Vit Odesláno 18. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. května 2013 Tak už je doma TOTO (Canon 650D + dva objektivy), díky všem za rady.Zatím mi obojí přijde super (tělo i objektivy).Přikládám první své první pokusy (špatného datumu si nevšímejte, seřídil): Máš to supr! Moc díky, pár nových fotek ZDE. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 27. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2013 V sobotu jsem si koupil toto Perfektní zpracování, žádnej plasťák.A kvalita videa úžasná, recenze nelhaly.Fotky hodinek zkusím přes víkend. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. května 2013 prischera : na cropu je to vlastně 160mm :-)Já mám tu non-L 100mm a taky je dobrý, ale chybí trochu stabilizátor a jak říkám, na 5DII už to není takový sklo, jako když jsem měl 550D.Ve středu jsem koupil ten novej 24-70 L 2,8 II a jsem z něj nadšenej. Pokud bych šel, vezmu to s sebou a otestujeme skla navzájem :-)Já o ní uvažuju na 650d na macro...jak jsi s ní v tomhle směru spokojenej? Nemohl by jsi dát nějaké fotky z té 550ky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2013 Trojan: Nedám hlavu na to, že je to všechno 550D, ale C100mm NON-L jsem si skoro jistej.Doma na to kouknu, možná že ty SMP jím nejsou foceny.Jěště někde v galerii Fortis B-42 jsou tím macrem http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40874-moonwatch-prakticnost/?p=716503http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32162-omega-planet-ocean/?p=501974http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32162-omega-planet-ocean/?p=566058http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/32162-omega-planet-ocean/?p=729674http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/44025-omega-speedmaster-professional/http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/22796-omega-seamaster/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akam Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2013 Ahoj všem, prošmejdil jsem sklep a našel toto, má to nějakou hodnotu nebo to mám vyhodit před barák ? díky L. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2013 Ajo, hodinky... no jo no Ale fotky máš moc pěkný, zvlášť POčka se ti fakt povedly. Já fotim jen co se hejbe (ručičky nepočítám) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2013 (upraveno) Akam:Zvetsovak, pokud je v nem dobra zarovka, opal(bila) 75W, ma cenu ty zarovky - cca 150Kc. Jinak zadnou. Ale z ty vrchni casti se da udelat hezka lampicka.Fotak Flexaret, pokud je funkcni, tak cca petikilo. Ostatni nevim, expozimetr pokud byl selenovej tak uz asi nefunguje, mozna ten stativ a rezacka by na aukru neco hodily, ale taky radove stokoruny... Edit: v tom zvetsovaku je jeste kondenzor, jinymi slovy dve fakt hodne veliky a tlusty skleneny lupy, se kterejma se daj na slunci delat lumparny.... nebo skrz ne koukat na hodinky, ty je skoda vyhodit... :-) Upraveno 29. května 2013 uživatelem Pirx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akam Odesláno 29. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2013 Akam:Zvetsovak, pokud je v nem dobra zarovka, opal(bila) 75W, ma cenu ty zarovky - cca 150Kc. Jinak zadnou. Ale z ty vrchni casti se da udelat hezka lampicka.Fotak Flexaret, pokud je funkcni, tak cca petikilo. Ostatni nevim, expozimetr pokud byl selenovej tak uz asi nefunguje, mozna ten stativ a rezacka by na aukru neco hodily, ale taky radove stokoruny... Edit: v tom zvetsovaku je jeste kondenzor, jinymi slovy dve fakt hodne veliky a tlusty skleneny lupy, se kterejma se daj na slunci delat lumparny.... nebo skrz ne koukat na hodinky, ty je skoda vyhodit... :-)s tou lampičkou máš pravdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 30. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2013 Trojan: Teď mě napadlo... myslel jsi dotaz ohledně spokojenosti na tu C100mm, nebo na 24-70II o které jsem taky psal?Protože fotky co jsem postnul jsou nejčastěji kombinací 550D a 100mm, nikoliv 5D2 a 24-70II. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 4. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2013 Zkoušel jsem tu pevnou padesátku: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 4. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2013 Ten inzerát se mi už nezobrazuje, nicméně mám 650ku, 18-135 STM + 50 1.8, možná je to to, co máš ty...K foťáku mám jednu výhradu, ze zadní strany výklopného displaye se mi začala loupat ta černá barva... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 4. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2013 Ten inzerát se mi už nezobrazuje, nicméně mám 650ku, 18-135 STM + 50 1.8, možná je to to, co máš ty...K foťáku mám jednu výhradu, ze zadní strany výklopného displaye se mi začala loupat ta černá barva... Ano, mám 650 + 18-55 (se stabilizátorem) - tento mě moc příjemně překvapil + pevná 50. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 4. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2013 Pánové, kdyby jste mi někdo dovedl poradit s výběrem odolného kompaktu, TADY jsem dával dotaz. Za Vaše názory předem dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo14 Odesláno 11. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2013 Pánové, měl bych na vás dotaz, který je trochu OOT. Chtěl bych poradit nějaké dobré kursy focení v Praze pro začínající (Fotoškoda, Neff,..??). Člověk si o kompozici, technice a tak něco přečte nebo nakouká na videu, ale není to ono. Pak mne třeba dostávají věci typu "a trochu to přicloním" - co je to trochu a proč a o kolik a další souvislosti. Nebo na potrét chceš malou hloubku ostrosti a tedy i malé clonové číslo - Je ale malá clona 4, 5.6 nebo 8? A proč? Prostě mi chybí taková ta zpětná vazba, kdy mi jsou odpovězeny doplňující dotazy a na praktickém focení ukázáno. Prostě suchou teorií to nedám a když nemám, kdo by mi měl fotky hodnotit, tak se točím v bludném kruhu. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IntoPicture Odesláno 14. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2013 Nemáš nějakého fotícího kámoše? To bývá daleko lepší, než utrácet peníze za kurzy, kde ti v nejlepším řeknou to, co on u piva za chvilku... Takový obvyklý postup bývá:1. Přečíst si nějakou vhodnou knížku / články na internetu (že toho je)2. Zkoušet a zjistit, co chápeš a co ne3. Jít s kámošem na pivo a probrat přesně to, co potřebuješ4. Zkoušet a fotit, číst další5. Vyrazit s kámošem pofotit a vyjasnit si zbytek Dělal jsem to takhle mockrát a vždycky to fungovalo. Samotné základy a technika jsou jednoduché, jen je potřeba to dostat nevědeckou formou a procvičit si to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 14. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2013 u piva za chvilku... nevědeckou formou to je pravda, ale chce to, aby kámoš uměl jinak se jen rozšíří řady takových, jako jsem třeba já... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IntoPicture Odesláno 14. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2013 Ale jistě, proto píšu "fotící kámoš", ne "kámoš, který má taky zrcadlovku" . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flivver Odesláno 14. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2013 Pánové, měl bych na vás dotaz, který je trochu OOT. Chtěl bych poradit nějaké dobré kursy focení v Praze pro začínající (Fotoškoda, Neff,..??). Člověk si o kompozici, technice a tak něco přečte nebo nakouká na videu, ale není to ono. Pak mne třeba dostávají věci typu "a trochu to přicloním" - co je to trochu a proč a o kolik a další souvislosti. Nebo na potrét chceš malou hloubku ostrosti a tedy i malé clonové číslo - Je ale malá clona 4, 5.6 nebo 8? A proč? Prostě mi chybí taková ta zpětná vazba, kdy mi jsou odpovězeny doplňující dotazy a na praktickém focení ukázáno. Prostě suchou teorií to nedám a když nemám, kdo by mi měl fotky hodnotit, tak se točím v bludném kruhu. Díky Ak nepoznáš, pozri sa na web Romana Pihana, má veľmi zrozumiteľnou formou popísané všetko možné okolo fotenia. Dokonca chystá aj kurz, po ktorom ti srdce baží.Zvyšok je o praxi a skúsenostiach, potom budeš vedieť, koľko to je "trochu přiclonit" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 14. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2013 (upraveno) to je pravda, ale chce to, aby kámoš uměl jinak se jen rozšíří řady takových, jako jsem třeba já... Kéž by tu přibylo více tak dobrých fotografů jako jsi ty Martine.Ty tvé kousky s vodou ... Upraveno 14. srpna 2013 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 15. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2013 Kéž by tu přibylo více tak dobrých fotografů jako jsi ty Martine.Ty tvé kousky s vodou ...Ó díky, občas se zadaří, ale cesta je ještě dlouhá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se