Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Tak si kup Cort, za míň peněz s ním uděláš víc muziky než LesPaulem od Epiphona.

jj, rozumnej pomer cena-vykon, strat / superstrat s HSH osazenim bude univerzalni...

Akorat bych v nizke cenove hladine doporucil vyhnout se plovoucimu tremolu, na levnejch kytarach je to plech a nejde to poradne sestelovat -> rychle se rozladuje. Vetsina levnejsich znackovejch kytar ma sice "made under licension of Floyd Rose" ale stejne je to plech...

• Odpovědi 79
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Na krámě si těžko vybere z deseti kusů. A ono to s tím Epifounem nebude tak hrozný, hraje na to spousta lidí, a jak jim to zní, spíš záleží na jejich rukou a hlavě. Doporučil bych Ti s sebou na nákup vzít někoho, kdo trochu hraje a ať se ke konrkétnímu kusu vyjádří a pokud to bude vyhovovat, v klidu si ji kup.

Odesláno
jj, rozumnej pomer cena-vykon, strat / superstrat s HSH osazenim bude univerzalni...

Akorat bych v nizke cenove hladine doporucil vyhnout se plovoucimu tremolu, na levnejch kytarach je to plech a nejde to poradne sestelovat -> rychle se rozladuje. Vetsina levnejsich znackovejch kytar ma sice "made under licension of Floyd Rose" ale stejne je to plech...

Tak, to ja se na ty Corty podívám... mohli byste mi ještě napsat, jaké jsou základní rozdíly mezi tou Epinou a Cortem?

Odesláno
Dovolím si zneužít už existující vlákno...

Pár měsíců se mě drží myšlenka, že bych si koupil kytaru a občas si zabrnkal. Hrál jsem pár let v pubertě a pak mě začali zajímat jiné věci a nějak to vyšumělo. Patnáct let jsem to nedržel v pazouře, ale docela dobře si vzpomínám na to, že to byl příjemný relax a o to mi ted jde. Mám jednoho horkého kandidáta na koupi. Jedná se o Epiphone Les Paul Custom Alpine White. Myslíte si, že je to dobrá volba?

Vůbec bych se toho nebál, epiphone dělá dobrý kajtry, já mám od nich sice jen akustiku, ale znám pár lidí co hraje na les pauly epiphone a celkem bez problému. Ale Gibson les paul ve verzi studio koupíš od 20 tis. i v čechách.... Tady je odkaz na dizkusi o gibson les paul studio. To f=orum pořádně projeď a pokud máš možnost, tak si kup kytaru z ciziny. Vetšinou vyjde levněji, kámošovi jsem pomáhal koupit Ibanez kytaru v UK a vyšlo to o čtvrtinu levněji.

Odesláno

Jak říkáš, a stejně s tím většina lidí neumí pořádně hrát, takže pokud nejsi pákař, tak pevnou kobylu.

Odesláno
Vůbec bych se toho nebál, epiphone dělá dobrý kajtry, já mám od nich sice jen akustiku, ale znám pár lidí co hraje na les pauly epiphone a celkem bez problému. Ale Gibson les paul ve verzi studio koupíš od 20 tis. i v čechách.... Tady je odkaz na dizkusi o gibson les paul studio. To f=orum pořádně projeď a pokud máš možnost, tak si kup kytaru z ciziny. Vetšinou vyjde levněji, kámošovi jsem pomáhal koupit Ibanez kytaru v UK a vyšlo to o čtvrtinu levněji.

Už jsem přemýšlel o tom, že si ji koupím z UK - kdybych hrál, tak bych ji asi koupil spíš c CZ, ale tím, že si ji sám pořádně stejně nevyzkouším, tak je to vcelku zajímavá varianta.

Odesláno
Malé combo tak 10 - 15 watů.Max. distortion a fertyk.Jsem samouk, takže žádné drahé nástroje nepotřebuji.

Ačkoliv hodinář taky nejsem a .........

Kombo Fender Junior, jednolampové, hraje jako víno, výkon 15W. U kytary se primárně rozhodni, jaký zvuk. Pokud máš raději Fender, pak se poohlédni např. po dutém Telecasterovi (MIU), pokud spíš Gibson, pak třeba nějakého Epiphone. I když jejich zbuk je nesrovnatelný s originálem.

A nebo si kup nějaký Variax a más vystarané ;)

Odesláno (upraveno)

Tady je tolik kytaristů, to je skvělý!!! Přidávám do sbírky svý mazlíky, pak mám mít na hodinky :)

Music Man Silhouette 93´post-8450-1255824133.jpg Fender Tele Deluxe 78´post-8450-1255824138.jpg

Valley Arts M series z 80 let post-8450-1255824144.jpg Ibanez (ulomená hlava, ale drží :) post-8450-1255824151.jpg

Cort M 900 post-8450-1255824157.jpg Takamine NP 65C post-8450-1255824163.jpg

Les Paul Standard 96´ (neni doma :(

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

Tak teda když se to tady tak pěkně rozjelo....nemám je všechny vyfocený, ale možná doplním. Už aktivně nehraju, jenom občas....nástroje však zatím nedám... :gun_bandana:

Fender Telecaster Standard USA 1973, maple/blond, Fender Telecaster California 1996 1xSC+1xHB maple/sunburst, Squier Stratocaster japan 1977 rosewood/blond, Furch Dreadnout Durango, a klasika na nylonu Gowina. Marshall celolampa JTM 60. No a nějaký hodinky, k tomu nějaký motorky a člověk je za blázna.... :suicide_anim:

Odesláno
Tak teda když se to tady tak pěkně rozjelo....nemám je všechny vyfocený, ale možná doplním. Už aktivně nehraju, jenom občas....nástroje však zatím nedám... :gun_bandana:

Fender Telecaster Standard USA 1973, maple/blond, Fender Telecaster California 1996 1xSC+1xHB maple/sunburst, Squier Stratocaster japan 1977 rosewood/blond, Furch Dreadnout Durango, a klasika na nylonu Gowina. Marshall celolampa JTM 60. No a nějaký hodinky, k tomu nějaký motorky a člověk je za blázna.... :suicide_anim:

Nádherný vintážní Tele ´73, gratuluju. Je škoda, jestli už nehraješ a tohle ježí doma.

Odesláno

Nevim, si furt naivně namlouvám, že je to normální, nějaký kytary, nějaký hodinky a nějaký motorky :thumbsup_anim:

Odesláno

Samej kytarista tady...jedna basa se hlásí do party B)

Takže pro pamětníky starejch časů, Jolana Superstar bezpržec, rok jsem ji tenkrat chodil vočumovat do Kotvy, než jsem na ní coby patnáctiletý ucho vydělal (4850,- Kčs).

No a vysněnej kus, Fender Jazz Bass 1978 sunburst, má hezkou patinu, hraju na něj dodnes a budu hrát dokud mě to bude bavit.

Omluva za kvalitu fotek, z mobilu.

post-7874-1256116243.jpg

post-7874-1256116251.jpg

Odesláno

To je nádhera! Miluju Telecastery. Je to prostě takový sprostý prkno! :) Kdybych hrál na kytaru, chtěl bych Tele.

Hraju na basu, mám Fender Jazz Bass a tuto sobotu jsem mu domů přivez tohle. A nelituju, podlehl jsem jednoduchosti ovládání a zvuk skvěle tlačí a je neuvěřitelně plnej.

post-61-1256131050.jpg

Odesláno

Jsem ráda, že tu je tolik kytaristů a basistů, navíc s takovou řadou krásných nástrojů, nechte tu nějaký kvalitní fotky, může to být zajímavá galerie.

A nezapomeňte na nějaký Strat nebo Precision, to je přece taky krása. :)

• Po letech...
Návštěvník pekar
Odesláno

Pokud mohu doporučit tak mrkni na www.hudebninyjack.cz tam najdeš docela dobrý výběr kytar, já tam taky kupoval kytaru a nebyla drahá a hraje parádně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...