Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hodinky prim a strojek poljot, origo nebo skládačka?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Pan Ing. Hovorka má pravdu, strojek Poljot kal.2617.2H byl do Primek montován v roce 1995 a jím osazených bylo vyrobeno cca 500ks hodinek.

Zdroj: Primbible

Odesláno

Pěkná sbírková zajímavost. Mám dvoje se strojkem poljot. Ale jiné modely. Taky dvoje se strojkem HMT - nenošenky - byla to náhoda.....Dvoje s číňanem ZJS.  Stále mi ale uniká kalibr 90 a 91 a samože nikdy nebude 97. 

Odesláno

Dnes přišel další zákazník a z kapsy vyndal tři kousky Primek. Byl před dvěma dny přezouvat a viděl vystavené hodinky a hned, že doma taky určitě někde má, no a dnes je donesl. Můžu zase někoho poprosit o identifikaci? Škoda, že ty modré mají prasklé sklo, ty prostřední bude stačit vyčistit a vyleštit sklíčko a budou troufám si říct, hodně pěkné. Navíc ty dvoje po natažení celý den v pohodě šly. Ty třetí napravo jsou v pěkném stavu, ale nejdou.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jožko, za akého amatéra ma to máš? :P normálne primácke pavúky, len na nožičkách majú fazetky. Sám som z nich mimo, nakoľko som ešte také púzdro nevidel. Inak sú vo veľmi peknom stave. Ospravedlňujem sa za nočné mobilové foto.

Odesláno

Ahojte, dokázali byste mi prosím poradit typ a přibližné období výroby těchto Primek?

• po 4 týdnech...
Odesláno

Zdravím, mohl by mi někdo, prosím, poradit s identifikací jedněch primek (zajímal by mě především typ a datum, kdy se tak asi mohly vyrábět)? Našel jsem více rozdílných informací, tak se chci zeptat lidí, co tomu rozumí. Jde konkrétně o tento model (viz foto):

https://www.antik-hovorka.cz/files/products/img-7116.JPG

https://www.antik-hovorka.cz/files/products/img-7117.JPG

https://www.antik-hovorka.cz/files/products/img-7118.JPG

(fotky nejsou moje, ale hodinky jsou od pohledu identické)

Díky, za každou radu. Jo a kdybyste mi o tomto typu mohli napsat něco víc, bylo by to úplně skvělé (např. jak byly běžné, jestli si myslíte, že stojí za renovaci apod.).

Odesláno (upraveno)

Prim "datumatic", typové označení 52 114 3 s rokem vzniku 1965, průměr pouzdra 32mm (Primbible str. 209.) Co se četnosti výskytu a příp. renovace týče, se musí vyjádřit někdo povolanější.

P.S. Paní Hovorková je nabízí na prodej, v dobrém stavu a s číslovaným dýnkem... https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-datumatic-kal-52-marta1-5834.html

Upraveno uživatelem colommbo
Odesláno (upraveno)

Prim "datumatic", typové označení 52 114 3 s rokem vzniku 1965, průměr pouzdra 32mm (Primbible str. 209.) Co se četnosti výskytu a příp. renovace týče, se musí vyjádřit někdo povolanější.

P.S. Paní Hovorková je nabízí na prodej, v dobrém stavu a s číslovaným dýnkem... https://www.antik-hovorka.cz/obchod/prim-datumatic-kal-52-marta1-5834.html

Díky za odpověď, taky jsem je tam viděl. Ale práve kvůli tomu dýnku jsem si nebyl jistý (ty mé mají stejné jako na fotce), jestli jde o stejný model...

Upraveno uživatelem Serwak
Odesláno

Naklapávací dýnko na tvých hodinkách či na tvém obrázku (oblé a bez čísla) může být z jiného modelu, z jiného pouzdra téhož průměru...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...