Locky Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září Info pro @Jirka19 - hodinky dnes předány @lukasb515, kterému děkuji za fajn pokec při předání. 1
Locky Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září před 9 hodinami, bosco napsal: @Locky Skvěle sepsané, díky Škoda, že zlobila překlápěčka, úplný souhlas, že člověk spíš potřebuje řemínek rychle a komfortně povolit... Doufáme, že sis hodinky užil a rádi Tě i letos uvidíme na Micro Praze Díky. Je možné, že to bylo rukami. Uvidíme, jak úspěšní budou (byli) ostatní. A na Micro Praha se opět moc těším! 1
Jirka19 Odesláno 17. září Autor Nahlásit Odesláno 17. září @Locky díky za super postřehy a info o předání, @lukasb515 pak přeji, ať si testování užije
lukasb515 Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září Info pro @Jirka19 - hodinky dnes předány @martigen 1
martigen Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září před 5 minutami, lukasb515 napsal: Info pro @Jirka19 - hodinky dnes předány @martigen Ano potvrzuji a děkuji za předání 1
Jirka19 Odesláno 29. září Autor Nahlásit Odesláno 29. září Děkuji za info a přeji @martigen ať si testování užije
lukasb515 Odesláno 8. října Nahlásit Odesláno 8. října Se zpožděním přidávám svoje pocity z putovních hodinek Hodinky jsou opravdu příjemné na nošení. I když mají průměr 43 mm, tak se na mé poměrně malé ruce nosily velmi pohodlně a působily jako menší cca 41-42 mm. Přesnost strojku byla naprosto bezproblémová, ukázkový chronometer. Za nejsilnější stránku těchto hodinek považuji jednoznačně ciferník. Ten je nádherný a celkově fakt povedený. Některé značky i ve vyšších kategoriích by se od Formexu mohly učit, jak se dělá zábavný ciferník v ne úplně standardní barvě. Na různém světle působí pokaždé jinak, měl jsem pocit, že čím horší světlo, tím více tá skvělá vínová barva vynikne. Datumovka je moc hezky zapuštěná, vizuálně neruší. V dané cenovce za to patří formexu velká pochvala, ciferník je fakt hezky propracovaný a zajímavý, barevně úplně skvělý, málem mě přesvědčil, že ty hodinky potřebuji Co bych naopak zlepšil, je rotor strojku. Na hodinkách této cenovky působí hodně jednoduše, svým vzhledem připomíná spíše rotor z levnější Miyoty. Možná by stálo za to zlepšit finish rotoru, případně by mě vůbec neuráželo plné dýnko. Osobně mi nesedl systém suspension case. Při nošení mi fungování suspensionu připomínalo vibrace ze smartwatchů, a měl jsem tak tendenci zvedat ruku a číst notifikace. Když mám nechytré hodinky nechci pocit jako u notifikací - no to je můj osobní problém. Drobnost, kterou jsem při testování objevil, byla mírně vyosená datumovka v okénku. Některé čísla mi přišly nesymetrické, víc natlačené na levou stranu okénka. Jde však zřejmě jen o vadu konkrétního kusu nebo vadu mého oka Naopak musím pochválit zpracování tahu. Ten je vynikající a velmi pohodlný. Systém rychlé výměny řemínků fungoval absolutně bez problémů. Hodinky jsou díky zahnutým stěžejkám míň univerzální, no za design se platí a musí se s tím počítat. Mikroregulace na sponě mi, stejně jako Ondrovi, nefungovala, ale přisuzuji to asi svému menšímu zápěstí. Celkově jsou to však velmi dobře zpracované hodinky v dané cenové kategorii. Mají skvělou přesnost, nádherný vínový ciferník a některá netradiční řešení/inovace. Děkuji moc Helveti a Jirkovi za možnost hodinky Formex otestovat a těším se, s čím dalším tahle značka přijde 1
raduzn1 Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října Druhé hodinky od spol. Formex na mojí ruce. Putování viz. deník v rámci fotek... A teď bodově k samotným hodinkám. Přednosti: - velikost pouzdra 43mm - nádherný ciferník - přesnost v rámci COSC - překlápěcí spona s přesnou mikroregulací - pohodlný tah s možností prodloužení - rychlá výměna tahu a řemínků - výška pouzdra - luminiscence Ke zlepšení: - šroubovací korunka - věřím, že bude vyřešeno jako u 41mm verze - regulace tahu - viditelná mezera, pouze jedno rozměrové přenastavení - doufám, že bude vyřešeno jako u 41mm verze Osobní představa dalšího upravení: - delší hodinová ručička na hranu indexu - delší minutová ručička na konec indexu - bez datumovky - bez horních šroubů a tím zřejmě bez odpružení CSS Děkuji spol. Helveti za možnost zapůjčení a těším se na případné další putovní hodinky. Chronomagu samozřejmě děkuji za prostor. R. 1
raduzn1 Odesláno 27. října Nahlásit Odesláno 27. října před 1 minutou, raduzn1 napsal: Druhé hodinky od spol. Formex na mojí ruce. Putování viz. deník v rámci fotek... A teď bodově k samotným hodinkám. Přednosti: - velikost pouzdra 43mm - nádherný ciferník - přesnost v rámci COSC - překlápěcí spona s přesnou mikroregulací - pohodlný tah s možností prodloužení - rychlá výměna tahu a řemínků - výška pouzdra - luminiscence Ke zlepšení: - šroubovací korunka - věřím, že bude vyřešeno jako u 41mm verze - regulace tahu - viditelná mezera, pouze jedno rozměrové přenastavení - doufám, že bude vyřešeno jako u 41mm verze Osobní představa dalšího upravení: - delší hodinová ručička na hranu indexu - delší minutová ručička na konec indexu - bez datumovky - bez horních šroubů a tím zřejmě bez odpružení CSS Děkuji spol. Helveti za možnost zapůjčení a těším se na případné další putovní hodinky. Chronomagu samozřejmě děkuji za prostor. R.
ctvrtek Odesláno pátek v 06:02 Nahlásit Odesláno pátek v 06:02 Hlásím, že hodinky doputovali na moje zápěstí. První dojem je naprosto super! 2
Jirka19 Odesláno pátek v 08:46 Autor Nahlásit Odesláno pátek v 08:46 Díky všem za hodnocení a dojmy z nošení, stejně jako fotky, testování jede dál
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se