Přejít na obsah

Oris x Longines x Tudor - druhé hodinky

Doporučené příspěvky

@DarylVanHorne Díky za vyjádření. Přiznám se, že nelícujících indexů jsem si nevšiml, buď opravili anebo mám slepé oči. I na Longines byly/jsou problémy s indexem datumovky ne úplně správně sedícím u jedné varianty 39/42mm, nevím které přesně. 

Datumovka je fajn věc, rozhodně za mě plus... zatím cítím, že se na Tudorech bez ní obejdu, ale... 

DĚKUJU VŠEM kdo jste zatím přispěli do diskuze, určitě hodinky Longines jsou stále na vrcholu seznamu, nicméně jsem před pár dny navštívil mimo jiných prodejen i butik Tudoru v Praze a zámíchalo to dost slušně kartami... 

Přestože ani jedny hodinky mě na webu nezaujaly a ve výloze také ne, po pár minutách na ruce mě uchvátily modely: 

• Tudor BB Chronograph Blue - REF. M79360B-0002 (modrá butiková edice)
  • Tudor BB GMT - REF. M79830RB-0001 ("pepsi" s černým ciferníkem) 

Portfolio možných hodinek se rozšiřuje, ale o to víc času si vezmu na jejich výběr. Dám tomu čas, pravděpodobně několik měsíců, do té doby snad dokončím jisté školní povinnosti a hodinky si koupím v souvislosti s dokončením studia a budu do té doby mít jasněji v hlavě které hodinky chci do (neplánované) "kolekce" jako ty druhé.

Aktuální stav:

Oris - hodinky v titanu prozatím na koupi nevidím, podruhé na ruce jsem z nich ten super pocit ve srovnání s jinými modely neměl. Uvidím co v budoucnu Oris vymyslí, tuto firmu mám rád a obzvlášť model Aquis! Kalibr 400 rád časem získám, ale s cenovkou jsou už na rovině s Tudorem.

Longines - Spirit Zulu jsou stále v plánu, ovšem napadá mě srovnání s Tudorem... GMT Pepsi jsou vzhledově setsakra odlišný... spíš Longines v GMT a od Tudoru časem jiný model.

Tudor - zatím ten modrý Chronograph vede, ale nejsou to univerzální hodinky. BB Monochrome je taky v úvaze, ale momentálně nedostatkové zboží... s koupí nespěchám, počkám až si hodinky zkusím osobně i na tahu.

Už vím, že u jedněch hodinek v horizontu let nezůstanu, snažím se vybírat tak, aby mi hodinky zůstaly a já se jich z nudy po pár měsících nemusel zbavovat, ale i to se stává...

Nebylo by v součtu lepší koupit si ikonické Rolex Submariner?? Čekat 4-5 let na black no date se mi moc nechce,...což o to, ale dočkám se jich vůbec? a za těch dnešních cca 240+ tisíc si mohu během let pořídit vícero krásných hodinek než čistě jedny rolády o které se pak ještě budu bát... asi to zde řeší nejeden nadšenec :)) 

Ještě díky všem do přispěli slovem či fotografií. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zmíněné Tudory... Blue Chronograph, Pepsi GMT a Monochrome na gumě. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Z te trojky mi mozno i z pohledu value for money ale rozhodne z pohledu vizualniho, prijdou nejlepsi Longiny.

Tento oris neni muj salek kavy a kdyz porovnam Longines a Tudor, dostanes vic komplikaci, opravdu supr vypadajici kombo a kdyz ti nevadi sedovky, kup z us za cenu treba o 20-25% nizsi i po zaplaceni vypalnyho...

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, strufilda napsal:

Nebylo by v součtu lepší koupit si ikonické Rolex Submariner?? Čekat 4-5 let na black no date se mi moc nechce,...což o to, ale dočkám se jich vůbec?

Upřímně - ANO. Stejně u nich skončíme všichni, tak proč to odkládat? Čím dřív je pořídíš, tím lépe pro tebe. Legendárnější model s machrindexem na levelu 💯 fakt neseženeš. Díky Submarinerum ušetříš statisíce za pokusy s potápkami jiných, vlastně bezcenných značek, kterými se tu oháníme my ostatní socky, abychom si odůvodnili proč nestát frontu na ten jediný model, který dává smysl.

Pokud ti tedy nijak neleze krkem politika RLX, nejsi narozdíl od bandy rádoby chronoexperú povýšen nad "uměle vyhajpovaný" model, jdi do nich! My ostatní, co nad nimi shrnujeme nos, u nich také skončíme, jen lžeme sami sobě, že ne 😉

Pokud na ně máš, jdi do Subů - myslím to vážně 😉👍

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...