Přejít na obsah

Výběr a koupě notebooku

Doporučené příspěvky

Odesláno
Asi budu za blazna, ale s timhle vim jaka je pohoda nalozit se v noci do vany a otravovat na Chronomagu:-)

Tak noťas ve vaně jsem ještě nezkoušel, ale na záchodě jsem ho už měl :D. Jo, wi-fi po bytě je návyková :D

• Odpovědi 710
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Ja bych se drzel tohohle, pokud to ma byt notas a ne prenosny pocitac. Zatim jsem kazdej velkej notas pote co vychladlo nadseni zaparkoval na stul a tam doslouzil... Jsem extremista, takze mam ted 9 palcovej a jsem rad. Je to cca format A4 a vazi okolo 1kg, barerka v pohode. Konecne se cejtim mobilni, taham to i na navstevy (fotky, soft atd.) a kdyz jdu mam pocit, ze nesu knizku. Asi budu za blazna, ale s timhle vim jaka je pohoda nalozit se v noci do vany a otravovat na Chronomagu:-)

Ty na tom asi neděláš třeba v Cadu že? :)

Odesláno
O té výdrži to doufám nemyslíš vážně... Jestli jo, tak to nějak rozveď, rád bych to pochopil. :)

nevim co chces rozvadet. notas ti pri psani ve wordu vydrzi 5 hodin. pokud ho bude mit v nejakem stand by modu pokud na nem nebude delat a treba pridavnou baterkou tak i dele.

Odesláno
nevim co chces rozvadet. notas ti pri psani ve wordu vydrzi 5 hodin. pokud ho bude mit v nejakem stand by modu pokud na nem nebude delat a treba pridavnou baterkou tak i dele.

Myslíš konkrétně nějaký? Nějaký takový jako byl v zadání? Konkrétně jaký? Já totiž žádný takový neznám. Mě sice 5 hodin vydrží, ale na hry není a nestál do 15k.

Odesláno
Myslíš konkrétně nějaký? Nějaký takový jako byl v zadání? Konkrétně jaký? Já totiž žádný takový neznám. Mě sice 5 hodin vydrží, ale na hry není a nestál do 15k.

ano mel jsem namysli treba muj stary TM 291LCi, novy HP 550, ASUS N10JC, mam pokracovat?

Odesláno (upraveno)
Ty na tom asi neděláš třeba v Cadu že? :)

Samo ze ne. Pro grafiky, parany, spisovatele to nejni. O tom zadna... Vychazel jsem ze zadani:

Použití:studentka - kancl. aplikace,net,sem tam nějaká hra, atd. Cena by neměla přesáhnout 15K

Jo a jak jsem psal jinde, co me nejvic dostalo, ze posledni Tomb Raider jede v pohode. Takze se pochlapili i s tou integrovanou grafikou o kterej jsem si myslel ze je dobra tak na filmy. Nebudu uz nikomu nic podsouvat, jen si myslim z duvodu o kterych jsem psal, ze tyhle mini notasky stoji alespon za vyzkouseni v kramu.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

Cody teda nejsem, vybral bych za normální peníze Asus Ee PC 1000H. Velmi dobrá výdrž a docela dobrý výkon. Naprd čipová sada. Při koupi se dá sehnat několik typů s dvojí kapacitou baterie.

Odesláno (upraveno)

Tezko radit konkretni model. Ja uz u notase chci jen mobilitu. To znamena malej rozmer, velkou vydrz baterek. Jsem ochoten psat na jakekoliv klavesnici, nemam s tim problem, ale dost lidi jo. Plnohodnotnou klavesnici (bez cisel samozrejme) maji snad vsechny. Stejne jako BT, Wifi, ctecku karet. Vetsinou (krome Dellu) maji Intel Atom na 1,6GHz a ramku 1GB. Mym pozadavkum vyhovel nejvic Fujitsu-Siemens. Kdyz budes hledat, tradicne se doctes drby od tech co ho nemaji a chvalospevy od tech co ho maji. Amilio ma i vystup na ext.monitor a PCMCIA. Ale jen dve USB a 60GB disk, coz nekomu nemusi stacit. Me jo:-)

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry240170

Ten co zminil B.F.G. tusim vyhral v testu MF Dnes pred vanoci. Ikdyz jsou jejich testy podplacene a nicnerikajici, tentokrat se myslim strefili. Me ale Asus ani Acer nejni sympatickej a jejich mini notasky se mi vzhledove nelibi, nic extra navic nenabizi, proto jsem je vyskrtl. Jinak chasi bude u vseho taknejak stejny. Kdyz to spadne na zem, pravdepodobne bud praskne chasi nebo displej, jako u vetsiny notasu, i tech velkych. V horciku jsem zatim nic nevidel.

Poradim ti nasledujci a na tom trvam:

- jdi nekam kde maji vyber ruznych znacek a modelu, nenech se odbyt a vyzkousej co ti nejvic padne do ruky, zkouset treba hodinu mi prijde normalni, preci jen je to par tisic korun

- az vyberes zeptej se jak je na tom konkretni znacka se servisem a jak se stavi k reklamacim

- zkontroluj zda uvadi vydrz baterky alespon 3-4 hodiny, stejne po roce koupis novou v replice

- pocitej s tim, ze si praci nevyzkousis, windows byvaji vetsinou castecne predinstalovane a po zapnuti se musi doinstalovat, coz je tak 15 minut a v kramu ti to asi nedovoli kvuli uzivatelskemu uctu, takze klavesnici vyzkousej na sucho

- neber nic draheho, za tri az ctyri roky stejne bude out a budes kupovat novej

- zvaz, jestli nevadi absence CD-Romky, zadnej ji nema, me osobne to nevadi, cedecka pouzivam jen na zalohy a instalaci softu coz nedelam na cestach ale doma kde mam externi (cena 1500-2200kc)

Nejdulezitejsi je si to osahat, to je zaklad, nekupuj nic z netu bez vyzkouseni. Vem dceru sebou at je to na ni. Uvidis, ze az to vyzkousite, prestanes se bat ze je to moc maly, stejne jako ja. Jinak posledni rada je, opis si presnej tip a koukni na netu kde ho koupit levneji od spolehliveho zdroje. Pokud na to mas povahu, usetris dalsi korunky.

edit: Jeste k te chybejci CD romce. Kup USB flash disk, pozor na rychlost cteni a zapisu. Ber co nejrychlejsi. Cena je temer stejna jako u pomalych. Koupil jsem ted 8GB kvuli nahrani celeho DVD a vetsinou ani nestihnu vykourit s nekym cigaro a je to nahrane. Cena cca 500-600kc. USB ma dnes kazdy pocitac takze to pouzivam misto CD nebo prenosneho disku.

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

Zhruba tak, jak napsal Cody, ovšem já nedávno s kámošem řešil výběr toho samého produktu. Asus jeden doma mám, averzi k němu nemám, ze všech dostupných ntb za podobnou cenu vydrží o dost déle na baterii a má podle mých měřítek nejlepší klávesnici. Jinak jsou si všechny dostupné modely velmi podobné. HP, IBM ani DELL nic lepšího než Acer a asus nenabízí, možná lepší materiály šasi. Ale jsou zase ošizené v HW a opakuji, Asus vydrží o nějakou tu hodinku déle. :)

PS: Dokud ty hovada nezačnou používat pro Atom adekvátní čipovou sadu, tak to stejně bude žrát jak tank a mít prd výkon...

Odesláno

Z osobních zkušeností bych netbook na bázi Intel Atom nedoporučoval - sice výborná výdrž na baterie, ale výkon nic moc (spíš nic), kladná věc pro holky je, že se jim líbí jak je malý a roztomilý a taky se jim tolik nepronese. Já mám 15,4" FujitsuS - horní hranice mobility(+široký výběr batohů, takže nikdo nepozná že u sebe máte hračku za x tisíc), 17"palcové notebooky už postrádají svůj přenosný smysl. Ke značce FS - přes rok každodenního používání, bežně s ním cestuju, zatím nevrže, nic nezlobí (klepu na dřevo), výkon dostatečný na 3D CAD aplikace, práci s fotkami a občas i nějaké ty gamesy (to neznamená že FS doporučuju, prostě jenom píšu vlastní zkušenost). Kolem 15t už bych si dneska vybral o dost našláplejší mašinu, a v tomhle sgmentu je z čeho vybírat.

Nestranné a kvalitní recenze nabízí časopis CHIP, dobré reference mám na brněnský obchod www.petra.cz

Na VŠ se bez noťasu prakticky neobejdu, hlavně na cvikách, kde se vyloženě předpokládá, že každý vlastní svůj noťas(ale to záleží na škole), někdo ho bere i na přenášky, ale já osobně radši píšu a kreslím klasicky na papír.

Odesláno

S tim vykonem je to vec pohledu kazdeho uzivatele. Nekomu nestaci, me staci bohate. Myslim to vazne.

Jinak zjistuju, ze jsem teda asi holka :eek:

Odesláno (upraveno)
Jinak zjistuju, ze jsem teda asi holka :eek:

No tak dobře, líbit se to může i chlapům, ale chtěl jsem to vyzdvihnout jako kladnou vlastnost, protože původní dotaz byl na Notebook pro holku.

Upraveno uživatelem Aldo
  • po 2 týdnech...
  • Po roku...
Odesláno

Dobrý den pánové.

Potřeboval bych poradit s nákupem noťasu.Využití především jen internet.Mobilita courání po bytě,sem tam na nějaké cestování.Nevidím už nejlépe tak min.15".Nejdůležitější pro mě bude asi výdrž a kvalita zpracování a případný bezproblémový servis.(DELL)

Děkuji za tipy a jestli tu je podobné vlákno prosím o přemístění a následném smazání.

Odesláno (upraveno)

co třeba iPad? co jsem viděl, tak na tohle by mohl být ideální...

EDIT: výdrž lepší než notebooky, zpracování pokud odpovídá tomu co doposud znám od applu, tak bezchybné a servis asi taky problém nebude.

Upraveno uživatelem adamjursa
Odesláno
co třeba iPad? co jsem viděl, tak na tohle by mohl být ideální...

EDIT: výdrž lepší než notebooky, zpracování pokud odpovídá tomu co doposud znám od applu, tak bezchybné a servis asi taky problém nebude.

To nee,díky za tip.Raději noťas.

Odesláno (upraveno)

Na brouzdání po Internetu není třeba žádný specifický výkon, i to nejhorší, co je aktuálně na trhu je dostačující a jestli to má být jako druhé PC, tak by neměla být rozhodující ani ta podpora (prostě když by byl v opravě, tak použiješ stolní PC).

Spíš bych ti doporučil zajít do nějaké prodejny s velkým množstvím vystavených NTB a důkladně si je osahat, jak ti bude vyhovovat klávesnice (to bude u každého jiné) a třeba i kvalita monitoru, existence rozhranní (záleží co k tomu chceš připojovat, atd) a hlavně hlučnost. Vím, jak hodně dokáže otravovat hlučný větráček (docela mě překvapilo, jak velmi hlučné dokáží být i značkové notebooky) a i to, že NTB hodně hřeje nemusí být vždy příjemné - z toho důvodu (plus té výdrže) nemá smysl jít do zbytečně výkonného modelu.

Já si před 3 lety koupil to nejlevnější, co bylo na trhu a stále ten notebook mám. V bytě je vždycky někde po ruce elektrická zásuvka, takže dobu výdrže neřeším, prostě NTB odpojím a připojím zase na jiném místě.

Jestli jsi z Prahy, zkus Mironet u Libeňského mostu, mají tam hodně NTB na vyzkoušení.

Jinak já osobně mám ACER 5220 a přestože vím, že nemá zrovna dobrou pověst, já proti němu nemůžu říct křivého slova. Mají i řadu s udávanou 12 hodinovou výdrží (odhaduji, že reálná s wi-fi bude tak osm)

Upraveno uživatelem Patrik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...