RazoR Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února (upraveno) Ahoj všem, Rád bych Vás požádal o pomoc při výběru mých prvních "pořádných" hodinek ke 40. narozeninám. Jsem nováček v oblasti hodinek a rád bych se poradil s komunitou odborníků a nadšenců zde na Chronomagu. Hledám hodinky, které budou: Spolehlivé a kvalitní – preferuji mechanické hodinky s automatickým nátahem, ale jsem otevřený i jiným možnostem. Modrý ciferník a kožené nebo textilní řemínky – miluju tmavě modrou, tzn. tyto první hodinky musejí být modré, preferuji kožené nebo textilní řemínky. Velikost hodinek – mám velmi úzké zápěstí (cca 16,5 cm), takže očekávám že hodinky o velikosti 38 až 40 mm budou to pravé ořechové (nyní nosím na denní bázi Apple Watch 7 45 mm a vypadají ok). Dárek a budoucí sbírka – hodinky plánuji nosit několikrát týdně především do práce (kancelář, PC, auto, jednání u zákazníků) a do společnosti, nikoliv na sporty (na to mám Apple Watch). Tyto hodinky budou dárek, na který přispějí i rodinní příslušníci, a primárně je neplánuji v budoucnu prodávat. Hodinky mne začínají zajímat a svým způsobem mne i fascinují a očekávám, že jakmile si pořídím první "pořádný" kousek, tak to nebude naposledy. Prošel jsem již dcela dost vláken zde na fóru, pročetl několik článku, shlédl řadu videí a nyní jsme usoudil, že je ideální čas se zde poradit a zúžit svůj poměrně "rozsáhlý" a roztříštěný níže uvedený úvodní seznam. Předvybrané modely: Seiko Alpinist GMT SPB377J1 Seiko Alpinist SPB249J1 Modern Re-Interpretation Seiko Alpinist SPB157J1 Hamilton Khaki Field Titanium Auto H70205140 Hamilton Khaki Field Expedition Auto H70225940 Hamilton Jazzmaster Performer Auto H36215640 Fortis Flieger F-39 Midnight Blue F4220011 Nivada Grenchen F77 Titanium Dark Blue Aventurine Longines Conquest L3.720.4.92.6 Longines Spirit L3.410.4.93.0 Formex Essence ThirtyNine Automatic Chronometer Blue Agate Alpina Alpiner 4 Automatic 40mm AL-525N4AQ6 Mám tu i dva zástupce vyšší cenové kategorie, které mne však hodně zaujaly a z druhé ruky bych do nich byl asi ochoten zainvestovat TAG Heuer Carrera WBN2112.BA0639 Tudor Black Bay 58 M79030B-0002 Výše uvedený seznam určuje i primární cenový rozsah 20 až 60 tisíc, ale pokud by byla nějaká opravdu výjimečná doporučení, jsem ochoten tuto částku navýšit. Je mi jasné, že seznam obsahuje různé hodinky s různých kategorií, ať už stylově, tak i cenově, tak i "velké značky" vs "mikrobrandy". Mí osobní největší favoriti jsou buďto úplně první na seznamu, tzn. Alpinisti GMT (prostě mě na nich něco přitahuje) a pak úplně poslední, tzn. modré BB58, které bych označil za "lásku na první pohled", ale do té doby, než jsem zjistil kolik stojí (jako nové). Důležité info - na ruce jsem zatím žádné s výše uvedených neměl, nyní nemám prostor vyrazit "do města" a zkoušet, tzn. snažím se načerpat rady a zkušenosti, nákup plánuji během jara/začátku léta). Budu vděčný za jakékoli tipy, rady nebo osobní zkušenosti, které mi pomohou vybrat ty pravé hodinky pro mě. Děkuji všem předem za pomoc a těším se na Vaše návrhy! Upraveno 6. února uživatelem RazoR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Ani jedny nejsou šlápnutí vedle. Ale za mě ty Spirity. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivas Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Dobry výběr. Ja bych došetřil na BB58. Za me dokonale hodinky,dokážu si představit mít jen je. Jediné minus pro někoho je absence data,pro mě výhoda. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Ja myslím, že když máš 60 na hodinky, tak máš i na výlet do Koscomu. Tam mají vše kromě Tudorů, Formexů a Nivady mají 15 minut pěšky v Helveti. Na Tudory k Bechyněmu je to taky co bys kamenem dohodil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RazoR Odesláno 6. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února před 21 minutami, Pivas napsal: Dobry výběr. Ja bych došetřil na BB58. Za me dokonale hodinky,dokážu si představit mít jen je. Jediné minus pro někoho je absence data,pro mě výhoda. Za mě "bez data" také plus, díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr4612 Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Ahoj, na tvou ruku bych vybíral menší hodinky než 40mm. Např. zmiňované Spirity a obecně hodinky Longines a Hamilton se většinou nosí spíše jako větší díky velké délce pouzdra (lug to lug). Sám jsem měl 40mm Spirity a na mou 18.5cm ruku byly perfektní. Obávám se, že tobě budou docela velké. Určitě to někde vyzkoušej. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února https://www.prague-watch-boutique.com/tudor-black-bay-heritage--blue/ 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února (upraveno) Kdyz uz mas horni hranici 60k, libi se BB58, tak vzit ty, co postol Harwey. Podle me je ale 41mm prumer hodinek na zapesti 16,5cm na hrane... Co Sinn 556? Modry cifr, prumer 38,5mm, nizke, neokoukaji se, na kuzi, na tahu. https://www.sinn.de/en/watches/series/series-556/556-i-b.html Upraveno 6. února uživatelem marecenator 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragys27 Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Já bych tu rád zmínil Junghans Meister Handaufzug 27/3504.02 Mají průměr necelých 38mm a výšku puzdra mírně přes 7mm. Strojek s manuálním nátahem, rezervou chodu 42 hodin. Klenuté safírové sklo, kožený řemen a jsou bez datumovky. Do kanceláře, na jednání i do společnosti jsou určitě OK. Cena u AD cca 36000 Kč. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
junior300 Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Suhlas s @Pivas, dosetri na BB58. @Harwey to uz bude pre kolegu velke, su to 41-ky, hlavne L2L je uz prilis na jeho ruku myslim. Inak fajn set. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucca Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února před 4 hodinami, RazoR napsal: Ahoj všem, Rád bych Vás požádal o pomoc při výběru mých prvních "pořádných" hodinek ke 40. narozeninám. Jsem nováček v oblasti hodinek a rád bych se poradil s komunitou odborníků a nadšenců zde na Chronomagu. Hledám hodinky, které budou: Spolehlivé a kvalitní – preferuji mechanické hodinky s automatickým nátahem, ale jsem otevřený i jiným možnostem. Modrý ciferník a kožené nebo textilní řemínky – miluju tmavě modrou, tzn. tyto první hodinky musejí být modré, preferuji kožené nebo textilní řemínky. Velikost hodinek – mám velmi úzké zápěstí (cca 16,5 cm), takže očekávám že hodinky o velikosti 38 až 40 mm budou to pravé ořechové (nyní nosím na denní bázi Apple Watch 7 45 mm a vypadají ok). Dárek a budoucí sbírka – hodinky plánuji nosit několikrát týdně především do práce (kancelář, PC, auto, jednání u zákazníků) a do společnosti, nikoliv na sporty (na to mám Apple Watch). Tyto hodinky budou dárek, na který přispějí i rodinní příslušníci, a primárně je neplánuji v budoucnu prodávat. Hodinky mne začínají zajímat a svým způsobem mne i fascinují a očekávám, že jakmile si pořídím první "pořádný" kousek, tak to nebude naposledy. Prošel jsem již dcela dost vláken zde na fóru, pročetl několik článku, shlédl řadu videí a nyní jsme usoudil, že je ideální čas se zde poradit a zúžit svůj poměrně "rozsáhlý" a roztříštěný níže uvedený úvodní seznam. Předvybrané modely: Seiko Alpinist GMT SPB377J1 Seiko Alpinist SPB249J1 Modern Re-Interpretation Seiko Alpinist SPB157J1 Hamilton Khaki Field Titanium Auto H70205140 Hamilton Khaki Field Expedition Auto H70225940 Hamilton Jazzmaster Performer Auto H36215640 Fortis Flieger F-39 Midnight Blue F4220011 Nivada Grenchen F77 Titanium Dark Blue Aventurine Longines Conquest L3.720.4.92.6 Longines Spirit L3.410.4.93.0 Formex Essence ThirtyNine Automatic Chronometer Blue Agate Alpina Alpiner 4 Automatic 40mm AL-525N4AQ6 Mám tu i dva zástupce vyšší cenové kategorie, které mne však hodně zaujaly a z druhé ruky bych do nich byl asi ochoten zainvestovat TAG Heuer Carrera WBN2112.BA0639 Tudor Black Bay 58 M79030B-0002 Výše uvedený seznam určuje i primární cenový rozsah 20 až 60 tisíc, ale pokud by byla nějaká opravdu výjimečná doporučení, jsem ochoten tuto částku navýšit. Je mi jasné, že seznam obsahuje různé hodinky s různých kategorií, ať už stylově, tak i cenově, tak i "velké značky" vs "mikrobrandy". Mí osobní největší favoriti jsou buďto úplně první na seznamu, tzn. Alpinisti GMT (prostě mě na nich něco přitahuje) a pak úplně poslední, tzn. modré BB58, které bych označil za "lásku na první pohled", ale do té doby, než jsem zjistil kolik stojí (jako nové). Důležité info - na ruce jsem zatím žádné s výše uvedených neměl, nyní nemám prostor vyrazit "do města" a zkoušet, tzn. snažím se načerpat rady a zkušenosti, nákup plánuji během jara/začátku léta). Budu vděčný za jakékoli tipy, rady nebo osobní zkušenosti, které mi pomohou vybrat ty pravé hodinky pro mě. Děkuji všem předem za pomoc a těším se na Vaše návrhy! Kdyby byla jen trochu šance na ně dosahnout, doporučoval bych Tudor BB 58. Ale jsem zaujatý, protože je to můj sen na který zatím šetřím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michallcz Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Mám stejnou velikost zápěstí a BB 41mm jsou opravdu velké. Osobně musím mít lug tu lug pod 50mm. Jinak bych se nebál ani průměru 36mm... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Vyber peknej. Hlasi se kolega stejnych rozmeru. Sorry, ze ti do toho hazim vidle, ale jediny hodinky mit proste nemuzes:) Podle toho cos vybral, se krystalizuji kategorie - elegantni, fieldy a potapky (takhle to potrebuje kazdej, mozna + jeste chrona). A pod pojmem do spolecnosti a za zakazniky si jde predstavit leccos - Bond treba nosil potapky k obleku a mnozi si pak mysli, ze je to v poradku:D Vazne: Alpinisty - kalibry 6R - nebrat. Jeden z mala mych hodinkovych nakupu za ucelem obdarovani a stydim se dodnes. 6R, problemy se stabilitou presnosti, vysoka neuspesnost servisovani. I lokalni nazory nejpovolanejsich se v tomto kryji s info ze zahranici: https://forum.chronomag.cz/topic/168805-montgomeryho-trable-s-62mas/?do=findComment&comment=2991723Sance na zklamani je s 6R sance prilis velka, Seiko vzit lacine s 4R. Bacha na hodinky s dlouhym nejdelsim rozmerem - lug to lug. Zatoulaly se ti tam fortisy s 50mm L2L a to se na maly zapesti nevejde a jinak povedeny hodinky jsou k vzteku. Obecne jsem uzral na 37-39mm pro hodinky bez lunety, 40mm uz ne (Nomos Club 36mm nosim, protoze Nomos ma prave extra dlouhy L2L a 38mm Cluby jsou kvuli delce prave uz nanic) a 38-42mm s otocnou lunetou, 43mm uz ne. -Spousta vyrobcu nahodi 42mm lunetu na pouzdro 40mm a pak je L2L v poho a i tech 42mm se paradne vejde (napriklad Squale 1521, nebo Damasko da47 - btw u obou je L2L 48mm) - tim chci rict, nekoukej jenom po prumeru. Spirity a conquesty vypadaji nejlip. Junghans Meister handaufzug od kolegy mam v hledacku - fascinuje me extremni tenkej rozmer (to nemam) a Meister Driver, ktery by mi naturelem pasoval lip, nemuzu najit. Jak rikam, jedny mit nemuzes, tak nakombinuj do 60k z nasledujiciho vyberu 2 levnejsi a 1 drazsi podle preference. Best kombo vidim takto: Bambino, Vario a Squale za celkem 48k. 3 levnejsi 7k - Bambino 38mm blue 11k - Ackoliv fieldy od Hamiltonu respektuju, koukni na Vario 1945 D12 grey nebo black (sorry modry nedelaji a fieldy proste maji byt cerny) 8k? - SKX009 - ty jednou za zivot mit musis, nebo Seiko Baby Tuna Antarctica za 11k - ve 2 modrych barvach, na malou ruku se vejdou skvele 3 drazsi 35k - Junghans Meister ahandaufzug - tenka elegance 25k - Hanhart PIONEER Preventor HD12 Blue - tvrzene pouzdro 30k - Squale 1521 (3 druhy modre) - historie, drzak, (tezsi, ale zadna hruza) rady SuperSquale, Sub39 nebo Master nabizeji other kinds of blue (nebo lehoucky titanovy modry Citizen Fujitsubo za 17k) Fakt jenom jedny hodinky? Ball Roadmaster Skipper (40mm) COSC Limited Edition DM3030B-S7CJ-BE Bi-compass Longines Master Collection a REF. L2.629.4.92.0 - for je v tom, ze chrono byva vzdy v tlustym pouzdre a na maly ruce to funguje blbe. Tohle je nejtenci chrono za rozumny penize (11,7mm) a je to taky modra:) Jestli akceptujes mikrobrandy, doporucuju projit Oak & Oscar, tmave modra je jejich domena a nabizeji hodinky lidskych rozmeru:) vcetne chrono Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kex Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Když jsem si přečetl Tvůj příběh a z něj plynoucí postoje k hodinkám, tak bych být Tebou (a ve shodě s řadou kolegů výše) bral ty Tudory. Ušetříš spoustu peněz, když si koupíš rovnou ty pravé Akorát jestli máš ruku 16-16.5 cm (to mám já přibližně také), MUSÍŠ si je někde zkusit a pak to vydržet si je nekoupit, když Ti budou byť jen maličko na ruce překážet. Já jsem začal s šíleně velkejma pilotkama Oris BC4 Flight Timer, 44 mm a hodně vysoké, abych se po 20 letech boje s Chorobou (to tady máme všichni, víš) propracoval k 35 mm Omegám Constellation Ale když Ti budou, tak ber Tudory, je to nejspíš řešení na celý život. Přeju šťastný výběr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 6. února Nahlásit Sdílet Odesláno 6. února Já tak rád radím . Co taky jinýho, když nemůžu kupovat . Podle tvého textu jsem nabyl dojmu, že chceš hodinky hlavně do kanceláře, do společnosti a na "lepší" příležitosti. K tomu mi zmíněné BB 58 úplně nesedí. Co Tudor Black Bay 36? Na Chronu se dají i kolem té 60ky: https://www.chrono24.cz/tudor/tudor-heritage-black-bay-36-blue-dial-79500--id38573359.htm?searchHash=8477e90e_f9D3fu&pos=15 Nebo už zde zmíněné Ball, např. Engineer Marvelight. A ještě přidám Rado Golden Horse. Ano, mají datumovku, ale já bych jim to odpustil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danjel88 Odesláno 7. února Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února před 17 hodinami, RazoR napsal: Ahoj všem, Rád bych Vás požádal o pomoc při výběru mých prvních "pořádných" hodinek ke 40. narozeninám. Jsem nováček v oblasti hodinek a rád bych se poradil s komunitou odborníků a nadšenců zde na Chronomagu. Hledám hodinky, které budou: Spolehlivé a kvalitní – preferuji mechanické hodinky s automatickým nátahem, ale jsem otevřený i jiným možnostem. Modrý ciferník a kožené nebo textilní řemínky – miluju tmavě modrou, tzn. tyto první hodinky musejí být modré, preferuji kožené nebo textilní řemínky. Velikost hodinek – mám velmi úzké zápěstí (cca 16,5 cm), takže očekávám že hodinky o velikosti 38 až 40 mm budou to pravé ořechové (nyní nosím na denní bázi Apple Watch 7 45 mm a vypadají ok). Dárek a budoucí sbírka – hodinky plánuji nosit několikrát týdně především do práce (kancelář, PC, auto, jednání u zákazníků) a do společnosti, nikoliv na sporty (na to mám Apple Watch). Tyto hodinky budou dárek, na který přispějí i rodinní příslušníci, a primárně je neplánuji v budoucnu prodávat. Hodinky mne začínají zajímat a svým způsobem mne i fascinují a očekávám, že jakmile si pořídím první "pořádný" kousek, tak to nebude naposledy. Prošel jsem již dcela dost vláken zde na fóru, pročetl několik článku, shlédl řadu videí a nyní jsme usoudil, že je ideální čas se zde poradit a zúžit svůj poměrně "rozsáhlý" a roztříštěný níže uvedený úvodní seznam. Předvybrané modely: Seiko Alpinist GMT SPB377J1 Seiko Alpinist SPB249J1 Modern Re-Interpretation Seiko Alpinist SPB157J1 Hamilton Khaki Field Titanium Auto H70205140 Hamilton Khaki Field Expedition Auto H70225940 Hamilton Jazzmaster Performer Auto H36215640 Fortis Flieger F-39 Midnight Blue F4220011 Nivada Grenchen F77 Titanium Dark Blue Aventurine Longines Conquest L3.720.4.92.6 Longines Spirit L3.410.4.93.0 Formex Essence ThirtyNine Automatic Chronometer Blue Agate Alpina Alpiner 4 Automatic 40mm AL-525N4AQ6 Mám tu i dva zástupce vyšší cenové kategorie, které mne však hodně zaujaly a z druhé ruky bych do nich byl asi ochoten zainvestovat TAG Heuer Carrera WBN2112.BA0639 Tudor Black Bay 58 M79030B-0002 Výše uvedený seznam určuje i primární cenový rozsah 20 až 60 tisíc, ale pokud by byla nějaká opravdu výjimečná doporučení, jsem ochoten tuto částku navýšit. Je mi jasné, že seznam obsahuje různé hodinky s různých kategorií, ať už stylově, tak i cenově, tak i "velké značky" vs "mikrobrandy". Mí osobní největší favoriti jsou buďto úplně první na seznamu, tzn. Alpinisti GMT (prostě mě na nich něco přitahuje) a pak úplně poslední, tzn. modré BB58, které bych označil za "lásku na první pohled", ale do té doby, než jsem zjistil kolik stojí (jako nové). Důležité info - na ruce jsem zatím žádné s výše uvedených neměl, nyní nemám prostor vyrazit "do města" a zkoušet, tzn. snažím se načerpat rady a zkušenosti, nákup plánuji během jara/začátku léta). Budu vděčný za jakékoli tipy, rady nebo osobní zkušenosti, které mi pomohou vybrat ty pravé hodinky pro mě. Děkuji všem předem za pomoc a těším se na Vaše návrhy! Ber Tudory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 7. února Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února Sel bych trosku jinym smerem, cenove jsou v kategorii zminenych BB58, ale s lepsim strojkem,zpracovanim, nadhernym modrym ciselnikem, spolehlivosti. Vzhledem k tomu, ze si hodinky ponechas uz navzdy, tak v prubehu casu i levnejsim provozem. https://www.grand-seiko.com/ph-en/collections/sbgp005g Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bcmike Odesláno 7. února Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února Ahoj, co ti vlastně poradit, nic. Co člověk to názor a jiný vkus. A je to dobře. Hledej, vybírej, zkoušej, ale hlavně srdcem. Až uvidíš ty pravé, poznáš to. Hodně štěstí. Ondra PS: mě trvalo skoro 20 let než jsem si koupil vysněné Aquisy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza 1234 Odesláno 7. února Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února Ahoj, je to vždy subjektivní, ale za mě ty Conquesty.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 7. února Nahlásit Sdílet Odesláno 7. února Já půjdu proti proudu, ale podle mě ikdyž si koupíš ty Tudory a budeš sem dál chodit, tak budeš chtít časem něco dalšího. Já bych možná šel třeba do Orient bambino, ty nikoho neurazí. Uspokojíš touhu po koupi, když náhodou budeš chtít jiné, tak tyhle ani nemusíš prodávat, to už tě nevytrhne, takže můžou zůstat opravdu napořád. Ale záleží: Pokud koupíš hodinky a už sem nebudeš chodit tak možná, ale vybrat jedny definitivní je třeba pro mě nereálné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se