Přejít na obsah

Longines Hydro Conquest Automatic

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gratulujem ku kupe peknych hodiniek

Mna osobne milo prekvapila ich cena. Ake je spravovanie ak sa mozem opytat? naramok ma hlavne zaujima

Odesláno (upraveno)
Tak před dvěma měsíci jsem se tu jako neználek zaregistroval a začal vybírat nějaké diversky, původně jsem toužil po Steinhartech Ocean 1 v ceně okolo osmi tisíc, jak už to tady ale chodívá, onemocněl jsem a svůj finanční strop jsem "trochu" natáhnul :D Nakonec to dopadlo takhle: Longines Hydro Conquest L3.642.4.56.6, byla to láska na první pohled. Kalibr L633 alias ETA 2824-2 s 25 kamenama, kterou už mám osvědčenou z Junkersů. Nebudu se tu nijak extra rozepisovat, jsem ještě v radostném šoku, mám je teprv pár hodin. Jsou dovezené ze Švýcar. První dojem je váha, měl jsem doposud pouze hodinky na řemenu, tyhle jsou mé první s tahem a je to pro mě trochu větší kus nábytku. Jinak mají 300m, 41mm průměr. Poběžím teď do Dušáka nechat zkrá*** tah a pak už je nesundám :D Jinak děkuju Vám všem za rady, které mi pomohly se trochu zorientovat při výběru a najít své vysněné kočeny :) Foto nic moc, neupravené, nezmenšeneé, ale já moc dobrej fotograf nejsem a upravovat neumím, můj kompaktní Nikonek se dost snažil, tak jen pro představu. Uvítám rady, jak se o ně starat, jaký jim dopřávat servis a jak často (do vody půjdou pouze velmi vyjímečně a to při plavání)...

Po cca roce, co jsem se marně snažil odmilovat (a marném hledání nějakého argumentu proti nákupu na tomto fóru:) jsem koupil LONGINES Hydro Conquest Automatic L3.642.4.96.6. modré 41 mm

Rozeslal jsem dotaz na cenu po obchodech v ČR a obdržel jsem nabídky od 24,5 tis do 32 tis. Po chvíli váhání jsem se nakonec odvážil je objedant u Juwelier Roller - Chemnitz, Německo. Super cena a především naprosto perfektní komunikace. Objednával jsem začátkem dubna s tím, že potřebuju hodinky do 29. 4. Přesto, že se do toho navezla ta sopka a zkomplikovala situaci nedstupnou dopravou, nakonec jsem hodinky vyzvedával na poště přesne 29. 4. !!:)

Kromě krabice s hodinkami jsem v balení našel parádní účet od Juwelier vytištěný na luxusním papíru a zdobený zajímavým zlaceným detailem. Nevím jesli vám má jedna zkušenost bude stačit, ale já vřele tento obchod doporučuji.

Hodinky naprosto splnily mé očekávání. Modrá je hodně temná a v kategorii potápek považuji tahle hodinyk za jedny z nejvíce elegantních. post-6592-1272908246.jpg

post-6592-1272908366.jpg

post-6592-1272908387.jpg

post-6592-1272908395.jpg

post-6592-1272908409.jpg

post-6592-1272908416.jpg

post-6592-1272908427.jpg

post-6592-1272908436.jpg

Upraveno uživatelem Tallboyslim
Odesláno

Gratuluju krásné hodinky taky jsem po nich koukal . jen mám dotaz na tu super cenu u soudruhu v NDR,nějak mi to uniklo.

Odesláno

A čím se ta složitost vyznačovala?!? Prosím jako laikovi, kterého to pouze zajímá, protože by si na to nikdy netroufl ... :)

Odesláno
Ještě malý dotaz, proč se luneta točí jen proti směru, má to nějaký zvláštní důvod?

Ta luneta je "potapacska" a predpoklada sa (asi nie naozaj, no dajme tomu - povodne urcenie je take, v skutocnosti sa uz pouzivaju trochu ine nastroje) jej pouzitie na meranie casu straveneho pod vodou. Takze si na zaciatku ponoru nastavis nulu na aktualny cas (poziciu minutovej rucicky) a minutova rucicka Ti potom ukazuje cas straveny pod vodou. A ak by bolo mozne lunetu nechtiac posunut v smere chodu ruciciek, tak by si si mohol dost neprijemnym sposobom predlzit ponor (az navzdy) a tak by si v 30m hlbke zistil ze zrazu nemas kyslik... :rip:

Kdezto ked ju nechtiac otocis opacne, najhorsie co sa Ti moze stat je ze vylezies z vody s vacsou rezervou kyslika, co nieje az taka tragedia...

Dufam ze to tu este nikto neopisoval (v tomto vlakne)

Odesláno
a tak by si v 30m hlbke zistil ze zrazu nemas kyslik... :rip:

Kdezto ked ju nechtiac otocis opacne, najhorsie co sa Ti moze stat je ze vylezies z vody s vacsou rezervou kyslika, co nieje az taka tragedia...

Si frajer keď vlezieš s kyslíkom do 30m hĺbky, väčšina z tých , čo to skúšali už nepíšu príspevky........

Návštěvník Radius
Odesláno (upraveno)

eskimak: Díky, už na to někdo kdysi odpovídal, jen zasejc někdo vytáhnul z dějin tohle historický vlákno :D

tallboyslim: Vzpomínám, jaký byly muka rozhodnout se kdysi mezi modrym a černym ciferníkem a ještě přemýšlet o Hydro Conquest chronografu quarz!

Upraveno uživatelem Radius
Odesláno
Si frajer keď vlezieš s kyslíkom do 30m hĺbky, väčšina z tých , čo to skúšali už nepíšu príspevky........

Samozrejme kazdy clen tohto fora chape ze som myslel vzduch, s ktorym by uz pri 30m problem byt nemal. Myslim ze na tomto fore nema zmysel rozpisovat detaily tohto typu a riesit ci hovorim o potapani so vzduchom, Trimixom, Nitroxom, Helioxom alebo nejakymi nestandardnymi zmesami.

Vplyv otocnej lunety na informovanost potapaca to v konecnom dosledku velmi nemeni... :snorkle:

Odesláno
Po cca roce, co jsem se marně snažil odmilovat (a marném hledání nějakého argumentu proti nákupu na tomto fóru:) jsem koupil LONGINES Hydro Conquest Automatic L3.642.4.96.6. modré 41 mm

Rozeslal jsem dotaz na cenu po obchodech v ČR a obdržel jsem nabídky od 24,5 tis do 32 tis. Po chvíli váhání jsem se nakonec odvážil je objedant u Juwelier Roller - Chemnitz, Německo. Super cena a především naprosto perfektní komunikace. Objednával jsem začátkem dubna s tím, že potřebuju hodinky do 29. 4. Přesto, že se do toho navezla ta sopka a zkomplikovala situaci nedostupnou dopravou, nakonec jsem hodinky vyzvedával na poště přesne 29. 4. !!:)

Kromě krabice s hodinkami jsem v balení našel parádní účet od Juwelier vytištěný na luxusním papíru a zdobený zajímavým zlaceným detailem. Nevím jesli vám má jedna zkušenost bude stačit, ale já vřele tento obchod doporučuji.

Hodinky naprosto splnily mé očekávání. Modrá je hodně temná a v kategorii potápek považuji tahle hodinky za jedny z nejvíce elegantních.

Po čtyřech dnech pozorování jsem zaznamenal cca +2 s za každý den. Kéž by jim to vydrželo i po záběhu.

post-6592-1272908246.jpg

post-6592-1272908366.jpg

post-6592-1272908387.jpg

post-6592-1272908395.jpg

post-6592-1272908409.jpg

post-6592-1272908416.jpg

post-6592-1272908427.jpg

post-6592-1272908436.jpg

• po měsících...
  • po měsících...
  • Po letech...
Odesláno

QUOTE(Radius @ 23.4.2009 - 10:57) 267392[/snapback]
Ještě malý dotaz, proč se luneta točí jen proti směru, má to nějaký zvláštní důvod?

ma,... ak si na nej nieco merias a nahodou sa ti s nou nechtiac supne tak je vzdy lepsie prist niekam zbytocne skoro nez zbytocne neskoro smile.gif

jj. Jasně. Hlavně jsou to potápky a když se potápíš s bombou, tak by bylo dobrý, kdyby se ti hodinky neposunuly dozadu. Je lepší když ti po ponoru kyslík v lahvi zbude, než když ti u dna chybí. :)

Odesláno

Je na těch číslicích lumi vrstva?

stříbrné čísla a indexy potažené superluminovou (dobrá čitelnost ve tmě)

To je z inzerce. Mně to teda extra čitelný nepřijde. Teda když se nasvítěj a zhasne se, tak luxus, ale že by se člověk v noci v lese dozvěděl kolik je hodin, tak to mi moc čitelný nepřijde.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...