Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj klubáci,

jdu si za vámi pro radu. Uvažuji nad pořízením nějakých Breitlingů. Původně jsem uvažoval nad Navitimer ale naskytla se mi možnost koupit SuperOcean Heritage Chrono 46mm a nebo jsou tu pěkné Breitling Blackbird Avenger 44mm v DLC Titan úpravě. Můj dotaz zní, jestli je v hodinkách nějaký zásadní rozdíl a případně co by jste vy volili a proč? :) A pokud máte někdo DLC úpravu, tak jak jste spokojení? Jde ta barva dolů? Mám z toho trošku obavu. Mám teď na lítačku černé Apple Watch Ultra a teda škrábe se to šíleně...

Díky za vaše názory

Odesláno

heritage jsou nejspis B01 takze inhouse, ten avenger je ETA ale zase je to cerne a jenom trojrucka takze uplne neco jineho. dlc se ti odre, pokud s tim budes mlatit. avenger ma jezdce na lunete takze tam je to primarni misto na udery. i luneta ma ostrou hranu. uvidis sedej titan pod tim. proti jinym lehkym odreninam je to dlc bezpecne. samozrejme to nejde vylestit 🙂 ale me se to libi i s oderkami.

Odesláno

Mam ty blackbirdy par let a nepozoruju, ze by dochazelo na dlc k nejakymu opotrebovani, ale mam je jen obcas. Nosi se super, lehounky, tenky, moc pekny.

20250202_122821.jpg

• Like 2
Odesláno

Moc díky za názory a rady. Má smysl nějak řešit typ toho strojku nebo jsou oba svým způsobem spolehlivé? Jako musím říct že ty DLC vypadají fakt krásně a na hodinky dávám fakt pozor, ale prostě občas člověk o něco zavadí. 

Odesláno

Predne, DLC bych se nebal.

Co se tyce strojku, je to otazka preference. Mel jsem inhousovy obdobi, iwc, pam... Ceny servisu me z nej castecne vylecily a od te doby nedam na etu dopustit :)

Odesláno

Ahoj, já si myslím že SOH nemaj ten jejich kalibr, ale podle mě je to Eta.

B01 je pravdou že servis je masakr, ale co se týče zůstatkové ceny, prý je pak lepší prodej.

Povrchu s DLC, bych se taky nebál.

Odesláno

SOH v chronu by měly mít B01. Etu měly starší verze, od těch nových (s datumovkou na šestce u modelu 42mm) je tam B20, což je snad nějaký modifikovaný Tudor. Pokud se nepletu, tak už Etu žádné SOH nemají.  

Odesláno

B20 mají jen SOH bez chrona mrkni na stránky, mají i větší rezervu chodu. Já je vlastním a je pravda že je to nějaká spolupráce s Tudorem, ale chrona ho nemají je tam i menší rezerva. Tam je podle mě Eta

20250124_153418.jpg

Odesláno (upraveno)

Chronograf se subciferníky rozmístěnými takto: 6-9-12 je B13 chronometer (modifikovaná ETA 7750 - 48 hodin rezerva chodu) a rozmístění 3-6-9 je B01 (rezerva chodu 70 hodin). 

Upraveno uživatelem Radek Cigi
  • Like 1
Odesláno

Přesně tak, máš tam zdaleka levnější servis. Pro někoho je zase lepší In House, protože to je prostě Breitling se vším všudy. Určitě tam bude 5 let záruka a nedávno jsem v druhém vlákně přikládal i možnost za nějaký kačky ještě záruku prodloužit. Je tam jen povinnost po 2 letech zajít do prodejny na test vodotěsnosti.

Odesláno

Všem moc díky za názory. Docela mi pomohla i ta informace, že je to ETA, tedy žádný složitý strojek na servis. Tak teď už se jen finálně rozhodnout co si vzít :) Ty DLC mi v mezičase pán prodal, tak aspoň mám pořád možnost zvážit ty Navitimery, což je opravdu srdcovka

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...