Radek Cigi Odesláno 27. února Nahlásit Odesláno 27. února Jaký máte názor na kalibr P.900 oproti P.9010?? Výhody x nevýhody? P.9010 - in-house strojek Panerai, 3-denní rezerva chodu, dva barely, 200 součástek, tloušťka 6,0 mm, 31 kamenů, frekvence 4Hz P.900 - strojek Baume and Mercier, 3-denní rezerva chodu, jeden barel, 171 součástek, tloušťka 4,2 mm, 23 kamenů, frekvence 4Hz Berete kalibr P.900 jako méně kvalitní oproti P.9010? Vnímáte negativně, že Panerai dává tento BaM kalibr (P.900) do svých poměrně drahých modelů? viz - Panerai Submersible QuarantaQuattro Carbotech™ PAM 1232 44mm Automatic | Oficiální webové stránky US Panerai Je manufakturní strojek P.9010 na ústupu, a proč? Vím, že P.9010 byl v roce 2020/2021 přepracován - asi konstrukčně snížen, a již nemá funkci hacking. Pravděpodobně jde Richemontu o snižování nákladů a bude P.900 dávat do více modelů PAM...?! V nejbližší době se chystám k nákupu svých prvních PAMů (1312), kde je ještě uváděn kalibr P.9010, ale zajímalo byl mě, jak se na tyto "varianty" kalibrů a přístup Panerai potažmo Richemont, díváte Vy?? Díky a zdravím Vás. Radek
Radek124 Odesláno 28. února Nahlásit Odesláno 28. února Ono už tady bylo prolito dost žluče v diskusi ke článku "Pam of Worms" - ony totiž i ty předchozí řady 9k nejspíš nevznikaly tak úplně pod tou samou střechou kde se skládají hodinky Panerai, spíš se dá odhadovat že v rámci koncernu Richemont docházelo k podobným "technologickým zápůjčkám" jako u Swatch Group a jejich strojků. Už strojek 9010 byl proti předchozím funkční sešup - nejde jenom o odebrání hackingu, některé starší varianty v rámci toho uměly i reset vteřinovky. P.900 je fyzicky menší (i proto ho schovávají pod dekl, aby v té "náramkové námořní mině" nevypadal trapně), kvůli menšímu datovému věnci je i hůř postavená a čitelná datumka. A upřímně: než kočkopsa který si hraje na něco co není, to už bych si snad radši za zlomek peněz koupil originální B&M Riviera s Baumaticem.
Zeek Odesláno 13. května Nahlásit Odesláno 13. května Ahoj, mám "cursed "1312 z roku 2022 bez hackingu a v pohodě. Preferuji pevná dýnka, tak mě netrápí že není vidět nezdobený strojek. Jen by mne zajímalo, kolik takovou prkotinou, jako je absence hackingu ušetří, že jim za to stojí zbavit se tak základní funkce, kterou každý řeší a hned si jí všimne. 1
bandicoot Odesláno 13. května Nahlásit Odesláno 13. května …hlavně to fandové považují za downgrade. Podle mě to nebyla úspora kvůli nákladům, ale kvůli menší tloušťce strojku. Asi chtěli udělat méně “bulky” hodinky a nešlo to hned s hackingem. Nevím ale co obnáší hacking za součástky. Takže se možná pletu. A pak tam hacking slavně vrátí, ale už na úplně jiném strojku. Za mě je 9010 víc než 900 i bez hackingu. 1
Radek Cigi Odesláno 13. května Autor Nahlásit Odesláno 13. května V 13. 5. 2025 v 19:01, bandicoot napsal: …hlavně to fandové považují za downgrade. Podle mě to nebyla úspora kvůli nákladům, ale kvůli menší tloušťce strojku. Asi chtěli udělat méně “bulky” hodinky a nešlo to hned s hackingem. Nevím ale co obnáší hacking za součástky. Takže se možná pletu. A pak tam hacking slavně vrátí, ale už na úplně jiném strojku. Za mě je 9010 víc než 900 i bez hackingu. Rozšířit 9010 vs. 900 - naprosto s Tebou souhlasím. Teď už nastupuje (new Luminor Marina) prťavý P.980, ale s hackingem... A "zdobení" má takové, že to dýnko mohlo zůstat klidně plné. A jsem rád, že jsem nakonec docílil svého a mám 1312 s modrou sekundovkou a P.9010 . 1
zekon7302 Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna Cal.p900 je jak už bylo zmíněno v rámci skupiny osazován i u jiných značek. Je modulární a každý se upravuje dle požadavků. U Panerai na mimostřední vteřinku, u IWC zas na vyšší rezervu cal.32111. Jedná se o manufakturu Val Fleurier. Já mám již druhé pam s cal.P900, denní odchylka +5s je fajn, a servis strojku je na pohodu.
Radek124 Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna @zekon7302 Nehledejme DNA u IWC - skutečný předek zmiňovaných "inhouse" zázraků (bez marketingem naroubovaných omezení a přitom za zlomek peněz) je zde:
zekon7302 Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna V 23. 8. 2025 v 15:47, Radek124 napsal: @zekon7302 Nehledejme DNA u IWC - skutečný předek zmiňovaných "inhouse" zázraků (bez marketingem naroubovaných omezení a přitom za zlomek peněz) je zde: Rozšířit Vždyť jsem psal, že se jedná o strojky dodávané manufakturou Val Fleurier, tu má Richemont v rámci skupiny, a ten B&M je základní provedení.
Radek124 Odesláno 23. srpna Nahlásit Odesláno 23. srpna Uznávám že termín "modulární" je univerzální marketingová mantra, ve které se dá rozpustit kdejaká sviňárnička. Jako pro fandu PANERAI je pro mě k naštvání že ono "základní provedení" (BM12/13 1975A z roku 2018) toho umí víc než jeho "inhouse" deriváty (mimostředku za "komplikaci" nepovažuju), které v roce 2025 nacházíme pod "prémiovějšími" brandy s mnohonásobnou přirážkou. Pětidenní Baumatic po několika měsících nošení považuju za uživatelsky vynikající strojek, který si "moderní" konkurenci (s čestnou výjimkou SpringDrive, který si ale od začátku jede svou vlastní ligu) maže na chleba. A o to hůř by se mi v kontextu historických narážek na "nejdražší Unitas pod sluncem" (PANERAI) a "nejdražší domeček pro ETA/Sellita pod sluncem" (pilotky IWC?) omlouval ojeb, který nám dnes pod označením P.900 ve svých ikonických ingotech tlačí PANERAI. 1
zekon7302 Odesláno 24. srpna Nahlásit Odesláno 24. srpna V 23. 8. 2025 v 22:18, Radek124 napsal: Uznávám že termín "modulární" je univerzální marketingová mantra, ve které se dá rozpustit kdejaká sviňárnička. Jako pro fandu PANERAI je pro mě k naštvání že ono "základní provedení" (BM12/13 1975A z roku 2018) toho umí víc než jeho "inhouse" deriváty (mimostředku za "komplikaci" nepovažuju), které v roce 2025 nacházíme pod "prémiovějšími" brandy s mnohonásobnou přirážkou. Pětidenní Baumatic po několika měsících nošení považuju za uživatelsky vynikající strojek, který si "moderní" konkurenci (s čestnou výjimkou SpringDrive, který si ale od začátku jede svou vlastní ligu) maže na chleba. A o to hůř by se mi v kontextu historických narážek na "nejdražší Unitas pod sluncem" (PANERAI) a "nejdražší domeček pro ETA/Sellita pod sluncem" (pilotky IWC?) omlouval ojeb, který nám dnes pod označením P.900 ve svých ikonických ingotech tlačí PANERAI. Rozšířit Rozumím ti, ale kvalita toho strojku mně tak trochu zbavuje té pachuti. Víc mně dráždí to naklapáváci víko, ale když je pořídíš za dobrou cenu, odpustíš jim to. Popravdě bych chtěl ten “víc inhouse”, ale to už je mimo moje pohodlí. Snesl bych 42mm Submersible, pouzdro 1950 a v titanu. Zatím je to jen v oceli a právě s tím P900.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se