Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
že to není NOS pozná každý, že mu nikdo nepředá originál nevyplněného záručáku a tak...

Třeba já koupil Primky NOS a záručák hodinář už dávno žádný neměl! Jak to vlastně bylo se záručními listy? Dodávala je fabrika nebo Klenoty?

A na Ebay se taky dají koupit různé NOS švýcarské hodinky zaniklých značek a záručák ti k nim nikdo nedá.

Upraveno uživatelem Kamil
  • Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Třeba já koupil Primky NOS a záručák hodinář už dávno žádný neměl! Jak to vlastně bylo se záručními listy? Dodávala je fabrika nebo Klenoty?

A na Ebay se taky dají koupit různé NOS švýcarské hodinky zaniklých značek a záručák ti k nim nikdo nedá.

No vidíš Kamile, pak to teda nebyl NOS, někdo tě a třeba i mě tahal za nos. :) Já k tomu taky záručák nedostal...

To ste mi zavařili, dneska neusnu.

Odesláno

U PRIMek byl záručák z fabriky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Jediné skutečné NOS tedy mohou prodávat výrobci a prodejci. Nikdo jiný. Rozumím tomu dobře?

To je podle mě NOS. Nezlobte se, ale pokud koupím zde na foru od někoho hodinky, nemohu očekávat, že budou NOS (tedy pokud dotyčný není dealer a před tím nezkoupil staré zásoby). Pro mě jsou NOS nové, nenošené hodinky, které již nejsou nyní vyráběny (jinak by byly NIB) a pokud možno se všemi potřebnými dokumenty a jsou nabízeny prodejcem/distributorem/výrobcem. V případě soukromého prodejce by musely být originálně zabaleny (třeba i ve folii). Pokud je dal někdo i jen jednou na ruku mimo fabriku, kde se vyrobily, pro mě nejsou NOS.

Odesláno

I jen jednou na ruku mimo fabriku? A jak se tedy díváš na zkoušení hodinek v prodejně? Někdo si vyzkouší několikery a ne jednou, několikrát za sebou.

Mně vychází jen jedno: co člověk, to jiný názor.

Odesláno

Ad absurdum - koupím hodinky NOS, ale když je za 5 minut prodám dál, tak už NOS nebudou, podle toho, co tu řešíte :)

Jelikož ten kupující by je koupil ode mne a já nejsem fabrika ani obchod a on už by byl vlastně druhý kupující :)

Odesláno

Moje odpověď se spíše týkala prodeje přes interent. Na prodejně vidím, že hodinky jsou na 100% v pořádku (nejsou škrábnuté, mají vše, jak má být včetně dokladů). Jsou NIB - New in Box. Pokud je před tím někdo zkoušel, prodejce je uvedl do původního stavu a ručí za to, že jsou OK a vypadají tak, jako by zrovna vyšly z výrobní linky/manufaktury. Podle mě je NOS a NIB téměř totéž, jen s tím rozdílem, že NOS se již nevyrábějí.

Odesláno

Takže prodejce přes net je nesmí dát na ruku, ale na prodejně jo. Někdo je musí mít zabalené, jiný ne.

Logika je pryč, výsledek téhle diskuze nikde. Každý to vidí a cítí jinak. Nechme to být.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Pro mě jsou NOS hodinky, které se už nevyrábí a jsou nové, nenošené.

Jestli je měl někdo zkušebně na ruce nebo je otevřel je fuk, pokud to na nich není vidět. A jestli je k nim záruční list a doklady je jedno, nic to přece nemění na tom, že jsou nepoužívané. Originální doklady samozřejmě umocňují jejich hodnotu, ať už pomyslnou, sběratelskou nebo tržní.:)

Odesláno (upraveno)
Pro mě jsou NOS hodinky, které se už nevyrábí a jsou nové, nenošené.

Jestli je měl někdo zkušebně na ruce nebo je otevřel je fuk, pokud to na nich není vidět. A jestli je k nim záruční list a doklady je jedno, nic to přece nemění na tom, že jsou nepoužívané. Originální doklady samozřejmě umocňují jejich hodnotu, ať už pomyslnou, sběratelskou nebo tržní.:)

Vidím to 100%ně stejně.

Edit: Když jsem si kupoval Longines Ultronic v NOS stavu, tak byly na origo řemínku i s visačkou, ale přesto byly otevřené. Prodejce do nich před prodejem dal novou baterku a tu starou :D sběratelsky cennou :D vyhodil.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
Vidím to 100%ně stejně.

Edit: Když jsem si kupoval Longines Ultronic v NOS stavu, tak byly na origo řemínku i s visačkou, ale přesto byly otevřené. Prodejce do nich před prodejem dal novou baterku a tu starou :D sběratelsky cennou :D vyhodil.

Njn, měl ji přibalit, chlap jeden. :)

Návštěvník YPO?
Odesláno
Přimlouvám se za anketu a na jejím základě vytvoření jasných a srozumitelných pravidel, které by se staly součástí pravidel pro prodej.

NOS = New Old Stock. Hodinky, které nikdy nebyly na ruce a byly celou dobu skladovány. Pokud byly hodinky nošeny, jsou na nich vlasové či jiné škrábance, nemají originální řemen apod., nemohou být označeny jako NOS.

anketu ? na co ? tady jsi to podle mne odcitoval naprosto přesně - jenom bych k tomu dodal, že by k hodinkám mělo být všechno co k nim v té či oné době dodával výrobce

Odesláno

No a vidím, že je to zase v tahu, považujte si za skladové zásoby klidně cokoli uznáte za vhodné, hlavně se navzájem ubezpečujte, co všechno máte NOS.

Anketa je k ničemu, jde o to dát věcem správný význam, YPO má pravdu. Taky mám za to, že prodávat NOS mohou vlastně jen výrobci a prodejci, případně likvidátoři skladů, exekutoři a takoví lidé, co k tomu přišli ofiko, to se rozumí z definice. Ostatní mohou napsat třeba pořízeno jako NOS, NOS bez papírů a tak, tady se lze domluvit. Ale jak píšu, klidně si tu o NOS diskutujte, že je to pěkný kousek z frcu pouze na trochu obnošeným řemenu, až ten pojem naprosto vyprázdníte.

Odesláno (upraveno)

NOS musí být vždy s původním balením a neporušenou pečetí - většinou ve formě šnůrky se štítkem. Na ebay se prodávají King Seiko prezentované jako nové - s přebroušeným pouzdrem, bez originálních pásků, spon a dokladů. Cena takových hodinek je cca 700 dolarů. Cena opravdových NOS King Seiko s původní krabičkou, pečetí a doklady velmi rychle dosáhla ceny 2500 dolarů.

Pokud jsou prodávané hodinky označovaný jako NOS, tak musí tyto znaky splňovat. Jinak musí být označení NOS odstraněno. Jednoznačné porušení pravidel.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
Taky mám za to, že prodávat NOS mohou vlastně jen výrobci a prodejci, případně likvidátoři skladů, exekutoři a takoví lidé, co k tomu přišli ofiko, to se rozumí z definice. Ostatní mohou napsat třeba pořízeno jako NOS, NOS bez papírů a tak, tady se lze domluvit.

Tak nějak.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...