manekyn Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Nějak mi z toho všeho, cos tu zmínil, vycházejí nejlépe Sinn 556IB. Skvělý malý univerzály. Je to hodně o vkusu, to chápu, ale bylo by chybou je nevyzkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února (upraveno) Tudor je určitě fajn, ale na 16,5 cm zápěsti 41 mm pouzdro mám obavy bude velké. Už je to tu probrané zleva zprava, ještě mne napadají třeba tyto: https://nomos-glashuette.com/en/watchfinder-377?o=9#/en/club/club-sport-neomatik-polar-747 mají sice "jen" 37 mm, ale Nomosy mají tenkou lunetku a opticky na ruce vypadají větší. Obecně, kupoval bych raději s kovovým náramkem, textilní a kožené řemínky si můžeš dokoupit později plný šuplík. Místní výrobci uspokojí tvoji poptávku dosytosti Upraveno 13. února uživatelem p3k 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snoblak Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Tak jo....co tohle? 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února (upraveno) Ahoj, vzhledem ke všemu uvedenému mohu pouze než souhlasit s @Danjel88 a @Postal80 Řiď se srdcem - hodinky jako takové nemají v 21stol. žádné racionální odůvodnění, tak to rovnou vypusť z hlavy a soustřeď se na podstatné - tj. co se líbí TOBĚ a kam tě srdce táhne. Rozumově se pak řiď pouze v jednom jediném případě - CENA Zbytek jsou jen "ubohá odůvodnění" proč nemít Apple Watch, nebo jiný krám, který stojí zlomek ceny a nabízí 999x víc funkcí. Jaké hodinky? Pilotky, potápky, fieldy atd... Opět to samé - zbytečné uvažování a klamavé odůvodnění toho, proč si koupit to, či ono. Hádám, že 80% businessmanů nosí Apple Watch = jsou tedy Apple Watch dress watch? Tipují že na 80% fotek vojáků z misí v Iráku, Afghánistánu uvidíš CASIO G-Shock. Jsou tedy všechny G-Shocky fieldy? Viz 007 a potápky Omega ke smokingu = ke smokingu jde Seamaster, protože je měl Bond, ale jiné potápky ne?Bože... Takže: 1) Máš limit ? Super. Hledej něco s čím se do něj vejdeš. Design - čistě subjektivní záležitost. 1000 lidí - 1000 chutí. V tom ti fakt nikdo neporadí. Takže koukni na tipy zde ve vlákně i jinde na fóru. Když tě něco zaujme v jiném vlákně, vygoogluj si, kolik to stojí 2) vytipuj si pár modelů, které tě opravdu zaujaly a myslíš na ně, i když zrovna nesjíždíš tohle pekelné fórum. Pokud na ně myslíš třeba když jdeš spát, nebo se ti o nich zdá, nedej bože když máš sex - tak to budou asi ty pravé 3) přestaň donekonečna sjíždět tohle fórum (a jiná fóra), zvedni se, vem klíčky od auta a vyraž na výlet tam, kde mají ty modely, o kterých sníš. Žádná rychloakce, udělej si na to čas a v klidu a v pohodě si je vyzkoušej na ruce - budeš o mnoho chytřejší, až je budeš mít v ruce, na ruce. Prostě naživo. A nejlépe všechny tebou toužené modely v jeden den, ať máš ty poznatky čerstvé a můžeš porovnat. 4) Udělej to co nejdřív, nebo ti sem osobně nasypu dalších X modelů jen proto abych ti ještě víc zamotal hlavu a to nechceš, 5) Kam že to zítra jedeš? Je víkend, krásný počasí... Zítra ba to šlo Upraveno 15. února uživatelem DarylVanHorne 2 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února (upraveno) Dodatek - nové vs jeté. Životní jubileum + první mechaniky. To bych volil nové, protože si myslím, že ty první a ještě k výročí... Ty ti asi zůstanou Rozhodně tak přemýšlej při koupi - chci aby mi zůstaly navždy? Jo, tohle se ale blbě odhadne dopředu. PS: moje první automaty byly použité (majitel je měl sotva 2 měsíce a sotva 2x na ruce). A mám z nich radost doposud. Joooo, jsme spolu přes 20let - ty první zůstanou navždy. Nebo by aspoň měly. Důkaz místo keců - moje první automaty Hamilton X-Wind Jo a můj první typ na super hodinky jako první automaty. Nezničitelný Valjoux 7750 a jelikož ETA, servis všude a "za pár babek" PPS: Jo a taky je vezmu k obleku a ještě mi za to nikdo facku nedal. Ano, vlastním pilotky, i když nevlastním letadlo Prostě se mi líbily, tak jsem si je koupil... Upraveno 15. února uživatelem DarylVanHorne 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lindys Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února před 12 minutami, DarylVanHorne napsal: 3) přestaň donekonečna sjíždět tohle fórum (a jiná fóra), zvedni se, vem klíčky od auta a vyraž na výlet tam, kde mají ty modely, o kterých sníš. Žádná rychloakce, udělej si na to čas a v klidu a v pohodě si je vyzkoušej na ruce - budeš o mnoho chytřejší, až je budeš mít v ruce, na ruce. Prostě naživo. A nejlépe všechny tebou toužené modely v jeden den, ať máš ty poznatky čerstvé a můžeš porovnat. 4) Udělej to co nejdřív, nebo ti sem osobně nasypu dalších X modelů jen proto abych ti ještě víc zamotal hlavu a to nechceš, Potvrzuju, toto je dobrý nápad, udělej si volnej den, vyzkoušej hodinky, pokecej s prodejcem a uvidíš 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února (upraveno) Realita občas dokáže z nic moc hodinek na fotkách vykouzlit rohlík na tváři a naopak z vlhkých snů udělat noční můru Zde foto dvou modelů jedné aušusové nic moc značky, které jsem se uvolil vyzkoušet. Jedny sedly okamžitě jak p... na hrnec a ty druhé naopak vůbec ne. Přitom rozměr pouzdra shodný. Ale délka + tvar (zakřivení) nožek je to, co je stěžejní. Rozteč nožek možná dobrý údaj, ale na papíře. Ono to pak na ruce může dopadnout úplně jinak Tak co? Kam jedeš zítra? Průměr pouzdra shodný. KVÍZ: Mám malou tlapku, tak které asi na mojí malé pacičce seděly lépe? Upraveno 15. února uživatelem DarylVanHorne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Před hodinou, DarylVanHorne napsal: Realita občas dokáže z nic moc hodinek na fotkách vykouzlit rohlík na tváři a naopak z vlhkých snů udělat noční můru Zde foto dvou modelů jedné aušusové nic moc značky, které jsem se uvolil vyzkoušet. Jedny sedly okamžitě jak p... na hrnec a ty druhé naopak vůbec ne. Přitom rozměr pouzdra shodný. Ale délka + tvar (zakřivení) nožek je to, co je stěžejní. Rozteč nožek možná dobrý údaj, ale na papíře. Ono to pak na ruce může dopadnout úplně jinak Tak co? Kam jedeš zítra? Průměr pouzdra shodný. KVÍZ: Mám malou tlapku, tak které asi na mojí malé pacičce seděly lépe? Perrelety bych určitě nebral jako aušus, koneckonců, nespoluvynalezl Louis náhodou strojek s automatickým nátahem? Vypadá to jak Turbine, ale ten průměr, pokud to nejsou ty nový v titanu, by mě celkem děsilKaždopádně šťastnou tlapu při výběru! 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února před 15 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: Vypadá to jak Turbine, ale ten průměr, pokud to nejsou ty nový v titanu, by mě celkem děsilKaždopádně šťastnou tlapu při výběru! Jsou to 44mm oba modely na fotce. A Kvízová otázka za 10 bludišťáků? Které seděly líp na malé ruce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nizkotucnytvaroh Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února před 16 minutami, DarylVanHorne napsal: Jsou to 44mm oba modely na fotce. A Kvízová otázka za 10 bludišťáků? Které seděly líp na malé ruce? Určitě, ty stříbrné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DarylVanHorne Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února před 11 minutami, nizkotucnytvaroh napsal: Určitě, ty stříbrné. @RazoR Tak zde máš důkaz... Já už z fotek věděl, že ty stříbrné díky krátkým nožkám sednou hned. Ale ono houby... Neseděly vůbec. Naopak ty černé sedly dokonale 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlfGS Odesláno pondělí v 07:30 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 07:30 V 10. 2. 2025 v 8:40, RazoR napsal: Díky za příspěvky, dost věcí jsem si díky nim v hlavě urovnal, tzn. další fáze - vyrazit na zkoušení, pak budu moudřejší ;-)... Už něco proběhlo??? Nějaký závěr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RazoR Odesláno pondělí v 08:24 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 08:24 Zatím nic neproběhlo, já na to zas tak moc nespěchám, narozeniny mám až v červnu, proto jsem to začal intenzivněji řešit už teď, protože nechci být pod časovým tlakem a vše si dobře rozmyslet. Každopádně díky všem co píšou sem do vlákna i těm co psali zprávy na přímo, určitě jsem se posunul následujícím směrem: Značka - asi tradiční, švýcarský brand, tzn. Longines, Tudor apod. Experimentovat můžu později Asi tah, je pravdou, že vyměnit se dá vždy a shánět dodatečně bude naprd. Asi šedý/černý ciferník, a když bude mít nějaký modrý prvek, bude to bonus Nový vs. druhá ruka - tady mám jasno od začátku, pokud bude dobrá nabídka z druhé ruky za v podstatě nenošený kus díky které ušetřím netriviální částku - tak s tím nemám problém Aktuální favorit je ... GMT vůbec nepotřebuju, ale prostě se mi to na hodinkách líbí. Uvidíme jak budou sedět, snad je někde budou mít na vyzkoušení: Každopádně jako dokonalé mi přijdou v titanové limitce pro Hodinkee, ale ta je asi rozumně nesehnatelná: 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bluman Odesláno pondělí v 10:06 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 10:06 Tak Ti to asi zas trosku zamotam , Alpinisty si mal medzi prvymi na zozname, a prave vysla tato limitka SPB493J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno pondělí v 10:15 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 10:15 @bluman Pomoc sa vzdy ceni Ta Lonzinova limitka je super. A Seiko tiez nie je na zahodenie Takze pomahaj aj nadalej 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RazoR Odesláno pondělí v 10:55 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 10:55 před 48 minutami, bluman napsal: Tak Ti to asi zas trosku zamotam , Alpinisty si mal medzi prvymi na zozname, a prave vysla tato limitka SPB493J Dík, tohle je jednoduchý, zelená a zlatá mě fakt neberou a navíc jen Asie, ale dík za tip ;-)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
junior300 Odesláno pondělí v 12:55 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 12:55 (upraveno) @RazoR je aj ina farebna kombinacia tych GMT Alpinist, ak ti zelena a zlata uplne nereze. Konkretne - SPB409J1: https://www.koscom.sk/seiko-prospex-alpinist-gmt-seiko-110th-watchmaking-anniversary-limited-edition-spb409j1 Upraveno pondělí v 12:56 uživatelem junior300 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno pondělí v 22:57 Nahlásit Sdílet Odesláno pondělí v 22:57 se mi libi, jak jsi zabil tu modrou. V tom pripade bych doporucil vratit do hry bb58 - vsechny ostatni barevny varianty jsou zajimavejsi nez prave modra. a kdyz vidim uvahu nad nova / 2nd hand - nevim, jestli to tu uz nekde ve vlakne padlo, ale lustruj chrono24.com, kde najdes casto zajimave ceny. A kdyz vysnenej model najdes v EU, teda bez cla, nekde v akci, tak bud rovnou objednas anebo si pomuzes i v ceskym kamennym obchode v ramci vyjednavani. zrovna prave nedostupnou limitku bych hledal pres chrono24 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se