Animook Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna (upraveno) Už dlouhou dobu hledám, jak používat sport tracker s hodinkami a nevypadat jako pitomec s hodinkami na obou rukách. Zkusil jsem Oura ring, ale nebyl moc přesný a překážel při cvičení. Pak jsem zkusil Whoop, ten byl super, ale s poměrně nákladným předplatným, které vychází cca na €300 ročně – to je trochu hodně, jsou to v podstatě jedny slušné low-end hodinky každé dva roky. Nedávno se objevil nový produkt Amazfit Helio Strap, který subscription nemá a stojí kolem 3 tisíc korun. Recenze vypadají dobře, tak jsem rovnou objednal a zkouším. Quantified Scientist na YT udává velkou přesnost zařízení, lepší než většina jiných zařízení, s výjimkou Apple Watch. Původní recenze: https://www.youtube.com/watch?v=GcGjIUJv0us, další video po aktualizaci firmware: https://www.youtube.com/watch?v=Tz4YLr_-Qf0 Česká recenze: https://www.hodinky-365.cz/blog/amazfit-helio-strap-recenze První moje vlastní zkušenosti jsou tyto: V ČR zatím prodává jediný obchodník a celý proces trval dost dlouho, cca 10 dní. Na ruce vypadá dost dobře, ale celkový dojem je o dost méně luxusní než Whoop – pásek je tvrdší, o něco hůř se nosí. Celková pružnost je horší než u pásků Apple Watch Ultra. Zatím není na výběr barva. Na konci pásku je branding, který bych tam mít nemusel. Pokud by někoho zajímaly další osobní zkušenosti, ptejte se nebo dejte lajk a po čase to znovu zhodnotím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. ledna uživatelem Animook
Kid_A Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna Nosim whoop uz od listopadu. Je to gamechanger:)) Hlavne kvuli insights, ktere dava. V tom jde dal nez amazfit nebo i polar. 1
Ajaj Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna co to umí přesně navíc? mám Garmin (Fenix) a jsem docela úchyl na metriky
Animook Odesláno 16. ledna Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna před 9 minutami, Ajaj napsal: co to umí přesně navíc? mám Garmin (Fenix) a jsem docela úchyl na metriky Zatím mám krátce, ale ze zběžného pohledu a recenzí to vypadá, že ačkoliv je Zepp software docela dobrý, určitě o řád lepší než např. Polar, tak přeci jen není tak dotažený jako Whoop, tj. z hlediska toho, "co umí" tam asi nebude nic navíc. Hlavní výhodu spatřuju ve dvou směrech: 1. Cena – pokud počítáme životnost zařízení 3.5 roku, tak je rozdíl o řád. 2. Z dobře zdokumentovaných testů Quantified scientist, které jsou ale i tak omezené a jeho důvěryhodnost nelze ničím podložit, je má zařízení přesnější měření. Tj. tam, kde to hraje roli (detekce aktivity, zátěž organismu), bude mít zřejmě tendenci fungovat přesněji, zatímco jinde, kde záleží spíš na postprocesingu naměřených dat (analýza spánku) bude spíš horší. Než jsem koupil, bylo mé vnímání situace následujcí: Jestli chcete to nejlepší, asi pořád bude lepší volbou Whoop, kvůli propracovanému software. Jestli chcete jednorázový nákup, který splňuje to, co mi dneska přináší Apple Watch v oblasti měření, bude Amazfit možná zcela dostačovat. 3
Kid_A Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna před 1 hodinou, Animook napsal: Zatím mám krátce, ale ze zběžného pohledu a recenzí to vypadá, že ačkoliv je Zepp software docela dobrý, určitě o řád lepší než např. Polar, tak přeci jen není tak dotažený jako Whoop, tj. z hlediska toho, "co umí" tam asi nebude nic navíc. Hlavní výhodu spatřuju ve dvou směrech: 1. Cena – pokud počítáme životnost zařízení 3.5 roku, tak je rozdíl o řád. 2. Z dobře zdokumentovaných testů Quantified scientist, které jsou ale i tak omezené a jeho důvěryhodnost nelze ničím podložit, je má zařízení přesnější měření. Tj. tam, kde to hraje roli (detekce aktivity, zátěž organismu), bude mít zřejmě tendenci fungovat přesněji, zatímco jinde, kde záleží spíš na postprocesingu naměřených dat (analýza spánku) bude spíš horší. Než jsem koupil, bylo mé vnímání situace následujcí: Jestli chcete to nejlepší, asi pořád bude lepší volbou Whoop, kvůli propracovanému software. Jestli chcete jednorázový nákup, který splňuje to, co mi dneska přináší Apple Watch v oblasti měření, bude Amazfit možná zcela dostačovat. Dobre jsi to popsal Moje rozhodovani par mesicu zpet bylo nasledujici: Kvalita snimacu (hlavne pri mereni spanku): Polar (borci delaj desitky let jen snimace, jsou v tom nejlepsi) -> Whoop (dle testovani na yt pred AF) -> Amazfit --- jinak na urovni Polaru je samozrejme apple watch, ty jejich snimace definuji standard Predani informaci uzivateli: Whoop --- -> Amazfit ---------> Polar (jestli neco nici Polar experience, tak je to appka, je to sto let za opicema - ostatne jako Garmin Connect). Jinak u whoopu opravdu kvituju propojeni jak s wahoo trenazerem, tak garminem. Prestal jsem pouzivat garmin hrudni pas. nize typ insightu, ktery dostanes o spanku. Vyplnujes (ale nemusisi) v appce kazde rano dotaznik, da se podle toho pekne sledovat trendy souvisejici se spankem Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
ragu Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna Whoop a Amazfit hlavně cíli na jiný segmenty. Whoop = wellness a wellbeing. Podobně jako Oura. Amazfit = Sport, maj i spolupráci s Hyrox. Mám Amazfit a za ty peníze je to neskutečný. Whoop bych zkusil ale ten subscription model nehodlám podporovat. Hlavně v obou případech dostávám data, který jsou fajn, ale stejně na zajlase nic nedělám žádný zásadní rozhodnutí. 3
Kid_A Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna A tady zase kvalita dat o treningu Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kid_A Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna A insight, s AI asistentem to pak muzes dal probrat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Animook Odesláno 16. ledna Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna před 2 hodinami, Kid_A napsal: Kvalita snimacu (hlavne pri mereni spanku): Polar (borci delaj desitky let jen snimace, jsou v tom nejlepsi) -> Whoop (dle testovani na yt pred AF) -> Amazfit --- jinak na urovni Polaru je samozrejme apple watch, ty jejich snimace definuji standard Predani informaci uzivateli: Whoop --- -> Amazfit ---------> Polar (jestli neco nici Polar experience, tak je to appka, je to sto let za opicema - ostatne jako Garmin Connect). Dobře řečeno! Vlastně jsem prošel hodně podobným procesem Postupně jsem vyzkoušel: Garmin -> Amazfit TRex -> Oura -> Whoop -> Apple. Nejdřív jsem chtěl něco bez displeje k hodinkám, nakonec mě na 2 roky zabavily Ultry od Applu, že jsem dokonce hodinky odložil, ale teď zkouším ten Helio Strap. Whoop ještě někde mám, zůstal mi potom, co jsem přestal platit subscription. S tvojí analýzou přesnosti lze jen souhlasit. Nicméně nedávno jsem objevil zajímavý rozbor, že přesnost snímače hraje roli hlavně u sportu, zdraví, apod, zatímco u spánku tolik ne a je to hlavně o následném zpracování softwarem. To je údajně velmi náročné a na hranici současné vědy a je k tomu zapotřebí dost peněz. Apple je prý nejlepší, následuje přibližně stejný výsledek u Whoop a Oura a například Polar, s jinak vynikajícími senzory, na tom ohledně spánku vůbec dobře není. Do budoucna doufám v jednu variantu z následujících: Polar udělá novou appku. Ta stávající je totiž tak hrozná, že si myslím, že už na tom nejspíš pracují. Apple udělá strap bez displeje. 1
Animook Odesláno 16. ledna Autor Nahlásit Odesláno 16. ledna Vedle sebe Helio a Whoop.Sent from my iPhone using Tapatalk 3
Kid_A Odesláno 16. ledna Nahlásit Odesláno 16. ledna před 47 minutami, Animook napsal: S tvojí analýzou přesnosti lze jen souhlasit. Nicméně nedávno jsem objevil zajímavý rozbor, že přesnost snímače hraje roli hlavně u sportu, zdraví, apod, zatímco u spánku tolik ne a je to hlavně o následném zpracování softwarem. To je údajně velmi náročné a na hranici současné vědy a je k tomu zapotřebí dost peněz. Apple je prý nejlepší, následuje přibližně stejný výsledek u Whoop a Oura a například Polar, s jinak vynikajícími senzory, na tom ohledně spánku vůbec dobře není. Do budoucna doufám v jednu variantu z následujících: Polar udělá novou appku. Ta stávající je totiž tak hrozná, že si myslím, že už na tom nejspíš pracují. Apple udělá strap bez displeje. Napsal jsi to naprosto presne. 1
m4stic Odesláno 20. ledna Nahlásit Odesláno 20. ledna Ufff ja som tak trosku uchylak na smart watche / sport testery a naramky ako Whoop, Polar Loop, Amazfit atd.... Spisat to vsetko do jedneho ultra-velkeho uber postu, by si to urcite zasluzilo. Rukami mi preslo desiatky sport trackerov a aktivne som ich pouzival: Garminy, Amazfity, Apple Watch, Coros, Suunto aktualne mam Garmin Enduro 3 a stale hladam nejaky naramok aby som mohol nosit aj ine hodinky Denne citam info , recenze a reviews na technologice veci. Spisem to len bodovo: Amazfit strap: - mam problem s tym, ze to je cinska firma a mam realne problem poskytnut im moje data. Mozete namietat, ze nikoho nezaujima nejaky chlapik z CZE - kvalita naramku je nizka, ano stoji sice 3000czk aaale - zepp appka je relativne ok Whoop: - zlaty standard, kazdy na trhu sa mu chce vyrovnat - neskutocny marketing, maju vela top sportovcov / hviezd atd... - nema GPS, pre sport vonku je potreba mat telefon - drahe predplatne Polar: - zastarala appka - ma menej funkcii ako Whoop / Amazfit -cena cca 5000czk Bohuzial pre mna prichadza do uvahy iba nieco od Garminu, uz som az moc ponoreny v ich ekosysteme - Enduro 3 na plavanie, triatlon, beh, Edge 830 na bajk. Snazim sa mat vsetky data v jednej appke ktorej mozem verit a Garmin vychadza najelpsie v bezpecnosti ( este lepsie ako apple - mrknite na rozne reviews a audity ). Teraz par bodov ako reakcie ktore som od Vas videl: 1.) Polar applikace - polar pracuje na novej applikaci a sami priznali, ze aktualna je na prd - bolo to offiko oznamene napr tu o tom hovori DC rainmaker https://www.dcrainmaker.com/2025/09/polar-loop-first-thoughts-actually-competitor.html 2.) Indicka sekce Garminu nedavno leakla fotky noveho zarizeni a uz je zmazala: https://the5krunner.com/2025/11/25/garmin-whoop-competitor-teaser-new-wearable/ 3.) Cisto zaujimavost, tu je zoznam vitazov a ake hodinky mali bezci v TOP bezci na velkom evente UTMB - Ultra Trail Du Mont Blanc 2023 / 2024 a 2025 - prekvapivo tam v roku 2025 bol Amazfit Trex Sorry za neuceleny suhrn myslienok, mam malo casu a pisem ako ma napadne. ( na tuto temu som fakt blazon a mam vela a vela info Osobne cakam co bude za ten Garmin naramok, ak to da Garmin bez poplatku mesacneho tak to bude pecka !
redd Odesláno 19. března Nahlásit Odesláno 19. března Mám whoop asi týden v rámci měsíčního trialu... zatím jsem rozpačitý... ale asi se to kalibruje atd. Hlavně běh byl teda uplně mimo oproti hrudnímu pásu garmin a pocitu (ukazovalo mi to zpětně i o +30 tepů/min). A zpětně to nejde manuálně upravit ani použít přesná data z hrudního pásu.. takže pak to hází únavu, recovery atd podle zkreslených dat.. Dám tomu ještě šanci, ale pokud by byla rozumná alternativa...
Anton_ Odesláno 29. dubna Nahlásit Odesláno 29. dubna Nezkoušel jste někdo ten Amazfit Helio nosit na bicepsu? Jestli to bude měřit přesně, popř. to nebude sklouzávat? Sháním něco, aby to nebylo vidět. Prsten nepřichází v úvahu a něco s displejem taky ne.
Jiri02 Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Teď čekám co ten Fitbit od Googlu, akorát na ruce to oproti tomu Whoopu moc hezky nevypadá. Cenovka by měla být taky ale fajn…
m4stic Odesláno 19. května Nahlásit Odesláno 19. května Ten Fitbit vyzera super a ta cena luxus! Ja stale cakam s cim pride Garmin uz to je na spadnutie
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se