Americkej Odesláno 13. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2023 Mám řadu let rx100III Zacházím s ní dost nevybíravě. Teď mi začala kravit, žaluzie se otvírají nedotaženě, rachotí motorek objektivu. Profouknul jsem jí zpředu objektiv air sprejem a světe div se, je to výrazně horší, asi jsem jí dorazil. Má cenu to posílat někam (kam?) na servis, nebo zahodit a jít do IV či vyšší? Případně nahradit nějakým jiným kompaktem? Chci primárně minimální možný rozměry, tahám jí po kapsách na motorce, jinak se válí na ponku v dílně. Samo sebou hezký fotky z ruky amatéra. Dál bych rád hledáček, manuální režimy, ostření atd má snad všechno. Pro další RX mluví fakt, že mám dokoupený dva akumulátory navíc plus delší pozitivní zkušenost, krom jedinýho nedostatku: jednou rukou slušnej wristshot neudělám. Pokud by ta trojka šla za rozumný kačky rozdejchat, budu rád. ke třiceti se mi utrácet nechce, stejně jí za pár let zase oddělám. Děkuju za rady, tipy a názory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. října Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října Mám tady dvacku poukaz na foťák, a koukám že s těmi malými kompakty s delšími zoomy to je docela na pikaču Teď mám Sony HX99 zoom 28x, tak bych rád něco velmi podobného, jen aby třeba lépe fotil za šera a nikde nic. Stále mi nejlépe vychází Canon G7x III, bude asi určitě fotit lépe, ale 4,2 zoom, aj. Nějáký tip někde něco, mě došli asi nápady. A máte někdo tento Canon? Bude fotit dobře za zhoršených světelných podmínek ve srovnání Sony HX99? Ještě je možnost tahat na cesty oba, jsou to prckové tak by se dalo je rozházet po batohu...Díky za případný tip Sony HX99 za prvé už má něco za sebou, a řekl bych že se postupem času horší ve focení, mám čím dál tím víc rozmazaných fotek, za šera špatný, nevím no, dostal asi dost čouda, tak už ho to nebaví nebo já nevím, ale určitě fotil lépe https://www.sony.cz/electronics/kompaktni-fotoaparaty-cyber-shot/dsc-hx99 https://www.fotoskoda.cz/canon-powershot-g7-x-mark-iii/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu Jsem trochu otravoval prodejce včera, a tak nějak se shodli že si mám koupit tady tu obludu Ale začíná to ve mě hlodat, protože zase proč ne, asi bych to unesl, využití by bylo a ještě je v záloze prcek https://cz.panasonic.com/panasonic-dmc-fz2000-lumix-kompaktni-fotoaparat-s-objektivem-lens-leica-dc-f2-8-4-5-24-480mm-mos-20-1mp-zoom-20x-4k-video-oled-lvf-hledacek-cerna/?hgtid=e149994e-82fe-4c80-a439-32ab6c7c423b Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Šťovík Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu Fotoguru Jenom něco vybrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu před 8 hodinami, African napsal: Jsem trochu otravoval prodejce včera, a tak nějak se shodli že si mám koupit tady tu obludu Ale začíná to ve mě hlodat, protože zase proč ne, asi bych to unesl, využití by bylo a ještě je v záloze prcek https://cz.panasonic.com/panasonic-dmc-fz2000-lumix-kompaktni-fotoaparat-s-objektivem-lens-leica-dc-f2-8-4-5-24-480mm-mos-20-1mp-zoom-20x-4k-video-oled-lvf-hledacek-cerna/?hgtid=e149994e-82fe-4c80-a439-32ab6c7c423b Já bych byl opatrnej, taky unesu zrcadlovku a je už asi 6 let ve skříni i se šesti objektivama. Už nenosím ani kompakt a když si ho náhodou vezmu, tak s ním stejně nefotím , nebo tak jednou z 5 případů, takže jednou ročně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu před 5 minutami, Prochy68 napsal: Já bych byl opatrnej, taky unesu zrcadlovku a je už asi 6 let ve skříni i se šesti objektivama. Už nenosím ani kompakt a když si ho náhodou vezmu, tak s ním stejně nefotím , nebo tak jednou z 5 případů, takže jednou ročně. Ano, si říkám jestli to není velké. Mám domluvené, že mi ho půjčí kámoš ať si s ním poběhám po kopcích, zafotím si ...no a pak se rozhodnu. Ale fotí prý fajnově Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu před 7 hodinami, Šťovík napsal: Fotoguru Jenom něco vybrat. Děkuji, fajnové, jdu si to projet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 1. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu před 33 minutami, African napsal: Ano, si říkám jestli to není velké. Mám domluvené, že mi ho půjčí kámoš ať si s ním poběhám po kopcích, zafotím si ...no a pak se rozhodnu. Ale fotí prý fajnově No já jsem právě linej to pořád vytahovat byt i z postranní kapsy baglu, to radši sáhnu do kapsy kalhot pro telefon. Takže z mojí strany to teď ani není o tom něco navíc nosit, jako to vůbec vytáhnout. A to samý mám s dalekohledem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracuda Odesláno 2. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu Za mě buď jen mobil nebo pak už rovnou bezzrcadlovku s objektivem podle preferencí. Všechny ty ulrazoomy jsou x let staré stroje. Nic nového se v této kategorii dlouho neobjevilo a podle mě tam není nic, co by stálo za koupi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu Tak Panasonic Dmc Fz 2000 mě utekl, velmi povedený a oblíbený foťák beznadějně vyprodaný Tak jsem klikl na novějšího bráchu DC-FZ1000 II, trochu menší zoom, některé parametry jiné a ovládání se liší, ale jinak fotky prý stejně bezvadné jako dvoutisícovka. Jeden vystavený u Škody, na to mám averzi, druhý údajně úplně poslední v republice přímo u Panasonicu který snad klapne, protože jsem ho zaplatil.... akorát že žádný e-mail a potvrzení rezervace No, uvidíme, obchod údajně férový https://cz.panasonic.com/panasonic-dc-fz10002-lumix-kompaktni-fotoaparat-s-objektivem-leica-dc-vario-elmarit-25-400mm-f2-8-4-0-mos-20-1mp-4k-funkce-16x-zoom-cerna/?srsltid=AfmBOorHuWs4SRZjG9qG7lvd-C4UcauYcc8_aIq5M3B66nJsvFG_-MOp Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu (upraveno) V 23. 11. 2024 v 21:06, African napsal: Tak Panasonic Dmc Fz 2000 mě utekl, velmi povedený a oblíbený foťák beznadějně vyprodaný Tak jsem klikl na novějšího bráchu DC-FZ1000 II, trochu menší zoom, některé parametry jiné a ovládání se liší, ale jinak fotky prý stejně bezvadné jako dvoutisícovka. Jeden vystavený u Škody, na to mám averzi, druhý údajně úplně poslední v republice přímo u Panasonicu který snad klapne, protože jsem ho zaplatil.... akorát že žádný e-mail a potvrzení rezervace No, uvidíme, obchod údajně férový https://cz.panasonic.com/panasonic-dc-fz10002-lumix-kompaktni-fotoaparat-s-objektivem-leica-dc-vario-elmarit-25-400mm-f2-8-4-0-mos-20-1mp-4k-funkce-16x-zoom-cerna/?srsltid=AfmBOorHuWs4SRZjG9qG7lvd-C4UcauYcc8_aIq5M3B66nJsvFG_-MOp Tak jsem to asi projel, prašule jsou zpátky a už píšou že je nedostupný.....jediný v ČR, předváděcí Pak už jedině polevit, aspoň mě top nebudeo tolik mrzet až ho v kopcích rozsekám....nic jiného mě nenapadá s Ultrazoomem, každý doporučuje Sony, ale to je pade... https://www.megapixel.cz/canon-powershot-sx70-hs/recenze Upraveno 25. listopadu uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 2 hodinami, African napsal: Tak jsem to asi projel, prašule jsou zpátky a už píšou že je nedostupný.....jediný v ČR, předváděcí Pak už jedině polevit, aspoň mě top nebudeo tolik mrzet až ho v kopcích rozsekám....nic jiného mě nenapadá s Ultrazoomem, každý doporučuje Sony, ale to je pade... https://www.megapixel.cz/canon-powershot-sx70-hs/recenze Omlouvám se, asi netřeba nic řešit, jsem nedočkavý......volal Panasonic, že jenom neprošla platba a foťák poslední asi na zeměkouli čeká na odeslání .... zaplaceno, tak snad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 2 hodinami, African napsal: Omlouvám se, asi netřeba nic řešit, jsem nedočkavý......volal Panasonic, že jenom neprošla platba a foťák poslední asi na zeměkouli čeká na odeslání .... zaplaceno, tak snad Jooo posledni, to bude ten uz 3x vracenej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu před 36 minutami, Prochy68 napsal: Jooo posledni, to bude ten uz 3x vracenej Ty vole nemaluj čerta na zeď nebo mě omejou Když tam se ani nedovoláš...to zase bude akce Každopáeně jsem ho měl půjčený a fotky tedy luxus, aspoň tedy za mě fotografického amaterá Canon je horší, ale asi by taky stačil na ty moje pokusy.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 26. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu V 25. 11. 2024 v 12:31, Prochy68 napsal: Jooo posledni, to bude ten uz 3x vracenej Tož jsem ho pořádně očuchal a poslušně hlásím že jsem se dostal k poslední funglovce v ČR Začínám se těšit na Ježíška a na nějaké to brzké cestování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 26. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu Tak gratulace a tesim se na poradny fotky kopecku. At dlouho slouzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 26. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu nie ze ho rozflakas este pred cestou do Nepalu:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 26. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu Děkuji kluci a pokusím se Nepál bude fajn, zkouším přes Nepalské bratry domluvit vrtulníček do základního tábora Everestu po letech trochu zavzpomínat, a to by byli teprva fotky. Na NZ jsem k tomu přišel jak slepej k houslím, když jeden číňan před nástupem omdlel a hledali rychle někoho do počtu, naštěstí jsem šel zrovna okolo Jinak za to chtějí nesmysl, v Nepálu zase budu údajně přestrojený za nosiče pytlů z rejží Teď se s Lumixem jen naučit, fotky umí bravůrní, ale také záleží prej trocha na páníčkovi 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se