Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kolegovia, mám takú dilemu. Myslím, ze potrbujem hodinky na každý deň /niečo ako GADA/. Aktuálne v krabici na rotáciu nemám žiaden quartz. A v zbierke nič Seiss made a ani chronograf. Tak som uvažoval či nie je nejaká zaujímavá alternatíva skombinovať swiss quartz. Môj trochu problém je že všetko čo som zatiaľ našiel je príliš veľké /idealne do priemeru 40 skôr radšej 37-39/. Tissot mi príde dosť “nudný”, Certina veľká,…neviem či ísť do alternatívy ako Wenger, Victorinox, Hanowa, Festina swiss made…Ešte mi napadlo že aktuálne som v Belehrade a tu v Swatch butiku majú aj hneď k odberu skoro všetky Moonswatche za cca 280€…za každú radu budem vďačný. 
PS. Ten chronograf nie je podmienka…kľudne aj niečo zaujímavejšie na štýl PR 100 v menšej velkosti

Posted

Samozrejme moonswatchkami nic nepokazis. Ked ti sadnu, preco nie. Uz nie je taky hype okolo nich ako pri predstaveni.

Posted (edited)

Certina dělá i svoje DS divery v quartzu v 38mm , nebo DS-7 s integrovaným náramkem v quartz v 39mm :) 

Edited by Salamaster
Posted

Skoda, jestli to musi byt Swiss quartz, protoze co se tyka baterek, tak Japonci jsou na spici. Se solarnim Seiko nebo Citizen ma clovek i pokoj od vymeny baterky.
Resenim by mohly byt solarni Tagy, ty se delaj v male velikosti nebo solarni Cartier Tank. Ale nevim jakej je budget ;)

Posted

Dik moc všetkým. Idem ešte premyslieť a hľadať. Možno to fakt nakoniec bude Japonec /Citizen už v zbierke nemám tak by to asi nevadilo😃/

Posted

Něco podobného jsem řešil pár měsíců zpět a nakonec jsem skončil u Citizen CA7090. Chtěl jsem titan + chrono + solárky a tyhle byly nejlepší volba.

Od Švýcarů bys mohl kromě Tagů kouknout ještě na starší Béčka Colt a Aerospace nebo na quartzky od Alpiny (Alpiner).

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
před 13 minutami, Rommel napsal:

Něco podobného jsem řešil pár měsíců zpět a nakonec jsem skončil u Citizen CA7090. Chtěl jsem titan + chrono + solárky a tyhle byly nejlepší volba.

Od Švýcarů bys mohl kromě Tagů kouknout ještě na starší Béčka Colt a Aerospace nebo na quartzky od Alpiny (Alpiner).

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Dik za typ. Tie Béčka som pozeral len sú veľké a úplne vintage nechcem, možno ešte Carrera ale neviem ako aktuálne je Quartz, alebo Conquest…každopádne tie Citizen veľmi zaujímavý design…nech sa dobre nosia

• Like 1
Posted
před 12 hodinami, Spongebob napsal:

Aktuálně v prodeji. Za mě super:)

Ha ha, díky za zmínku. :)

Jsou skvělý, poměr výkon/cena nemá konkurenci, a překvapivě přitahují zájem a pozornost nechrono populace, což beru jako testament jejich designu. A moc příjemně se nosí, 39 mm je podceňovaná velikost. Nosim normálně i větší kladiva typu 44 pamů nebo Breitling, ale tyto 39 nevypadá vůbec nemístně. Akorát je nenosim. Yema je za mě příklad vkusně oživený značky. Jasně, s tou původní Yema to nemá společnýho mechanicky nic, ale i tak.

Nechápu, že po nich zatim nikdo neskočil.

Posted

Hm no veľmi zaujímavý kúsok. Idem to skúsiť lepšie pozrieť aj keď som osobne skôr na klasicky tvarované subciferniky. Keď tak sa ozvem. Každopádne dik moc a krásny kúsok 

Posted

minimálně u těch japonských quartz strojků, je velká pravděpodobnost, že bude vteřinovka skákat na indexy a ne mezi.

Co jsem viděl Tagy, Alpiny, Logines, tak žádné to tak neměly a cena několikrát vyšší 🙁

To by mě docela sr...💩