Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taktiež rovnaká skúsenosť. Denno denne na ruke v praci. Pri okienku fastfoodu, že wau aké pekné hodinky máte na ruke, také som mala v detstve to ešte fakt existujú [emoji16]. Asi iné hodinky a nemám ich málo nemali také "všimné". Už teraz viem povedať, že toto mám na ruke najviac a iné ich časovo neprekonaju [emoji2957]3e31b1c76fd17d85bc0f026020173dda.jpg

• Like 2
  • Díky 1
  • po měsíci...
  • Harwey změnil název na Legenda Casio F-91W
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Takze tiez som pordili F-91 a zacinam sa pohravat s myslienkou Hydromodu - skusali ste to niekto? 
Ak nie tak sa do toho vrhnem a dam report :)

Odesláno

Zvažoval jsem, videa studoval, ale pak jsem dospěl k závěru, že ty hodinky už v základu vydrží tolik, že nemá smysl je vylepšovat a srát do nich ňákej olej.

Odesláno
před 3 minutami, m4stic napsal:

Takze tiez som pordili F-91 a zacinam sa pohravat s myslienkou Hydromodu - skusali ste to niekto? 
Ak nie tak sa do toho vrhnem a dam report :)

Tak držím palce, doufám, že máš dost silikonové oleje a dost F-91niček...😃

• Like 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)
V 25. 11. 2025 v 17:36, geometr napsal:

Já jim musim koupit novej origo řemínek, rupnul mi (to je takovej standardní osud toho řemínku) 🙂 

Zrovna to řeším. Kluk je měl na lyžáku, hodinky vydržely, ale řemínek rupnul. Kde bereš? Já koukal na ALI. Nejsem toho zrovna nějakej velkej fanda, ale tohle bych tam asi klidně vzal. Navíc lze zvolit různý barvy, třeba:

https://www.aliexpress.com/item/1005009697259295.html

Díkes. 

Upraveno uživatelem warann
Odesláno
před 2 hodinami, warann napsal:

Zrovna to řeším. Kluk je měl na lyžáku, hodinky vydržely, ale řemínek rupnul. Kde bereš? Já koukal na ALI. Nejsem toho zrovna nějakej velkej fanda, ale tohle bych tam asi klidně vzal. Navíc lze zvolit různý barvy, třeba:

https://www.aliexpress.com/item/1005009697259295.html

Díkes. 

Naposled jsem je koupil v Koscomu a až tam teď někdy půjdu měnit baterku v jedněch hodinkách, tak je tam koupím zas.

• Dát hlas 1
Odesláno

Neví kam tento pokus umístit, ale dám to sem.

U mě se sice jedná konkrétně o model Casio A158, ale modul 593 je stejný jako u F91W se všemi jeho klady i zápory.

Hodinkám jsem vyměnil rezinové pouzdro za ocelové viz téma o kovových digitálkách, ale nezůstalo jenom u toho.

Když jsem se už v těch hodinkách hrabal, tak si říkám: co s tím zasraným světlem? , které je u tohoto modulu velkou slabinou a stěží dosvítí do poloviny displeje, takže v noci víte čas s přesností na hodiny.

Tím jsem se na internetech dostal k možnosti řešení pomocí tzv. light spreaderu, což je, jak jsem okoukal z obrázků a videí, takovej kousek předraženýho plexiskla, které se dá pod LCD aby lépe vedl světlo od žárovičky do vzdálenéjších míst.

Tak jsem doma našel plexi a vystříhnul jsem z toho něco podobného, co jsem viděl - viz ta prostřední věc na fotce

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Potřebovalo to trochu ladění (sral jsem se s tím dost dlouho)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pak jsem ještě přidal reflexní alu folii do místa led diody

No a takhle to dopadlo

Původní svit kontrolní skupiny - Casio F91W

A zde upravené Casio A158

Fotky prosím neberte jako 100% odpovídající skutečnosti, protože foťák má citlivější oko a mohlo by se zdát, že po úpravě to svítí jako illuminator, ale tak to zdaleka není. Pouze se slabé boční světlo lépe rozptýlí a tím pádem se dají lépe odečíst minuty a dokonce i sekundy.

Třeba to někoho zaujme.

Čau

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Czech Golden Hands...👍

Taky mě to, jak píšeš z****** světlo vadi, když se někdy chceš podívat kolik je fakt hodin. Ale na druhou stranu zase ta vzpomínka do těch dávno minulých časů,  když jsme tyhle hodinky nosívávaly, tak k tomu asi ta mizerná zelená dioda patří. 😎

Odesláno

Žárovičky bývaly všude a taky svítily jako bludička, většinou mizerně.

Jinak ta moje úpravička hodinkám nic z nostalgie nevzala, protože tak výrazně to zase nesvítí🙂. A kdyby něco, tak je to vratný.

Když jsem si před pár lety chtěl pomoci k lepšímu svitu, tak jsem prořídil Casio A164 s iluminátorem, což je podle mě zajímější varianta k A168, ale bohužel mi neseděly tak pohodlně jako A158. Asi proto, že byly asi o 1mm vyšší. 

Takže jsem se pak rád vrátil k A158 na parádu a F91w na práci.

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...