Přejít na obsah

ŠIPKY

Doporučené příspěvky

Oživuji tuhle mrtvolu, protože jsem nic vhodnějšího nenašel, a navíc má příznačný název. Dnešní semifinále Grand Slam of Darts. Peter Wright otočil proti Smithovi z 8:12 na 16:12. Neuvěřitelnej nářez. Takže dnes večer ve finále světová jednička proti světové dvojce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po letech...

Jako další v řadě oživím "mrtvolu". :) Vybírám elektronický terč na zahradu a nemůžu najít něco, co by bylo primárně určeno pro venkovní použití. Nějaký "kabinet"? https://www.zbozi.cz/vyrobek/karella-cb-90/ , https://www.zbozi.cz/vyrobek/physionics-74211-elektronicky-terc-s-dvirky/  ? Chtěl bych to mít pořád venku na stěně kůlny. Máte někdo zkušenost s odolnosí proti povětrnostním vlivům a zimní slotě? Sysálový, nebo neelektronický nechci, páč jsem línej počítat.

Odkaz ke komentáři

Tak to me taky zajima, co z toho vyleze. Ze stejnych duvodu preferuju elektronicky terc. Uz jsem to tu kdysi resil, ale nejak nevyresil ..

Stale plati, ze plast se po nejakym case venku zkurvi a sipky pak v nem drzi tak, ze jdou vyndat velmi spatne, pokud teda vubec … 

Odkaz ke komentáři

Tak přesně jak napsal warann, žádná odezva. :) Takže jsem to vyřešil koupí toho nejlevnějšího, co mi přišlo po ruku. Šipky Crivit z Lidlu. Jsou na elektřinu, dají se buď přišroubovat natvrdo, nebo zavěsit, nebo mají stojánek (kterému moc nevěřím). Do konce týdne snad ty tři závěsné šrouby navrtám a vyzkouším to. 

Odkaz ke komentáři

Měl jsem tu něco rozepsane, ale pak jsem to smazal, protoze ono už to tady padlo 100x. Ale ok shrnu to.

1. Nekupuj elektriku, je to blbost, kup si sisal. Každý chce elektriku, aby nemusel počítat (a to vyresi aplikace), ale kromě toho to doslova nemá žádný benefit. A jestli mi nevěříš, tak si podívej, na co se hází v televizi... BTW - elektrika ti sice spočítá, kolik ti zbývá, ale zavření si stejně musíš odpočívat vždycky v hlavě, takže hrát šipky bez počítání jaksi nejde ani na elektrice.

2. Ani elektrika ani sisal venku nevydrží, jedno zkoroduje nebo popraská mrazem, druhé se rozklizi vlhkem. 

3. Házet venku je stejně debilni, protože to už není o skillu ale o tom jak foukne (ano, je poznat treba i otevřené dveře do chodby)

4. "Ale na to moje házení to stačí" - nestačí, 3x si zahraješ a přestanou fungovat segmenty časem přestaneš házet úplně a kdyz to budes chtit znova zkusit  zjistis ze nemas hroty. Taky se vsadím se, že ani nevíš, jaký má ten terč váhový limit sipky, co kdyz budes chtit zkusit jine? (protoze tyhle ti nevyhovujou = prestaneš hazet...). Plus jakmile začneš hrát jine hry (třeba cricket) tak ti jsou elektricke cisilka stejně úplně k hovnu, protože ten jednořádkový displej ti to neukáže...

prostě úplně zbytcne starosti, které řeší sisal... ale jo stojí to za to, že mi na tom svítí cisilka...

Jasně pero si taky můžeš vyhonit grilovacíma kleštěma, aby sis na neho nemusel sahat... a nebo si proste pak umyjes ruce...

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Po několika týdnech intezivního používání šipek Crivit z Lidlu podávám raport.  Za 500,-Kč: Elektronický terč, 4 sady šipek, 50 náhradních hrotů,  el.zdroj, mnohastránkový návod v 54 řečech a nářečích (reálně 3 stránky na řeč nebo nářečí). Limit je váha šipky 12g, což může být problém pro ty, co v dospívání příliš zatěžovali dominantní ruku. Co se provozu týká, tak občas terč nezaznamená zásah do terče (1*za 50 zásahů), dva zelené displeje jsou za slunečního světla špatně čitelné (zbývající dva jsou červené a v poho čitelné). Takže pro ty co z ideových důvodů a vrozené lenosti nechtějí sysál, tak za mě přiměřeně dobrá volba. Kdyby to vydrželo dva, tři roky, tak poměr cena-výkon je super. P.S.: Zlepšování skilu, vliv větru a tunění šipek  jsem nebral v potaz. Terč je pověšený na kůlně, hráči jsou vesměs opilci, kterým o žádný sklil nejde. Povětrnostní vlivy mě také nijak zvlášť nermoutí, ping-pong taky nehraju, když fouká vítr. Při nepříznivých povětrnostních podmínkách lze hrát i jiné osvědčené hry: "flašku", "odskočme si na moment, šaty tíží jako cent "Karta je osud".

Odkaz ke komentáři

Pro jistotu cituji: Limit je váha šipky 12g, což může být problém pro ty, co v dospívání příliš zatěžovali dominantní ruku. 

@KurtCz hele,nejseš Ty náhodou markeťák od titanovejch hrnců? Větší píčovinu jsem ohledně šipek nečetl ani neslyšel. Doporučená váha na elektronické je 14-16. S ocelovými hroty pak 18-26. 

Podle Tvého názoru kompletní světová špička v elektronických i steelových v mládí příliš zatěžovala dominantní ruku a proto hraje s těžkými. 

Jo, pokud Tvá pseudo recenze byl pokus o humor, pak opravdu nevydařený.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...