Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Snazil som sa hladat, nenasiel, tak ma prosim nekamenujte ak to tu niekde je.

Ako dalsie hodinky som si vyhladol FORTIS a cenu okolo 1000eur.

Nasiel som dva modely ktore ma oslovuju:

2561_1095410671395_1410447476_30274036_704769_n.jpg2620226842e2ac8a46b.jpg

Upozornujem, ze v oznaceniach Fortis sa nevyznam, to je jedna z veci o ktore vas ziadam.

Druha vec je, KDE ich kupit. Docital som sa, ze cez internet to mozno nieje. Su na watch.de, ale za cenu vyssiu (myslim) ako v koscom_e.

Nenasiel som ziadneho predajcu pre SR (som z Bratislavy). Mozte odporucit Hanaka-Brno ako najblizsieho?

Ak mam byt uprimny...viem len, ze chcem Fortis za cca 1000eur...so vsetkym ostatnym potrebujem pomoct.

Daaakujeeem :rolleyes:

Odesláno

mas nejaky kontakt, stranku? cez google som nenasiel...

popripade skusim otravovat Kubsona.

Ktory model teda odporucate? Zvlast ma zaujima, co na to YPO. Pripadne vyzyvam majitelov o fotky na ruke (na holo som nasiel plno ale oblecene ziadne).

Dik

Odesláno (upraveno)

Ahoj vybírám z úúúplně stejných modelů ,-)) Jsem z Brna, v úterý jsem byl u Hanáka ty v pravo (Fortis B-42 647.10.41 M) má skladem za 32400Kč, když bys platil hotově automaticky dostaneš slevu 10%, takže seš na 29160Kč, zatím jsem nenašel levněji. Ty bílý v levo má taky skladem, ale cenu nevím, víc mi líbily ty tmavý. Jsou až k nevýře pohodlný na ruce.

Upraveno uživatelem kamen
Odesláno
Přečti si tohle...tady

Jinak zkus oslovit Next, dovozce do ČR, možná se s něma domluvíš na 20% slevě jako já na B-42 Fliegery

Není to Next, ale Nest a jako bývalý zaměstnanec jsem už trochu zasondoval.

Takže na Slovensku oficiální prodej Fortis není, ale pravděpodobně by se dalo domluvit v prodejně, která bere jiné zboží od NESTu.

V úvahu připadají:

Bratislava - Sheron

Trenčín - MAIV a Briliant

Jinak co se těch čísel týče:

Na štítku hodinek jsou 3 čísla a písmena, např.

595.10.11 L

První číslo je tvar pouzdra (595 jsou pilotky)

Druhé číslo je materiálové provedení (10 a 11 jsou ocel (už nevím jak je označovaná pískovaná, leštěná, kartáčovaná), 18 je černé PVD)

Třetí číslo je varianta číselníku (číslice x indexy, bílý x černý,...)

Písmena udávají zda je to na kůži (L) nebo kovotahu (M). Další písmena mohou rozlišovat např. překládací sponu (písmeno "F") u koženého řemínku (tedy model by byl LF), safírové sklíčko (pokud není základní součástí modelu - písmeno "S"), atd.

Na víčku hodinek jsou uvedena pouze první dvě číslice (tedy tvar pouzdra a jeho provedení), je to jasné, protože se při výrobě víčka ještě neví, jaký budou mít hodinky ciferník. Ale místo toho je jako třetí číslo uveden stroj, bohužel ne v "ETA" značení, ale podle vlastního číselníku Fortis.

Na víčku by tedy bylo uvedeno např. 595.10.148.1

To 4. číslo tam může být a nemusí, označuje nějakou modifikaci pouzdra, např. šroubovací x nešroubovací korunka, je důležité pro hodináře při objednávání náhradních dílů, může mít vliv i při objednání kovotahu (jiné koncovky).

Samozřejmě je tu možnost i dohody s českými prodejnami - a možnost zaslání na Slovensko, kšeft je kšeft a zákazník jako zákazník :D

Odesláno (upraveno)
Není to NEXT ale NEST.. stránky mají ZDE

jj, jsem se sekl... :worried_anim: , omlouvám se...

já jsem si to dojednal s paní Broklovou, mktg. manažerkou

Upraveno uživatelem tombed
Návštěvník YPO?
Odesláno

nevím co ode mne chceš konkrétně slyšet :) - líbí se mi oboje, ale koupil bych ty černé (protože mám s bílou barvou trochu problém :) ) -

kubson mi kdysi kupoval bílou verzi gmt za stejné nebo podobné peníze co stojí verze s 2836-2 (to co chceš ty), ale nevím jestli to ještě umí :)

- jedna fotka na ruce -

Odesláno (upraveno)

To Filini:

Nuž neviem ako "komplikovane" hľadáš..., ale keby si išiel tu: http://forum.chronomag.cz/index.php?showforum=5 do vlákna Fortis, nájdeš dostatok informácií o kúpe rôznych typov.

Ja som napr. kúpil moje Fortis Flieger tu:

http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&amp...st&p=220483

City Watch je v Brne na Nám.Svobody, oproti Hanákovi... So zľavou sa vyrovnali cene v Rakúsku.

Pretože si z BA, doporučujem pozrieť sa vo Viedni, kde kúpil napr. tieto Fortisy ct.člen "gabe"

http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&amp...st&p=190902

Mimo centra Viedne, kúsok od Shoppig Centre Süd, v Mödlingu, je tiež predaj a aj servis na Fortisy:

http://www.amri.at/html/verkauf.html

Tam sa chystám pozrieť kvôli cenám na pendlovky Sattler (rád by som zrušil "ticho" v obývačke... ^_^ ), - ale to už je iné kafe...

Upraveno uživatelem vlamor
Odesláno

prebehol som tam ocami vsetky tie temy, ale to co som chcel vedet som nezistil...preto som zalozil tento topic. Do Rakus ist nechcem, moja nemcina je zla a s anglictinou vraj maju problemy zasa oni. Brno sa mi zda fajn, ale zasa negativne reporty na Hanaka... :( neviem. Dostal som zaujimavu ponuku cez SZ, uvidime...

Ak ma chcete odhovorit a pripomenut mi iny model, pripadne znacku v tejto cene NEBRANIM SA !

vsetkym diki

Odesláno
prebehol som tam ocami vsetky tie temy, ale to co som chcel vedet som nezistil...preto som zalozil tento topic. Do Rakus ist nechcem, moja nemcina je zla a s anglictinou vraj maju problemy zasa oni.

Anglictiny se ve Vidni vybec nemusis bat. Kdyz jsem tam byl naposled delsi dobu, tak jsem mel zpocatku tendenci mluvit nemecky, ale protoze je moje nemcina mizerna a byl jsem liny premyslet tak jsem asi po pul hodine prepnul na anglictinu. Nemel jsem s ni cely tyden jediny problem a to ani v beznych obchodech, natoz pak v obchodech s hodinkama. Videnaci anglicky umi.

Návštěvník milosklikar
Odesláno (upraveno)

až teď jsem si všiml, že existují dva hodně si podobné modely 647-10-11-M official cosmonauts a 647-10-41-M marinemaster

edit: cena alespoň v koscomu stejná

post-786-1236438394.jpg

post-786-1236438402.jpg

Upraveno uživatelem milosklikar
Návštěvník milosklikar
Odesláno
Hej, vsimol som si to uz predtym. YPO inde pisal, ze kupit jedine MARINEMASTERe, ale aky je v nich rozdiel? Len vo farbe datumovky?

mně se teda víc líbí cosmonauty. Jednak černý day/date a mají menší čísla kompletně i s šestkou a devítkou

Odesláno
mně se teda víc líbí cosmonauty. Jednak černý day/date a mají menší čísla kompletně i s šestkou a devítkou

:D uplne mi to uslo...slepuuch

Odesláno

Cena je stejná, protože moc rozdílů není. U mě vyhrává černý datový věnec a decentnější font čísel.

U marinemasterů je to podle mě přeháňka ty čísla.

Návštěvník YPO?
Odesláno
Hej, vsimol som si to uz predtym. YPO inde pisal, ze kupit jedine MARINEMASTERe, ale aky je v nich rozdiel? Len vo farbe datumovky?

... tohle jsem snad nikdy nemohl napsat, protože tyto dvoje hodinky jsou naprosto totožné kromě barvy datového věnce a komplet číselníku (větší font a jiná luminiscence)...

na marinemasterech je světlý datový věnec, aby vyvažoval 3 a 9 - obecně se mi více líbí marinemastery, díky pro mne zajímavějšímu číselníku (jsou to sportovní hodinky a nepotřebují být decentní + modrá barva podsvícení je nakopává zase trochu jinam)

když se podíváte na milisovo fotky , tak na té poslední je krásně vidět jak jsou čitelné i z relativní dálky - u těch druhých by to vypadalo podstatně jinak

když to shrnu, tak tady není co vymýšlet, jsou to stejné hodiny s odlišnostmi které jsem vyjmenoval - takže je to jenom o tom co se ti víc líbí

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...