Drummer Odesláno 18. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2006 Na 1600 ISO má zrcadlovka Canon asi takový šum, jako jiné foťáky při 200 ISO :-))) Zapoměl jsi, ale dodat, že ty jiné foťáky jsou kompakty a ne zrcadlovky. Jestli ne, tak si jdi flamovat do fóra Grafiky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kocour Odesláno 19. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2006 Na 1600 ISO má zrcadlovka Canon asi takový šum, jako jiné foťáky při 200 ISO :-))) Zapoměl jsi, ale dodat, že ty jiné foťáky jsou kompakty a ne zrcadlovky. Jestli ne, tak si jdi flamovat do fóra Grafiky. No a co? Jenom konstatuji skutečnost, že větší snímač, který je navíc CMOS, má podstatně menší šum než malé snímače obvyklé u kompaktů. Co je na tom? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drummer Odesláno 19. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2006 Tak to je v pořádku. Bál jsem se jenom flame co se týče ostatních zrcadlovek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 20. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2006 Prosím vás, nevíte někdo jak se dostat do toho "fotoprostoru". Včera jsem laskavostí Pavla K získal objektiv Helios a nemůžu najít tu úpravu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 20. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2006 Prosím vás, nevíte někdo jak se dostat do toho "fotoprostoru". Včera jsem laskavostí Pavla K získal objektiv Helios a nemůžu najít tu úpravu. Asi už nijak. Koukám, že je tam nějaká změna. Ale doma bych ten článek měl mít, tak jestli najdu, pošlu mailem. 17:15 - návod odeslán. Vpravo předsádka z Heliosu, vlevo z objektivu z kopírky. Zbytek práce soustružníka. Doporučuji www.fotoredukce.com. Výkres v ACAD můžu dodat, ale až v pondělí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 20. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2006 Díky za pomoc, soustružit už budu sám. Ten návod je doufám dost srozumitelnej.M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 21. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2006 Díky za pomoc, soustružit už budu sám. Ten návod je doufám dost srozumitelnej.M. No když jsem to rozebral já, tak to hodinář snad zvládne taky Šroubky jsou tam stejně velké, jak v hodinkách. Ani jsem nemusel používat násilí a kleštěmi něco trhat, jak píšou v návodu. Šlo to samo. Možná bych to zase i složil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 28. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2006 Cim fotim? Dost jsem to stridal,zustal mi zatim nejdele Contax 167MT (vyvinuto 1986, ve vyrobe az do roku 1998 coz je na elekronickou zrcadlovku docela narez) a AX (technicka lahudka co zaostruje pomoci pohybu filmu,zrcatka, hranolu a uzaverky smerem k/od filmu). Objektivu az priliz, zacnu od nejoblibenejsiho: 50mm planar, 28mm Distagon, 135 Sonnar, 200 Tele-Tessar, 35-70 Vario Sonnar. Pak 90mm Tamron macro, super za ty prachy,16 mm rybi oko z ruska, 19-35 Vivitar, to je slabe,ale za 40$ je to prozatimni. Manzelka mela Canon Eos 33E film ale nikdy ji to neprirostlo k srdci, jinak pomerne slusny. Ja honil taky Canon AV 1 s original skly, ale nenadchlo me to. Ze stredniho formatu jsem nekolik let uzival Mamiya 7, mnamky,na formatu A1 neni videt zrno!!! Kratce zkousel Bronicu 6x6 taky pekna, hodne muziky za malo penez. Z digitalu jsme toho vystridali vic, ale zatim manzelce zustal ctvrty kompakt, prozatimne. Fotil jsem na zkousku s D50, D70s, EOS 300D.350D zatim me osobne digitaly nechavaji chladnym. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mnovace Odesláno 30. října 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2006 Hele chlapi, jsem od přírody líný a nechce se mi hledat info o digi technice. poraďte mi prosím nějaký digi kompakt s kovovým tělem. Mělo by to být relativně kvalitní, jednoduché a za slušnou cenu. Nebo osobní zkušenosti s tím, kterým foťákem. Mockrát děkuji a mějte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 30. října 2006 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2006 To mas tezke..co od toho cekas? jesli jsi od prirody liny jak pises, tak asi nic z manualem a tim padem si kup nejaky canon ixus. Je to male, dobre to vypada a na automat to foti dobre. Pokud chces neco slozitejsiho, dobra volba je casio ex-z750. To ma krome hromady funkci i skvele video. Ovsem nema stabilizator obrazu. a tak by se dalo pokracovat do nekonecna. Napis si priority co od toho cekas, kolik za to chces dat, jak to ma byt velke a vyber se ti rapidne zuzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kocour Odesláno 3. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2006 Hele chlapi, jsem od přírody líný a nechce se mi hledat info o digi technice. poraďte mi prosím nějaký digi kompakt s kovovým tělem. Mělo by to být relativně kvalitní, jednoduché a za slušnou cenu. Nebo osobní zkušenosti s tím, kterým foťákem. Mockrát děkuji a mějte se. Mám vynikající zkušenosti se SONY W1. Dneska jsou v obchodech jeho následníci jako třeba W7. Jsou to skvělé foťáky s kvalitní optikou a vynikajícím citlivým prvkem, podle mého názoru lepší než Canon Ixus. Jak jsem už někde psal, mám v bytě fotky formátu 30 x 45 cm z W1 a návštěvy se ptají, kde jsem ty fotky koupil. Nechtějí věřit, že jsou z takového mrněte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 4. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2006 Hele chlapi, jsem od přírody líný a nechce se mi hledat info o digi technice. poraďte mi prosím nějaký digi kompakt s kovovým tělem. Mělo by to být relativně kvalitní, jednoduché a za slušnou cenu. Nebo osobní zkušenosti s tím, kterým foťákem. Mockrát děkuji a mějte se. Jeden z nejlepsich kompaktu na trhu je Fuji F 30, kvalitou obrazu drti i aparaty mnohem drazsi, snese srovnani i s levnejsimi zrcadlovkami (D50) pokud se tyka detailu v obrazu. V normalnim svetle to je normal, ale v ve spatnem osvetleni (to je v interierech i ve dne nema konkurenci. Je rychly, ostri i v totalni tme (vyzkouseno v loznici Ma minimalni problemy se sumem, tam kde konci Ixus 800 IS nebo mnohe SONY Fuji F 30 se teprve rozehriva, 400ISO je normalni pracovni citlivost srovnatelna s kvalitou 100 ISO. 800 ISO perfektne pouzitelne. Baterku nabijes tak 3-4 do roka protoze na ni udelas pres 500 fotek. Dost se mi libi filosofie Fuji: "The challenge is quality of information, not quantity of information" . Rozhodne bych sel radsi do F 30 s 6 megapixely nez do Casia s 10 mega. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 4. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2006 Hele chlapi, jsem od přírody líný a nechce se mi hledat info o digi technice. poraďte mi prosím nějaký digi kompakt s kovovým tělem. Mělo by to být relativně kvalitní, jednoduché a za slušnou cenu. Nebo osobní zkušenosti s tím, kterým foťákem. Mockrát děkuji a mějte se. Mám vynikající zkušenosti se SONY W1. Dneska jsou v obchodech jeho následníci jako třeba W7. Jsou to skvělé foťáky s kvalitní optikou a vynikajícím citlivým prvkem, podle mého názoru lepší než Canon Ixus. Jak jsem už někde psal, mám v bytě fotky formátu 30 x 45 cm z W1 a návštěvy se ptají, kde jsem ty fotky koupil. Nechtějí věřit, že jsou z takového mrněte. Kocoure, ja zazil s timhle SONY W1 dost velky zklamani, tady je videt jaky muze byt rozdil ve vyrobnich varkach, pokud vladnes anglictinou tak si muzes precist duvody zklamani v moji recenzi na teto adrese: http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...1&opinion=27824 Se stejnymi vytkami tam nejsem sam da se rici ze jsme se dost shodli s vicero lidmi, ale bylo tam i dost spokojenych mezi ktere zrejme take patris. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kocour Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2006 Hele chlapi, jsem od přírody líný a nechce se mi hledat info o digi technice. poraďte mi prosím nějaký digi kompakt s kovovým tělem. Mělo by to být relativně kvalitní, jednoduché a za slušnou cenu. Nebo osobní zkušenosti s tím, kterým foťákem. Mockrát děkuji a mějte se. Mám vynikající zkušenosti se SONY W1. Dneska jsou v obchodech jeho následníci jako třeba W7. Jsou to skvělé foťáky s kvalitní optikou a vynikajícím citlivým prvkem, podle mého názoru lepší než Canon Ixus. Jak jsem už někde psal, mám v bytě fotky formátu 30 x 45 cm z W1 a návštěvy se ptají, kde jsem ty fotky koupil. Nechtějí věřit, že jsou z takového mrněte. Kocoure, ja zazil s timhle SONY W1 dost velky zklamani, tady je videt jaky muze byt rozdil ve vyrobnich varkach, pokud vladnes anglictinou tak si muzes precist duvody zklamani v moji recenzi na teto adrese: http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...1&opinion=27824 Se stejnymi vytkami tam nejsem sam da se rici ze jsme se dost shodli s vicero lidmi, ale bylo tam i dost spokojenych mezi ktere zrejme take patris. Na tohle koukám jak puk. To je o úplně jiném foťáku. Speciálně podání barev mi u W1 přišlo velmi dokonalé ve srovnání se šmejdem značky Nikon, který jsem měl předtím. Kvalita optiky rovněž, a žádné podivné chování automatiky jsem taky nezaznamenal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2006 Myslím že sebelepší kompakt je naprosto mimo mísu srovnávat i se základní zrcadlovkou např Nikon D50, ke které člověk ale samozřejmě musí mít adekvátní objektivy filtry atd. Oproti zrcadlovkám jsou kompakty kompromisem a to z nich dělá hračky. V současné době bych si chtěl na občasné a více méně dovolenkové focení koupit také tuto hračku a myslím že mi bude stačit, neustále se rozmýšlím mezi Canon S3 a Panasonicem FZ50, videa s tím rozhodně dělat nechci na to mám kameru. Máte někdo s těmito přístroji zkušenosti? Co radíte? Prošel jsem snad už fšechny fóra... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2006 Myslím že sebelepší kompakt je naprosto mimo mísu srovnávat i se základní zrcadlovkou např Nikon D50, ke které člověk ale samozřejmě musí mít adekvátní objektivy filtry atd. Oproti zrcadlovkám jsou kompakty kompromisem a to z nich dělá hračky. V současné době bych si chtěl na občasné a více méně dovolenkové focení koupit také tuto hračku a myslím že mi bude stačit, neustále se rozmýšlím mezi Canon S3 a Panasonicem FZ50, videa s tím rozhodně dělat nechci na to mám kameru. Máte někdo s těmito přístroji zkušenosti? Co radíte? Prošel jsem snad už fšechny fóra... Midlochu, srovnavat nelze samozrejme funkce a flexibilitu kompaktu a DSLR, ale pokud se tyka obrazu proc ne? Dobre, DSLR zvitezi, ale srovnavat prece lze ne? Napriklad v tomto testu: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/page14.asp Tady se malicky kompakt drzel proti zrcadlovce stojici dvakrat vic. Jiste pokud by slo o rychlost nobo rozsah ohniskovych vzdalenosti je to o necem jinem. Zrcadlovka je predevsim srdcem systemu, objektivu, blesku, predsadek a pod , ale dotaz byl na kompakt a tak jsem doporucil tento - podle TIPA je to mini kompakt roku, podle DPreview.com je to revolucni pristroj nemajici konkurence. Tady uz jdeme do semantiky: ne vsechno co je kompromisem znamena HORSI. Napriklad vyhodou kompaktu muze byt nenapadnost, mala vaha a rozmery, nizsi cena (napriklad do riskantniho prostredi), funkce videa a zvuku a pod. FZ 50 je dost vyspela ( a draha) masina. Cenove uz hodne blizko k DSLR. Pokud nezvetsujes kde bys vyuzil tech 10.0 mega, tak jdi do zrcadlovky - treba 6-8 megapixelu. Budes mit lepsi obraz s nizssim sumem (muze za to vetsi pitch mezi pixely - protoze CCD/CMOS na DSLR jsou vetsi) . Zrcadlovky jsou rychlejsi!!! Vynikajici pokud fotis male deti a jina zvirata. A hlavne neni to slepa ulicka - tvuj system muze rust podle tvych znalosti a potreb. U pristroju jako FZ 50 dostanes silny objektiv uz na zacatku, ale budes li chtit expandovat mas velmi omezeny (napr sirokouhle objektivy ) vyber, ceny take nejsou podstatne nizsi nez za poradne objektivy k zrcadlovkam. Pokud potrebujes neco maleho s velkym zoomem tak jdi do te S3 IS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2006 Myslím že sebelepší kompakt je naprosto mimo mísu srovnávat i se základní zrcadlovkou např Nikon D50, ke které člověk ale samozřejmě musí mít adekvátní objektivy filtry atd. Oproti zrcadlovkám jsou kompakty kompromisem a to z nich dělá hračky. V současné době bych si chtěl na občasné a více méně dovolenkové focení koupit také tuto hračku a myslím že mi bude stačit, neustále se rozmýšlím mezi Canon S3 a Panasonicem FZ50, videa s tím rozhodně dělat nechci na to mám kameru. Máte někdo s těmito přístroji zkušenosti? Co radíte? Prošel jsem snad už fšechny fóra... Midlochu, srovnavat nelze samozrejme funkce a flexibilitu kompaktu a DSLR, ale pokud se tyka obrazu proc ne? Dobre, DSLR zvitezi, ale srovnavat prece lze ne? Napriklad v tomto testu: http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/page14.asp Tady se malicky kompakt drzel proti zrcadlovce stojici dvakrat vic. Jiste pokud by slo o rychlost nobo rozsah ohniskovych vzdalenosti je to o necem jinem. Zrcadlovka je predevsim srdcem systemu, objektivu, blesku, predsadek a pod , ale dotaz byl na kompakt a tak jsem doporucil tento - podle TIPA je to mini kompakt roku, podle DPreview.com je to revolucni pristroj nemajici konkurence. Tady uz jdeme do semantiky: ne vsechno co je kompromisem znamena HORSI. Napriklad vyhodou kompaktu muze byt nenapadnost, mala vaha a rozmery, nizsi cena (napriklad do riskantniho prostredi), funkce videa a zvuku a pod. FZ 50 je dost vyspela ( a draha) masina. Cenove uz hodne blizko k DSLR. Pokud nezvetsujes kde bys vyuzil tech 10.0 mega, tak jdi do zrcadlovky - treba 6-8 megapixelu. Budes mit lepsi obraz s nizssim sumem (muze za to vetsi pitch mezi pixely - protoze CCD/CMOS na DSLR jsou vetsi) . Zrcadlovky jsou rychlejsi!!! Vynikajici pokud fotis male deti a jina zvirata. A hlavne neni to slepa ulicka - tvuj system muze rust podle tvych znalosti a potreb. U pristroju jako FZ 50 dostanes silny objektiv uz na zacatku, ale budes li chtit expandovat mas velmi omezeny (napr sirokouhle objektivy ) vyber, ceny take nejsou podstatne nizsi nez za poradne objektivy k zrcadlovkam. Pokud potrebujes neco maleho s velkym zoomem tak jdi do te S3 IS. To je právě ale ono, jakmile koupíš tělo tak to je jen naprostý začátech, koukal jsem se po Canonu 350D nebo po Nikonu D50, které stojí to co FZ50 ale další objektivy jsou několikanásobně dražší než vlastní tělo viz. tebou zmiňovaný širokoúhláč, navíc je to docela otrava tahat po Africe s báglem ještě další 5kg těžkou tašku s načíníčkem. Jsem totálně rozpolcen a vůbec nevím do čeho jít. U toho FZ50 se mi líbí manuální zaostřovací prstenec což S3 nemá a zoom je taky stejný, těch 10mega je naprosto zbytečných protože stejně nemá odpovídající čip a já plánuji fotky max A4 na což ti 6Megáčů bohatě stačí. Jedni mi říkají jdi do zrcadlogfky ale další že by to při těchto požadavcích bylo zbytečný a hlavně pokud se tomu člověk fakt nechce naplno věnovat tak zbytečný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 7. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2006 To mas tak, kdyz si koupis zrcadlovku v zakladu, tak je porad lepsi nez EVF fotak, vyhody v kvalite a rychlosti jsem zminil. to jsou vyhody ktere vyuzijes hned bez prikupovani dalsiho prislusenstvi. Pokud za par let vymenis zrcadlovku , stavajici objektivy ti zustanou, tj. utratis-li za ne sumicku, tak to je investice ktera se nevypari. Pokud budes za par let chtit nahradit rekneme FZ 50 (jakozto ze budes) budes znova na zacatku a ta cast penez kterou jsi zaplatil za ten hezky ale fixni objektiv Leica na FZ 50 prijde v nivec. Se zrcadlovkama muzes upgradovat tela jedna radost, ale ostatni ti zustava. Manualni ostreni s prstencem vyuzijes mene nez si myslis (pokud vubec), protoze tim ze musis hledet do elektronickeho hledacku (par set tisic pixelu) se ti bude tezko posuzovat co je ostre a co ne, to mi ver. Takove pristroje jako 350D a FZ 50 jsou vahove srovnatelne. Uznam ze rozshat zoomu je u FZ 50 vetsi, meby tam ale chybel sirokouhly objektiv ode dne 1. Takovy pristroje jako 350D ci D50 nejsou pro profiky, spis pro zacatecniky a taty rodin, tak se neboj ze to prezenes Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kocour Odesláno 8. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2006 Myslím že sebelepší kompakt je naprosto mimo mísu srovnávat i se základní zrcadlovkou např Nikon D50, ke které člověk ale samozřejmě musí mít adekvátní objektivy filtry atd. Oproti zrcadlovkám jsou kompakty kompromisem a to z nich dělá hračky. V současné době bych si chtěl na občasné a více méně dovolenkové focení koupit také tuto hračku a myslím že mi bude stačit, neustále se rozmýšlím mezi Canon S3 a Panasonicem FZ50, videa s tím rozhodně dělat nechci na to mám kameru. Máte někdo s těmito přístroji zkušenosti? Co radíte? Prošel jsem snad už fšechny fóra... Panasonic FZ 50 možná sám o sobě není špatný foťák, ale připadá mi, že kombinuje nevýhody kompaktů (nemožnost výměny objektivů, malý čip) a DSLR (větší rozměry i hmotnost). Radši bych tedy šel do zrcadlovky než do FZ 50. Jako mezistupeň mezi malým kompaktem a pořádnou DSLR bych viděl Panasonic FZ7 nebo Sony H5. Upřímně, nevím, který z nich je lepší. FZ7 je o něco menší, hezčí, má lepší objektiv (Leitz!), ale zase údajně víc šumí při vyšších citlivostech, což je podle mě vada velmi podstatná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karloss Odesláno 8. listopadu 2006 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2006 Vidím, že je tady spousta odborníku i přes foťáky a já bych zrovna potřeboval poradit s výběrem. Sháním, nějaký digitální foťák kolem 8 tisíc, s pokročilejšími funkcemi jako je možnost manuálního nastavování (všeho ), dobrým objektivem a min. rozlišením 6 Mpix. Moc se nevyznám v těch zoomech optický/digitální. Zatím jsem měl dobrou zkušenost s Olympusem, ale na značce nezáleží, spíš aby alespoň vzdáleně připomínal zrcadlovku. díky za rady K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se