Anton Klechta Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 před 13 hodinami, bohus76 napsal: Takže klíčovky, bez značky strojku či jiných značek těžko určitelné,rok může být klidně někde 1900 plus mínus A nevíš proč na strojku není žádná značka? To znamená, že to byla malovýroba? Jediné číslo co jsem našel je na dynku (24558) a na dynku je také nápis Cylindre 6 rubis. Ale když to zadám do googlu tak mi to vyhodí podobné hodinky, ale s úplně jiným strojkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 Strojek klidně mohl být vyroben nějakou firmou ( i známější) ,ale bez značek a to je ta identifikace skoro nemožná . A 6 rubis je počet uložení otočných části uložených v kamenech,tedy v rubínech. Je to vlastně takové malé ložisko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 před 3 minutami, bohus76 napsal: Strojek klidně mohl být vyroben nějakou firmou ( i známější) ,ale bez značek a to je ta identifikace skoro nemožná . A 6 rubis je počet uložení otočných části uložených v kamenech,tedy v rubínech. Je to vlastně takové malé ložisko. 6 rubis je tedy to stejný jako u náramkových hodinek 6 jewels? A co mě ještě překvapilo, že ten strojek vypadá dost zdobně oproti jiným strojkům kapesních hodinek. Myslíš, že se jedná o něco vzácnějšího? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 Já bych se zaměřil na pouzdro, nevím jestli dobře vidím, ale zdá se mi, že je opatřeno nějakými značkami. Detailní foto by pomohlo. Datování bych stanovil někde v rozpětí 1860 - 1890 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 Nejsem odborník na datování, klidně ten předpoklad do roku 1900 může být správný. Strojek je sice zdobený,ale žádná echt rarita to není, prodej ti nic moc nepřinese, je to spíš pro potěchu oka. Jak píše orol zkus lépe vyfotit veškeré značky . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 před 49 minutami, orol napsal: Já bych se zaměřil na pouzdro, nevím jestli dobře vidím, ale zdá se mi, že je opatřeno nějakými značkami. Detailní foto by pomohlo. Datování bych stanovil někde v rozpětí 1860 - 1890 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 29. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2024 To zdobení můstků bych viděl spíš na lidovou tvořivost, než práci mistra. Váhu bych tomu nepřisuzoval. Vyznačena 0.800 se bude vztahovat k ryzosti stříbra, použitého na pouzdro. Už jenom vyřešit (asi) puncovní značku. Ta "kačenka" mi moc neříká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heykalov Odesláno 12. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2024 Dobrý den Vážení zkušenější, chci předem poděkovat za existenci tohoto fóra, kompletním přelouskáním se patrně dostanu k tomu abych nějak rozklíčoval původ a stáří "krabičky plné plaváčků" která se mi dostala pod ruce při vyklízení jednoho sklepa. Pomiňme prosím stav v jakém to je. Chtěl bych Vás poprosit o cokoliv, co by mne postrčilo při dohledávání toho kusu. S tím si totiž nevím rady a můj známý hodinář se spíš specializuje na větší stroje - prolistovali jsme u něj několik katalogů ale bez úspěchu. Pokusím se všechny opatrně vyčistit a snad naleznu někde nějaký punc či značku (na ostatních jsou, tam se s tím popasuju) ale taky jsem zatím ztracen. Amatérské proštrachávávní internetu dle google lens bez úspěchu, na aukru jsem nalezl jen jedny velmi vzdáleně podobné ale nebylo k tomu žádné info. Předem Vám děkuji za jakýkoli nápad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 12. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2024 Ahoj, vítej na foru a díky za první hned dobře napsaný příspěvek i s fotkama. To co hledáš se označuje za Pocket digi watch nebo tzv. jumping hour pocket watch. Potrap google a najdeš toho opravdu hodně. Výrobce bude pravděpodobně lokální hodinář zdílů, které byly tehdy běžně dostupné, něco jako když si dnes skládáš PC -koupíš krabici, základovku, procesor, ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heykalov Odesláno 12. července 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2024 Díky za rychlou reakci. Bylo mi jasné, že to je trochu jiný sport než ručičkové hodinky, jen jsem prostě nevěděl jak to hledat. Poštrachám se v tom. Jen jedna rychlá ohledně čistění: dát to na 24h do coly a pak opatrně šmudlat štětcem, je to rozumný přístup? Byly cca 5 měsíců ve vlhku / pod vodou takže si nedělám naděje že by mělo smysl je rozbíhat ale chci to zkusit z cvičných důvodů. Jedny DOXA cibule to jen " lízlo", strojek celkem dobrý, chybí sklo a je to trochu zrezlé. Ty bych chtěl zkusit rozběhnout. Tady u těch už je asi dobojováno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 27. listopadu 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2024 Pro zajímavost přidávám fotky zajímavého kapesního chronografu co jsem kamarádovi dával dohromady. Za ty roky jsem ještě takové neviděl. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arborius Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 Zdravím. Mám tu čtvery kapsáče z pozůstalosti. Jelikož v pravidlech nevidím možnost vkládat odkazem externí obrázky, musím příspěvek rozdělit na jednotlivý kusy. 1. Obyč Tissoty, zezadu hladký, takže jsem zadek nefotil. Po natažení se rozejdou, ale nejdou otevřít a nechci se do nich dobývat násilím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arborius Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 2. "Berušky" Passwang - po natažení jdou, vnitřnosti ovšem dle mě zjevně dobastlený (nepůvodní šrouby)... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arborius Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 3. Klíčovky, ke kterým není klíč, takže nevím, jestli jsou funkční. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arborius Odesláno 1. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2024 4. Na závěr v našich končinách zřejmě kuriozita, protože se mi nepodařily dopátrat informace v latince. Bratři Četunovi - tj. Tissot pro carský Rusko. (https://german242.com/wiki/index.php/Tschetounoff_Freres - pro zájemce neznalý azbuky přegoogleno do strojový češtiny) Ty jsou na tom nejhůř, někde se potkaly s vodou. Teď otázky: a) Měl by k nim někdo (případně mě nasměroval) nějaký bližší informace? Např. několikery Passwang jsem našel na aukčních serverech, ale žádný info o výrobci ani stáří... b) Kam je můžu dát na servis/opravu? Je někdo spolehlivej v Praze nebo budu odkázanej na Brno (Cimburek), případně Jihlavu (Onyx). Nebo byl byl ochotnej někdo z místních členů? Tissoty bych chtěl určitě nosit, k osudu ostatních mám jen poradní hlas, rozhodovat bude rodinná rada... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 2. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. prosince 2024 Ty klíčovky vypadají opravdu pěkně. Vypadá to že možná jsou i bicí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
arborius Odesláno 20. prosince 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2024 Jo, k tomu mám ještě pár obrázků. Původně mi nešly otevřít/odklopit, pozděj jsem zjistil, že chybí osička pantu a jsou v pouzdře skřížený. Nakonec se mi je podařilo opatrně vyklepnout: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
worel Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna Zdravím vás. Za svého kamaráda,bych rád zjistil o jaké cibule prosím jde. Děkuji David Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 4. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna Dle nápisu, loga a Mikrolisku asi něco pro Rumunské železnice: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohatka Odesláno 5. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna A krabička je z nejakých ruských hodiniek z roku 1950 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se