Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

No já bych se držel cyberova doporučení - rozdíl i "nejlepšího" seťáku oproti pevným ohniskům bude obrovskej a dvacítka s padesátkou zase tak drahý nejsou. Jenže VŽDYCKY Nikon :D :D :D ! Nikdy žádnej fotograf s uměleckými ambicemi nefotí canonem. Víte někdo proč? :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já bych se držel cyberova doporučení - rozdíl i "nejlepšího" seťáku oproti pevným ohniskům bude obrovskej a dvacítka s padesátkou zase tak drahý nejsou.

A jeste jedna vec - rychlost... Kdyz clovek rekneme foti na dovoleny, tak prohazovat skla kazdejch 7 minut taky neni to pravy orechovy ;)

Ale... asi proste zalezi na pozadavcich a na tom, z ceho je clovek ochoten ustoupit - jestli je ochotnej udelat ustupek v kvalite nebo v komfortu.

Ja slevim na kvalite...

Odkaz ke komentáři

Já píšu o uměleckejch ambicích, boo beeku. Tam na čase tolik nezáleží. Je jasný, že vady na staveništi taky fotím plastovým seťákem.

No vidis, a ja pisu o vyvazenym pomeru kvalita - komfort - cena, pro zapaleneho amatera ;)

Btw, proc ten Nikon (taky bych volil nikon, ale zajima me to ;) )?

Odkaz ke komentáři

No, můžu opatrně napsat, proč já už nikdy canon.

1. mám umělecké ambice - vždycky :D

2. před lety jsem si koupil takovou tu universální tiskárnu/fax/...... canon, a ta nikdy, ani vteřinu, bezchybně nefungovala. Co mě to stálo nervů, vyřizování záruky, novýho a novýho instalování! Jak po mně může potom chtít výrobce takovýho křápu, abych si od něj koupil relativně drahou, leč zbytnou věc pro radost!

Odkaz ke komentáři

Já bych taky volil Nikon. Kdyby měl ty skla, tu stabilizaci, ty čipy jako Canon. Bohužel Nikon přichází po mnoha letech s "novinkou" 12 megovým čipem plného formátu, a to si zaslouží potlesk. Možná v roce 2009 uvede nějakou bombu s 14 megovým čipem....a to už by byla naprostá pecka.

Cybere, znovu - Tvoje potreby jsou asi trochu jine - kdybych potreboval 16 mega, tak chte nechte taky volim canon, uz proto, ze nikdo jinej vyssi rozliseni neumi (pokud teda nepocitam Hasselblad, ale to uz jsme vubec cenove jinde...). Ale kdyz mi opravdu staci sest mega - predpokladejme tisk max. na A3 - je pak canon stale jeste nejlepsi volbou?

Odkaz ke komentáři

Jasně, když Tě popadnou ambice, tak vytáhneš z krabice od bot Nikona, když máš den bez ambic, tak to drtíš Canonem ze skříně, a když potřebuješ opravdu něco mimořádnýho, tak vytáhneš ze sklepa kinofilm. :-) OK. Přebili jste mě argumenty, seťák je príma, a ještě zbyde na swatchky.

:D :D :D Tos celkem trefil, jenom vypusť už konečně toho canona :) a swatchky nahraď primkama! :D A je to 100% !

Odkaz ke komentáři

Já bych taky volil Nikon. Kdyby měl ty skla, tu stabilizaci, ty čipy jako Canon. Bohužel Nikon přichází po mnoha letech s "novinkou" 12 megovým čipem plného formátu, a to si zaslouží potlesk. Možná v roce 2009 uvede nějakou bombu s 14 megovým čipem....a to už by byla naprostá pecka.

Jujda, netušil jsem, že je takovej rozdíl, vždycky mám za to, že produkty konkurenčních firem jsou celkem fifty/fifty. No tak jo, když budu špionážní družice, budu mít dost záložních těl, budu mít foťák na rok (pak přijde větší rozlišení), budu to všechno umět bezvadně ovládat, hned poznám, kde je chyba, budu VIP zákazník s VIP podporou, tak canon může přes práh. :)

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Nejde o to jaké máš potřeby teď, ale jaké budeš mít časem. Potom Tě přechod z jednoho systemu na druhý bude stát majlant, protože prodejem dost ztratíš. Obzvlaště u Nikonu. Hasselblad žádné čipy nevyrábí, ale dělá je pro něho řada jiných výrobců, jako třeba PhaseOne, a další. Ale to srovnáváš jablka a hrušky. Stále jsem se bavil o "kinofilnu". Nejde jen o rozlišení, ale o vyspělost systému. Prostředky které získává Canon prodejem svých zrcadlovek, opět investuje do výzkumu,a vývoje. V tom je ten obrovský rozdíl. Rád bych Ti napsal, že Nikon je taky dobrá volba, ale to bohužel posledních 6 let už udělat nemohu. Nemá peníze na vývoj, a je to výrobcích vidě. Jestli měl posledních několik let Canon náskok 2-3 roky, tak teď už to je 5 let. Prokazatelně. Ale kup co se Ti líbí, třeba filmovou F6, nebo Nikon 40 se setovým objektivem, je to jen a jen Tvoje volba...

Nepsal jsem nic o cipech ale o kompletnich zarizenich.

Potreby casem... nejak me nenapada, v cem by se mely zmenit, focenim se zivit nebudu, ve svym oboru uz jsem se zabydlel ;) Ale vazne - clovek, jehoz potreby se nejak razantne zmeni si prece taky nenecha skla, co ma k 300 Canonu kdyz si poridi Marka, nebo jo? To by ale pak znamenalo, ze uz ty potreby profi fotografa ma, jen rozumne investoval do skel a nikoliv do tela. To beru. Ale pokud jsi amater, kterej postupem casu prechazi vejs skokem maximalne o jednu tridu a nemas na to, investovat do skel 4xcenu tela, tak tohle postrada logiku... Proste proto, ze na ty super skla nemas. Nebo nemam.

Realny pozadavky, jaky mam ja - protoze jsem nevedel, co koupit, poridil jsem si zatim EVF, ale zrcadlo prijde, uz mi to zacina chybet (jeste rok zpatky jsem mel zrcadlo na kinofilm, ale bohuzel ztratil / nechal si ukrast na dovoleny) - jsou:

1. univerzalnost a rychlost pouzivani - aspon nejakej zoom

2. tisk max. na A3 - podle mych zkusenosti na to 6MP staci

3. rozumna cena za komplet (do 30K za novy).

Nemuzu si pomoct, ale Nikon podle me nabizi vic muziky. Ale jsetli vis o nejakym konkretnim reseni od canonu, tak sem s nim! ;)

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...