Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

prischera : na cropu je to vlastně 160mm :-)

Já mám tu non-L 100mm a taky je dobrý, ale chybí trochu stabilizátor a jak říkám, na 5DII už to není takový sklo, jako když jsem měl 550D.

Ve středu jsem koupil ten novej 24-70 L 2,8 II a jsem z něj nadšenej. Pokud bych šel, vezmu to s sebou a otestujeme skla navzájem :-)

Já o ní uvažuju na 650d na macro...jak jsi s ní v tomhle směru spokojenej? Nemohl by jsi dát nějaké fotky z té 550ky? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akam:

Zvetsovak, pokud je v nem dobra zarovka, opal(bila) 75W, ma cenu ty zarovky - cca 150Kc. Jinak zadnou. Ale z ty vrchni casti se da udelat hezka lampicka.

Fotak Flexaret, pokud je funkcni, tak cca petikilo.

Ostatni nevim, expozimetr pokud byl selenovej tak uz asi nefunguje, mozna ten stativ a rezacka by na aukru neco hodily, ale taky radove stokoruny...

Edit: v tom zvetsovaku je jeste kondenzor, jinymi slovy dve fakt hodne veliky a tlusty skleneny lupy, se kterejma se daj na slunci delat lumparny.... nebo skrz ne koukat na hodinky, ty je skoda vyhodit... :-)

Upraveno uživatelem Pirx
Odkaz ke komentáři

Akam:

Zvetsovak, pokud je v nem dobra zarovka, opal(bila) 75W, ma cenu ty zarovky - cca 150Kc. Jinak zadnou. Ale z ty vrchni casti se da udelat hezka lampicka.

Fotak Flexaret, pokud je funkcni, tak cca petikilo.

Ostatni nevim, expozimetr pokud byl selenovej tak uz asi nefunguje, mozna ten stativ a rezacka by na aukru neco hodily, ale taky radove stokoruny...

Edit: v tom zvetsovaku je jeste kondenzor, jinymi slovy dve fakt hodne veliky a tlusty skleneny lupy, se kterejma se daj na slunci delat lumparny.... nebo skrz ne koukat na hodinky, ty je skoda vyhodit... :-)

s tou lampičkou máš pravdu :)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ten inzerát se mi už nezobrazuje, nicméně mám 650ku, 18-135 STM + 50 1.8, možná je to to, co máš ty...

K foťáku mám jednu výhradu, ze zadní strany výklopného displaye se mi začala loupat ta černá barva...

Odkaz ke komentáři

Ten inzerát se mi už nezobrazuje, nicméně mám 650ku, 18-135 STM + 50 1.8, možná je to to, co máš ty...

K foťáku mám jednu výhradu, ze zadní strany výklopného displaye se mi začala loupat ta černá barva...

Ano, mám 650 + 18-55 (se stabilizátorem) - tento mě moc příjemně překvapil + pevná 50.

Odkaz ke komentáři

Pánové, měl bych na vás dotaz, který je trochu OOT. Chtěl bych poradit nějaké dobré kursy focení v Praze pro začínající (Fotoškoda, Neff,..??). Člověk si o kompozici, technice a tak něco přečte nebo nakouká na videu, ale není to ono. Pak mne třeba dostávají věci typu "a trochu to přicloním" - co je to trochu a proč a o kolik a další souvislosti. Nebo na potrét chceš malou hloubku ostrosti a tedy i malé clonové číslo - Je ale malá clona 4, 5.6 nebo 8? A proč? Prostě mi chybí taková ta zpětná vazba, kdy mi jsou odpovězeny doplňující dotazy a na praktickém focení ukázáno. Prostě suchou teorií to nedám a když nemám, kdo by mi měl fotky hodnotit, tak se točím v bludném kruhu.

Díky

Odkaz ke komentáři

Nemáš nějakého fotícího kámoše? To bývá daleko lepší, než utrácet peníze za kurzy, kde ti v nejlepším řeknou to, co on u piva za chvilku... Takový obvyklý postup bývá:

1. Přečíst si nějakou vhodnou knížku / články na internetu (že toho je)

2. Zkoušet a zjistit, co chápeš a co ne

3. Jít s kámošem na pivo a probrat přesně to, co potřebuješ

4. Zkoušet a fotit, číst další

5. Vyrazit s kámošem pofotit a vyjasnit si zbytek

Dělal jsem to takhle mockrát a vždycky to fungovalo. Samotné základy a technika jsou jednoduché, jen je potřeba to dostat nevědeckou formou a procvičit si to.

Odkaz ke komentáři

Pánové, měl bych na vás dotaz, který je trochu OOT. Chtěl bych poradit nějaké dobré kursy focení v Praze pro začínající (Fotoškoda, Neff,..??). Člověk si o kompozici, technice a tak něco přečte nebo nakouká na videu, ale není to ono. Pak mne třeba dostávají věci typu "a trochu to přicloním" - co je to trochu a proč a o kolik a další souvislosti. Nebo na potrét chceš malou hloubku ostrosti a tedy i malé clonové číslo - Je ale malá clona 4, 5.6 nebo 8? A proč? Prostě mi chybí taková ta zpětná vazba, kdy mi jsou odpovězeny doplňující dotazy a na praktickém focení ukázáno. Prostě suchou teorií to nedám a když nemám, kdo by mi měl fotky hodnotit, tak se točím v bludném kruhu.

Díky

Ak nepoznáš, pozri sa na web Romana Pihana, má veľmi zrozumiteľnou formou popísané všetko možné okolo fotenia. Dokonca chystá aj kurz, po ktorom ti srdce baží.

Zvyšok je o praxi a skúsenostiach, potom budeš vedieť, koľko to je "trochu přiclonit" ;)

Odkaz ke komentáři

:lol2:

to je pravda, ale chce to, aby  kámoš uměl ;)   jinak se jen rozšíří řady takových, jako jsem třeba já...

Kéž by tu přibylo více tak dobrých fotografů jako jsi ty Martine.

Ty tvé kousky s vodou ...

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...