Well Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Protože hodinky v samostatném článku perfektně popsal Ghill http://www.chronomag.cz/clanek/2009-02-26/...er-reserve.html , tak jen přidám pár vlastních postřehů. Moje Tangenty jsou absolutním základem v produkci Nomosu. Hodinky neukazují ani rezervu nátahu, ani datum a dokonce nemají ani průhled na kalibr Alfa. Důvodem tohoto výběru byla hlavně cena a pak se mi datové okno u řady Tangente zas až tak nelíbí (i když datum je moje nevyužívanější komplikace). Nákup byl uskutečněn přes Kubsona (ještě jednou děkuji) v e-shopu Wortmann. Hodinky přes malý rozměr 35mm vypadají na ruce dostatečně rozměrně. Zpracování je luxusní a čitelnost zatím nejlepší ze všech hodinek co jsem měl. Přesnost se zdá být také v pořádku +1s. Zatím jsem z hodinek nadšen a doufám, že se připojí k Seiko Alpinist jako moje druhé definitivní hodinky . Jestli bych měl něco Nomosu vytknout, tak je to obyčejně vyhlížející trnová spona (i když je opatřena nápisem Nomos) a o trošku delší by mohl být řemen.
Muffik Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Hezký, "čistý" hodinky. Jen se obávám, že ta velikost bude pro většinu nepřekousnutelná.
chose Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Gratuluji, jsou velice šmrncovní ! Jen se obávám, že ta velikost bude pro většinu nepřekousnutelná. To je spíš dobře, ne, aspoň je nebude nosit většina
Well Odesláno 18. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Hezký, "čistý" hodinky. Jen se obávám, že ta velikost bude pro většinu nepřekousnutelná. Však různých velkých hodinek je dost. Nomos má ještě řadu Tangomat, která je větší (38mm) a taky o dost dražší. Já mám obvod zápěstí 19cm a zdají se mi akorát.
klobadysek Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Tak ses dockal, blahopreju. Hezky hodky, 35 se zda maly na papire ale zase cifernik zasahuje prakticky az ke krajum pouzdra takze se to na ruce maly nezda. Predpokladam vylet do Glashutte neni "nutny", jeste provozujes MX5?
Ghill Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Mne na nich vyhovuje aj zanedbatelna hrubka, takze posobia nerusivo a vojdu pod akukolvek koselu. Prave ich mam na ruke tak sa kocham A inak teda gratulujem k skvelej volbe
radek_0303 Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 ...Nákup byl uskutečněn přes Kubsona... Můžeš prozradit cenu "až do domu"?
Well Odesláno 18. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Tak ses dockal, blahopreju. Hezky hodky, 35 se zda maly na papire ale zase cifernik zasahuje prakticky az ke krajum pouzdra takze se to na ruce maly nezda. Predpokladam vylet do Glashutte neni "nutny", jeste provozujes MX5? Jasně . Příští týden se chystám přezouvat ze zimního auta na letní Mazdičku .
Well Odesláno 18. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2009 (upraveno) Můžeš prozradit cenu "až do domu"? Cena je na hodinky tak hrozivá, že si ji radši nechám pro sebe . Ještě si to tu přečte někdo z rodiny a budu mít malér . Upraveno 18. března 2009 uživatelem Well
Návštěvník Hammer_Time Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Hezký, "čistý" hodinky. Jen se obávám, že ta velikost bude pro většinu nepřekousnutelná. Myslel jsem, si, že menší hodinky se mi budou líbit více. Ale jak si člověk jednou zvykne na 44mm, cokoliv menší než 40mm je "nepřípustné"... Momentálně mám doma na pár dní Poljoty s velikostí 34mm, a chtěl jsem na ně brát lupu. Je to strašně malinkatý. Jinak pěkné hodinky...simply clever Cena je na hodinky tak hrozivá, že si ji radši nechám pro sebe . Ty za ty prachy máš aspoň vteřinovku, ale já ani to ne :thumbsup_anim:
Arthur N. Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Ty Nomosy naživo jsou úžasný. Well mi je dnes letmo ukázal na ruce a připadal jsem si, jako bych si šel prohlédnout lepší Octávku (RLT17), kterou zamýšlím koupit a najednou to všechno přehluší nablýskáné BMW (má oblíbená značka, kterou nemám:( no nebudu míchat kompot - hrušky s jabkama..jdu přemýšlet o financích(manželka se učí, tak je klid
watchPetr Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Krásný hodinky. Líbí se mi takovýhle jednoduchý. Přijmi gratulaci od nováčka tady na fóru
MarcelG Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 Kurnia, jsou fakt hezké. Ta velikost mě ovšem brzdí...škoda, ta čistota je pokušení!
Drummer Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 OT: Začínají se nám tady v Plzni množit zajímavé hodinky. Není čas udělat srazík?
utrejch Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 OT: Začínají se nám tady v Plzni množit zajímavé hodinky. Není čas udělat srazík? Ja jsem za, nez se odstehuji do Prahy.
Well Odesláno 18. března 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. března 2009 OT: Začínají se nám tady v Plzni množit zajímavé hodinky. Není čas udělat srazík? Na pivko bych zašel .
mischa Odesláno 18. března 2009 Nahlásit Odesláno 18. března 2009 jakmile si zvyknu na 33-35mm hoďky, když vezmu na ruku vše větší, je to humpolácké a obrovské.... je to jen věc zvyku, nic víc
skalis Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Hodinky přes malý rozměr 35mm vypadají na ruce dostatečně rozměrně. Zpracování je luxusní a čitelnost zatím nejlepší ze všech hodinek co jsem měl. Gratuluji k skvelemu vyberu, tento styl hodinek me fakt bere. Docela koukam, ze mas ruku 19 cm, hodinky 35 mm a vypada to uplne v pohode. Ale, jak jsem jiz nekde psal, nechut nosit male hodinky je pouze psychologicka bariera dobre zivena modnim trendem obrich hodinek. Samotneho by me zajimalo, jak se to bude vyvijet dal. Jestli se trend vrati zpet k mensim prumerum, nebo budou lidi za chvili na pazoure nosit pendlovky. Ja tento tyden nosim vetsinu casu Igeny, ktere maji 38 mm a pripadaji mi velikosti naprosto dostacujici a nosi se velmi pohodlne.
Leclerc Odesláno 19. března 2009 Nahlásit Odesláno 19. března 2009 Gratuluji k skvelemu vyberu, tento styl hodinek me fakt bere. Docela koukam, ze mas ruku 19 cm, hodinky 35 mm a vypada to uplne v pohode. Ale, jak jsem jiz nekde psal, nechut nosit male hodinky je pouze psychologicka bariera dobre zivena modnim trendem obrich hodinek. Samotneho by me zajimalo, jak se to bude vyvijet dal. Jestli se trend vrati zpet k mensim prumerum, nebo budou lidi za chvili na pazoure nosit pendlovky. Ja tento tyden nosim vetsinu casu Igeny, ktere maji 38 mm a pripadaji mi velikosti naprosto dostacujici a nosi se velmi pohodlne. Souhlasím. Nic proti "pilotkám" a "diverskám" průměru 42+, ale u decentních, elegentních hodinek je prostě subtilní velikost podmínkou. Nafouknout to do průměru kolem 40, tak ta elegance přestane fungovat. Takže Well, gratuluji k nádherným hodinkám! K tvým výtkám: NOMOS má tři délky řemenu - alespoň já si mohl v prodejně vybrat...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se