Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

dočkal jsem se svých vysněných hodinek Omega Seamaster Planet Ocean, 45,5 mm Big Size. Byly na černém kaučuku a sehnal jsem si i kovový tah. Pokoušel jsem se je sám obměnit pomocí vystěžejkovávače, ale po prvním neúspěšném pokusu jsem to raději vzdal. Dnes jsem obešel tři hodináře a ani jeden to nedokázal. Po cca 15 minutách snažení mi u autorizovaného prodejce řekli, že budou ke kovovému tahu pravděpodobně potřebné jiné stěžejky, než jaké jsou na kůži nebo kaučuk (prý obdobný problém řešili s Breitlingama). Chtěl jsem se proto optat, zda tomu tak skutečně je nebo zda je potřebná (kromě šikovnosti...) nějaká finta, jak nasadit kovový tah. A pokud je potřeba jiných stěžejek, rád bych touto cestou poprosil o nabídku, cenu respektuji.

Díky moc

R.

Návštěvník YPO?
Odesláno (upraveno)
Zdravím,

dočkal jsem se svých vysněných hodinek Omega Seamaster Planet Ocean, 45,5 mm Big Size. Byly na černém kaučuku a sehnal jsem si i kovový tah. Pokoušel jsem se je sám obměnit pomocí vystěžejkovávače, ale po prvním neúspěšném pokusu jsem to raději vzdal. Dnes jsem obešel tři hodináře a ani jeden to nedokázal. Po cca 15 minutách snažení mi u autorizovaného prodejce řekli, že budou ke kovovému tahu pravděpodobně potřebné jiné stěžejky, než jaké jsou na kůži nebo kaučuk (prý obdobný problém řešili s Breitlingama). Chtěl jsem se proto optat, zda tomu tak skutečně je nebo zda je potřebná (kromě šikovnosti...) nějaká finta, jak nasadit kovový tah. A pokud je potřeba jiných stěžejek, rád bych touto cestou poprosil o nabídku, cenu respektuji.

Díky moc

R.

stěžejky jsou stejné jak na gumu tak na tah a sundat to jde :) - jenom to chce trpělivost a trochu šikovnosti

Upraveno uživatelem YPO?
Odesláno
stěžejky jsou stejné jak na gumu tak na tah a sundat to jde :) - jenom to chce trpělivost a trochu šikovnosti

Že to nešlo mně, to je normální a nedivím se - ale i třem hodinářům? A navíc ta poskytnutá info o jiných stěžejkách u autorizovaného prodejce :wacko: Takže budu objíždět další a nebo je nosit na kaučuku...

Odesláno

Podle mě by stačil vystěžejkovač bergeon, co vypadá jako kružítko (nemyslim honekra, ale ten nástroj).

To mi spíš přijde jakože to po čtvrthodině vzdali a řekli: hele, ono by to tam stejně nešlo.

Návštěvník YPO?
Odesláno (upraveno)
Že to nešlo mně, to je normální a nedivím se - ale i třem hodinářům? A navíc ta poskytnutá info o jiných stěžejkách u autorizovaného prodejce :wacko: Takže budu objíždět další a nebo je nosit na kaučuku...

no, když jsem naprosto stejnou procedůru zvládl doma já, tak to taky zvládneš - a s těmi hodináři ti to bohužel věřím - před týdnem jsem si u Hodináře měnil řemen sám, před ním - nechtělo se mu do toho, tak mi půjčil aspoň správný šroubovák :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

oblep si něčím nožičky ať to nepoškrábeš a hurá do toho - fakt to jde ;)

Upraveno uživatelem YPO?
Odesláno
Podle mě by stačil vystěžejkovač bergeon, co vypadá jako kružítko (nemyslim honekra, ale ten nástroj).

Jojo, chtělo by to "něco", co by dokázalo stěžejku stlačit najednou na obou koncích.

Ypo díky za návod, ale při mé šikovnosti a trpělivosti by to skončilo buď Omegama prohozenýma oknem a nebo mým infarktem... :suicide_anim:

Odesláno
Jojo, chtělo by to "něco", co by dokázalo stěžejku stlačit najednou na obou koncích.

Takto to vypada. Bergeon 6825

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Nazorna ukazka.

Díky za vyčerpávající odpověď i s názornou ukázkou - zajímavá je i ta podložka, aby se hodinky neodřely (musím si něco podobného vyrobit) :speak_cool: Tak ještě sehnat "kružítko" a jde se na to...

Odesláno
Díky za vyčerpávající odpověď i s názornou ukázkou - zajímavá je i ta podložka, aby se hodinky neodřely (musím si něco podobného vyrobit) :speak_cool: Tak ještě sehnat "kružítko" a jde se na to...

Tak tohle kružítko bych si taky objednal :-)

Odesláno (upraveno)
Nazorna ukazka.

Ano, postup je správný.

I já jsem před časem narazil na tento problém vyměnit stěžejku "Omega" za standardní.

Problém byl v tom, že standardní stěžejka byla při zmáčknutí obou stran souběžně a na doraz o chlup delší a nevešla se tedy.

Normálně totiž zasunete stěžejku na jednu stranu do dírky úplně a druhou něčím docvaknete, tam problém není.

Zde ale musíte zacvaknout obě strany současně.

Zřejmě by to vyřešila stěžejka o 1mm menší, ale orig. i standardní byla stejně dlouhá. rozdíl byl tedy "pouze" v tom, že Omega stěžejka umožnila větší zmáčknutí.

Takže myslím, že hodinář měl tento problém.

Upraveno uživatelem Ondraj
Odesláno

Ja jsem teda stezejky na tahu sundaval takovym tim standardnim vystezejkovacem ze sady za 400 a slo to..sice ne uplne jednoduse, kruzitko od bergeonu na to bude mnohem sikovnejsi, ale zadny zasadni problem s tim nebyl.. stezejky mi vzdy sedely na vsechny remeny.. chce to jen dostatek trpelivosti, sikovnosti rozhodne nedisponuju, ale obeslo se to bez zraneni meho i hodinek v drtive vetsine pripadu :)

Odesláno
Ja jsem teda stezejky na tahu sundaval takovym tim standardnim vystezejkovacem ze sady za 400 a slo to..sice ne uplne jednoduse, kruzitko od bergeonu na to bude mnohem sikovnejsi, ale zadny zasadni problem s tim nebyl.. stezejky mi vzdy sedely na vsechny remeny.. chce to jen dostatek trpelivosti, sikovnosti rozhodne nedisponuju, ale obeslo se to bez zraneni meho i hodinek v drtive vetsine pripadu :)

Tady je problém hlavně s tím nandáním kovového tahu - kaučuk i kůže jde v pohodě v "obou směrech".

• po měsíci...
Odesláno

Tak má anabáze s nasazením kovového tahu bude (snad) u zdárného konce... V sobotu jsem vezl pavčovi kšiltovky s výšivkou a rovnou jsem se zastavil u Dušáka, aby mi nasadili na mé PO tah. Po čtvrthodině snažení mi ochotný starší prodejce (prý bývalý hodinář) sdělil, že to prostě nedokáže a že musím přijet ve všední den, kdy bude někdo v servisu. Obešel jsem ještě dalších cca 5 hodinářství (v jednom se snažili) - neúspěšně.

Dnes jsem psal do servisu Dušákovi a odpověď přišla obratem - stěžejky určené ke kovovému tahu pošlou, cena 120,- Kč včetně poštovného.

Takže, jestli bude mít někdo podobný problém - jiné stěžejky jsou k modelům, které nejsou prodány s kovovým tahem! (já mám 29005081)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...