Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno
  pavel23 napsal:
Ypo je to možný, ale já jsem taky Fortisu měl takový odstup než jsem si je vyzkoušel na srazu u Jihlavy. Tam mě nadchly a hlavně ty co jsem posléze koupil. Třeba by mě Sinn taky vzaly, ale z fotek se mi vůbec nelíbí. Co tě na fortiskách přestalo bavit. Ona převážná většina hodinek je s etou a podobný. Aspoň v mé cenové relaci. Jsou vyjímky rusové, prim, stowa, a možná ještě nějaký.

sinn x fortis = bavíme se v podstatě o stejné cenové kategorii s podobným nebo stejným kalibrem - u sinn toho dostaneš za stejné peníze podstatně víc a stačí to vzít jenom do ruky a poznáš to hned - handicap sinn je, že to je pro suchozemce nedostupný,neosahatelný brand - ono se stačí podívat na sinn stránky a zjistíš co se dá za 1t euro koupit

• Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

pavel23 - bylo to napsany s nadsazkou, ne zcela vazne coz Biker vi.. :) Kazdopadne me Fortis skutecne moc nebere, nejaky hodinky jsem uz mel a i kdyz mam jedny Fortisy na na ceste tak pujdou do sveta protoze me to proste nejak nebere (ale to je muj problem s Fortisem, nemusi to nutne znamenat ze je to ta i naopak) ;)

Odesláno (upraveno)

von je Peťan provokatér... Fortisy miluje a dokonce s něma spí...

a my přeběhlíci na Sinny proti Fortisům nic nemáme, ale teď si prostě hrajeme s inbusy a pozorujem jak se modrá kapsle...:-)

Upraveno uživatelem tombed
Návštěvník YPO
Odesláno
  tombed napsal:
a my přeběhlíci na Sinny proti Fortisům nic nemáme, ale teď si prostě hrajeme s inbusy a pozorujem jak se modrá kapsle...:-)

:lol2: . na to pomáhají barevné kapsle do hajzlu a vercajk z hliníku = všechno se dá pořídit v OBI

Odesláno

spiderer vím, že to peta myslel s nadsázkou, já se taky nijak nepohoršuji. Každýmu se líbí něco jiného a mě to třeba taky časem přejde. Až si někde osahám naživo sinn tak kdoví.

• po měsících...
Odesláno

Takze original Fortis kozeny reminek mi na novych hodinkach vydrzel asi tyden... pak se zacal parat ve svu ;( .. ma cenu to reklamovat?

Návštěvník SukHoi
Odesláno
  griga napsal:
Takze original Fortis kozeny reminek mi na novych hodinkach vydrzel asi tyden... pak se zacal parat ve svu ;( .. ma cenu to reklamovat?

rozhodně to reklamuj - nový stojí 2t a je to krumpl naplněnej pilinama - omlať jim to o hlavu

Odesláno
  SukHoi napsal:
rozhodně to reklamuj - nový stojí 2t a je to krumpl naplněnej pilinama - omlať jim to o hlavu

tak jsem to reklamoval.. pani rikala, ze reminky vetsinou nereklamujou, ale tohle se stalo po tydnu a to je dost zvlastni...

jsem zvedavej jak dlouho to bude trvat a s jakym reminkem mi to vrati zpet...

Odesláno (upraveno)

pánové lze koupit - objednat origo Fortis kaučuk v modré barvě ? bílá, černá, oranžová je všude, ale modrou jsem viděl jen u limitek

Upraveno uživatelem gas
Odesláno

tak Nest jej má skladem, cena cca 1200 je pohoda, ale spona 2800, kousek plechu, mě jebne ... dá se origo spona pořídit někde levněji nebo to musím koupit i nich ?

Odesláno
  gas napsal:
tak Nest jej má skladem, cena cca 1200 je pohoda, ale spona 2800, kousek plechu, mě jebne ... dá se origo spona pořídit někde levněji nebo to musím koupit i nich ?

Když jsem jí sháněl já, což je už přes dva roky, tak cena byla cca stejná. Koukal jsem po ebayích a podobně. Levnější o tolik, abych jí kupoval jinak než v kamenném obchodě v ČR, jsem nikde nenašel.

Odesláno

To je fakt. Na Ebay jsou kolikrát ještě dráž a často jsou to ty starší typy... Výhoda je ta, že stačí jedna spona a více kaučuků a pak je jen přehazovat...

Odesláno
  griga napsal:
tak jsem to reklamoval.. pani rikala, ze reminky vetsinou nereklamujou, ale tohle se stalo po tydnu a to je dost zvlastni...

jsem zvedavej jak dlouho to bude trvat a s jakym reminkem mi to vrati zpet...

Tak kozeny reminek na novych Fortisech po tydnu vyreklamovan.. vymenili ho za novy.

Ale stejne se mi ten original moc nelibi, ma nekdo typ na kozeny remen k fliegerum?

Odesláno

Mám zase nový řemínek na Fortisy a protože nejsem sám kdo má stejný problém, tak představím co se s tím dá dělat. Jde o starý známý problém, a to že některé pouzdra u B-42 jsou staršího provedení (byť se prodávají i dnes jako nové - prostě je prodejci mají na skladech), kdy stěžejky jsou v jiné pozici (níž) než u nového typu pouzdra. Kovové náramky se sice vyrábějí pro oba typy pouzder, ale gumové a kožené pásky co kopírují tvar pouzdra pouze pro ten nový...

Tady je to vidět, jak sedí kožený pásek když se nasadí na starý typ pouzdra... Teda spíš nesedí...

Pasek4.JPG

Do pásku se tedy musí vyvrtat nová díra a také vyrobit distanční podložku, která "usazuje" pásek k pouzdru tak, že se nemůže nijak pohnout... Používám PSH, v tomto případě 0,8mm.

Pasek5.jpg

Pasek6.jpg

No a takhle to vypadá hotové :)

Pasek7.jpg

A na hodinkách takhle.

Pasek8.jpg

Pásek kopíruje tvar pouzdra a také drží extrémně pevně. Pro gumové pásky je postup v podstatě stejný. Výsledek je výborný, na ruce to nelze rozeznat od usazení na novém typu pouzdra - až na to že takto upravený drží u pouzdra pevněji (především u gumového pásku je to znát). Takto upravený gumový pásek používám zhruba rok k plné spokojenosti :P

Odesláno

Jako pokračování tu mám jednu trochu "divočinu"... Protože se ke mně dostaly Cosmonauty s Lemanií, chtěl jsem je také nosit. Velikostně by to šlo, ale díky tvaru pouzdra a dýnka mi to s klasickým koženým páskem vůbec nesedělo dobře na ruce. Jsem rozmazlený většími průměry a plochým dýnkem, nebo co :lol:

Myšlenka byla od počátku jasná - ideální by byl originální gumový pásek Fortis, který se tak báječně nosí a je to nejpohodlnější co jsem zatím na ruce měl, včetně spony. No jo, ale jak ho k nim napáchat, že... Když se k pouzdru přitiskne, tak tvar pouzdra a nožiček kopíruje perfektně, ale vůbec k němu nesedí. Navíc - narozdíl od B-42 nemá provrtané díry na stěžejky skrz nožičky na pouzdře, ale má klasické... Ale což, když se chce (a že se mi chtělo, po pár dnech nošení jsem už je chtěl odepsat...)...

Pasek9.jpg

Styčnou plochu pásku jsem musel udělat novou a jinou, aby kopírovala tvar pouzdra a dobře na něm seděla. Kovové trubičky ve kterých jsou stěžejky jsem upravil, aby k nim byl přístup klasickým vystěžejkovávačem (to je teda slovo...) a gumový pásek také, aby k nim byl přístup. Na poudře to pak sedí takto:

Pasek10.jpg

Díky tomu že pásek je dělaný na vysoké pouzdro B-42, tak i u těchto došlo k tomu, že dýnko už tolik nepřesahuje dolů a tedy ani tolik netlačí do ruky. Komfort a pohodlí na ruce je naprosto excelentní, musím konstatovat že jsem příjemně překvapen a nadšen! :thumbsup_anim:

Pasek11.jpg

A závěrečná povrchová úprava už je jen banalita...

Pasek12.jpg

Celkově mne opravdu překvapilo jaký rozdíl v pohodlí nošení to je. Navíc i když pásek není primárně určen pro toto pouzdro, tak na něm sedí jako by k němu patřil a není vůbec k poznání, že na ně vlastně není dělaný... Hodinky to nakoplo pěkně a co se nošení týká - jsou zpátky ve hře :thumbsup_anim: Teď ještě tu svítivost :devil:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...