Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Focení na analog začíná být pomalu zase hit, stejně jako se vrátily mechanický hodinky:-)

Dostal jsem od ženy starej Polaroid a je to skvělá zábava. Načeš jsem si pořídil starou Prakticu a vyfotil po desítkách let svůj první, černobílý film... A na cestě už je 50 let starej Canon FTb...  🙂

Baví mě na tom plnej manuál, přemejšlení nad tím než to zmáčknu, nevyzpytatelnost, skvělá atmosféra fotek... Úplně jinej svět než focení na digitál...

Fotí tu někdo na analog?

• Like 3
Odesláno

Paradni napad. Vidim to dost podobne. Poridil sem pentaxe k1000,nacvakal prvni film a nic😂. Tesneni bylo uplne pryc a slo tam svetlo. Skoda vratil penize. Ten manual me taky hrozne bavi. Ja se nedavno zbavil digi M systemu a premyslel o m6. Ale zatim za to ty prachy nedam. Koukam po nejakem fm2n s padesatkou a zkusim to znova. Digi si necham jen ricouse gr. 

Odesláno

Já nechtěl moc investovat, takže Prakticu jsem koupil na Bazoši za 900,- .

Funguje dobře, jen objektiv jsem musel rozebrat a vyčistit lamely clony (dělal jsem to prvně a žádná věda to není).

No a podobnou cestou jsem teď koupil ten Canon, tak jsem zvědav. Je to trochu dobrodružství jak s vintage hodinkami:-)

Odesláno

Uvidím no, mám to teď nový. Pokud není vyloženě rozhašenej, tak to zas taková tragédie nebude. Akorát si už dneska asi netroufnu střelit od oka poměr clona/čas, tak jsem si cucl do mobilu expozimetr. A vyvolávat to doma už taky nebudu, i když cajky na to ještě mám.

Odesláno

@Klotzman Krásna Leica!

Keď už sme pri tom, tak by som si chcel nechať poradiť. Mám po dedovi Leicu IIIc, ktorá je odhadom viac, než 50 rokov nefunkčná. Viete o niekom spoľahlivom, kto by vedel foťák dať dohromady?

Odesláno

Tam mi pred niekoľkými rokmi povedali, že to robiť nechcú. Ale možno sa niečo zmenilo, tak to skúsim znovu 🙂

Odesláno

Snad to sem patří, přišlo mi staronové macro, tak jsem si zkusil něco natočit : 

• Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...