Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Gougy - "Srovnání DOF dle vzdáleností je poměrně slušně udělané tady (ale bohužel jen pro ohniska, co nabízí Tamron) stačí posouvat šipky na osách grafu a zbytek se dopočítá" - skvělé, ta prezentace, kdy jdou za sebou fotky od ohniskové vzd. 11 po 500 a pokaždé s celou řadou clon je skvělá!

Co si myslíte o tomhle?:

pokud nevis, co s penezma, tak urcite jdi do HB... pokud potrebujes medium format, pak treba Pentax 645Z... cena blizka full frame a muzes recyklovat filmove objektivy...

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1045517-REG/pentax_16599_645z_digital_slr_camera.html

Upraveno uživatelem IzTaPa
Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

Te bomba fotak, ja dycky nez vyndam desky, tak se zmeni pocasi!

myslíš s usnesením :D

....... mechanickej aparát je mechnickej aparát ..... se nedá nic dělat  :lol:

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Jak řešíte čištění čipu? Necháváte dělat nebo sami doma? Čeká mě to... :-( macro fotim kolem clony f11 a na tom je vidět vše

Odesláno

Jak řešíte čištění čipu? Necháváte dělat nebo sami doma? Čeká mě to... :-( macro fotim kolem clony f11 a na tom je vidět vše

Nech si to udělat u profíku, je to docela pakárna, pokud to nejde ofouknout čistým stlačeným vzduchem, chce to mokré čištění a to zvládnout bez čmouh a prachu fakt není žádná sranda.

Odesláno (upraveno)

Čistím si sám Pec Padom a Speckgrabberom (ten nosím stále so sebou). Nie je na tom nič ťažkého. Dáš to do servisu, vymeníš sklo, párkrát cvakne zrkadlo a máš tam bordel zase.

edit: možností je samozrejme viac

Upraveno uživatelem McStinger
Odesláno (upraveno)

cistil jsem svoji 4 mesice starou D610tku minuly tyden. puvodne jsem to chtel nechat u skody, ale brali si na to tyden a ja jsem zrovna na dovolene... je to slusna pakarna...

napred stlaceny vzduch. ne vsechno slo dolu. zkousel jsem http://photographylife.com/product/sensor-gel-stick, abych se vyhnul mokremu procesu , kteremu jsem se nakonec stejne nevyhnul http://www.fotoskoda.cz/green-clean-sensor-cleaner-wet-and-dry-full-size-1ks-sc406025/. a jak pise josef01, nakonec tam byly smouhy, ktere jsem dostal dolu tim gel stickem.

priste uz do toho nejdu, to radsi budu preukladat do TIFFu pote, co mi caputre nx-d ostrani automaticky vsechen bordel na chipu podle referencni fotky (funguje to, vyzkousel jsem to nekolikrat)

Odesláno

Já jsem za dva a půl roku používání 5D mk II schytal na čipu jen jednu neofoukatelnou skvrnku a s tou jsem se nějak naučil žít.

Na velké většině fotek v kresbě nebyla vidět a když mi šlo o těch pár fotek kdy rušila, tak jsem to vyretušoval.

Teď na mk III zatím nic viditelného, ale je pravda, že to vyloženě nehledám.

Kdybych přiclonil a vyfotil bílou zeď, asi bych nakonec něco našel, skel mám pět a měním je dle potřeby i venku.

Odesláno

jj, clona 22 a prach, to udělá radost při retušování :D (čistím cca jednou za rok, společně s celým tělem, ale někdy  na to kašlu, málokdy měním skla venku, teda snažím se o to :D )

Odesláno (upraveno)

Já to asi nechám teď jednou vyčistit v servisu a pak si koupím sadu. Je tam fakt brutální bordel protože pravidelně měním skla venku.

přidám poslední povedenější fotku, nějak nemám inspiraci a chuť fotit. Zkouším dělat velké tisky a dávat to jako dárky, z toho mám aspoň nějakou radost.
Canon 650d, Tamron DiMacro 90mm 2,8

PS: Koukám že mi stejně jeden pořádný flek při retuši utekl :D Nalevo v prostřed
33boacm.jpg

Upraveno uživatelem Trojan
Odesláno

Trojan - bezva fotka...

Dnes jsem se rozhodl a objednal Sony CyberShot RX100III. V jedné prodejně jsem si ho osahal. Velikost skoro krabičky cigaret, ale kupodivu se dobře drží a pokud pověst nelže, takový výkon v tak titěrném provedení je obdivuhodný. Ve hře byla i verze II, ale u trojky zvítězil elektronický hledáček, kupodivu dobře použitelný a zobrazující potřebné údaje. Tak jsem raději nemyslel na cenu a objednal ho. Pár dnů jsem uvažoval i o RX10, také jsem ho měl v ruce a byla to láska na první pohled, byl snad konstruovaný pro moje ruce, ale po dnešní bezesné noci jsem si uvědomil, že je příliš velký a v některých situacích bych ho prostě neměl po ruce. Takže zvítězil RX100III, ale RX10 mi nedá spát a nevylučuji, že on, nebo jeho nástupce, časem mou flotilu doplní.

Odesláno

Super. Jsem zvědav na první fotky.. Já se rozhoduju RX100 III, RX 10 a FZ 1000..

Trojan - bezva fotka...
Dnes jsem se rozhodl a objednal Sony CyberShot RX100III. V jedné prodejně jsem si ho osahal. Velikost skoro krabičky cigaret, ale kupodivu se dobře drží a pokud pověst nelže, takový výkon v tak titěrném provedení je obdivuhodný. Ve hře byla i verze II, ale u trojky zvítězil elektronický hledáček, kupodivu dobře použitelný a zobrazující potřebné údaje. Tak jsem raději nemyslel na cenu a objednal ho. Pár dnů jsem uvažoval i o RX10, také jsem ho měl v ruce a byla to láska na první pohled, byl snad konstruovaný pro moje ruce, ale po dnešní bezesné noci jsem si uvědomil, že je příliš velký a v některých situacích bych ho prostě neměl po ruce. Takže zvítězil RX100III, ale RX10 mi nedá spát a nevylučuji, že on, nebo jeho nástupce, časem mou flotilu doplní.

Odesláno

Notabene - během 3 měsíců jsem prošel podobnou cestu. Začalo to objevem RX100 a RX100II, pak jsem zjistil, že už je RX100III. Dlouhou dobu vedl, ale čekal jsem na představení Panasonic LX8, abych se mezi nimi rozhodl. Pak jsem objevil FZ1000 a zamiloval se, než jsem přišel na RX10, o něco menší než FZ a navíc odolný. Na ten jsem včera v jednom obchodu slintal, zkoušel ho, naprostá dokonalost, ale v noci jsem kvůli tomu nespal a nakonec se vrátil kvůli velikosti k řadě RX100. Dnes jsem všechny držel v ruce a jako náplast na RX10 objednal RX100III, třetinu materiálu za stejnou cenu jako FZ, ale velikost byla rozhodující. Ale vzpomínal jsem na doby, kdy jsem běžně nosil foták velikosti FZ/RX10 a jak jsem psal, není vyloučeno, že časem doplním něco většího.

Příští týden by měl RX přijít, těším se jako malý kluk. Opravdu mile mne překvapil hledáček. Takový luxus jako u RX10 to není, ale je překvapivě pohodlný, přehledný, jasný, pro mne je důležitá dioptrická korekce a senzor pro automatické přepnutí z displeje na hledáček při přiložení k oku a zpět, ta funkce je komfortní. Ted brousím po internetu a zjistil jsem, že se dá dokoupit grip kvůli pohodlnějšímu úchopu, pak to nebude mít chybu. Bezva jsou funkční tlačítka, kterým se dají přiřadit různé funkce, takže pro často používané věci nebude třeba lézt do menu a taky programovatelný kroužek na objektivu. Velikost bude stále v některých ohledech handicap, ale v jiných zase přednost, tak uvidíme...

Odesláno

Já to sleduju, mám to podobně. Akorát teda asi skončím u RX 10, protože na momentky mám XZ-1. Ten je kompaktní dost. 

Jsem zvědav na první fotky

Notabene - během 3 měsíců jsem prošel podobnou cestu. Začalo to objevem RX100 a RX100II, pak jsem zjistil, že už je RX100III. Dlouhou dobu vedl, ale čekal jsem na představení Panasonic LX8, abych se mezi nimi rozhodl. Pak jsem objevil FZ1000 a zamiloval se, než jsem přišel na RX10, o něco menší než FZ a navíc odolný. Na ten jsem včera v jednom obchodu slintal, zkoušel ho, naprostá dokonalost, ale v noci jsem kvůli tomu nespal a nakonec se vrátil kvůli velikosti k řadě RX100. Dnes jsem všechny držel v ruce a jako náplast na RX10 objednal RX100III, třetinu materiálu za stejnou cenu jako FZ, ale velikost byla rozhodující. Ale vzpomínal jsem na doby, kdy jsem běžně nosil foták velikosti FZ/RX10 a jak jsem psal, není vyloučeno, že časem doplním něco většího.
Příští týden by měl RX přijít, těším se jako malý kluk. Opravdu mile mne překvapil hledáček. Takový luxus jako u RX10 to není, ale je překvapivě pohodlný, přehledný, jasný, pro mne je důležitá dioptrická korekce a senzor pro automatické přepnutí z displeje na hledáček při přiložení k oku a zpět, ta funkce je komfortní. Ted brousím po internetu a zjistil jsem, že se dá dokoupit grip kvůli pohodlnějšímu úchopu, pak to nebude mít chybu. Bezva jsou funkční tlačítka, kterým se dají přiřadit různé funkce, takže pro často používané věci nebude třeba lézt do menu a taky programovatelný kroužek na objektivu. Velikost bude stále v některých ohledech handicap, ale v jiných zase přednost, tak uvidíme...

Odesláno

Četl jsem tuto recenci Sony RX100 III - FotoGuru.cz  a že bych byl nějak unešen ostrostí a dynamickým rozsahem, to teda ne. Je jasné, že s pidipixely 2.4um nelze dělat zázraky a optika má evidentně co dělat aby to rozlišení vykreslila (tedy spíš nevykreslila). Zřejmě autor nefotil ještě Sigmou DP1 Merrill, to by se asi divil co znamená ostrá fotka :)

To co popisuje jako že nepoznáme rozdíl mezi Sony a DSLR, tak je děs a hrůza, horší porovnání snad nemohl vybrat. http://www.fotoguru.cz/files/DSC00715.jpg

Obecně na tak malý čip namačkat 20 Mpix se mi nezdá skvělé, spíše naopak, takže za mě tomuto přístroji palec dolů. Berte to jako můj názor, chápu, každému vyhovuje něco jiného.

Odesláno

Za poslední dobu mám jediný zaručený poznatek - na 10 lidí, kteří uvedou o nějakém přístroji, že je špičkový, existuje dalších 10 tvrdících opak a uvádějících příklad lepšího. Dalších 10 to vyvrací a uvádí příklad jiného, lepšího přístroje. Mnozí argumentují v cizích výrazech, zkratkách a parametrech a obvinují druhé z neznalosti a dokonce lhaní (naštěstí to není případ tohoto fora). Tahle debata je typická i pro RX100III a RX10. Jedni tvrdí, že jsou to TOP přístroje, jiní že jde o předražený lepší průměr, který nikdo nekupuje a uvedou příklad lepších a levnějších fotáků. Jdu je tedy prozkoumat, koneckonců, kdo by nechtěl něco lepšího a levnějšího. Nastuduji parametry, přečtu desítky testů a recenzí a zjistím, že to není zdaleka jednoznačné a názory se různí. Přijde chvíle, kdy si řeknu, že informací mám dost a dál se musím spolehnout na intuici, která mne obvykle nezklame.

Ona asi objektivní pravda neexistuje - na trhu jsou stovky přístrojů s desítkami až stovkami parametrů a zajímají se o ně miliony zájemců s desítkami individuálních požadavků a potřeb.

Odesláno

Já jsem přemýšlel jakou DSLR asi čtvrt roku, pak jsem zapíchnul prst do katalogu na set asi o 5k dražší než jsem původně chtěl a dál jsem už nic neřešil. Fotí jak fotí, já jsem s tím spokojený a většinou mě víc limituje můj kompoziční skill a osvětlení, než technika.
Nejvíc mě nasere když někomu řeknu novou akvizici a on mě zasype negativy a "lepšími" alternativami :D Když něco člověk koupí, neměl už by dumat jestli udělal špatně nebo ne.

Odesláno (upraveno)

Za poslední dobu mám jediný zaručený poznatek - na 10 lidí, kteří uvedou o nějakém přístroji, že je špičkový, existuje dalších 10 tvrdících opak a uvádějících příklad lepšího. Dalších 10 to vyvrací a uvádí příklad jiného, lepšího přístroje. Mnozí argumentují v cizích výrazech, zkratkách a parametrech a obvinují druhé z neznalosti a dokonce lhaní (naštěstí to není případ tohoto fora). Tahle debata je typická i pro RX100III a RX10. Jedni tvrdí, že jsou to TOP přístroje, jiní že jde o předražený lepší průměr, který nikdo nekupuje a uvedou příklad lepších a levnějších fotáků. Jdu je tedy prozkoumat, koneckonců, kdo by nechtěl něco lepšího a levnějšího. Nastuduji parametry, přečtu desítky testů a recenzí a zjistím, že to není zdaleka jednoznačné a názory se různí. Přijde chvíle, kdy si řeknu, že informací mám dost a dál se musím spolehnout na intuici, která mne obvykle nezklame.

Ona asi objektivní pravda neexistuje - na trhu jsou stovky přístrojů s desítkami až stovkami parametrů a zajímají se o ně miliony zájemců s desítkami individuálních požadavků a potřeb.

zkus dxomark.com - podle me jeden z mala objektivnich (laboratornich) testu... 

http://www.dxomark.com/Cameras/Sony/Cyber-shot-DSC-RX100-III

http://www.dxomark.com/Cameras/Sony/Cyber-shot-DSC-RX10

Návštěvník YPO
Odesláno

nedá se nic než souhlasit .... nicméně po diskuzích s jedním místním členem, který také občas něco vyfotí a jedním rodinným profi fotografem jsem v zásadě na začátku cesty i když jsem měl ve výběru naprosto stejné aparáty jako ty ..... už vím, že RX100III to nebude a rozhoduju se mezi FZ1000 x Olympusem OM-D E-10 a okrajově je ve hře Nikon 7000

spíše by mně zajímalo co tě vedlo k výběru sony ..... jestli je to kompaktnost a rádoby hledáček, tak je to dost málo, protože připomínky předchozích členů jsou poměrně relevantní

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...