cody Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Jasne. Diky moc a tesim se az se nejaka fotka kalibru nekde objevi..
Karlos Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Už dlouho jsem neslyšel tak pitomé slovo jako sekundostop. Pardon
911 Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 zatim mi neproslo rukama tolik hodinek, ale proc se neda udelat korekce data specialni pozici povytazeni korunky? je to nejaky historicky odkaz? jinak sekundostop to je fakt hruza
accutron Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Už dlouho jsem neslyšel tak pitomé slovo jako sekundostop. Pardon Zkuste navrhnout vhodnější český název, který nebude delší než dvě slova. Přiznám se , že na nic vhodnějšího jsem zatím nepřišel. Je ale možné, že jsem se málo snažil :-)) .
Návštěvník YPO Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Zkuste navrhnout vhodnější český název, který nebude delší než dvě slova. Přiznám se , že na nic vhodnějšího jsem zatím nepřišel. Je ale možné, že jsem se málo snažil :-)) . sekundostop je náhodou dobrej - ideální název pro cílovou skupinu
Karlos Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Zkuste navrhnout vhodnější český název, který nebude delší než dvě slova. Přiznám se , že na nic vhodnějšího jsem zatím nepřišel. Je ale možné, že jsem se málo snažil :-)) . Nehodlám nic navrhovat, já za to placený nejsem
911 Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 a proc by na vsechno musel byt cesky nazev? to budeme jak francouzi, kteri maji komisi ktera kazdemu cizemu slovu musi vymyslet fr ekvivalent?
Karlos Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Taky si myslím, že to žádný spešl název nepotřebuje. Prostě Systém zastavení sekundové ručičky při vytažení korunky. A vopovažte se to tak nazvat
gougy Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Sekundostop je nekompromisní termín na guerilla marketing (škoda jen, že cílová skupina pro Prim je jinde.., tím pádem je třeba použít hacking)
utrejch Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 nestaci proste hacking? To uz bylo ale vynalezeno. Tohle je neco podobneho jako Novomestke kruhy ...
Návštěvník Ondra Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 (upraveno) Hledal jsme rozdíl mezi INCABLOC a KIF a našel jsem starší vyjádření PRIMa: PRIM: Nápis KIF už neměl marketingový náboj. Přestože systémově šlo o obdobné řešení protinárazového uložení setrvačky, už to tak neznělo. (13.2.2006 - 10:32) viz: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...post&p=9979 PRIM: Pak máte pozdější model s protinárazovým uložením systému KIF. Není na závadu! Je to jen otázka toho, že Incablock hezky zní a člověk má hned pocit větší dokonalosti. Jinak systém Kif je i v současných našich hodinkách. (3.2.2006 - 18:02 ) viz: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...post&p=8881 Jinak k samotné problematice: Kalibry Prim používají tři typy protinárazového uložení setrvačky: Elastblok - kalibry s počátku výroby; výrobně nejsložitější provedení - hodinky byly na číselníku označeny nápisem Elastbloc Incabloc - hodinky byly na čísleníku označeny nápisem Incabloc Kif - výrobně nejjednodušší a spolehlivé provedení protinárazové uložení setrvačky; hodinky s takto osazeným kalibrem nebyly na číselníku nijak označeny zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/PRIM Upraveno 25. září 2009 uživatelem Ondra
little_w Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 ja myslel, ze na to existuje terminus technicus "hacking"... tyhle pocestovaci pokusy mi pripadaji jako z doby obrozeni - klapkobrinkostroj misto piana a nosocistoplena misto kapesniku. rad bych zvolal s Jarou Cimrmanem: "tudy ne, pratele!"
Karlos Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Jenže podle mě název "hacking" normálnímu člověku řekne ještě míň, než "sekundostop"
Jaem Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Ako citam tie technicke data, tak ma napada len jedno - technicky a technologicky low-end, ale zato pozlateny. Za tie peniaze strasne malo muziky
Biges Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 (upraveno) "Hacking" je pro mně nabourávání se do webových stránek či prolamování protikopírovací ochrany software*, takže výraz "sekundostop" shledávám stručným a jasným. Jinak accutronovi a Ondrovi dík za info. *Koukám, že slovník i Wikipedia to vidí stejně jako já. Upraveno 25. září 2009 uživatelem Biges
mechano Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Vážení, chtěl bych se opatrně zeptat : je ta diskutovaná komplikace skutečně "zastavení vteřinové ručičky"? Není to zastavení setrvačky. Tedy "setrvačkostop"? A za druhé : ten výhodný větší průměr stroje 25,6, o kolik milimetrů je přibližně větší, než byly původní strojky?
filo-boxer Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 (upraveno) A za druhé : ten výhodný větší průměr stroje 25,6, o kolik milimetrů je přibližně větší, než byly původní strojky? 68micka mela průměr 25,00 mm, výška 4,40 mm 96ka mela průměr 25,60 mm, výška 5,5 mm Upraveno 25. září 2009 uživatelem filo-boxer
PavelK Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 Vážení, chtěl bych se opatrně zeptat : je ta diskutovaná komplikace skutečně "zastavení vteřinové ručičky"? Není to zastavení setrvačky. Tedy "setrvačkostop"? Nejspíš se zastaví jedno i druhé, stejně jako všechno ostatní v hodinkách. Co tedy jednoduše funkce stop nebo zastavení (aby to bylo opravdu česky a aby to nepletlo se stopkami)?
911 Odesláno 25. září 2009 Nahlásit Odesláno 25. září 2009 "Hacking" je pro mně nabourávání se do webových stránek či prolamování protikopírovací ochrany software*, takže výraz "sekundostop" shledávám stručným a jasným. Jinak accutronovi a Ondrovi dík za info. *Koukám, že slovník i Wikipedia to vidí stejně jako já. no nastesti hodinkovy svet tomu rozumi a je to standardni termin " HACK is military slang for synchronizing several timepieces to a single time source." odtutd to pochazi a pouziva se to do dnes. biges at si pouziva kundostopy a budeme vsichni spokojeni jeste definice z timezone 1.1.2 What is a "hack" seconds feature? This, AFAIK, is a military term referring to watches that stop the second hand, to allow for more accurate synchronization between two watches. In the most common type of hacking watch, when the crown is pulled out to the time-setting position, a lever is moved which contacts the rim of the balance, thus causing the movement to stop. John Davis has seen other methods used to stop the movement as well, including brakes on the third or fourth wheel. A. Lange & Sohne have produced a watch that stops the balance when the crown is pulled out and automatically moves the second hand to the "0" position - to help facilitate setting against an accurate time reference.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se