Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 58
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  TomasZel napsal:
natrefil jsem na tohle....znacka MZI?...máte někdo?

http://mziwatch.com/index.php?option=com_c...mp;Itemid=56#TD

nepřipomínaj ti něco?

post-1551-1236008606.jpg

Líbí se mi tvoje zanícení, hledáš je jak lovecký pes ztracenou kačenu, a tak to má být.

5000,- není vážně moc peněz, abys měl příliš velký výběr. Když si odpustíš s*ačky, které se ti nabízejí, třeba tahle MZI, tak ti z toho vypadnou podle mě 3 možnosti.

1) Japonsko Seiko, Orient, Citizen

2) Rusáci - ale v téhle kategorii žádná pecka, co se týká kvality

3) ctěné fórum v sekci Prodám - Můžeš zareagovat prodávajícímu přes poslat SZ. Třeba teď se tam povalují Archimede BB, kvalitní hodinky za cenu myslím lehoučce přes sedmičku. Kdybych neměl doma víc automatů, než stíhá watchwinder, šel bych do nich sám ;)

Odesláno
  Roman I. napsal:
nepřipomínaj ti něco?

post-1551-1236008606.jpg

Líbí se mi tvoje zanícení, hledáš je jak lovecký pes ztracenou kačenu, a tak to má být.

5000,- není vážně moc peněz, abys měl příliš velký výběr. Když si odpustíš s*ačky, které se ti nabízejí, třeba tahle MZI, tak ti z toho vypadnou podle mě 3 možnosti.

3) ctěné fórum v sekci Prodám - Můžeš zareagovat prodávajícímu přes poslat SZ. Třeba teď se tam povalují Archimede BB, kvalitní hodinky za cenu myslím lehoučce přes sedmičku. Kdybych neměl doma víc automatů, než stíhá watchwinder, šel bych do nich sám ;)

aaaha...no ted uz pripominaji! :-)

To mas pravdu, docela resim, co si na tu ruku pripnu a musim rict, ze to vybirani me bavi cim dal vic :-) "Stinna stranka" toho je, ze premyslim, ze zvednu limit na kapku vic nez tech 5 tis.

Nicmene...vzpomnel jsem si, ze kamos se mi chlubil, ze dostal hodinky, automaty, znacku jsem si nepamatoval,ale vzhled me prave pripominal ty MZI, tak jsem mu volal, zastavil se u nej a ono jo...byly to oni! Jenze pak se rozpovidal - kdyz si je nevzal 1 den na ruku, tak se mu zpozdily o 4-5 minut a samozrejme, ze nechtel aby mu hodinky sly pozde, tak si je vzdycky presteloval...no a jednoho krasnyho dne mu zustala korunka v ruce...Tak si to dal opravit, poradna korunka mu tam nesla dat a ma tam takovej pazneht malej, takovou jakoby pecicku nebo jak bych to nazval...No - videl jsem na vlastni oci, proc si MZI nazval sra*kama.

Ale to mi reknete-automaty-ty ma asi cenu kupovat az jako hodinky- drazsi kusy, kdy je zarucen kvalitou presnejsi chod takhle resenych strojku?

Roman I. napsal:
nepřipomínaj ti něco?

post-1551-1236008606.jpg

Jsem si musel najit co to je watchwinder :-)))

Odesláno
  TomasZel napsal:
aaaha...no ted uz pripominaji! :-)

To mas pravdu, docela resim, co si na tu ruku pripnu a musim rict, ze to vybirani me bavi cim dal vic :-) "Stinna stranka" toho je, ze premyslim, ze zvednu limit na kapku vic nez tech 5 tis.

Nicmene...vzpomnel jsem si, ze kamos se mi chlubil, ze dostal hodinky, automaty, znacku jsem si nepamatoval,ale vzhled me prave pripominal ty MZI, tak jsem mu volal, zastavil se u nej a ono jo...byly to oni! Jenze pak se rozpovidal - kdyz si je nevzal 1 den na ruku, tak se mu zpozdily o 4-5 minut a samozrejme, ze nechtel aby mu hodinky sly pozde, tak si je vzdycky presteloval...no a jednoho krasnyho dne mu zustala korunka v ruce...Tak si to dal opravit, poradna korunka mu tam nesla dat a ma tam takovej pazneht malej, takovou jakoby pecicku nebo jak bych to nazval...No - videl jsem na vlastni oci, proc si MZI nazval sra*kama.

Ale to mi reknete-automaty-ty ma asi cenu kupovat az jako hodinky- drazsi kusy, kdy je zarucen kvalitou presnejsi chod takhle resenych strojku?

Jsem si musel najit co to je watchwinder :-)))

Z tohodle jdu proste do kolen, netusim jakej maji strojek, jaky jsou jejich prednosti a tech. spec., proste jeste kdyz je vidim takhel vyfoceny s tim prosivanym tahem - proste nadhera....

post-5033-1236026516.jpg

Odesláno (upraveno)

Automat je způsob pohonu, nic víc,

To, podle čeho si vybíráš hodinky, je povědomí o kvalitě zpracování pouzdra, ciferníku atd. a o kvalitě strojku. Vobyčejná ETA 2824 může mít COSC (certifikát přesnosti), japonské strojky chodí velmi přesně v hodinkách za čtyři litry.

Zkus postupovat asi takhle

velikost - většinou univerzální je 42 mm, teď jsou módní větší hodinky

pouzdro - začal bych ocelí, spíš leštěnou, kterou většinou lehce vypucuješ, popř. PVD nebo titan

sklo - safír nebo hardlex (seiko sklíčko)

strojek - asi ETA 2824 nebo Unitas 6497. Výhoda ETY je, že má hacking (zastavení vteřinovky) a ruční nátah. Unitas je manuál a je hezčí a pěkně tiká, To, že je hezčí, oceníš při průhledném dýnku. Pokud ti jsou strojky putna, klidně běž do quartzu. Nejsou to horší hodinky, jen mají víc neosobní způsob pohonu (tupá baterka ;) ) většinou jsou však přesnější.

ciferník - asi bych si nevybíral hned nějakou divočinu, do které si myslím každý musí dozrát, ale na druhou stranu bych taky počkal s nějakou minimalistickou designovkou, prostě zlatý střed, jednodušší ciferník s nějakou parádičkou

tah nebo řemen, Hodinky s tahem jsou asi univerzálnější ( dej bacha, aby to nebyl plech, ale kus oceli,) Řemínků mám většinou povícero (2-5 k jedněm hodinkám). Při troše cviku přehodíš řemen a rázem máš jiné hodinky. A odměňovat se pěkným řemínkem pořád přijde kapku levněji než novými hodinkami (Vím, o čem mluvím :lol2: ) šířku bych volil univerzální tj. 20 nebo 22 mm u stěžejek.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno
  Roman I. napsal:
Automat je způsob pohonu, nic víc,

To, podle čeho si vybíráš hodinky, je povědomí o kvalitě zpracování pouzdra, ciferníku atd. a o kvalitě strojku. Vobyčejná ETA 2824 může mít COSC (certifikát přesnosti), japonské strojky chodí velmi přesně v hodinkách za čtyři litry.

Zkus postupovat asi takhle

velikost - většinou univerzální je 42 mm, teď jsou módní větší hodinky

pouzdro - začal bych ocelí, spíš leštěnou, kterou většinou lehce vypucuješ, popř. PVD nebo titan

sklo - safír nebo hardlex (seiko sklíčko)

strojek - asi ETA 2824 nebo Unitas 6497. Výhoda ETY je, že má hacking (zastavení vteřinovky) a ruční nátah. Unitas je manuál a je hezčí a pěkně tiká, To, že je hezčí, oceníš při průhledném dýnku. Pokud ti jsou strojky putna, klidně běž do quartzu. Nejsou to horší hodinky, jen mají víc neosobní způsob pohonu (tupá baterka ;) ) většinou jsou však přesnější.

ciferník - asi bych si nevybíral hned nějakou divočinu, do které si myslím každý musí dozrát, ale na druhou stranu bych taky počkal s nějakou minimalistickou designovkou, prostě zlatý střed, jednodušší ciferník s nějakou parádičkou

tah nebo řemen, Hodinky s tahem jsou asi univerzálnější ( dej bacha, aby to nebyl plech, ale kus oceli,) Řemínků mám většinou povícero (2-5 k jedněm hodinkám). Při troše cviku přehodíš řemen a rázem máš jiné hodinky. A odměňovat se pěkným řemínkem pořád přijde kapku levněji než novými hodinkami (Vím, o čem mluvím :lol2: ) šířku bych volil univerzální tj. 20 nebo 22 mm u stěžejek.

docela mi mrzi na hodinkach s automatem, ze se prave "tolik" rozchazi...prohlizel jsem si treba behem vecera na Tvoje doporuceni ty rusky hodinky, vesmes mi prislo ze je vetsina v automatech...a to rozchazeni se 5-10s/den...dobre kdyz vezmu stred 7s/den=42s/tyden=cca 3min/mes...coz na jednu stranu neni moc,ale zapomenes na to dva tri mesice a najednou se koukas na hodinky co Ti jdou o pet,sest minut pozde...a to me tak trochu mrzi, nejsem cvok, nepocitam cas a schuzky na vteriny...ale zpozdi se pak na rande o pet minut...:-)))

Velikost...souhlasim, ja jsem na hodinky,ktery jsou masivnejsi a vetsi, tezsi - rozhodne kolem tech 42mm

Pouzdro ocel...ok

Sklo safir (popr. hardlex)...ja Ti nevim, mi prijde, ze se musi davat pozor na jakykoliv sklicko, kolega v praci ma na hodinkach safirovy a ma ho vorvany jak prase, tak si rikam, ze bych i koupil hodinky s mineralnim a kdyz bych ho jooo skrabnul,ze si to necham vymenit za safir

Strojek...tak na to jsem malej pan, do toho se neodvazuju poustet, nicmene jsem klasickej uzivatel...u tech automatu mi stve to zpozdovani,na druhou stranu me lakaji, jeste jsem nikdy zadny na ruce nemel; ted se mozna vyjadrim blbe, protoze si nejsem jistej jestli oznaceni -power reseve- je pro hodinky, ktery laik nazve "normalne natahovaci hodinky"...ale proste z tutech hodinek mam strach, ze se na nich snadno neco pos..e - nestastne upadnou, nejakej naraz apod. a budou v haji; takze mi zbejvaji "tupy baterky" :-) jeste se po nejakejch peknejch kouknu-ty seika,citizeny a orienty,tam jsem nenasel nic co by lahodilo memu oku.

Ciferník...obecne mam rad chronografy,ale treba me zaujal i design tech Vostoku,co prikladam tady v obrazku a jsou bez chronografu a s reminekm a taky se mi libi

Tah/remen...mam radeji kovovej tah, nicmene jsou situace kdy, se reminek hodi vic, hodinky s remenem mi prijdou elegantnejsi, jak rikam, to asi zalezi na stuaci, ale je rozhdone levnejsi menit reminek,nez hodinky :-)) a sirka-cim sirsi, tim lepsi-22mm urcite!

post-5033-1236032174.jpg

Odesláno

[

Nevím, co na to říct, hodinky si prostě seřizuju, nemám stím problém. Pokud tě to tak limituje, kup quartzky.

Měnit minerál za safír je krávovina. Proděláš na tom gatě a ještě se Ti bude blbě shánět. Třeba klenutej safír je drahej jako prase.

Na power reserve zapomeň, u automatů drahej špás

Pokud jebneš o dlažbu s hodinkami, myslím, že Ti odejdou jedny jako druhý. Prostě s hodinkami se o dlažbu nejebe. Nicméně tě uklidním, se stowa seatime jsem dneska vzal futra takovým způsobem, že mi z toho málem rupla hercna, a nic jim není.

Chronografy v quartzu jsou podle mě zpanštělá bída, není to výraz složitosti mechanismu, ale myslím marketingová vějička. Podle chronografu jsem u quartzu jen jednou griloval maso, ale stejně mi pak přišlo lepší se na něj podívat zkušeným okem kuchaře.

22 mm good, ale bacha, společenské hodinky většinou 22 mm nemají. Já mám rád na sportovních 22 mm, ale oblekovky mají 18 mm.

Tak zkus nějakou mechaniku - steinhart, junkers, zeppelin, šturmanskie nebo něco takovýho, trochu přitlač na peněženku okolo desítky máš výběr parádní

Odesláno
  Roman I. napsal:
[

Nevím, co na to říct, hodinky si prostě seřizuju, nemám stím problém. Pokud tě to tak limituje, kup quartzky.

Měnit minerál za safír je krávovina. Proděláš na tom gatě a ještě se Ti bude blbě shánět. Třeba klenutej safír je drahej jako prase.

Na power reserve zapomeň, u automatů drahej špás

Pokud jebneš o dlažbu s hodinkami, myslím, že Ti odejdou jedny jako druhý. Prostě s hodinkami se o dlažbu nejebe. Nicméně tě uklidním, se stowa seatime jsem dneska vzal futra takovým způsobem, že mi z toho málem rupla hercna, a nic jim není.

Chronografy v quartzu jsou podle mě zpanštělá bída, není to výraz složitosti mechanismu, ale myslím marketingová vějička. Podle chronografu jsem u quartzu jen jednou griloval maso, ale stejně mi pak přišlo lepší se na něj podívat zkušeným okem kuchaře.

22 mm good, ale bacha, společenské hodinky většinou 22 mm nemají. Já mám rád na sportovních 22 mm, ale oblekovky mají 18 mm.

Tak zkus nějakou mechaniku - steinhart, junkers, zeppelin, šturmanskie nebo něco takovýho, trochu přitlač na peněženku okolo desítky máš výběr parádní

tyhle stowa seatime?

post-5033-1236059432.jpg

Odesláno
  TomasZel napsal:
A propos pánové, nejste někdo z Plzně a nevíte, kde je nějakej obchod s hodinkama? Myslím hodinkama o kterých se tu baví odborná většina...A protože si myslím, že všechny obchody s hodinkama jsem v Plzni prošel-zas tolik jich tu neni - poraďte mi prosím někdo, kam za hodinkama v Praze? Kde je něco? V nakupnich centrech? Nebo kde je nejakej proflaknutej vylozene hodinarskej obchod pls?

Profláknutej je Altman na rohu Náměstí republiky a Prešovský. Hodinářství ve Smetance prej zrušili budou tam potraviny. Docela zajímavý hodinky jsou Nixon, mají je v Horsefeathers.

Odesláno
  dagou napsal:
Profláknutej je Altman na rohu Náměstí republiky a Prešovský. Hodinářství ve Smetance prej zrušili budou tam potraviny. Docela zajímavý hodinky jsou Nixon, mají je v Horsefeathers.

Do toho Altmanu se skocim mrknout,az pujdu okolo,ale obavam se, ze to je vyssi cenova kategorie,ale co..za pohled se neplati:-) Dneska jsme se s kolegama prave bavili o hodinkach a kolegyne to zaslechla, pridala se do diskuze a nakonec z ni vypadlo,ze prej dostane Nixony k narozkam, tak jsem zvedav s cim prijde...jinak samozrejme jsme vsichni byli prasteny,proc furt resime blby hodinky :-D

Odesláno
  dagou napsal:

V tej Smetance budou potraviny jo? Jsem tam sel o vikendu a akorat to tam nejaka firma vyklizela, tak jsem si rikal, jestli renovujou ten obchod nebo co,ale ze se tam nakvartyrujou potraviny, to si me dostal..

Návštěvník YPO?
Odesláno (upraveno)
  TomasZel napsal:
Z tohodle jdu proste do kolen, netusim jakej maji strojek, jaky jsou jejich prednosti a tech. spec., proste jeste kdyz je vidim takhel vyfoceny s tim prosivanym tahem - proste nadhera....

jo ty hodinky jsou skvostné - totéž se bohužel nedá říci o řemenu, který je z papundeklu - bohužel jsem si to o něm myslel už před rokem, že stojí za prd a až teď se mi to potvrdilo --- mám pocit, že ho vyrobil nějaký dyzajnér ze stáje Ikea - tam je taky všechno z umakartovýho jádra - pardon - je to z rekvalifikovaného švédského smrku :lol:

Upraveno uživatelem YPO?
Odesláno (upraveno)
  TomasZel napsal:
Diky za info, koukal jsem...temer okamzite prodano :-)

Dneska jsem si projizdel fora Seiko a Omega...zaujalo mě následující...PS:Omegy dávám fakt jen, že mě zaujaly, kupovat si je nehodlám

Pomalu ale jistě si začínám aspoň vytyčovat okruh....řekněte mi prosím někdo něco na tyhle Orienty...poměr cena-kvalita, automaty-přesnost a tak...byla by tohle dobrá volba do 5 tis Kč?

post-5033-1236161813.jpg

Upraveno uživatelem TomasZel
Odesláno
  TomasZel napsal:
Pomalu ale jistě si začínám aspoň vytyčovat okruh....řekněte mi prosím někdo něco na tyhle Orienty...poměr cena-kvalita, automaty-přesnost a tak...byla by tohle dobrá volba do 5 tis Kč?

naprosto, výborné startovací hodinky na cestě do pekla :D . To výborné je bez ironie a tu cestu do pekla pochopíš po půl roce na fóru

• po měsících...
Odesláno

ja mam k obleku Storm Saber a hodi se k nemu velmi dobre. Elegantni relativne velke ale ne vysoke aby se nevesly do rukavu. Storm je ale jinak hlavne o designu, to delaji hezky. Strojek sem nezkoumal, ale narizovani me dostava:-) Musis s korunkou opravdu hodne stelovat aby se chytla a pohla rucickami.

Kdyz to srovnam s Citizen Nighthawk ktere mam a jejichz korunka ma tri polohy a je velmi precizni tak ty stormy jsou fakt hruza. Stainless steal od Stormu se taky dost skrabe. Kazdopadne ti doporucuju mrknout na ty Citizeny, na netu se daji sehnat pod 5 tisic (ikdyz vcechcach stoji kolem 10.)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...