Jan_Jan_2006 Odesláno 5. září 2019 Nahlásit Odesláno 5. září 2019 V 4. 9. 2019 v 22:02, koromant1 napsal: Líp bych to nenapsal )))) .Děkuji!!!
velda Odesláno 7. září 2019 Nahlásit Odesláno 7. září 2019 V 5. 9. 2019 v 7:08, Jan_Jan_2006 napsal: Děkuji!!! Máš pravdu předsedo !!!
Momis Odesláno 7. září 2019 Nahlásit Odesláno 7. září 2019 Děkuji vám všem za pomoc, vysvětlení a odpovědi. Mějte se
TagCee Odesláno 12. září 2019 Nahlásit Odesláno 12. září 2019 Dobrý den,ahoj Dostal se ke mě tenhle kousek a bohužel zatím nemám Prim knihu.Mohl by mě někdo pomoct s identifikací?je to kalibr 50 uvnitř aspoň podle značení typ 0111 a průměr 32mm.děkuji všem za odpovědi.Lukáš
BenelliTree Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 Zdravím pánové! Dostali se ke mě tyhle hodinky. Na netu jsem viděl že by to měl být nějaký vývoz. O Primkách toho moc nevím mají nějakou hodnotu popřípadě nějaký info o nich? Děkuji.
Sonny919 Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 Ahoj, sú to exportné eleganty zo 70.rokov. Máš ich v peknom stave, takže kľudne aj 2500 a so záručákom ešte viac.
stenly Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 Vzhledem k tomu, že vývozních hodinek se záručním listem se dochovalo naprosté minimum, tak cena bude možná větší než 2500kč. Před rokem jsem viděl prodávat na AH vývozní Romeo se záručním listem za 12000kč a jen se po nich zaprášilo. Jestli to platí i k dnešnímu dni, kdy propad cen hodinek Prim je poměrně značný, je otázka.
BenelliTree Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 Děkuji pánové za info. Hodinky jsou opravdu v pěkném stavu pouzdro naprosto čisté jen na sklíčku se asi jedna čmouha najde. Dostanou nový řemínek a jednou za rok si je ponosim. Ještě jednou dikec!
maldaCZE Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 Asi blby dotaz, když jsou vývozní, přesto se prodávaly i u nás? Neměl by být záručák třeba zahraniční?
Karlos Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 Co 12, aspoň 25 tisíc.Značka: Chonomag sobě
stenly Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 Co se neprodalo ven, tak se doprodávalo u nás a šlo to do klenotů. Přece se to nevyhodí
Sonny919 Odesláno 23. září 2019 Nahlásit Odesláno 23. září 2019 veď píšem, že so záručákom viac ako 2500 Ak by na záručáku bola nálepka s typovým číslom modelu, hneď to vyzerá lepšie ako napr. pri starších modeloch, kde sa to ešte písalo. Takto sa tie záručáky môžu pokojne prehadzovať.
5etter Odesláno 25. září 2019 Nahlásit Odesláno 25. září 2019 Po smrti dědy jsem se ujal jeho primek. Včera se vrátily od hodináře opravené, vyčištěné a promazané a jal jsem se je identifikovat pomocí Prim bible. Žel úplnou shodu jsem nenašel. Nejblíže je model 52 073, ale je zde několik rozdílů: - jiné pouzdro: Liší se hlavně úhlem napojení nožek (rozteč 18mm). Naměřil jsem průměr 34,4mm oproti 33,2 udávaným v knize.- jiná korunka: Myslím, že je původní, opotřebení odpovídá zbytku hodinek.- červený potisk datumovky Dýnko se šroubuje stejným způsobem jako u amfibií. To by odpovídalo poznámce o šroubovacím víku. S dědou jsem se o nich nikdy nebavil, takže historii bohužel neznám. Ale dobovou výměnu pouzdra nebo nějaký servis moc nepředpokládám. Určitě ne v posledních třiceti letech - nosil je jen v neděli do kostela nebo když jel autobusem do města k doktorovi, jinak ležely v kredenci. Při běžných činnostech hodinky nikdy nenosil. Zajímalo by mě, jestli se jedná o model vyobrazený v knize, jeho úpravu, anebo je to jiný typ.Poradíte?Díky
5etter Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Odesláno 26. září 2019 Ještě by asi nebylo od věci ukázat puncovní značku.Obě výrobní čísla ukazují na rok výroby 1962, strojek je typ 0121.
Karlos Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Odesláno 26. září 2019 (upraveno) To pouzdro je ze spodní strany nějaké divné a na fotce s puncem je vidět těsně pod nožkami jakási spára... Mezi šroubením dýnka a pouzdrem je ještě nějaký mezikus? Upraveno 26. září 2019 uživatelem Karlos
Karlos Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Odesláno 26. září 2019 No ale asi to takhle zvláštně fakt dělali.https://www.antik-hovorka.cz/obchod/rare-prim-15-rubinu-rok-1962-zlacene-pouzdro-ndr-9782.html
5etter Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Odesláno 26. září 2019 Spára se táhne kolem dokola, ale je to jen osazení, není to mezera mezi dvěma kusy. Nebo mi to tak aspoň připadá, protože na ploše pod korunkou není spára žádná, takže by pouzdro mělo být z jednoho kusu. Systém dýnka je stejný jako u ruských hodinek. V příslušném vlákně se tvrdí, že to vymysleli u Vostok Amfibia na konci šedesátých let, ale viděl jsem to i u starších Poljot a teď u těchto Prim z roku 1962. Dýnko je zoubkem aretováno vůči výřezu v pouzdře a přitlačeno šroubovacím kroužkem. Jen pod dýnkem není gumové těsnění, jak bych čekal. Patří tam? Co je mi trošičku podezřelé, tak dýnko má docela vůli. Je to vidět i na fotce, kde jsem ho přitlačil k pouzdru na spodní straně fotky a nahoře u aretačního zoubku je mezera přes půl milimetru. Když utahuju šroubení, je problém dýnko vůči pouzdru vystředit. Z amfibií znám, že je to trošičku s přesahem, při povolení je potřeba dýnko vyklepnout nebo lehce zapáčit za zoubek. Hodinky v odkazu mají jinou korunku než ty moje, jinak jsou asi stejné.
JR_2010 Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Odesláno 27. září 2019 To je východoněmecký pouzdro UMF Ruhla
Triskell Odesláno 27. září 2019 Nahlásit Odesláno 27. září 2019 Ahoj, vyhrabal jsem doma jedny Prim Quartz šuplíkovky, které chci zkusit zprovoznit. Do rodiny se dostaly už asi dvacet roků nazpátek, jako dárek. Uvnitř je strojek Ronda (značený akorát swiss parts, one jewel). Nemají už tah ani řemínek, tak nevím, na čem byly původně. Asi na řemínku. Baterie sr920sw. Věděl by prosím někdo, jaké (pokud tedy vůbec jaké) měly označení? Foto z netu, skoro žádná fota této verze tam ale jinak nenacházím. Díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se