Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Takhle to nejde poznat může to být oboje, protože do toho pouzdra se oba strojky vejdou. Ale spíš to bude 96 protože ciferník vypadá jako z televizí a ty měly právě 96 ku. Poznáš to podle toho jak přehazuje datum. Tedy jestli je máš po ruce.  

Odesláno (upraveno)

Dnešní přírůstek. kalibr 57 typ 015 - 060. Co znamená to 060 - jakože model hodinek z roku 1960 ?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem honza.hasic
Odesláno

Prosim znalce nebo majitele knihy :-) o indentifikaci.Dekuji moc

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Dekuji, chlapi cim jde odstranit to spinave po krajich cifru?

Se obávám, že u tohoto ciferníku ničím, protože s tím čištěním by zmizely všechny indexy...

Odesláno (upraveno)

Myslím, že u 50 152 3 je ciferník opatřen vrstvičkou transparentního laku. Při čištění se začne lak se starou špínou a mastnotou patlat. Na ciferníčku zůstanou fleky bez indexů, jak popisuje kolega výše.

Edit: Osobně jsem to zkoušel a nejde to.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

K PRIM-kám na nošení i do vitrínky používám nerezové ( i ty nešťastné mosazné) kovové pásky Kovotex Trenčín jak je známe - s těmi velkými segmenty. Tehnle jsem ulovil v neděli na blešáku. Je to takovej ten co vypadá jako od starých japonských digitálek "mnoho malých dílečků". Je ale označen na přezce též Kovotex Trenčín. Hledal jsem stopy kutění ale nenašel, dokonce i nýtování přezky do pásku je 100% - nic porejpanýho ohnutýho, nic nevyzkazuje známky předělávání  - vše 1A jako z fabriky. Jen je nošenej a vypláchl jsem z něho asi kilo špíny. Mám tento pásek poprvé, proto se prosím chci zeptat znalců - znáte ho někdo ? Je to skutečně ČSSR / ČSFR / SR výroba - nebo nějaká předělávka ? Díky za info. Honza  

Odesláno

K PRIMkám na nošení i do vitrínky jsem používal nerezové ( i ty nešťastné mosazné) kovové pásky Kovotex Trenčín jak je známe - s těmi velkými segmenty. Tehnle jsem ulovil v neděli na blešáku. Je to takovej ten co vypadá jako od starých japonských digitálek "mnoho malých dílečků". Je ale označen na přezce též Kovotex Trenčín. Hledal jsem stopy kutění ale nenašel, dokonce i nýtování přezky do pásku je 100% nic porejpanýho ohnutýho nic nevyzkazuje známky předělávání  - vše 1A jako z fabriky. Mám tento pásek poprvé proto se prosím chci zeptat znalců - znáte ho někdo ? Je to skutečně ČSSR / ČSFR / SR výroba - nebo nějaká předělávka ? Díky za info. Honza  

Odesláno

O.K. díky za info. Družstvo prý stále funguje.

Kolega z P.Bystrice se tam staví a zkusí z nich vymámit nějakej dobovej katalog nebo přehled typů.  

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny,

koupil jsem si Prim Automatic, které plánuji dát na renovaci do Eltonu, jelikož jsou stejně staré jako já :D. Nicméně jsem chudý student a nechce se mi do renovace dát víc než je nutné. Vzhledem k tomu, že moje hodinky mají hnusně olezlé ručky chtěl bych vás požádat o radu. Na internetu jsem našel  nabídku ruček za lepší cenu než, která je za renovační: http://www.sbazar.cz/globus0/detail/9589846-rucky-na-hodinky-prim-puvodni-originalni-starozitnost/nejnovejsi/6

Ty na mých hodinkách jsou světlejší, tak nevím, jestli je to jenom vyšisováním nebo takové být měli, popřípadě, zda-li se jedná o výrobu z Parexa. Podle knihy to bohužel nepoznám.

Předem děkuji za názory

Vašek

Upraveno uživatelem vašek12

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...