýšlet, že ke svým modrým budu potřebovat i černé. :D

Odkaz ke komentáři

samořezjmě jsou vynikající...

hele, já jsem teď před rodinou zjevil, že mám jiné hodinky. proběhlo to takto: ptám se starší dcery: vidíš rozdíl? máš jinej pásek?

ukázal jsem jí fotku kde jsou oboje vedle sebe: mají jinej pásek?

image.thumb.png.e4446ae3327de8feb5e12c9e0159b9bb.png

stejný rozhovor probíhal mezi mnou a manželkou

a pak mezi mnou a mladší dcerou

vyvozuji z toho tento závěr:

rozdíl 3mm ve velikosti naprosto nezajímá běžný lid, jen chronomagory...

chronomagor se vyznačuje přílišnou specializací, která jde za čáru běžné rozlišovací schopnosti člověka, který není chronomagor.

přesto výměny nelituji :) jen to dávám celé trošku do závorky či uvozovek...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...