martar Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 (upraveno) Prodejci na burzách a na aukru chodí opisovat sem, takže teď budou nabízet zase mřížku.Já tyhle místní názvy, se kterýma se roztrhl pytel (igen, elegant, mřížka,...) nemám rád a úplně mi to, jinak hezké a zajímavé hodinky, dokáže zprotivit.Stejně tak nechápu co chce každý na primkách pořád dokola identifikovat.Ahoj, je super, že se začínáš zase veřejně zapojovat do primkařských vláken, pro mě jsi byl něco jako mýtus :-)K Tvé úvaze: sám považuji za přirozené, že když se lidé o něco zajímají, a chtějí se o tom domluvit, musí najít společnou terminologii. Rybáři taky rozlišují jednotlivé druhy ryb jménem, bylo by legrační, kdyby říkali " Včera jsem chytil tákhle velkou... tu, no, takovou tu zlatozelenou...no víš, ne? A bohužel tady na fóru doteď vládne situace, kdy kromě sběratelsky nejznámějších a designov? nejvýraznějších modelů se o většině ostatních primek říká "no to je kalibr 68, co chceš vědět víc?" Mně to přijde málo. O primkách jde vědět víc. Jakmile vyjde Accutronova kniha s katalogem, budeme schopni rozlišit jednotlivé modely číselným kódem, teď je jen otázka, zdá si ta čísílka budeme pamatovat z hlavy :-)Myslím, že každý, kdo holduje nějaké skupině hodinek a denně se jim věnuje, dřív nebo později začne používat nějaké to neoficiální označení, ať už jsou to televize, traktory, monstra, bondovky apod. Chytrý výrobce s tím dopředu počítá a kromě číselného kódu hodinám dá i ofiko název, Moonwatch, Yachtmaster... Chci jen říct, že je to asi přirozená lidská vlastnost, pojmenovávat a třídit věci kolem sebe. Upraveno 8. listopadu 2014 uživatelem martar
bohus76 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Tam je jen jediný problém,že primek byly stovky druhů a ne každé mají číselné nebo jmenné označení.Věřím tomu,že po vydání knihy budeme znát i číselné,ale na všechny modely se nedostane počítám.A pokud si ty bezejmenné někdo pojmenuje,je jeho věc,Jinak to budou zase jen pánské,dámské,dětské a označení kalibru.
martar Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Bohouš: Asi máš pravdu. Já mám jen v živé paměti situaci, když jsem před rokem vlezl do primkařské sekce, abych se optal na stříbrná pyžama, a zůstal jsem v úžasu, když se ukázalo, že víc informací než kal.68 a souhrnný název pyžama nezískám :-) Pro mě jako pro taxonoma to bylo nepochopitelné :-)
Karlos Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 martar: Mrzí mě, že jsem tě asi zklamal. Nějak mám poslední dobou pocit, že se všechno moc rychle mění, a že já ty změny nestíhám sledovat.
bohus76 Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Bohužel je to uspěchaná doba a" novodobé rádoby" /čti fashion/ hodinky máš chvíli na ruce a za půl roku v koši.
martar Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 martar: Mrzí mě, že jsem tě asi zklamal. Nějak mám poslední dobou pocit, že se všechno moc rychle mění, a že já ty změny nestíhám sledovat.Přesně tenhle pocit mám ve svém oboru :-) a jak stárnu, rozhodně se to nelepší... :-) Od určitého věku mám pocit, že už mě stojí velké úsilí držet krok s mladými studenty, s novými technologiemi a metodami, s novými informacemi a objevy... A do toho na stará kolena malé děti, takže člověk k tomu všemu ještě začne mluvit /a v mém případě i trochu vypadat/ jako Krteček :-)
Jeronimo Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 ......takže člověk k tomu všemu ještě začne mluvit /a v mém případě i trochu vypadat/ jako Krteček :-)
martar Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 :-) Ty se moc nesměj, Tebe to za chvilku taky čeká :-) :-)
Jeronimo Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 (upraveno) :-) Ty se moc nesměj, Tebe to za chvilku taky čeká :-) :-)Podobnou odpověď jsem čekal a musím ti dát za pravdu. Jen namátkou, za poslední rok se mých asi 50% vlasů přesunulo z hlavy na záda. Letos takhle a příští rok už jak na druhém obrázku. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 8. listopadu 2014 uživatelem Jeronimo
martar Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 Ten Krteček-Jarek nemá žádný hodinky !? :-)
Jeronimo Odesláno 8. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2014 (upraveno) Opět ti musím dát za pravdu, novou akvizici očekávám až příští týden. Momentálně hasím absťák. SZ, ať to tu nezaplácáváme. Upraveno 8. listopadu 2014 uživatelem Jeronimo
Mr.Klobouk Odesláno 9. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2014 Ahoj lidi, potřeboval bych help prosím. Kamarád mě požádal o identifikaci primek po dědovi. Na hodinkách není žádné označení nebo číslo, foto přikládám. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
CollectorX Odesláno 10. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2014 Co k nim říci ? Kalibr 66, velmi obvyklé pouzdro . já mu říkám Vajíčko. Bývá chromované, méně často zlacené, lunetka bývá hladká nebo drážkovaná, někdy zlacená na chromovaném plášti. Dýnko oblé nacvakávací. Bývá také kalibr 68 s datovým kroužkem. Spousta druhů číselníků, s vystouplými nebo tištěnými indexy nebo číslicemi. Známé je provedení "malé televize" s černým nebo stříbrným číselníkem.Tvoje římské číslice vidím méně často, stejně jako historizující tvar ruček. Trochu kýč. Na burze bych je s dobrým pocitem koupil do stovky, protože je nemám.Doporučil bych sundat ten příšerný tah, byť je možná dobový, vyčistit, dát černý kožený řemínek a přeleštit sklíčko.
CollectorX Odesláno 10. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2014 Sorry, změna, vzhledem k tomu, že jsou po dědovi, tak být vnukem bych ten tah ponechal.
Rodkopf Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2014 (upraveno) Dva rychlocvaky - výslužka od otce, Prostějov, paragáni, cca 87-87? EDIT: Samozřejmě se jim dostane zasloužilé ozdravovací kúry Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. listopadu 2014 uživatelem Rodkopf
straspol Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2014 (upraveno) Hezký, pyžama s technickou individualizací stroje (vytrhávací korunka) jsem dlouho neviděl ale jo, jinak jsou pěkný, hodinář je dá dohromady a budou parádní ! Jen ten řemen je děsivej...a dost koukám, netušil jsem že se dělala i dvacítka.. Upraveno 11. listopadu 2014 uživatelem straspol
honza.hasic Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2014 (upraveno) Minulej tejden se mi podařilo doplnit do sbírky "Pyžama" s bílým ciferníkem. Vůbec jsem netušil že takový byly. Takže mám jedno šedý pyžamo na pracovní týden a jedno fajnový do kostela.... ) PS: Kniha Hodiny Prim nebude dříve za měsíc. Včera jsem byl v Eltonu u ing. Hovorky. Ještě to nešlo do tisku. Finální verzi textu ladil teprve nyní. Cenovka by měla být lehce pod 900. Od prvních nabídek (270 Kč) to šlo docela nahoru. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. listopadu 2014 uživatelem honza.hasic
martar Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2014 (upraveno) Paráda. Tyhle "vintage" stříbrný pyžama jsem si kupoval úplně nový v 19 letech. Asi už jsem taky "vintage" :-) Na jemném tahu od digitalek Casio vypadaly suprov?. Upraveno 11. listopadu 2014 uživatelem martar
p3k Odesláno 11. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2014 Jo, pyžamka...Teď ještě sehnat ty troje s pozlacenými pouzdry a máš je komplet (68)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se