Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Některé firmy si značily služební hodinky svým způsobem. Z pozdějšího firemního výprodeje (strojírenská továrna s několika zkušebnami) mám například hodinky (stopky) na dýnku s gravírováním: ZKUŠEBNY E a pod tím číslo 43. Podle tohoto dovozuji, že u výše diskutovaných hodinek, by mohlo jít o nějaké firemní služební hodinky a značení si zjednodušili jen na to číslo. Prosím toto je pouze můj dohad.

Odesláno

Já to vidím prvně. Třeba nějaké skupinové hodinky?

Na lidovou tvořivost je to číslo moc profi.

Koukám na to hodinu. Nic mě nenapadá. Nic rozumného.:-)

Normální blbě použitá raznice, ne, má obráceně a nějak nakřivo  osmu, takže každý číslo evidentně samostatně naklepnutý nějakým kladivem. To ,,gravírování" vůbec neřeším...

Některé firmy si značily služební hodinky svým způsobem. Z pozdějšího firemního výprodeje (strojírenská továrna s několika zkušebnami) mám například hodinky (stopky) na dýnku s gravírováním: ZKUŠEBNY E a pod tím číslo 43. Podle tohoto dovozuji, že u výše diskutovaných hodinek, by mohlo jít o nějaké firemní služební hodinky a značení si zjednodušili jen na to číslo. Prosím toto je pouze můj dohad.

Je to vyražené docela slušně, teda není to provalené. Osmička je opravdu obráceně. Nechám to žít vlastním životem. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mohu požádat o nějaký komentář k tomuto modelu ?

Jedná se o něco zajímavého ?

Děkuji

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Nebudu zakládat nové vlákno, tak to šoupnu sem. Mám dýnko na igenech, které je z vnější strany ražené číslem 18 a zevnitř je toto číslo gravírované. Mám tomu přikládat nějaký význam? Nebo se jedná o nějakou lidovou tvořivost. 

Jedná se o značení služebních PS1, mám to samé s číslem 25:

Odesláno (upraveno)

Je to možné, víko mám od bývalého zaměstnance Eltonu.

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odesláno

Řekl bych, že dýnka nejsou zevnitř značená gravírováním, ale tak zvaným - "elektroperem" - ručně, které po svých výbojích zanechává takovéto tečkované, ručně zhotovené číslice.  

Odesláno

A jaj. Nevím jestli mám děkovat, nebo proklínat. Hodinky mám zítra předávat novému majiteli. :) 

Elektro péro souhlasí. Gravírování to není. 

Značily se tak pouze Igeny? Kdo ví kolik hodinek tak bylo oraženo. 

Odesláno

Ahoj. Nevíte něco o těchto Primkách. Jinak se omlouvám za foto. Holt mobil. Díky

Vypadá to původně tak soudím Typ: 96 023 1, z roku 1980, strojek s automatickým nátahem kal. 96. Myslím že se jím taky říká Bauhaus.

Odesláno

No jo, nasypat do nich tak 5 tisíc tak to budou hezký hodinky. Ale možná taky ne....

:clap:

Odesláno

Renovaci určitě ne, vem je k hodináři, který se zajímá o primky a on udělá co bude moc. Samozřejmě ti nepochromuje pouzdro, ale nevěřil bys co dokáže s hodinkami udělat vyčištění a vyleštění pouzdra a skla. Potom nějaký hezký kožený řemínek a můžeš dělat parádu. Také jedny mám ale bohužel je moc nenosím, nejraději nosím sporty a pyžama.

Odesláno

Pásek vypadá původní. Takže ten určitě zachovat. Pouze vyčistit pouzdro, přeleštit sklíčko a namazat stojek. Seřídit přesnost . Nic víc nezkoušet.  Páč nic víc s tím dělat nende.  

Vlastně jo. Zkusit sehnat nové pouzdro z nenošených utopených hodinek, ale to je běh na dlouhou trať. Tisíce inzerátů a desítky obejítých burz.   Mě se to povedlo za 4 roky pouze v jednom případě. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...