Alessio Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 KFL napsal: Skonceni blogu je jen dusledek . Nastvalo me behem uplynulych 6 tydnu vic veci, ale porad jsem to polykal, protoze mi slo o kvalitni preklad. Jsem proste fanousek. Obecne v tehle branzi neni komunikace dulezitou veci, takze se spoustu veci clovek dovi za pochodu. Problem je, ze treba i kdyz neco delas jinak/spatne, nikdo ti to nerekne. Posilas mejly s navrhama ci otazkama a nikdo neodpovida. Mluvis s nekolika lidmi, a vsichni se tvari, ze je vsechno v nejlepsim poradku. Zkratka vsechno OK. Tak spokojene pracujes, prekladas, davas do toho maximum a tesis se na vysledek. No a pak mi znicehonic prisla zprava od rezisera, ve ktere mi poslal preklad druhe prekladatelky se slovy "takhle by to melo vypadat". Nic vic. Preklad byl naprosto, ale naprosto prisernej .. spousta faktickych chyb, spatne terminologie atd. Ani cestina se mi moc nelibila, ale to me v tu chvili moc nezajimalo. Kdyz jsem mu napsal svuj nazor, tedy ze je to des a hruza, tak se do me v dalsim mejlu dost nevybiravym zpusobem navezl. Mimo jine jsem se dozvedel, ze neumim cesky, jsem nula a ze bych mel zpytovat svedomi a trochu se nad sebou zamyslet. Druha pani prekladatelka je dlouholeta a zkusena spolupracovnice, takze jakykoli negativni nazor neni na miste. A to je vicemene vsechno. Tahle posledni zprava stacila na to, aby mi cakly nervy a vsechny negativni polozky se secetly dohromady. Slusne jsem reziserovi odepsal, vysvetlil mu vsechno, co jsem za tech 6 tydnu delal a co jsem se hlavne snazil delat, aniz by to kdokoli z nich resil, vysvetlil jsem mu moji kritiku druheho prekladu a nakonec mu rekl, ze pokud se rozchazime v nazorech, tak ze z cele akce klidne vycouvam, protoze ani jeden z nas nema podobne jednani zapotrebi. Pak uz jsem jen napsal do produkce, vratil DVD, zavrel blog a tak. Muzes si myslet, ze jsem unahlena hysterka, ale obcas staci fakt malo.. Na prekladech nejsem existencne zavislej, byl to konicek ve volnym case, jeden dil 12 hodin prace, 30 stran textu, dodavani dvou dilu tydne .. to vse za cenu 70 kacek za stranku (abych byl fer, bylo to nasobeno dvakrat kvuli poskytnuti licence televizi na jeho pouziti) .. stacilo. Prelozil jsem 10 dilu. Spousta prace, spousta textu. Svedomi mam cisty, ackoli me to dost mrzi. Hlavne proto, ze jsem se chtel prokousat prvnima trema seriema, abych se konecne dostal ke ctvrty, kdy zacne ta prava sranda. Nic, bude ze me jen vdecny divak. Nakonec to treba bude i lepsi . Nebude. Bude nás to všechny pálit a štvát, koukat na zmršené "odborné" překlady paní překladatelky. řekni mi, je to dělané přes ultimu thule?
KFL Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Alessio napsal: Nebude. Bude nás to všechny pálit a štvát, koukat na zmršené "odborné" překlady paní překladatelky. řekni mi, je to dělané přes ultimu thule? Pres co? Asi teda ne .
911 Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 KFL, ja ti rozumim. vim jak to chodi u prekladu titulu z financnictvi. a je to HRUZA. dobrych prekladatelu obecne je STRASNE MALO. kdyz jsem pro sefa kdysi zajistoval tlumoceni, tak to byla ostuda a pani prekladatelka si myslela ze super. za preklady odbornych fin. knizek je lepsi ani neplatit. naprosto te chapu. je lepsi na to zapomenout, protoze rejza je ko/kot a nezmeni se. dal se budou vysilat zmrsene preklady u TG, protoze TV stejne vi, ze se na to lidi budou koukat i kdyby to prekladal stredoskolak. proto na to dlabou. svet medii si zije svym zivotem a palti tam uplne jina pravidla. vem to jako zkusenost jinak me strasne bavi, jak pry digitalni televize budou mnohem lepe technicky vybavene. ale ani jedna nevysila v dualu.
Jerryl Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Já bych osobně byl pro duální vysílání, ať si každej vybere co mu vyhovuje víc. Možná i originál s českejma titulkama. Top Gear znám z Youtube v originále a vždycky je to neuvěřitelná sranda. Bohužel včera jsem viděl na Prima Cool nějakej pořad Brainiac nebo jak se to jmenovalo a byl jsem zklamán. Uváděl to Richard Hammond z TG, kterej je v originále super šoumen, ale prima to podle mě dabingem úplně zazdila. Jestli bude takovej i Top Gear, tak budu dost naštvanej.
KFL Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Jerryl napsal: Já bych osobně byl pro duální vysílání, ať si každej vybere co mu vyhovuje víc. Možná i originál s českejma titulkama. Top Gear znám z Youtube v originále a vždycky je to neuvěřitelná sranda. Bohužel včera jsem viděl na Prima Cool nějakej pořad Brainiac nebo jak se to jmenovalo a byl jsem zklamán. Uváděl to Richard Hammond z TG, kterej je v originále super šoumen, ale prima to podle mě dabingem úplně zazdila. Jestli bude takovej i Top Gear, tak budu dost naštvanej. Vzhledem k tomu, ze pujde o pokryvaci dabing (se slysitelnym originalem), bude to podobny jako Brainiac. Akorat ze v TG bude Hammonda dabovat Fila Svarc, kterej je (dle myho) dost slusnej . A zbytek tymu - tezko rict. Uvidime..
Alessio Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 KFL napsal: Vzhledem k tomu, ze pujde o pokryvaci dabing (se slysitelnym originalem), bude to podobny jako Brainiac. Akorat ze v TG bude Hammonda dabovat Fila Svarc, kterej je (dle myho) dost slusnej . A zbytek tymu - tezko rict. Uvidime.. Ultima dělá třeba Autosalon, je to tým slušných lidí v čele se schopnými lidmi. Dabing to může být dobrý (češi jsou skvělí dabéři), ale já prostě pořád naslouchám tomu originálu. nerozumím tomu, proč je to tedy na pozadí slyšet, to je jako špatně zmasterovaná (nebo jak se tomu říká) telenovela v jednu na nově. Počkejme na tvůj překlad, moc si přeju aby to stálo za to :-). Jsi nervozní? Blíží se to... PS: v první sérii tam byl místo maye ten silnější chlapík? bude ho dabovat ten samý člověk, co potom jeho?
KFL Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 (upraveno) Alessio napsal: nerozumím tomu, proč je to tedy na pozadí slyšet, to je jako špatně zmasterovaná (nebo jak se tomu říká) telenovela v jednu na nově. Počkejme na tvůj překlad, moc si přeju aby to stálo za to :-). Jsi nervozní? Blíží se to... PS: v první sérii tam byl místo maye ten silnější chlapík? bude ho dabovat ten samý člověk, co potom jeho? 1) pokryvaci dabing je levnejsi nez synchronni, proto pokryvaci 2) jako prase 3) Jason Dawe, nejspis ano edit: typo Upraveno 3. dubna 2009 uživatelem KFL
kubson Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 hm teď jsem se díval na kousek brainiac a ti debili přeložili custard jako hořčice.. tak nevím jestli je to taky nenewtonovská kapalina
Alessio Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 kubson napsal: hm teď jsem se díval na kousek brainiac a ti debili přeložili custard jako hořčice.. tak nevím jestli je to taky nenewtonovská kapalina Já na to taky koukal a žasnul jsem, co hořčice umí...:-D
Maras Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Já TG sleduju(stahuju) už asi třetí rok a během té doby jsem viděl všech nových 12 sérii a žádná tv cool mě nedonutí abych se na svůj oblíbený top gear díval se strašným dabingem. Ale doufám že celá televize zvedne tlak diváků na ostatní televize aby zařazovaly lepší seriály v lepší čas.
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 kubson napsal: hm teď jsem se díval na kousek brainiac a ti debili přeložili custard jako hořčice.. tak nevím jestli je to taky nenewtonovská kapalina Brainiac (koumáci, chytráci...) sleduju na Discovery channel. Tam mi ten dabing vyhovuje - je taky překrývací. Jako ostatně vše na discovery. Bohužel na naší kabelovce nemohu chytit TV Cool...a celkem mě to štve!!!
Návštěvník Tada Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Jooo, za chvíli se bude lámat chleba
Jakubisko Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Hammer_Time napsal: Bohužel na naší kabelovce nemohu chytit TV Cool...a celkem mě to štve!!! Jsem na tom stejne. DVB-T jeste nikde a na satelitu od DigiTV to smejdi nemaji. Ale treba to daji i na stream.cz potom
Návštěvník Tada Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Jakubisko napsal: Jsem na tom stejne. DVB-T jeste nikde a na satelitu od DigiTV to smejdi nemaji. Ale treba to daji i na stream.cz potom To jim BBC zatrhne... Na stream to podle mě nepůjde. Hammer Time se staví na TG u mě a při té příležitosti nafotí moje PRIM SPORT II
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Tada napsal: Hammer Time se staví na TG u mě a při té příležitosti nafotí moje PRIM SPORT II Zanech mystiky... Jakubisko: My středočeši jsme ošizeni. Přitom už by tu ta TV měla být, píšou, že je TV cool šířena v nabídce kabelové televize. Nerozumím tomu
Návštěvník Tada Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 (upraveno) Ojojojoj... Ten překrývací dagbing je fakt kentus a ty hlasy dabérů mi vůbec nesedí EDIT: A hlavně kvůli tomu dementnímu překrývacímu dabingu není slyšet zvuk aut Upraveno 3. dubna 2009 uživatelem Tada
Jerryl Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Bohužel jsem na návštěvě u rodičů a u nich na kabelovce COOL taky nemaj. Kakra
Alessio Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Tada napsal: Ojojojoj... Ten překrývací dagbing je fakt kentus a ty hlasy dabérů mi vůbec nesedí EDIT: A hlavně kvůli tomu dementnímu překrývacímu dabingu není slyšet zvuk aut Každopádně...překlad dobrej, dabing hamstera taky, jeremy je nejakej divnej :-(. Každopádně DaDrivo, dobrá práce PS: tak to dělá S-Pro Alfa...heh, před nedavnem (tak rok zpatky) koupili firemní Bentley a když jsem se nejmenovaného člena vedení ptal, jak se mu s tím jezdí, pochavloval si osmiválec...tak nějak sem ho nechtěl ranit tím, že mu řeknu, že v tom autě má těch válců 12. Tak se pak nediv, že tam mají hloupé režiséry, co autům rozumí stejně jako oni.
honny Odesláno 3. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2009 Překrytí nic moc, jinak mi to nevadí. Ale já zas přežiju hodně a nejsem uplej na originál, takže můj názor jako by nebyl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se